Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μόνο με το σχόλιο "& βάλε..." αφιερωμένο το παρακάτω δημοσίευμα στους πασόκους που έλεγαν πως τα κλειδιά της εξουσίας τότε που την πήραν τα πέταξαν στο πιο βαθύ σημείο του Αιγαίου!!!

Ανοίγει η ψαλίδα στο 10%! Η Νέα Δημοκρατία παίρνει μεγάλο προβάδισμα

Αν δεχτούμε ότι οι δημοσκοπήσεις λένε την αλήθεια, η πολιτική αλήθεια την οποία καλείται σήμερα να διαχειριστεί το ΠΑΣΟΚ, φαντάζει ως εξαιρετικά δύσκολη.
Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα ευρήματα κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, που έχουν γνωστοποιηθεί στα επιτελεία τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, η «ψαλίδα» της διαφοράς ανάμεσα στα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας της χώρας, ανοίγει περαιτέρω, από το 5%-8% που την έδωσαν οι δημοσκοπήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, σε επίπεδα που αγγίζουν ή και ξεπερνούν διψήφια ποσοστά.

Οι μετρήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, η τάση την οποία εντοπίζουν οι δημοσκόποι ωστόσο, στοιχειοθετεί μια περαιτέρω αποσυσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με αύξηση των απευθείας μετακινήσεων ψηφοφόρων από το κυβερνών κόμμα στη Νέα Δημοκρατία.
Οι απώλειες αυτές είναι οι πολιτικά περισσότερο «οδυνηρές» για το ΠΑΣΟΚ, καθώς συνεπάγονται την εκλογική ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας, που φέρνει τη Συγγρού ακόμη πιο κοντά στην αυτοδυναμία.
Σε συνδυασμό μάλιστα με τη σταθερή πλέον τάση διαρροών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009, προς τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και το ΚΚΕ, διαμορφώνεται ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για την Ιπποκράτους, με το ΠΑΣΟΚ να απειλείται πλέον ευθέως με το μικρότερο ιστορικά ποσοστό σε εκλογική αναμέτρηση.

statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου