Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αντίο και να μην μας γράφετε. (Άντε μπας και καθαρίσει ο τόπος)

Από το Antinews:

Τα …νεοφιλελεύθερα σταγονίδια της ΝΔ ξεσπαθώνουν ! 

Όπως ήταν φυσικό η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου προκαλεί αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία. 

Από την μία πλευρά ο Π. Καμμένος επιμένει να μην δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ακόμη και αν διαγραφεί. Εξηγώντας την απόφασή του, υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά γίνεται προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία της 26ης – 27ης Οκτωβρίου. Εάν υπογραφεί και επικυρωθεί η συμφωνία της 26ης – 27ης Οκτωβρίου, τότε μπαίνει ως εγγύηση στα ομόλογα που θα αντικατασταθούν με το PSI η ελληνική κρατική περιουσία και η ελληνική ιδιωτική περιουσία». 

Από την άλλη πλευρά ορισμένοι άλλοι (Σωτήρης Χατζηγάκης κ.α.) νομίζουν ότι θα καταφέρουν να επιβάλλουν μέχρι και αλλαγή πορεία στην ηγεσία του κόμματος και προωθώντας πολωτικές τακτικές ανακαλύπτουν … «ακροδεξιά σταγονίδια» στη ΝΔ! 

«Θέλω να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου με ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια που με την ταμπέλα της λαϊκής Δεξιάς, προσπαθούν να αλλοιώσουν την φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό αστικό κόμμα με πολλές τάσεις. Έχει και λαϊκή δεξιά και φιλελεύθερη δεξιά και έχει βεβαίως και μεσαίο χώρο» είπε σήμερα ο κ. Χατζηγάκης προσερχόμενος στη Βουλή 

Είναι προφανές ότι ορισμένοι επιθυμούν πρώτα να αλλοιώσουν πάλι την ιδεολογική φυσιογνωμία που απέκτησε η ΝΔ ύστερα από δεκαετίες “μεσαιοχωρίτικης” σύγχυσης και παράλληλα επιχειρούν να ξαναγεννηθούν οι τάσεις μέσα στο κόμμα, ώστε να διατηρήσουν τον ρόλο τους ως ο «φιλελεύθερος πόλος», εν όψει των διεργασιών που ξεκίνησαν για την συγκρότηση ενός τρίτου πόλου εξουσίας. 

Εμείς έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένως γι αυτά που γίνονται. Γράφαμε για παράδειγμα στις 25 Σεπτεμβρίου κάτω από τον τίτλο “Εξαπτέρυγα της συγκυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία”: 

Μια μικρή παρέα βουλευτών της ΝΔ πλησίασε τις προηγούμενες ημέρες γνωστό υπουργό του ΠΑΣΟΚ και του ζήτησαν να πείσει τον Γ. Παπανδρέου να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ζητήσει να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, με θέμα την συγκρότηση “κυβέρνησης εθνικής ενότητας”, την συγκυβέρνηση δηλαδή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 

Εις εξ αυτών μάλιστα έριξε τότε την ιδέα να στείλουν στον πρόεδρο της ΝΔ, επιστολή στην οποία θα του εξέθεταν τις διαφωνίες τους για την “σκληρή” αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί και θα τάσσονται υπέρ της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. Στην όλη προσπάθεια ρόλο “συντονιστή” λεγόταν τότε ότι έχει αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με βοηθούς … τον μπαμπά του και τον Σωτήρη Χατζηγάκη 

Αυτά γράφαμε τότε. Τι συνέβη στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα; Αντιγράφουμε από τις χθεσινές εφημερίδες για να μην λένε μερικοί ότι τα κατεβάζουμε εμείς από το μυαλό μας: 

Καθημερινή: 
Ο λόγος για τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρη Σπηλιωτόπουλο, Βαγγέλη Αντώναρο, Κωστή Χατζηδάκη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την ομάδα των «πέντε» που πρωταγωνίστησε όχι μόνον στην από κοινού με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διατύπωση αιτήματος εναντίον του δημοψηφίσματος και υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας, (επιταχύνοντας έτσι και τη σχετική δημόσια παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά) αλλά και στη «γαλάζια» πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί η στήριξη του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου ως εντολοδόχου πρωθυπουργού. Οι Κυρ. Μητσοτάκης, Α. Σπηλιωτόπουλος, Ευ. Αντώναρος ανέλαβαν, κατά κύριο λόγο, την επικοινωνιακή προβολή των θέσεων…Οι ίδιοι αρνούνται ότι λειτουργούν ως ομάδα, πολλώ δε μάλλον ως «φράξια», όπως τους καταγγέλλουν. Είναι ωστόσο προφανές ότι κινούμενοι οριακά ως προς τη γραμμή της ηγεσίας συνέβαλλαν στη μετακίνηση του κόμματος της Ν. Δ. σε πιο μετριοπαθείς θέσεις. Ή όπως το περιέγραψε ο κ. Μητσοτάκης, “τις τελευταίες 10 μέρες πραγματικά υπήρξαν ενδιαφέροντα σημάδια ότι οι βουλευτές ενεργούν πρωτίστως ως βουλευτές του έθνους και όχι ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους“!!! 

ΒΗΜΑ: 
Η Τετάρτη αποδείχτηκε η ηµέρα της κρίσεως. Από το µεσηµέρι, οπότε άρχισε να διαδίδεται το όνοµα του κ. Πετσάλνικου, το ΠΑΣΟΚ ξεσηκώθηκε. Αλλά και στη ΝΔ βουλευτές «επαναστάτησαν» και διαµαρτυρήθηκαν στον Γραµµατέα της ΚΟ κ. Κ. Τασούλα , ενώ η οµάδα των «πέντε» ( Κυρ. Μητσοτάκης, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτη , Ευ. Αντώναρος ) άσκησε πίεση να συµµετάσχει το κόµµα µε κοινοβουλευτικά στελέχη. «Δεν χρειαζόµαστε µαριονέτα! Αν είναι να καταλήξουµε σε τέτοια λύση γιατί δεν στηρίζαµε τον Παπανδρέου;» έλεγαν…. Σχόλιο Antinews Τις ημέρες που γινόντουσαν αυτά στελέχη της Συγγρού διαμήνυαν ότι οι «πέντε» έχουν ήδη κριθεί για τις ενέργειές τους και δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές που έρχονται. Αυτό όμως, εν όψει επαναλαμβάνουμε των διεργασιών που συντονίζει η διαπλοκή για την συγκρότηση τρίτου κόμματος εξουσίας αμιγώς “μνημονιακού”, δεν αρκεί πλέον. Είναι ανεπίτρεπτο από κάθε άποψη μια ομάδα βουλευτών να λειτουργεί σε ώρα κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το κόμμα και την χώρα με δική της πλατφόρμα και ανεξάρτητα από τον αρχηγό του κόμματος ,ως …”ομάδα πίεσης”. Μόνοι τους έθεσαν κατά την γνώμη μας εαυτόν εκτός κόμματος. Και να πούμε και κάτι άλλο. Με την κυβέρνηση Παπαδήμου, ξεκίνησαν οριστικά οι διαδικασίες για την ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού. Η ηγεσία της ΝΔ είχε μέχρι τώρα την πρωτοβουλία των κινήσεων και πρέπει να την διατηρήσει. Ας τους διευκολύνουν λοιπόν για να πάνε στον τρίτο πόλο που ετοιμάζει η διαπλοκή. Θα είναι καλύτερα και γι αυτούς και για τη ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου