Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ;

 Προ ημερών στη Λεπτοκαρυά υποδείξεις και απειλές για μπουλντόζες...


 Τόσα χρόνια απέναντι από το δημαρχείο και περίξ της Αγ. Νικολάου γιατί δεν έλεγε κανείς τίποτα για πατάρια, κίοσκια, στέγαστρα, νάϊλον και ζαρντινέρες;;;

ο ΑΥΘΕΡΕΤΟΣ & ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΤΗΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

 
 Πράσινο στέλεχος από το νότο δραστηριοποιήται ήδη για τις επερχόμενες νομαρχιακές εκλογές για τη θέση του γραμματέα.
 Σήμερα είχε διαδοχικές συναντήσεις σε καφέ στο Λιτόχωρο με κομματικά στελέχη της περιοχής.
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;

 ΧΑΜΟΣ, ΜΠΕΡΔΕΜΑ, ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ, ΑΝΟΜΙΑ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ...
 ΑΛΛΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΟΧΙ.
 ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ, ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;;;
ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ;;;
Διαβάστε περισσότερα...

Από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο 100.000 ευρώ την ημέρα πρόστιμο για τη λίμνη Κορώνεια.


Τ' ακούς Πανίκα;
Διαβάστε περισσότερα...

Το μυστικό σχέδιο για την επαναγορά του χρέους και μετατροπή της Ελλάδας σε κανονική μπανανία

Από το antinews
http://www.antinews.gr/2011/01/29/82606/


Σας είχαμε αποκαλύψει το σχέδιο για επαναγορά του χρέους με δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και με απόκτηση ομολόγων σε τιμή έως και 30% χαμηλότερη από την αρχική. Δεν περιμέναμε όμως ότι τόσο γρήγορα η κυβέρνηση θα το επιβεβαίωνε. Τότε είχαμε γράψει ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι καλό για την Ελλάδα αφού θα μπορεί να επαναγοράσει το χρέος της με δάνεια που θα της έδιναν τα ευρωπαϊκά κράτη και με επιτόκια πολύ χαμηλότερα από αυτά που θα συναντήσει η Ελλάδα αν βγει στις αγορές. Και είχαμε γράψει ότι η κυβέρνηση θα ποντάρει στο σχέδιο αυτό που βγάζει από το αδιέξοδο και από σίγουρη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή. Ετσι θα πήγαινε σε εκλογές με σκοπό να τις κερδίσει (με λίστα φυσικά) και να εφαρμόσει νέα, πιο αντιλαϊκά μέτρα.
Αφού βγήκε λοιπόν στο Νταβός ο Παπακωνσταντίνου αρχικά και επιβεβαίωσε τις συζητήσεις όπως και η Λαγκάρντ, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, στη συνέχεια, θεωρούμε ότι ο κύβος ερρίφθη.
Σήμερα σας αποκαλύπτουμε το τελικό σχέδιο το οποίο είναι τόσο μαύρο που δε φαντάζετε ο νους σας.
Το ζήτημα της ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης με αγορά ομολόγων έως και 70% της αξίας τους, συνοδευόταν από ένα ερώτημα: Γιατί ξαφνικά η Γερμανία και οι άλλες χώρες θέλουν να ξαναδανείσουν την Ελλάδα, την οποία «έφτυναν» όπου έβρισκαν;. Γιατί γίναμε ξαφνικά αξιόπιστοι και θα μας δανείσουν 50,60,70 δις για να επαναγοράσουμε το χρέος μας;
Σίγουρα όχι γιατί φοβήθηκαν μήπως η Ελλάδα χρεοκοπήσει και χαθεί στη Βενετιά βελόνι. Αλλωστε, ένα «κούρεμα» κατά 30% θα έκανε κακό στους ισολογισμούς Γερμανικών και γαλλικών τραπεζών. Επομένως, κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στο σχέδιο επαναγοράς του χρέους με μια βασική προϋπόθεση. Με την υπογραφή της συμφωνίας και τον δανεισμό, η Ελλάδα χάνει την οικονομική της αυτοτέλεια. Όχι όπως τώρα με τους Τροϊκανούς, αλλά χειρότερα. Με συνεχείς ελέγχους σε μισθούς και συντάξεις, περικοπές όπου θα θεωρούν οι ξένοι ότι πρέπει να γίνει, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, πώληση ακινήτων – φιλέτων και εταιρειών, πώληση της ΔΕΗ κ.λπ.
Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα οικονομικό διευθυντήριο το οποίο με επικεφαλής τη γερμανική κυβέρνηση θα έχει την πραγματική διακυβέρνηση του κράτους. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία δεκάρα στον προϋπολογισμό. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δε θα υφίσταται και θα μπορεί να συντάσσει τον Προϋπολογισμό το Διευθυντήριο – και επισήμως, επειδή ανεπισήμως το κάνει ήδη.
Πώς θα γίνει, όμως, αυτό καθώς δεν τον προβλέπει το Σύνταγμα; Εδώ είναι και το μεγάλο κόλπο. Η κυβέρνηση πάει σε εκλογές έχοντας τη λύση στην τσέπη της, χωρίς όμως τις δραματικές λεπτομέρειες. Η επόμενη Βουλή είναι αναθεωρητική, αλλάζουν βασικά σημεία του Συντάγματος και ο Γερμανός κυρίαρχος έρχεται χωρίς πρόβλημα.
Αυτό είναι το κρυφό σχέδιο που απεργάζονται στις Βρυξελλες και το Νταβός, ένα σχέδιο που έχει και μια μικρή λεπτομέρεια. Με την υπογραφή της συμφωνίας δανεισμού από το EFSF η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να υπογράψει ένα πολύ σκληρό Μνημόνιο το οποίο φυσικά θα κληθεί να υλοποιήσει το ξένο διευθυντήριο.
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιόν από τους 5 αντιδημάρχους μας...

αποκαλούν "Παπακωνσταντίνου Δίου - Ολύμπου";;;
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 21 της ομάδας πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πιερία

που τελικά ήταν ή δεν ήταν δεκατρείς...
Με τον Κιλτίδη ή χωρίς δεν ξέρουμε...
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ και στα πέναλτυ 2-1

Για την 14 αγωνιστική του 9ου ομίλου του πρωταθλήματος υποδομών της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αγωνίστηκε το Σάββατο το ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ, με αντίπαλο τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ.
Το αποτέλεσμα του παιγνιδιού , ήταν 1-1 και στα πέναλτυ νικήτρια ήταν η γηπεδούχος ομάδα του Αγροτικού Αστέρα με σκόρ 2-1.Απο τον αγώνα αυτό η ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ πήρε ένα βαθμό και η μάδα του ΑΣΤΕΡΑ 2 βαθμούς.
ο ΑΓΩΝΑΣ:
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε κυριολεκτικά στην ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ που έχασε (για άλλη μία φορά ) σωρεία ευκαιριών να καθαρίσει το παιγνίδι.
Η ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ έχασε τρεις κλασσικές ευκαιρίες, δύο με τον ΜΠΑΛΑΧΑΤΖΕ και μία με τον ΔΑΛΑΜΗΤΡΑ.Στον αντίποδα η τοπική ομάδα έχασε πέναλτυ που απέκρουσε ο Τσιλιγγερίδης.
Στο δεύτερο ημίχρονο η τοπική ομάδα ισορρόπησε το παιγνίδι χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, εκτός απο την μοναδική φάση που πορηγήθηκε στο σκόρ  (1-0) στο 10 λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.
Απο εκεί και πέρα οι παίκτες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ανέβασαν την απόδοσή τους, έπαιξαν πιό σωστά και ισοφάρισαν το παιγνίδι  (1-1) με ένα καταπληκτικό γκόλ με σούτ απο το ύψος της μεγάλης περιοχής του ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.
Στα πέντε τελευταία λεπτά η ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ έκλεισε τον Αστέρα στα καρέ του, αλλά σε μία φάση ο Δαλαμήτρας, σε μία ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και στο τελευταίο λεπτό με κεφαλιά ο Τόσκας απέτυχαν να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη.
Ετσι το παιγνίδι έληξε 1-1 και στη διαδικασία των πέναλτυ δύο παίκτες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ έχασαν ταπέναλτυ και έτσι η ομάδα του Αστέρα πήρε τον ένα επι πλέον βαθμό αφού πέτυχε δύο πέναλτυ.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ:
(ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ): Τσιλεγγερίδης, Τόσκας, Χατζηδίμπας Β, Καλαιτζής, Μαυρόπουλος, Καρτσαμπάς, Τσοπουζίδης, Πουλικίδης, Δαλαμήτρας, Μπαλαχάτζε, Συμεωνίδης.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Τζίνοβιτς, Οικονόμου, Παπαθανασίου.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.. ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ...

Από τον ΚΡΑΧΤΗ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_29.html
Πληροφορίες που δέν χωρούν αμφισβήτηση λένε, ότι ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου τηλεφώνησε σε "άτομο" προερχόμενο απο τον Δήμο Δίου, που γνωρίζει καλά τα όσα χρωστά ο πρώην Δήμος Δίου, για να διασταυρώσει άν υπάρχει οφειλή ύψους 120.00 Ευρώ σε προμηθευτή του Δήμου.Και βέβαια η απάντηση ήταν θετική και ο Δήμαρχος Παπαθανασίου τραβούσε τα μαλλιά του ποπυ δέν έχει..., αφού κανείς δέν τον είχε ενημερώσει γι αυτό.Μάλιστα απο το περιβάλλον του πρώην Δημάρχου Παπαχρήστου δόθηκε στο νέο Δήμαρχο λίστα με ονόματα ανθρώπων που είναι να "λαμβάνουν".Αν αναρωτιέστε που πάει το χρέος στον πρώην Δήμο Δίου.. να σας πούμε ότι σύμφωνα με τα όσα λένε αυτοί που προσπαθούν να βγάλουν άκρες, ξεπερνά τα 7 εκατομύρια Ευρώ..ναί ... ναί 7 και βάλε... 
Εμ τί νομίζετε... οι δημόσιες σχέσεις.. το επικοινωνιακό προφίλ... και ο πολιτισμός (βλέπε μουσεία του Λούβρου και βάλε) κοστίζουν πολύ.. και τώρα άντε τρεχάτε ποδαράκια μου να μήν σας...χ....... ο ....κ.......μ..

Διαβάστε περισσότερα...

Ευχές του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Μακρίδη για την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας  η ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Μέρα που έχει καθιερωθεί σαν γιορτή της Παιδείας και των γραμμάτων σαν γιορτή των μαθητών και των δασκάλων.

Εύχομαι  σε όλους οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες, σαν προστάτες και αρωγοί, να σας συνοδεύουν στον βηματισμό σας προς την γνώση, και να σας φωτίζουν ψιθυρίζοντας και αποκαλύπτοντάς σας τις απαντήσεις, στα αληθινά προβλήματα της ζωής.


Με εκτίμηση,
Μακρίδης Νίκος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Κεντρικής Μακεδονίας/Ν. Πιερίας
Διαβάστε περισσότερα...

Ανέκδοτο, σύντομο - πετυχημένο - επίκαιρο... No 2!!!

Τι είπε ο δημοτικός αστυνομικός Δίου - Ολύμπου στη μάνα του στο τηλέφωνο;
_ Μάνα μας μπουζούριασαν....

            
















Θα θέλαμε πάραπολυ, αυτό να ήταν ακόμη ένα ανέκδοτο...
Δυστυχώς όμως δεν είναι!!!

 Σήμερα το απόγευμα συνεργείο της δημοτικής αστυνομίας που ήταν στον Πλαταμώνα εκτελώντας διοικητική ποινή σφραγίζοντας κατάστημα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Λιτοχώρου, ύστερα από μύνηση που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
 Με εντολή του Εισαγγελέα οι συλληφθέντες δημοτικοί αστυφύλακες θα δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφόρου για κατάχρηση εξουσίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ;;;


 Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη αγροτών που έγινε πριν λίγες μέρες στα Γιαννιτσά, οι αγροτοσυνδικαλίστες αποφάσισαν κάθοδο από 7 Φεβρουαρίου στις εθνικές οδούς με τα τραχτέρ τους, κατάληψη στους 10 σταθμούς διοδίων που βρίσκονται στον άξονα Αθηνών - Θεσσαλονίκης και άνοιγμα τους για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, διαμαρτυρόμενοι έτσι για την ασκούμενη αγροτική πολιτική.
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ Ψ.Ν.Π.Ο. ΣΤΟ... ΛΙΤΟΧΩΡΟ!

H Κινητή Μονάδα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου η οποία στελεχώνεται από Ψυχίατρο και Επισκέπτρια Υγείας, θα επισκεφθεί την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011 το Αγροτικό Ιατρείο του Δ.Δ. Λιτοχώρου από τις 9.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ. του Δήμου Λιτοχώρου. Επίσης λειτουργεί καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 7.00 π.μ έως τις 2.30 μ.μ. η Μονάδα κατ' οίκον φροντίδας Ψυχικής Υγείας (Μ.Ο.Φ.Ψ.Υ).
Διαβάστε περισσότερα...

Ανέκδοτο, σύντομο - πετυχημένο - επίκαιρο...

Τι είπε ο Πακιστανός στη μάνα του στο τηλέφωνο;

«Έλα μαμά, μπήκα στη Νομική!»…
Διαβάστε περισσότερα...

Τελικά κύριε Παπαθανασίου, ο Κώστας Δημόπουλος, είναι ή δεν είναι στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Α.Δ.Ο.;;;

 
  • Στην ψηφοφορία που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο δεν έθεσε υποψηφιότητα...
  • Την επόμενη μέρα το βράδυ - μετά την ανακοίνωση της Ολύμπιας Γης - του κάνατε πρόταση στο δελτίο ειδήσεων της Δίον τηλεόρασηςγια να συμμετέχει και απεδέχθηκε
  • Την επόμενη μέρα βγάλατε ανακοίνωση ότι πρέπει να σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και ότι ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟ...



ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Α.Δ.Ο. 
ή
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;

Διαβάστε περισσότερα...

Θανάσης Παπαγεωργίου - Δελτία Τύπου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ



  Κατερίνη 28 Ιανουαρίου 2011

                   

Ενημερωτικές συναντήσεις Αγροτών

Ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Βουλευτή Θ. Παπαγεωργίου ο Ειδικός Γραμματέας κ. Ε. Διβάρης και στελέχη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενημερωτικές συναντήσεις αγροτών στην Πιερία.

Ενημερωτικές συναντήσεις για τους καπνοπαραγωγούς, τους μυδοκαλλιεργητές και συνολικά τους αγρότες της Πιερίας ζήτησε ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου από τον Ειδικό Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ε. Διβάρη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΕΓΕΠ κ. Π. Βασιλόπουλο και την ΠΑΣΕΓΕΣ.

Στόχος είναι να ενημερωθούν οι καπνοπαραγωγοί και γενικότερα οι αγρότες για τα μέτρα και τις δράσεις που αφορούν την καπνοπαραγωγή, τον εκσυγχρονισμό και την στήριξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων (πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ, LEADER, Σχέδια Βελτίωσης), καθώς και σε σχέση με την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (2014 – 2020) που τώρα διαμορφώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης οι μυδοκαλλιεργητές της Πιερίας να ενημερωθούν από τον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πορεία της διαδικασίας εγκαθίδρυσης σχήματος πιστοποιημένης ποιότητας της ελληνικής μυδοκαλλιέργειας και ειδικότερα της μυδοκαλλιέργειας της Πιερίας η οποία ξεκίνησε με παρέμβαση του κ. Παπαγεωργίου.

Ήδη όπως απάντησε ο Ειδικός Γενικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Διβάρης, έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση στην Πιερία για την ενημέρωση των αγροτών – καπνοπαραγωγών σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ και την τοπική ΕΑΣ.
Σύντομα θα ανακοινωθεί και η συνάντηση με τους μυδοκαλλιεργητές.  




Διαβάστε περισσότερα...

Η σημερινή δήλωση του Νίκου Λάππα


 Σχετικά με την πρόσφατη δήλωση της κ. Πολυδώρου "Δεν αποδεχτηκα την προταση του κ. Παπαθανασιου (ως μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Α.Λ.) για να ειμαι "τα ματια,τα αυτια,τα χερια καποιου".Δεν ειμαι το φερεφωνο κανενος, εχω τη δικη μου αποψη,και θα λειτουργω συμφωνα με τη συνειδηση μου", ένα μικρό μόνο σχόλιο προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.
 Η έκφραση "τα αυτιά και τα μάτια του συνδυασμού μας" ήταν δική μου και σε καμιά περίπτωση δεν υποδήλωνε πως υπολόγιζα την κ.Πολυδώρου ως "κατάσκοπο" ή ως "φερέφωνο". Άλλωστε πάντοτε δήλωνα ότι ουδέποτε θεώρησα τους υποψηφίους του συνδυασμού μας "πρόβατα". Άλλοι βλέπουν τους ανθρώπους ως "πρόβατα" ή "κουκιά" και θεωρούν ότι μπορούν να τους περάσουν "γραμμές". Όσο για τα "χέρια", αυτό το ισχυρίστηκαν άλλοι σε σχόλια που έκαναν στο blog σας - και μόνο τα σχόλια αυτά αποδεικνύουν αν προκλήθηκε (αδικαιολόγητη έστω) αναστάτωση ή όχι.
 Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω πως η κ. Πολυδώρου θα λειτουργήσει ενσυνείδητα ως μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. και είμαι σίγουρος ότι θα της δοθούν πολλές ευκαιρίες να το αποδείξει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της επιχείρησης.
 Ούτως ή άλλως έχω δηλώσει ότι το θέμα θεωρείται λήξαν και δεν νομίζω ότι πρέπει να ασχολούμαστε άλλο με αυτό.
Αντιθέτως πρέπει να ασχοληθούμε - και σαν παράταξη να είναι όλοι βέβαιοι ότι θα το κάνουμε - με τα όντως πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον δήμο μας και βρίσκονται ήδη ... "προ των πυλών"!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!
Με τιμή,
Νικόλαος Αθ. Λάππας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής του συνδυασμού "ΝΕΑ ΑΡΧΗ - ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ"
για τον δήμο ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΕ ΛΙΓΟ... ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΛΑΠΠΑ


Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

  Στην Πόπη Τσαπανίδου έδωσε συνέντευξη ο Χάρης Τσαμπασίδης.
 Ο νεαρός συντοπίτης μας, μας κάνει όλους περήφανους!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Νίκο Λάππα...

Μας είπες:

ήτησα αμέσως εξηγήσεις από την κ. Πολυδώρου, η οποία μετά κι από δεύτερη συνομιλία μας μου δήλωσε ότι κατανοεί και λυπάται για την αναστάτωση που προκλήθηκε, ότι κι εκείνη δέχθηκε αιφνιδιαστική πρόταση από τον δήμαρχο λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση και κυρίως ότι θα ασκήσει ενσυνείδητα τα καθήκοντά της ασκώντας έλεγχο ως μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε. και ότι θα είναι «τα μάτια και τα αυτιά» του συνδυασμού μας διατυπώνοντας μάλιστα τις όποιες θέσεις στις συνεδριάσεις κατόπιν συνεννοήσεως με εμένα και τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού. Μετά από τις εξηγήσεις αυτές το θέμα θεωρείται λήξαν"
 
Μα η Πολυδώρου μας δηλώνει:
"Δεχτηκα λοιπον να ειμαι μελος του ΔΣ χωρις δευτερη σκεψη και θεωρω πως δεν προκαλεσα καμμια αναστατωση.Δεν αποδεχτηκα την προταση του κ. Παπαθανασιου για να ειμαι "τα ματια,τα αυτια,τα χερια καποιου".Δεν ειμαι το φερεφωνο κανενος, εχω τη δικη μου αποψη,και θα λειτουργω συμφωνα με τη συνειδηση μου."
 
 
 
ΝΙΚΟ ΛΑΠΠΑ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ...
Η ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΣΕ ΕΚΘΕΤΕΙ...
ΝΟΜΙΖΕΙΣ Η' ΟΧΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;;;
Διαβάστε περισσότερα...

Σταμέλα Πολύδωρου: "Δεν αποδεχτηκα την προταση του κ. Παπαθανασιου για να ειμαι "τα ματια,τα αυτια,τα χερια καποιου".Δεν ειμαι το φερεφωνο κανενος, εχω τη δικη μου αποψη,και θα λειτουργω συμφωνα με τη συνειδηση μου. "

Σχετικα με την τοποθετηση μου στο ΔΣ της Α.Ε μετα απο προταση του κ. Παπαθανασιου στη διαρκεια του διαλειμματος της συνεδριασης του δημοτικου συμβουλιου του δημου ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ στις 24/1 την οποια αποδεχτηκα και τον ευχαριστω για την εμπιστοσυνη του στο προσωπο μου θελω να αναφερω τα εξης. Η  ΔΕΑΛ ειναι ενα σημαντικο θεμα στη ζωη του δημου μας,το οποιο παρακολουθησα στενα τεσσερα χρονια,παρακολουθωντας τα διοικητικα συμβουλια χωρις να ειμαι τακτικο ουτε αναπληρωματικο μελος,απλα με την ιδιοτητα της δημοτικης συμβουλου που μου εδινε αυτο το δικαιωμα.Δεχτηκα λοιπον να ειμαι μελος του ΔΣ χωρις δευτερη σκεψη και θεωρω πως δεν προκαλεσα καμμια αναστατωση.Δεν αποδεχτηκα την προταση του κ. Παπαθανασιου για να ειμαι "τα ματια,τα αυτια,τα χερια καποιου".Δεν ειμαι το φερεφωνο κανενος, εχω τη δικη μου αποψη,και θα λειτουργω συμφωνα με τη συνειδηση μου. 
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ… ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

SOS εκπέμπει ο Δ.Δίου-Ολύμπου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, Ι. ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ.


Επιστολή στον υπουργό εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, απέστειλε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, διεκτραγωδώντας του την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον δήμο της Νότιας Πιερίας, λόγω χρεών.
Στην επιστολή αυτή ο κ. Παπαθανασίου εκπέμπει SOS προς τον υπουργό επισημαίνοντάς του ότι η κατάσχεση σε χέρια τρίτων (τραπεζών) λογαριασμού χρημάτων Ο.Τ.Α., στον οποίο συγκεντρώνονται ποικίλα έσοδα, όπως μισθοδοσία προσωπικού, ανταποδοτικά τέλη, φόροι κ.λ.π., οδηγεί τον νέο δήμο σε αδυναμία πληρωμής (ουσιαστικά σε κλείσιμο).
Στην ίδια επιστολή ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου εξηγεί στον υπουργό εσωτερικών ότι τα χρέη, που είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ, κληρονομήθηκαν από πρώην καποδιστριακούς δήμους που συνενώθηκαν και αποτέλεσαν τον νέο δήμο.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
    
Ολόκληρη η επιστολή Γ.Παπαθανασίου έχει ως εξής: «Κύριε Υπουργέ, ο Καλλικρατικός Δήμος ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Πιερίας προέρχεται από τη συνένωση των πρώην Δήμων Ανατολικού Ολύμπου, Λιτοχώρου και Δίου. Ως εκ τούτου από της συστάσεώς του έχει να αντιμετωπίσει πολλά και ποικίλα προβλήματα, κυρίως όμως οικονομικά και διοικητικά.
Επί πλέον ο Δήμος μας από τους πρώην Δήμους κληρονόμησε πολλά οικονομικά προβλήματα και υπάρχουν για τα χρέη αυτών εκτελεστοί τίτλοι (διαταγές πληρωμής) ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με βάση τους οποίους οι δανειστές άρχισαν να επιβάλλουν κατασχέσεις εις χείρας τρίτου (τράπεζες) δεσμεύοντας τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους συγκεντρώνονται ποικίλα έσοδα των Ο.Τ.Α., όπως μισθοδοσία προσωπικού, ανταποδοτικά τέλη, φόροι κ.λ.π...
Φυσικά ο Δήμος ήδη έχει ασκήσει κάθε ένδικο μέσο, που προβλέπεται από το νόμο, όπως ανακοπή αναστολή εκτελέσεως κ.λ.π., πλην όμως η μέχρι τώρα νομολογία των δικαστηρίων ευνοεί τους δανειστές και όχι τους Ο.Τ.Α.
Μετά ταύτα είμαστε σε απόγνωση, διότι αν την διαδικασία αυτή ακολουθήσουν όλοι οι προμηθευτές των πρώην Δήμων, όπως προβλέπεται μετά βεβαιότητας, θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του Δήμου μας.
Με δεδομένα δε και τα χρέη των πρώην τριών Δήμων (Δίου, Ανατ.Ολύμπου και Λιτοχώρου) προς τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αδυναμία πληρωμής ακόμη και της μισθοδοσίας προσωπικού για το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του όλου θέματος, το οποίο αφορά όλους τους Δήμους ανά την Ελλάδα όπως πληροφορούμαστε, δίνοντας άμεσα λύση, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα θέτοντας σε κίνδυνο από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα του «Καλλικράτη».
Διαβάστε περισσότερα...