Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμος Δίου - Ολύμπου: Πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο

ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ (ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π) ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Διήμερο θέαμα motocross στο Λιτόχωρο
* ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 3 & 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 4ου ΓΥΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
* ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ Κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ, Γ.ΦΑΡΜΑΚΗ ΚΑΙ Τ.ΑΝΔΡΙΑ

Διήμερο θέαμα motocross στο Λιτόχωρο απόλαυσαν το σαββατοκύριακο εκατοντάδες θεατές λόγω των αγώνων πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξάχθηκε στη δημοτική πίστα της πόλης των θεών.
Ενενήντα μεγάλοι αλλά και μικροί μοτοσικλετιστές αγωνίστηκαν όχι μόνο για τα έπαθλα αλλά με τις εξαιρετικές «πτήσεις» των δικύκλων τους έδωσαν αρκετές ευκαιρίες στους επισκέπτες - θεατές να τους καταχειροκροτήσουν.
Στους αγώνες συμμετείχαν μοτοσικλετιστές από πολλά μέρη της χώρας και γι αυτό, άλλωστε, τον λόγο ο δήμος Δίου-Ολύμπου υποδέχθηκε το σαββατοκύριακο εκατοντάδες επισκέπτες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κοζάνη, Ημαθία, Βόλο, Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα κ.α.
Στον χώρο διεξαγωγής των αγώνων βρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι επιχειρηματικών μονάδων, είτε ως χορηγοί, είτε ως διαφημιστές προϊόντων που παράγουν ή και υπηρεσιών που προσφέρουν κυρίως στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά όχι μόνο.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π.
Η διοργάνωση των αγώνων, εδώ και 10 χρόνια (από το 2002), γίνεται από τον σύλλογο μοτοσικλετιστών Λιτοχώρου Πιερίας (ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π). Οι τελευταίοι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 4ου γύρου motocross για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της ομοσπονδίας μοτοσικλέτας Ελλάδος (Ο.Μ.Ε.).
Το Σάββατο 3/9 οι αγωνιστικές δραστηριότητες ξεκίνησαν με τις ελεύθερες δοκιμές των κατηγοριών MX2, 85+65cc, MX1 και OPEN. Στη συνέχεια, άρχισαν οι χρονομετρημένες δοκιμές όλων των κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων και των τετράροδων ATV QUAD (πρόκειται για τις γνωστές «γουρούνες») που πήραν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Η ημέρα έκλεισε με την πραγματοποίηση του πρώτου σκέλους των αγώνων των κατηγοριών 65cc και 85cc, OPEN και QUAD.
Την Κυριακή 4/9 οι αγώνες άρχισαν με την εκκίνηση της κύριας κατηγορίας MX2. Ακολούθησαν οι κατηγορίες 65cc και 85cc, MX1 και OPEN. Αμέσως μετά, στη μάχη μπήκαν τα δεύτερα σκέλη των κατηγοριών MX2, MX1 και QUAD, οπότε και ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό σαββατοκύριακο. 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι απονομές μεταλλίων και κυπέλλων έγιναν μετά το τέλος κάθε αγώνα, αρχικά από τους διοργανωτές και στη συνέχεια απονομές έκαναν ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης καθώς επίσης και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Τάκης Ανδριάς.
Το «παρών», την Κυριακή 4/9, έδωσαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκος Παπανικολάου, ο τ. διοικητής της ταξιαρχίας Λιτοχώρου νυν υποστράτηγος ε.α. Νίκος Δερβίσης, ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Λάζαρος Φυρινίδης καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Παρά το γεγονός ότι κάποιοι εξ Αθηνών επιχείρησαν να προκαλέσουν προβλήματα στη διεξαγωγή των αγώνων και με στόχο να τους ακυρώσουν, τελικά το πρωτάθλημα διεξάχθηκε κανονικά.
Τέλος, ο σύλλογος μοτοσικλετιστών Λιτοχώρου Πιερίας (ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π) με ανακοίνωσή του εξέφρασε ευχαριστίες προς τη δημοτική αρχή του δήμου Δίου-Ολύμπου «για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχε και συγκεκριμένα για τη διάθεση χωματουργικών μηχανημάτων και χωμάτων για τη διαμόρφωση του αγωνιστικού χώρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου