Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ν. Μακρίδης: 28 Οκτωβρίου 1940- το «ΟΧΙ» του τότε…. 28 Οκτωβρίου 2011 το «ΟΧΙ» του σήμερα!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ήρθε η στιγμή να γιορτάσουμε όλοι οι Έλληνες την επέτειο του «ΟΧΙ» . 

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 υπήρξε απόδειξη του πάθους των Ελλήνων προς την ελευθερία, πράξη υπεράσπισης της συλλογικής μας αξιοπρέπειας, δείγμα ανδρείας και αυτοθυσίας, συνέχεια των προαιώνιων αγώνων μας εναντίον επίδοξων κατακτητών, αντιστροφή τέλος των ποσοτικών συσχετισμών δυνάμεως μεταξύ ενός μικρού έθνους και μίας στρατιωτικής υπερδύναμης που γελοιοποιήθηκε στα βουνά της Αλβανίας. 

Αποδίδουμε ευγνωμοσύνη και φόρο τιμής σ' όλους τους ήρωες μας, σε όλους όσους υπερασπίστηκαν και διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του ελληνικού έθνους και μας οδήγησαν στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία μας. 

Σε καιρούς δύσκολους, σαν τους σημερινούς, όπου μέσα στον κόσμο έχει ριζώσει η ανησυχία για τη χώρα και τον τόπο μας , η επέτειος αυτή υπενθυμίζει ποια είναι τα όρια μας, ποιες είναι οι αντιδράσεις μας. Ας είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι και δυνατοί. 
Ας φανούμε άξιοι απόγονοι τους, ικανοί να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και αγάπη για την Ελλάδα. Χρέος μας να δώσουμε το παράδειγμα τους και στις μεταγενέστερες γενιές.
Ας αγωνιστούμε και εμείς σήμερα για το δικό μας "ΟΧΙ", για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο μας και τη χώρα μας γενικότερα .

Πιστεύω πως, η αποφασιστικότητα ενός λαού να υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων την πατρίδα του, αποτελεί παράγοντα ανατροπής των σχεδίων υποδούλωσής του, ακόμη και με τη σημερινή μορφή. Όλοι γνωρίζουν ποια είναι όρια της ανοχής μας και οι προϋποθέσεις της ανεξαρτησίας μας…ακόμη και αν απειλούμαστε από την δική μας κυβέρνηση. Ας μείνουμε όλοι ενωμένοι για να αγωνιστούμε με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.   

Ζήτω η επέτειος του «ΟΧΙ» !!!   

Με εκτίμηση,
Νίκος Μακρίδης 
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας/ 
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου