Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μα τί λέει το άρθρο; Ο συνδυασμός Παπαθανασίου που κυβερνά τον δήμο δεν είναι ανεξαρτητος; ΠΑΣΟΚ είναι; Βρε τί μαθαίνουμε....

Από το thestival:

http://www.thestival.gr/self-government/item/8076-election-rdcs-analytical-reportage-interrupted-the-general-assembly

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΔ: Αναλυτικό Ρεπορτάζ - Διεκόπη η Γενική Συνέλευση

Διεκόπη πριν από λίγο η Γενική Συνέλευση των Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας η οποία συγκλήθηκε με σκοπό την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Η διακοπή οφείλεται στην ένταση που προηγήθηκε λόγω των αντεγκλήσεων μεταξύ πράσινων και γαλάζιων αυτοδιοικητικών.
Ποιοι και γιατί ψηφίζουν; Τι είναι η ΠΕΔ;
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας είναι το όργανο που αντικαθιστά, βάσει Καλλικράτη, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Θεσσαλονίκης και τις Τοπικές Ενώσεις των γειτονικών Νομών. Πρόκειται για το συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των κατά τόπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο προηγούμενο διάστημα κάθε Δημοτικό Συμβούλιο των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας ανέδειξε τους εκλέκτορες που θα πάρουν μέρος στη σημερινή διαδικασία εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ. Οι εκλέκτορες από τους 38 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας είναι συνολικά 200. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ θα απαρτίζουν 25 μέλη. Τα μέλη αυτά θα ψηφίσουν για τον πρόεδρο της ΠΕΔ.
Δανιηλίδης VS Κυρίζουγλου
Τα ψηφοδέλτια που ζητούν εκπροσώπηση στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας είναι τέσσερα.
Σίμος Δανιηλίδης ΠΑΣΟΚ
Λάζαρος Κυρίζογλου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μιχάλης Κωνσταντινίδης ΚΚΕ
Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
Επικρατέστεροι είναι οι δύο πρώτοι υποψήφιοι Δανιηλίδης (Δήμαρχος Συκεών- Νεάπολης) και Κυρίζογλου (Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν κάνει μέχρι στιγμής  τα δύο στρατόπεδα οι ψήφοι είναι μοιρασμένοι στα δύο. Γαλάζιοι και πράσινοι φαίνεται να συγκεντρώνουν από 93 ψήφους.
Γιατί διακόπηκε η συνεδρίαση;
Σημείο αντιπαράθεσης αποτέλεσε η περίπτωση του Δήμου Ολύμπου Δίου. Ο Δήμαρχος του συγκεκριμένου Δήμου έχει τεθεί σε αργία. Οι παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας και της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητούν να μην πάρει μέρος στη διαδικασία εκπρόσωπος του Δήμου Ολύμπου Δίου. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ ζητά να εκπροσωπηθεί ο Δήμος Ολύμπου Δίου και ο εκλέκτοράς του να λάβει μέρος στην ψηφοφορία. Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πρότεινε να τεθεί το ζήτημα σε ψηφοφορία.
Ψηφίζουν και για ΚΕΔΕ

Στη συνέχεια των αρχαιρεσιών οι εκπρόσωποι των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας θα ψηφίσουν τους εκλέκτορες που θα συμμετάσχουν στην εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Η ψηφοφορία θα καθυστερήσει καθώς η συνεδρίαση κυλά με αργούς ρυθμούς ενώ ακόμη δεν έχουν εκλεγεί τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου