Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τμ.Αλιείας ΠΕ Πιερίας - δελτίο τύπου παροχή εγγύησης για χρηματοδότηση υδατγειών

Η  Δ/νση  Υδατ/γειών  του Υπ. Ανάπτυξης  , Ανταγωνιστικότητας  & Ναυτιλίας   με  έγγραφό της   ενημερώνει  ότι με την αρ2/35562/0025/24.08.2011  απόφαση  Αναπληρωτή Υπ..Οικονομικών  (ΦΕΚ  1899/29.08.2011 ) παρέχεται η   εγγύηση   του Ελληνικού δημοσίου  σε ποσοστό   80% προς τα πιστωτικά  ιδρύματα  για τη  χρηματοδότηση   υδατοκαλλιεργητικών επιχειρήσεων, των οποίων   η μονάδα εκτροφής  βρίσκεται στην  ελληνική επικράτεια  και οι οποίες   έχουν συσταθεί   μέχρι   της δημοσίευσης  της  εν λόγω  απόφασης   (29/08/2011) σύμφωνα με  τα οριζόμενα   στο Νόμο  2322/1995.
Η  εγγύηση   του Ελληνικού Δημοσίου  δεν μπορεί   να χορηγηθεί  σε  επιχειρήσεις    που αντιμετωπίζουν  οικονομικές   δυσχέρειες   ,ώστε να χαρακτηρίζονται   προβληματικές  ( ΕΕ 2004C/02) .
Τα  εν λόγω  δάνεια   χορηγούνται   ως  νέα  κεφάλαια   κίνησης  .
 Το ποσό της   δανειοδότησης   καθορίζεται   με  βάση   τις κατηγορίες   των μονάδων   παραγωγής   και άσκησης   της υδατοκαλ/κής   δραστηριότητας  και της  εγκεκριμένης  ετήσιας   δυναμικότητας   της   μονάδας   σύμφωνα με την άδεια ίδρυσης   και λειτουργίας   , ως ακολούθως  :
α . Μονάδα πάχυνσης   ευρύαλων   ιχθύων , θαλάσσιας  ιχθυοκαλλιέργειας  3    ανά  κιλό  .   
β. Μονάδα πάχυνσης   ιχθύων , εσωτερικών  υδάτων   ιχθυοκαλλιέργειας  1,8    ανά  κιλό  .
γ.Μονάδα  οστρακοκαλλιέργειας    0, 3    ανά  κιλό  .    
δ.Μονάδα χελοκαλλιέργειας   4,5    ανά  κιλό  .    
ε.Ιχθυογεννητικοί   σταθμοί παραγωγής   ιχθυδίων  ευρύαλων  ειδών  0,15    ανά κιλό
στ. Μονάδες  προπάχυνσης   ιχθύων   ευρύαλων  ειδών   0,10 €  ανά  κιλό 
Τα  εν  λόγω   δάνεια  χορηγούνται   μέσω μίας  αυτοτελούς   δανειακής   σύμβασης   και έχουν διάρκεια  πέντε  (5) ετών  συμπεριλαμβανομένης   διετούς   περιόδου χάριτος  . Η εξόφληση   αυτή   θα πραγματοποιηθεί   σε  ετήσιες   τοκοχρεωλυτικές δόσεις   , με πρώτη  δόση   την  31.12.2014  και τελευταία   την 31.12.2016.  
      Οι αιτήσεις των  ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων  με  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  που περιλαμβάνονται στην απόφαση    ,  υποβάλλονται  στο Γενικό   Λογιστήριο   του Κράτους  , μέχρι   την 30-12-2011 .
Οι υπηρεσίες  Αλιείας  των Περιφερειακών  Ενοτήτων εκδίδουν  την   προβλεπόμενη  στην απόφαση   βεβαίωση  η οποία  αφορά  στην κατηγορία  της μονάδας  παραγωγής  και στην εγκεκριμένη ετήσια  δυναμικότητά της  , με βάση  την άδεια ίδρυσης  & λειτουργίας της.
Για  περισσότερες  πληροφορίες  μπορείτε να απευθύνεστε  στο Τμήμα  Αλιείας  της  Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας.

                                                                            Η Προϊσταμένη  της Δ/νσης 

                                                                                    Γεωργίου- Κίτσιου  Ευδοκία       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου