Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 27η PHILOXENIA

Δυναμική θα είναι η παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην 27η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA» , που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ 18-20 Νοεμβρίου 2011, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με φορέα διοργάνωσης τη HELEXPO. 

Στο περίπτερο 15 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα ΄΄ κλέψει΄΄ τις εντυπώσεις στο stand 17 , όπου θα διανέμεται πλούσιο τουριστικό υλικό και θα παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή. Παράλληλα, στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο stand της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, χορευτικά συγκροτήματα της Πιερίας θα αναδείξουν την παραδοσιακή πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής δημιουργώντας ένα ξεχωριστό μουσικό κλίμα μέσα στο πλαίσιο της έκθεσης. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με γνώμονα την ανάδειξη του τόπου και την προσέλκυση επισκεπτών θα υποδέχεται στο φιλόξενο stand της κάθε ενδιαφερόμενο και θα τον ενημερώνει για τον τόπο, τη φυσιογνωμία της περιοχής, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, τη φύση και τους ανθρώπους της. Με τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη ελληνική έκθεση τουρισμού, η Π.Ε.Πιερίας έχει σκοπό την προβολή της περιοχής ως τουριστικό προορισμό 12μηνης βάσης, των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων που απαρτίζουν το καλάθι της αλλά και των τοπικών γεύσεων που την αντιπροσωπεύουν. Άλλωστε, με τη συμμετοχή της δίνεται η δυνατότητα να αναδειχθούν και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται στην Πιερία. 

Σε μια περιοχή σπάνιου φυσικού κάλλους, με τον Όλυμπο να δεσπόζει στο τοπίο, οι επισκέπτες του περιπτέρου θα κάνουν ένα ταξίδι στην Πιερία, διαπιστώνοντας το μοναδικό συνδυασμό σύγχρονης πόλης και παραδοσιακών χωριών. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο. Πολυάριθμες κρατικές συμμετοχές, όπως από την Ινδία, Βραζιλία, ΗΠΑ, Κύπρο, Αίγυπτο, Τυνησία, Μόσχα (Ρωσία), Βουλγαρία, Τουρκία και Βελιγράδι (Σερβία) αποδεικνύουν και φέτος τη σπουδαιότητα της «PHILOXENIA» αλλά και το δύσκολο ρόλο που αναλαμβάνει για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. 

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 11:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. όλες τις ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου