Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου συζήτηση στο Επιμελητήριο Πιερίας για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) στην Πιερία

ΘΕΜΑ : ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ( ΕΟΖ ) 

Αξιότιμοι Κύριοι & Κυρίες, 

Κατόπιν μιας απάντησης του Επιτρόπου Όλι Ρεν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, άνοιξε για τα καλά η κουβέντα για τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην ( ΕΟΖ ) στην Ελλάδα. 

Ήδη για το ζήτημα αυτό μας απέστειλε πρόσφατα ανοικτή επιστολή ο Βουλευτής Πιερίας κ. Γιάννης Αμοιρίδης επισημαίνοντας την ανάγκη διεξοδικής εξέτασης του ζητήματος. 

Η ένταξη σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες παραμένει για την ώρα ως «ιδέα» οπότε οιαδήποτε πληροφορία ακόμη και διά του τύπου πρέπει να αξιολογείται και να διασταυρώνεται. 

Επειδή όμως επιβάλλεται ως Πιερία να προλαμβάνουμε τις εξελίξεις, κρίνουμε σκόπιμο να σας προσκαλέσουμε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 10 π.μ. στο Επιμελητήριο Πιερίας ώστε να συζητήσουμε τα ακόλουθα ζητήματα : 

1. Εάν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ως τμήμα της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί να προτείνει περιοχές προς ένταξη σε ΕΟΖ. 

2. Εάν όλοι οι αποδέκτες της παρούσας πρόσκλησης συμφωνούν ότι η Πιερία πρέπει να εντάξει κάποιες εκτάσεις της σε ΕΟΖ. 

3. Εφόσον το τελευταίο κριθεί σκόπιμο, ποιες είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να εξασφαλιστούν ώστε μια τέτοια πρωτοβουλία να είναι εποικοδομητική και να μην προκαλεί εύλογες αντιδράσεις. 

Με τιμή, 
Ο Πρόεδρος

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου