Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Πρεμιέρα για την Ραψάνη Grand Reserve που παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια των αμπελώνων ΤΣΑΝΤΑΛΗ στον ΟΛΥΜΠΟ

Η οινοποιία TSANTALI παρουσιάζει τον ΡΑΨΑΝΗ GRAND RESERVE, εμπλουτίζοντας την πολυβραβευμένη σειρά ΡΑΨΑΝΗ TSANTALI με έναν οίνο ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών. Ο ΡΑΨΑΝΗ GRAND RESERVE παράγεται σε επιλεγμένες ζώνες με μεγάλο υψόμετρο (κοντά στα 650 μέτρα) στους ομώνυμους αμπελώνες της TSANTALI στον Όλυμπο. Οι ιδιαίτερες κλιματικές και μορφολογικές συνθήκες της περιοχής επιτρέπουν την αργή και πλήρη ωρίμανση των σταφυλιών των ποικιλιών Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό, ενισχύοντας το αρωματικό δυναμικό και την πλούσια γεύση τους. 

Μετά τη συγκομιδή των επιλεγμένων σταφυλιών με τα χέρια και την οινοποίηση, ο οίνος παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για έως και δύο χρόνια, ενώ ακολουθεί αντίστοιχη αναγωγική παλαίωση σε φιάλες πριν από τη διάθεσή του στην αγορά. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με σπουδαίες δυνατότητες παλαίωσης και προοπτικές εξέλιξης στον χρόνο. 

Ο ΡΑΨΑΝΗ GRAND RESERVE διακρίνεται για το βαθύ ερυθρό χρώμα με ανταύγειες που εντυπωσιάζει στο ποτήρι. Στη μύτη ένα σύνθετο αρωματικό μπουκέτο που συνδυάζει με τον πλέον εκλεπτυσμένο τρόπο αρώματα από ώριμα μικρά κόκκινα φρούτα (βατόμουρο και δαμάσκηνο) και νότες από μπαχαρικά και γλυκόριζα. Στο στόμα κομψό και πληθωρικό χάρη στη νευρώδη οξύτητα και τις στιβαρές τανίνες. Είναι μια θαυμάσια επιλογή για να συνοδεύσει κρέατα με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και παλαιωμένα τυριά. Σερβίρεται στους 18-19oC. 

Το ιδιαίτερο αυτό χαρμάνι του ΡΑΨΑΝΗ GRAND RESERVE εμφιαλώνεται σε μια εξίσου εντυπωσιακή φιάλη στιβαρής κατασκευής με ξεχωριστές γραμμές. Η ετικέτα έχει σχεδιαστεί από τη διακεκριμένη εταιρία “EZI EVOLUTION” από τον Καναδά, στην οποία είχε ανατεθεί ο επανασχεδιασμός των ετικετών όλης της σειράς ΡΑΨΑΝΗ TSANTALI (ΡΑΨΑΝΗ και ΡΑΨΑΝΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΣ) για την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου