Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Καταγγελία – «βόμβα» του Διοικητή του Γεν. Νοσοκομείου Κατερίνης: Απειλητικά τηλεφωνήματα δέχεται ο Στ. Φαρμάκης

Τις απειλές τις συνδέει με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα 

Απειλητικά τηλεφωνήματα αποκάλυψε πως δέχεται ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιος Φαρμάκης, καθώς – όπως είπε ο ίδιος – στο διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, τα έχει βάλει με συμφέροντα, ανθρώπους που θέλουν να αισχροκερδούν σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. Μάλιστα, ο κ. Φαρμάκης συνέδεσε αυτές τις απειλές όχι μόνον με πρόσωπα που έχουν οικονομικές συναλλαγές με το νοσοκομείο, αλλά και με πολιτικούς παράγοντες, οι οποίοι – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – προσπάθησαν ώστε να μην είναι ο ίδιος στο τιμόνι της Διοίκησης του Γ.Ν. Κατερίνης και του ΨΝΠΟ, το οποίο διασυνδέεται. «Άλλαξαν πολλά στο ΕΣΥ της Πιερίας και σε κάποιους αυτό δεν αρέσει και δυσφημούν αυτά τα αποτελέσματα. Έπεσαν «μαχαιριές» για να μην είμαι διοικητής στο νοσοκομείο, καθώς τα έχω βάλει με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Στόχος τους ήταν να με «καθαρίσουν από διοικητή και να με βγάλουν «βρώμικο». Δεν το πέτυχαν αυτό γιατί έχω την απόλυτη εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Βρήκαν «τοίχο» στην πολιτική ηγεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης  

Πήγαν να μου δώσουν «μίζα» 
Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιος Φαρμάκης αποκάλυψε πως από συγκεκριμένο άτομο του προτάθηκε να του δώσει «μίζα», ώστε να γίνει η δουλειά του… «Κάποιος ήθελε να πάρει χαριστικά το κυλικείο του νοσοκομείου», είπε, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία. 

«Προσπαθούν να θίξουν την υπόληψη μου» 
Ο κ. Φαρμάκης σημείωσε πως ορισμένοι προσπαθούν να θίξουν την υπόληψη του ιδίου και της οικογένειάς του. «Αλίμονο σε όποιον πειράξει τη γυναίκα μου. Πάντως, δεν θα τους περάσει, ας χτυπήσουν όσο θέλουν», τόνισε. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης σημείωσε πως πλέον έχουν «πέσει οι μάσκες», προσθέτοντας πως ακόμη και υπάλληλοι του νοσοκομείου δίνουν σε ορισμένους ψεύτικα στοιχεία για δήθεν «κακώς κείμενα» στο Γενικό Νοσοκομείο του νομού, με τα οποία στοιχεία ετοιμάζουν εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας. 

Μηδενίζεται το έλλειμμα στο Νοσοκομείο 
Ο Στέργιος Φαρμάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι, έχοντας δίπλα του τον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών κ. Λιαμό, και τη Διευθύντρια Οικονομικού Τμήματος του Νοσοκομείου κα. Γκούτζα, έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2011, τα οποία εμφανίζουν σημαντικές μειώσεις στα έξοδα της λειτουργίας του νοσοκομείου. Οι πρώτες ύλες υγειονομικού υλικού μειώθηκαν τους πρώτους έξι μήνες του 2011 κατά 55%, εξοικονομώντας περίπου 2.781.693 ευρώ. (Το Α εξάμηνο του 2010 είχαν δαπανηθεί 5.056.693 ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011 2.274. 655 ευρώ). Κατά 24% μειώθηκαν και οι αγορές υγειονομικού υλικού. (Α εξάμηνο 2010 714.755 ευρώ, αντίστοιχη περίοδο 2011 543. 473 ευρώ). Επιπλέον, κατά 20% μειώθηκαν οι δαπάνες για προμήθεια υλικών που αφορά τη μονάδα τεχνητού νεφρού (Α εξάμηνο 2010 363.230, Α εξάμηνο 2011 289. 039 ευρώ). Μείωση 82% μειώθηκαν οι προμήθειες σε ενδοφακούς, 56% στο πρόσθετο υλικό,. Σημαντική ήταν η μείωση του κόστους και στην προμήθεια φαρμάκων. Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2010 για την προμήθεια φαρμάκων δαπανήθηκαν 3.167.120 ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011 το κόστος μειώθηκε κατά 67%, δηλαδή δόθηκε 1.033.725 ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φαρμάκης, στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2011 το έλλειμμα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης να μηδενιστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου