Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-11 - Εγκαίνια ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Καρίτσας


ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ
17 & 18/9 η Γιορτή του Αγρότη
* ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ «9ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 ΣΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
* Η ΟΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΕΠ.

Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Καρίτσας θα πραγματοποιηθεί η «9η γιορτή του αγρότη», μια γιορτή – έκθεση που καθιερώθηκε από τον τ. δήμο Δίου και που τη σκυτάλη της διοργάνωσης πήρε από φέτος ο καλλικρατικός δήμος Δίου-Ολύμπου.
Τα εγκαίνια της «9ης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και αγροτικής τεχνολογίας» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα.
Η όλη διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, με την υποστήριξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της περιφερειακής ενότητας Πιερίας καθώς επίσης και του επιμελητηρίου Πιερίας.
Η «γιορτή του αγρότη» αποτελεί ουσιαστικά μια έκθεση αγροτικών δραστηριοτήτων, προϊόντων και μηχανημάτων ενώ η όλη διοργάνωση είναι και μια ευκαιρία αναβίωσης κάποιων ηθών και εθίμων που συνδέονται με το πέρας των αγροτικών εργασιών.
Σ’ αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν αγρότες, συνεταιρισμοί και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, αγροτικοί σύλλογοι καθώς επίσης και πολιτιστικοί σύλλογοι που αναλαμβάνουν και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της γιορτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου