Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Δωρεάν εξετάσεις για πρόληψη χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας

ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ  & ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ «NOVARTIS HELLAS»
* ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΠΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΗ ΠΑΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
* ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ (19/9), ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ (21/9) ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ (22/9)

Τρεις συναντήσεις με ομιλίες ιατρών για τις επιπτώσεις του καπνίσματος καθώς και δωρεάν εξετάσεις (σπιρομέτρηση) με στόχο την πρόληψη ή και την αντιμετώπιση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, θα πραγματοποιηθούν στον δήμο Δίου-Ολύμπου.
Η όλη προσπάθεια γίνεται με πρωτοβουλία  του δήμου Δίου-Ολύμπου με την υποστήριξη της εταιρίας «Novartis Hellas ΑΕΒΕ».
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6.30 το απόγευμα στο τ. δημαρχείο Δίου στην Κονταριώτισσα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6.30 το απόγευμα στο Λιτόχωρο, στον χώρο του ΚΑΠΗ.
Η τρίτη και τελευταία συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6.30 το απόγευμα, στη Λεπτοκαρυά, στο εκεί ιατρείο.
Πριν από τη διαδικασία των εξετάσεων οι ιατροί Δημήτρης Καραπούλιος και Άρης Παγανάς θα πραγματοποιήσουν σύντομες ομιλίες με θέμα τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία. Ακολούθως, οι πνευμονολόγοι Αθανάσιος Ξαφένιας και Αναστάσιος Θάνος μαζί με τα συνεργεία τους θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις (σπιρομετρήσεις).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εξέταση της σπιρομέτρησης είναι εύκολη, αναίμακτη και σύντομη. Γίνεται από ιατρούς και νοσηλευτές και δεν προϋποθέτει δυσκολία στην πραγματοποίηση της.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑΣ
Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια αποτελεί χρόνια νόσο με σοβαρότατες επιπλοκές, η επίπτωση της οποίας αυξάνεται ταχέως, κυρίως λόγω του καπνίσματος.
Σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση στη βασική εξέταση για τον έλεγχο της πνευμονικής λειτουργίας, τη διάγνωση και σταδιοποίηση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, με σπιρομέτρηση, είναι περιορισμένη ή και ανύπαρκτη.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ο δήμος καλεί τους δημότες να προσέλθουν στις τρεις συναντήσεις που θα γίνουν, να παρακολουθήσουν τις ομιλίες, να καταθέσουν ερωτήματα ή απορίες στους γιατρούς που θα μιλήσουν, όπως επίσης και να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των πνευμονολόγων και των ιατρικών συνεργείων για σπιρομετρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου