Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Όλυμπος: Ανάπτυξη και προβολή – Εναλλακτικός και θεματικός τουρισμός

Συζήτηση στη Βουλή, στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου για τον Όλυμπο. Κλήθηκαν να παραστούν και να ενημερώσουν την Επιτροπή η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαυρίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γρ. Παπαχρήστος, ο Αν. Δημάρχου Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Γ. Φαρμάκης και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου κ. Π. Ανδρεδάκης.
 
Η συζήτηση πραγματοποιείται σε συνέχεια του πλαισίου που καθορίστηκε στην Επιτροπή προεδρεύοντος του Βουλευτή Πιερίας κ. Θανάση Παπαγεωργίου. Έχουν προηγηθεί ανάλογες συζητήσεις για τα Τζουμέρκα και την Κρήτη. 

Η νέα πρόεδρος της Επιτροπής κ. Α. Γκερέκου υλοποιώντας τον προγραμματισμό της Επιτροπής όρισε την συζήτηση για τον Όλυμπο στην κρίσιμη αυτή συγκυρία που ολοκληρώνεται και η διαβούλευση για το νέο προεδρικό διάταγμα «Χαρακτηρισμός της χερσαίας περιοχής του Ολύμπου ως Εθνικού Πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεως όρων και περιορισμών». 

Έτσι η συζήτηση θα έχει σημαντικό ενδιαφέρον αφού τα συμπεράσματα και οι προτάσεις μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο παρέμβασης προς τα αρμόδια υπουργεία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση του μυθικού βουνού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου