Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. 

Με εκατοντάδες εκατομμύρια θύματα και φορείς σε όλο τον κόσμο, η επικίνδυνη αυτή νόσος συνεχίζει να «κυκλοφορεί» ανάμεσά μας, σημειώνοντας ανοδικές τάσεις στον αριθμό των κρουσμάτων. 

Το Aids πρέπει να μας υπενθυμίζει, ότι δεν κάνει διακρίσεις και ότι μας αφορά όλους. Με όπλα τη σωστή ενημέρωση και την πρόληψη μπορούμε να βγούμε νικητές στον αγώνα κατά του θανάτου, του στιγματισμού, του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού.  

Εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, στοχευμένες πολιτικές για φροντίδα και υποστήριξη τόσο των ασθενών όσο και των φορέων του Aids οφείλει να περιλαμβάνει η πολιτεία στο πλαίσιο δράσεων καταπολέμησης της ισχυρής αυτής επιδημίας. 

Αδιαφορία, άγνοια και εφησυχασμός αποτελούν τροχοπέδη στη μάχη εναντίον αυτή της μάστιγας που απειλεί τη ζωή και την υγεία. Ένα κοινωνικό κράτος με υψηλές υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας- μέριμνας και πληροφόρησης θα είναι αναποτελεσματικό χωρίς την ενεργό και διαρκή συμμετοχή των πολιτών, χωρίς το ενδιαφέρον και την αγάπη για τη ζωή. Χωρίς φόβο και φαινόμενα ρατσισμού και περιθωριοποίησης μπορούμε να γίνουμε αρωγοί στην προσπάθεια επανένταξης των οροθετικών ατόμων στην κοινωνία. 

Με γνώμονα και στόχο την προαγωγή της υγείας, ας ευχηθούμε να ενισχυθούν οι χρηματοδοτήσεις των ερευνών για «αναχαίτιση» του ιού και ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα καταστεί επιτυχής η εξάλειψη της νόσου. 

Aφύπνιση, ενημέρωση, επαγρύπνηση και πρόληψη πρέπει να είναι το σύνθημα στον πόλεμο κατά του Aids. Όλοι μαζί, στην εκστρατεία καταπολέμησης της άγνοιας , της προκατάληψης αλλά και του ρατσισμού και της φοβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου