Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε αθλητές από την Π.Ε.Πιερίας

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε αθλητές ερασιτεχνικών 
αθλητικών συλλόγων από την Π.Ε.Πιερίας 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε αθλητές ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων της Πιερίας, που υλοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κατερίνης.
Αθλητές, μέλη ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων και των τριών κατηγοριών του ποδοσφαίρου της Πιερίας, υποβλήθηκαν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις (καρδιογράφημα, καρδιολογικό έλεγχο, γενική αίματος) εντελώς δωρεάν στο Νοσοκομείο Κατερίνης, στα Κέντρα Υγείας Αιγινίου και Λιτοχώρου και έλαβαν πιστοποιητικά υγείας.  
Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 5.000 ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής και στρατηγικού σχεδιασμού της Π.Ε. Πιερίας στο επίκεντρο του οποίου είναι η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας των αθλητών. Φιλοσοφία του προγράμματος είναι η προβολή της αξίας της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας. Το πρόγραμμα που διεξήχθη από 19/8 έως και 3/10 έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης από τους αθλητές. 
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πιστή στις προτεραιότητές της στους τομείς της υγείας, της άθλησης, της παιδείας κ.α και αποβλέποντας στην πρόσβαση σε θέματα υγείας των αθλητών της Πιερίας, προχώρησε σε συμφωνία με το Διοικητή του Νοσοκομείο Κατερίνης, κ. Αστέριο Φαρμάκη, προσφέροντας με ιδιαίτερη φροντίδα για την υγεία των αθλητών της περιοχής ιατρικές υπηρεσίες. 
΄΄ Με ευαισθησία σε θέματα υγείας και αθλητισμού και με επίγνωση της οικονομικής κατάστασης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει τον αθλητισμό και επιδιώκει να κατευθύνει τη νεολαία σε όλες τις μορφές του. Η υγεία, το ύψιστο κοινωνικό αγαθό πρέπει να προσφέρεται δωρεάν. Στόχος μας είναι το πρόγραμμα αυτό να καθιερωθεί, να εφαρμόζεται σε ετήσια βάση, με μεγαλύτερη συμμετοχή και να επεκταθεί και στα υπόλοιπα ερασιτεχνικά αθλήματα΄΄, επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι προωθούνται δράσεις που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής και παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες στους πολίτες αποδεικνύοντας και το κοινωνικό πρόσωπο της Π.Ε.Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου