Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Εκστρατεία για την δωρεά οργάνων από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Από το "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ": 
http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Branch=N_N0000000001_N0000000005_N0000000011_S0105825744&Site=105825744
Εκστρατεία για την προώθηση της δωρεάς οργάνων στο Νοσοκομείο Κατερίνης, ανακοίνωσε ο Διοικητής Αστέριος Φαρμάκης, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την αύξηση των δωρητών οργάνων σώματος, καθώς και την προώθηση των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας. 

Η πρωτοβουλία ανήκει στη διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία κάλεσε όλους τους διοικητές και τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων και προνοιακών ιδρυμάτων της περιφέρειας, σε συνεργασία με τους συλλόγους των εργαζομένων και τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, να ηγηθούν μιας τοπικής εκστρατείας στην περιοχή ευθύνης τους για την προώθηση της δωρεάς οργάνων. Εντός του Νοεμβρίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης θα οργανώσει ειδική εκδήλωση για την προώθηση της ιδέας της δωρεάς οργάνων με τη συμμετοχή ομιλητών διεθνούς φήμης. 

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων κλήθηκαν να προγραμματίσουν σειρά ενεργειών για την ενημέρωση των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας, την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου, τη διακίνηση των αιτήσεων εγγραφής, την προώθηση της συνεργασίας με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, την ανάληψη κοινών δράσεων με αυτούς, όπως και σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι προς την κατεύθυνση αυτή καθώς και την προώθηση της σχετικής δημοσιότητας σε τοπικό επίπεδο. 

  Η Πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων 

Το γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Β. Ελλάδος, που εδρεύει στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, την κοινωνική οργάνωση «Αγάπη» και την «Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης» με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα Δωρεάς Οργάνων που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί την 1η Νοεμβρίου οργανώνει εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους. 

Από τις 9 πμ μέχρι τις 9μμ άτομα με εμπειρία στη Δωρεά οργάνων καθώς και εθελοντές θα βρίσκονται στο χώρο της πλατείας όπου θα διανέμουν έντυπο υλικό και θα ενημερώνουν για την προσφορά αγάπης- ζωής μέσα από την δωρεά οργάνων. Με μοναδικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο θέμα της δωρεάς οργάνων και την αύξηση του αριθμού των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα γιορτάζεται αυτή η μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου