Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Απάντηση από την Κατερίνα Κουρίτα στον κ. Βροχαρίδη - καθείς εφ ω ετάχθει

Από πού πηγάζει η ανάγκη να απαντήσει ο κύριος Βροχαρίδης, Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου - Ολύμπου, στους δημότες και στην παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την αρνητική ψήφο τη δική του και της πλειοψηφίας της διοίκησης στην πρόταση ψηφίσματος για τα χαράτσια ; 

Αντί της απολογητικής αυτής στάσης, ας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:
• Σε ποιες ενέργειες προέβη ως τώρα η διοίκηση του Δήμου Δίου - Ολύμπου από τις οποίες να φαίνεται ότι είναι ενάντια στα χαράτσια ; 
• Έφερε το θέμα στο Δ.Σ.; 
• Ζήτησε τροποποίηση κάποιου σημείου της συγκεκριμένης πρότασης; 
• Έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ε.Η για την άρση του μέτρου που είναι εις βάρος του λαού; 
• Εν τέλει ποιους αγώνες- κινητοποιήσεις οργάνωσε ; 
• Αντί για όλα αυτά, μήπως κάτω από την πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης και πολύ περισσότερο κάτω από την πίεση του κόσμου, μετά και τη δημοσιοποίηση του θέματος, έγιναν δηλώσεις του τύπου «επιτέλους, ας κάνει κάτι η Δ.Ε.Η αντί να ασχολείται με το πώς θα εισπράττει τα χαράτσια» από το Δήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη; 

Η πλειοψηφία της διοίκησης Δήμου Δίου Ολύμπου, πραγματικά, αρνήθηκε ένα ψήφισμα που και το λιγότερο «κομματικά κατευθυνόμενο» ήταν και πολύ περισσότερο εξέφραζε και εκφράζει τη δικαιολογημένη οργή των δημοτών. Ένα ψήφισμα που είχε ως πρόταση την οργάνωση κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της άρνησης των δημοτών να πληρώσουν το χαράτσι αλλά και να εκφραστεί η πρόθεση αλληλεγγύης προς κάθε δημότη που θα βρεθεί σ αυτή τη δύσκολη θέση. 

Εξάλλου, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, η άρνηση ήταν οριακή : 11 κατά 9 υπέρ , και αυτό μάλιστα μετά από 3 επαναλαμβανόμενες ψηφοφορίες με μοναδικό σκοπό να μην περάσει το ψήφισμα . (Αν θυμάστε επικαλεστήκατε και τη διπλή ψήφο του προέδρου του Δ.Σ. σε περίπτωση ισοψηφίας). Και βέβαια η πρόταση ψηφίσματος πήρε θετική ψήφο και από την παράταξη του κυρίου Δημόπουλου και από σύμβουλο εκλεγμένο με την παράταξη του κ. Τσιφοδήμου αλλά και κάποιες ψήφους από την πλειοψηφούσα παράταξη. Η παράταξη του κ. Λάππα και η πλειοψηφία της Διοίκησης καταψήφισε την πρόταση. Συνεπώς ήταν ένα ψήφισμα «κοινής αποδοχής». 

Εμείς, αν μη τι άλλο, κ. Βροχαρίδη, σας ζητήσαμε να κρατήσετε τουλάχιστον τα προσχήματα. Αν δεν μπορείτε να μπείτε μπροστά στις κινητοποιήσεις των πολιτών ενάντια στα χαράτσια, αν δεν μπορείτε να τους πείτε να μην πληρώσουν, τουλάχιστον μην πάτε ενάντια. 

Μην πάτε ενάντια στην άρνηση εκείνου που δεν θέλει ή δεν μπορεί να πληρώσει. Έχει απέναντί του την κυβέρνηση, έχει απέναντί του τους μηχανισμούς του κράτους, έχει τόσα και τόσα, γιατί να έχει κι εσάς; Εμείς καλούμε τον κόσμο να μην πληρώσει και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που παίρνουν σωματεία και σύλλογοι . Είναι η στιγμή ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. 

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Δήμου Δίου- Ολύμπου στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Την ώρα που φουντώνει το κίνημα άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, μπήκε στη γωνία αντί να πρωτοστατήσει. 

Κύριε Βροχαρίδη, αναλογιστείτε επίσης ότι η διοίκηση του Δήμου Δίου- Ολύμπου ψήφισε όχι μόνο αύξηση δημοτικών τελών στους δημότες αλλά επέβαλε και το παράνομο τέλος του Βιολογικού Καθαρισμού στους δημότες του Λιτοχώρου, εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική του μνημονίου . Άρα δηλώσεις του τύπου « Ο δήμος Δίου-Ολύμπου είναι αντίθετος με τη λογική των χαρατσιών και μάλιστα εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης και σε βάρος φτωχών ανθρώπων» είναι μόνο κουβέντες προς κατανάλωση. 

Οι μάσκες έπεσαν για ακόμη μια φορά!!! 

Κατερίνα Κουρίτα 
Δημοτική Σύμβουλος 
με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου