Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ο Δήμος Δίου - Ολύμπου πόσες μελέτες έχει έτοιμες να καταθέσει;;; Λεφτά λέτε πως δεν υπάρχουν, τώρα που μας τα δίνουν έτοιμα ΕΣΕΙΣ τί κάνετε;;;

Από το "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ":
Ξεκίνησε η υποβολή μελετών συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. € για τεχνικά έργα 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πρόσκληση για την εκπόνηση τεχνικών μελετών έργων για την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας προκηρύχθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια. Πρόκειται για τεχνικές μελέτες έργων για το ΕΠ Μακεδονίας - Θράκης του ΕΣΠΑ, με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Το σύνολο του προϋπολογισμού είναι 1.200.000 € και η περίοδος υποβολής είναι από 20/10/2011 έως 31/12/2012.

Ζητείται λοιπόν η υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο άξονα προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να εμπίπτουν σε θεματικές προτεραιότητες και κατηγορίες πράξεων και οικονομική δραστηριότητα ανά Άξονα Προτεραιότητας ή και ανά Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Επιπλέον, οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στους ειδικούς στόχους του Άξονα Προτεραιότητας και να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση των σχετικών δεικτών παρακολούθησης, οι οποίοι είναι: Αποτελεσματική εφαρμογή, διαχείριση, παρακολούθηση, έλεγχος και αξιολόγηση του Προγράμματος. 

Στα οικονομικά στοιχεία της πρόσκλησης σημαντικό είναι ότι η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση κατανέμεται ενδεικτικά κατά θεματική προτεραιότητα ή/και κατηγορία πράξεων. Η «Ενδιάμεση Διαχεριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» έχει τη δυνατότητα να επικαιροποιήσει το συνολικό ύψος της συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης της παρούσας πρόσκλησης ή/και την κατανομή της ανά θεματική προτεραιότητα ή/και κατηγορία πράξεων ή και να προβεί σε αιτιολογημένη ανάκληση ισχύος της πρόσκλησης, ενημερώνοντας σε κάθε περίπτωση τους δικαιούχους μέσω της οικείας ιστοσελίδας. 

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης θα ενταχθούν πράξεις έως το ύψος της συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων ορίζεται η 31/12/2015. Η ολοκλήρωση των προτεινόμενων πράξεων θα πρέπει να συντελεστεί έως την ως άνω ημερομηνία. 

Οι επιλέξιμες δράσεις στην παρούσα Προσκληση είναι οι τεχνικές μελέτες έργων για το Επιχειρησιακό Προγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013» με την προυπόθεση ότι αφορούν έργα που θα ολοκληρωθούν στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων θα εφαρμοστεί η αντίστοιχη εθνική νομοθεσία (Ν. 3316/2005). Οι υποψήφιοι δικαιούχοι δύνανται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους από την 20/10/2011 έως την 31/12/2012. 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Επιπλέον, τις τελευταίες ημέρες επικαιροποιήθηκε και επανενεργοποιήθηκε προκήρυξη που αφορά αντιπλημμυρικά έργα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκτός του νομού Θεσσαλονίκης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που μπορούν να ενταχθούν είναι 15 εκατομμύρια ευρώ και η περίοδος υποβολής διαρκεί από 31/10/2011 έως 31/12/2012. 

Τα υπό ένταξη έργα μπορούν να αφορούν διαμόρφωση και διευθέτηση κοιτών χειμάρρων, ποταμών και λιμνών, καθώς και ενίσχυση αναχωμάτων προστασίας των χειμάρρων, ποταμών και λιμνών και παράκτιων αναχωμάτων σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκτός του νομού Θεσσαλονίκης. Πρόκειτια για το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης» με περιοχές εφαρμογής τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. 

Δικαιούχοι είναι οι Περιφέρειες και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού. Όπως τονίζεται δεν χρηματοδοτούνται: Έργα συλλογής και αποχέτευσης ομβρίων, Έργα αποστράγγισης οδικών αξόνων και άλλων τεχνικών έργων, Έργα αντιπλημμυρικά, στο πλαίσιο παρεμβάσεων ορεινής υδρονομίας σε δάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου