Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Κουίζ Νο.3 με απάντηση ( σχόλιο αναγνώστη )

Όσο σχέση έχουν:
  • ο ΠΑΟΚ με τον ΑΡΗ
  • Το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ
  • Η Πλάκα με τον Μύτικα
  • Το νερό με την φωτιά
  • Η Μπόκα Τζιούνιορς με τη Ρίβερ Πλέιτ

Αυτή τη σχέση έχει και ο Γκουντάρας με τη Ντόρα...
Οπότε "Ντοράκια" λάθος πόρτα χτυπάτε, ψαχτήτε αλλού.
Ο Γκουντάρας είναι καταρχάς ΑΡΕΙΑΝΟΣ και μετά Καραμανλικός

Διαβάστε περισσότερα...

Κουίζ Νο.2

Ποιό πασοκικό στέλεχος ζήτησε
να καταθέσει στεφάνι στον Κοροβάγγο παρόλο που δεν προβλέπεται από το πρωτόκολο;
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΟΥΙΖ Νο. 1

Αν και Μακεδόνας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας...
  •  Ποιος είναι αυτός που δεν παρευρέθηκε στην ομιλία Σαμαρά την Πέμπτη στο holiday inn για τη διαφάνεια;
  • Ποιός είναι αυτός που δεν πήγε στην παρουσίαση του νέου σήματος της Νέας Δημοκρατίας;
  • Ποιός είναι αυτός που εχθές στο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας - παρουσία Σαμαρά - δεν πήγε;
Βοήθεια: Πρόσφατα κόπηκε από τους Τομείς...

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ

Η ενημερωτική περιοδεία της ΕΑΣ Πιερίας στις καπνοπαραγωγικές περιοχές του νομού μας, συνεχίστηκαν από το κλιμάκιο της Οργάνωσης, το οποίο βρέθηκε σε μια αμιγώς καπνοπαραγωγική τοποθεσία, στο δημοτικό διαμέρισμα του Λόφου, που έχει γράψει την δική της ιστορία στο παραγόμενο προϊόν από το οποίο έχει αναπτυχθεί η τοπική κοινωνία, έχουν δημιουργηθεί και αναπτυχθεί οικονομίες, έχουν φτιαχτεί νοικοκυριά και γενικότερα έχουν μεγαλώσει και σπουδάσει παιδιά.
Ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας Θανάσης Γκουντάρας μίλησε στους καπνοπαραγωγούς της περιοχής, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημοτικού σχολείου του Λόφου, όπου σημειωτέον παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός καπνοπαραγωγών, παρ΄ όλες τις άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και αναφέρθηκε φυσικά στο Μέτρο 144 που αφορά τον καπνοπαραγωγικό κόσμο, το οποίο τους προσφέρει την απώλεια του 50% από τα δικαιώματα που απώλεσαν το 2010 και από το οποίο ο δικαιούχος καπνοπαραγωγός διεκδικεί να πάρει ως ενίσχυση, το ανώτερο ποσό των 9000 Ευρώ, τα 3 επόμενα χρόνια(το 2011, 2012 και 2013).
Παράλληλα, ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας ενημέρωσε τους καπνοπαραγωγούς και για τα Σχέδια Βελτίωσης που ήδη τρέχουν(από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου) και την αυξημένη πολυπλοκότητα που έχουν, ειδικά για τον καπνοπαραγωγικό πληθυσμό, χαρακτηρίζοντάς τα «απρόσιτα».
Ο κ. Γκουντάρας απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα των παραβρισκόμενων καπνοπαραγωγών αναφορικά με το θέμα ασφάλισης του ΕΛΓΑ, ενημέρωσε για τις αλλαγές που ισχύουν στην ασφάλιση των αγροτικών καλλιεργειών από την 1η Γενάρη 2011, με την κατάργηση του 3%, όπου για παράδειγμα στον καπνό, θα παρακρατούνται 28,2 Ευρώ/στρέμμα και η πολιτεία θα έχει την δυνατότητα να τα παρακρατεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Φυσικά δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του πως «η Οργάνωση βρίσκεται και θα βρεθεί και στην συνέχεια κοντά στους αγρότες της Πιερίας, εξυπηρετώντας τις αυξημένες ανάγκες τους, αλλά και πως αυτοί θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν και να νοιώθουν σπίτι τους την ΕΑΣ Πιερίας»….
Στην ομιλία παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας Διονύσης Παππάς, το μέλος του ΔΣ Δημήτρης Ίτσιος και οι Πρόεδροι της Ομάδας Καπνού της ΕΑΣ Κυριάκος Σιδηρόπουλος και της Ομάδας Καπνού Λόφου Μηλιάς Βαγγέλης Γιαννώτας.


ΟΜΙΛΙΑ Θ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ, 
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/2,  στις 19.30 ΡΥΑΚΙΑ

Οι ομιλίες του  Διευθυντή της ΕΑΣ Πιερίας Θαν. Γκουντάρα συνεχίζονται την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στο δημοτικό διαμέρισμα των  Ρυακίων(στο Σχολείο).
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

 Και μια που σε προυγούμενη ανάρτηση μιλήσαμε για αμοιβές αιρετών, θυμηθήκαμε ένα παραπολιτικό που μας είπε Θεσσαλονικίος φίλος.
 Προχθές σε σεμινάριο αιρετών που έκανε η Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, αιρετός από την Πέλλα διαμαρτυρήθηκε έντονα για της περικοπές στους μισθούς των αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τους περιόρισμούς στα κυβικά των λιμουζίνων  των Δημάρχων και των Αντιπεριφεριαρχών που επέβαλε η Κυβέρνηση ελέω Δ.Ν.Τ*...

 Φαίνεται ο εν λόγω κύριος όλα τα άλλα τα έχει λύσει με τον "Καλλικράτη" και δεν έχει προβλήματα στον δήμο του.
 Καλύτερα ο κύριος αυτός αν τολμά πρώτα να αποκαλύψει στους συνδημότες του τον μισθό που πέρνει ως αντιδήμαρχος και μετά να ζητήσει την αύξηση.


*Δ.Ν.Τ.= Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
(και όχι Δε Νομίζω Τάκη, πάλι εκεί το μυαλό σας...) 
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΟΥ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 Πρέπει να έχει "πολύ ψωμί" αυτό το θέμα. 

 Κατ' αρχήν για να οριστεί κάποιος Συμπαραστάτης χρειάζεται απόφαση με πλειοψηφία των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου!
 Βάλε ότι είναι μια θέση κύρους για την τοπική κοινωνία που σίγουρα ορισμένοι μη εκλεγέντες την προσδοκούν!
 Ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι είναι θέση έμμισθη και απ' ότι ακούγεται το ποσό της αμοιβής δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο (έχουμε και τη ριμάδα την κρίση)!

 ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ
ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ;;;

 Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, παράταση έως και τη Δευτέρα 28 Φεβρουάριου 2011 πέρνει η προκήρυξη για την κάληψη της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη  και της Επιχείρησης.
 Η ίδια πηγή μας αποκάλυψε πως η προκήρυξη στην παρούσα μορφή της έχει... πρόβλημα νομιμότητας!
 Λίγο η ανακολουθία από την Δημοτική μας Αρχή για τη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα ορίζονταν τα προσόντα των υποψηφίων, λίγο το πρωτόγνωρο του θεσμού, λίγο οι διευκρινιστική εγκύκλιος που ακόμα να έρθει από το Υπουργείο Εσωτέρικων (έστελνε, βλέπετε, τις δικές του ο Ντόλιος), λίγο η διαδικασία ανακοίνωσης της προκήρυξης (η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων δεν γνωρίζει τίποτα - γιατί άραγε;), 
λίγο οι παρασκηνιακές διαπαραταξιακές διαβουλεύσεις εντός και εκτός των (δύο κυρίως) δημοτικών παρατάξεων (πώς να μαζέψεις αλλιώς τα 2/3;) οδήγησαν στην επανεξέταση των όρων, των προσόντων και των ημερομηνιών της προκήρυξης, παρατείνοντας την αγωνία για τις κ.κ. Σφήκα, Μυρώνη και Ιατρού.

Διαβάστε περισσότερα...

Καρναβάλι 2ου Νηπιαγωγείου Λιτοχώρου


Διαβάστε περισσότερα...

3μερο αποκριάτικων εκδηλώσεων από την Πνευματική Κίνηση Σκοτίνας


Διαβάστε περισσότερα...

O αποκριάτικος χορός του 3ου νηπιαγωγείου Λιτοχώρου


Διαβάστε περισσότερα...

Περί Μαυρίδου...

Ρε παιδιά τι γίνεται μ΄ αυτήν την Μαυρίδου? Εμ μας την ψυτέψανε αντιπεριφερειάρχη (μιας και αν ήταν με σταυρό δεν πρόκειται να έβγαινε ούτε σύμβουλος ) ,εμ έχει ξεφύγει με τη συμπεριφορά της. Όλη μέρα δεν κάνει τίποτα, μονό εθιμοτυπικές επισκέψεις, και συμπεριφέρεται σε όλους τους υπόλοιπους απαξιωτικά!! Θέλει να λέγεται πρώτος πολίτης! Καλό! Ήμαρτον πια!
 
Κάτοικος ανατολικού Ολύμπου
Διαβάστε περισσότερα...

Περί Βούγια...

Παλαιό, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο Λιτόχωρο και πρώην αντιδήμαρχος επί Παπαθανασίου χαρακτήρισε "ντεφορμέ" την ηγετική ομάδα Παπαθανασίου μιας και οι διαρροές των τελευταίων ημερών μας έκαναν να πιστεύουμε ότι ένα "όνομα" τύπου Πάγκαλου θα παρεβρίσκονταν στον Κοροβάγγο. Ο Βούγιας σίγουρα είναι πιο light όνομα (πασοκικά πάντα).
Σχολίασε δε χαρακτηριστικά: "Αν ήταν να φέρουν τον Βούγια γιατί δεν έπαιρναν τη Νίτσα ένα τηλέφωνο να τους τον φέρει αμέσως;;;"




ΒΡΕ ΛΕΣ;;;

Διαβάστε περισσότερα...

O "νότιος" συνεχίζει ασταμάτητα τις επαφές του

και αφού βρέθηκε και έκανε τις επαφές του, με τον υποψήφιο δήμαρχο της παράταξης στο δήμο Δίου - Ολύμπου, στη συνέχεια προστέθηκε στην παρέα τους και ο γραμματέας της συντονιστικής 
(ο οποίος μάλλον τους χάλασε την συζήτηση - μιας και αυτός φέρεται να ενδιαφέρεται για τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ).
Παρόλα αυτά, ο "νότιος" με τον γραμματέα συνέχισαν την διασκέδασή τους μέχρι τις ρπώτες πρωινές ώρες σε άλλο μαγαζί...
Διαβάστε περισσότερα...

O Κύπριος Δήμαρχος που φιλοξενείται στο Λιτόχωρο

γιόρτασε εχθές τα γενέθλιά του σε γνωστή πιτσαρία - bar 
της Αγίου Νικολάου. 
Παρόντες ο τελευταίος δήμαρχος, 
ο νυν δήμαρχος και ένα ζευγάρι Κύπριοι ιδιώτες.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΝΩΝΟΥΝ
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


 
Σήμερα στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του β' δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την επέτειο της Επανάστασης του Ολύμπου με:
 
  • Χαιρετισμό του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου
  •  Ομιλία του διδάκτορος ιστορικής θεολογίας του Α.Π.Θ. Μιχαήλ Φαργκάνη, με θέμα:
  • «Επανάσταση 1878 – Από το περιθώριο της ιστορίας στο προσκήνιο της ανάγκης»
  • Τραγούδια από τη δημοτική χορωδία «Ιωάννης Σακελλαρίδης»

Διαβάστε περισσότερα...

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ : Η Παμπιερική σύσκεψη για τα Διόδια. Εντυπώσεις και μία πρόταση.


 Στις 16\2\2011 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας η παμπιερική σύσκεψη για το θέμα των διοδίων. Η προσέλευση λίαν ικανοποιητική! Πιστεύω πως αν βλέπαμε τόσο κόσμο στις Κυριακάτικες κινητοποιήσεις θα έπρεπε να ήμασταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι!
 Οι εισηγήσεις της επιτροπής ήταν ομολογουμένως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Το ίδιο ενδιαφέρουσες και οι τοποθετήσεις πολλών εκ των παρευρισκομένων και οι απορίες που εξέφρασαν για το νέο υφιστάμενο νομικό καθεστώς.
 Ομολογώ πως είχα πάει στη σύσκεψη περισσότερο για να ακούσω τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις όλων και όχι για να τοποθετηθώ εγώ. Μόνο σε ένα σημείο, προς το τέλος, σκέφτηκα να κάνω μία μικρή παρέμβαση με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου κ. Μπούρου, κυρίως στο σημείο που έθεσε το εύλογο ερώτημα «που είναι οι δημοτικοί μας άρχοντες;». Ωστόσο επειδή είχε ήδη περάσει αρκετά η ώρα και το προεδρείο έκανε έκκληση να περάσουμε σε ψηφοφορίες, θεώρησα καλό να μην παρατείνω κι άλλο την κουβέντα με μία παρέμβαση που θα μπορούσα ούτως ή άλλως να κάνω μέσω του τύπου.
 Πράγματι λοιπόν εύλογο το ερώτημα του κ. Μπούρου και πολύ σωστή η επισήμανσή του ότι προεκλογικά γέμιζε η γέφυρα στις κινητοποιήσεις στην Λεπτοκαρυά από υποψηφίους, ενώ τώρα οι περισσότεροι – σχεδόν όλοι – είναι απόντες!
 Θα υπενθυμίσω στο σημείο αυτό την πρόταση που είχα καταθέσει τον Οκτώβριο στην τότε σύσκεψη στο κτήριο της Νομαρχίας. Είχα προτείνει λοιπόν πως, επειδή οι κινητοποιήσεις στον νότο δεν παρουσίαζαν την επιθυμητή συμμετοχή και επειδή το πρόβλημα στην Πιερία εστιαζόταν ποικιλοτρόπως πλέον στα διόδια της Λεπτοκαρυάς (και στα παράπλευρα που επιχειρούσε τότε να εγκαταστήσει η εταιρεία) να υπάρξει ένα παρακλάδι της επιτροπής αγώνα ειδικά για τη νότια Πιερία, όπου θα δεσμευόμασταν να συμμετάσχουμε ΟΛΟΙ οι τότε υποψήφιοι δήμαρχοι Δίου – Ολύμπου μαζί φυσικά με τους εν ενεργεία δημάρχους και εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Δυστυχώς η πρόταση αυτή, ενώ απέσπασε θετικά σχόλια εντός της σύσκεψης, δεν βρήκε ανάλογη συνέχεια. Φαίνεται πως κάποιοι δεν την άκουσαν ή έκαναν ότι δεν την άκουσαν.
 Ο καιρός κύλησε, οι εκλογές πέρασαν, το αποτέλεσμα γνωστό και οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των διοδίων επίσης. Στις 17\1 σε άτυπη λαϊκή συνέλευση στη Λεπτοκαρυά μετά από ερώτημα των κατοίκων προς τον Δήμαρχο, πήρα τον λόγο και επανέφερα εκείνη την πρόταση κάπως τροποποιημένη. Πρότεινα δηλαδή να οριστεί εκ νέου επιτροπή ειδικά για τη νότια Πιερία αποτελούμενη από τον δήμαρχο (ή έστω εκπρόσωπο της πλειοψηφίας), τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους φορέων. Απάντηση δεν υπήρξε.
 Μετά την σύσκεψη της 16ης Φεβρουαρίου επιμένω ότι για δύο κυρίως λόγους η παμπιερική επιτροπή αγώνα πρέπει να προχωρήσει στην σύσταση της νότιας υποεπιτροπής και να απευθύνει επισήμως πρόσκληση συμμετοχής προς ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ και να τους ζητήσει να απαντήσουν δημόσια στην πρόσκληση αυτή.
1ον , γιατί το ειδικό βάρος που έχουν αυτή τη στιγμή τα διόδια της Λεπτοκαρυάς επιβάλλουν τη σύσταση αυτής της ειδικής επιτροπής για να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς ζητάμε και ποιες είναι οι θέσεις μας και κατόπιν να προχωρήσουμε σε επίσημη συνάντηση – ακόμη και αν κάποιοι την θεωρούν ανώφελη, πρέπει να γίνει – με την ηγεσία του υπουργείου και εκπροσώπους της εταιρείας. Κι επειδή διαπραγματεύσεις χωρίς αγώνες δεν γίνονται, η ειδική αυτή επιτροπή θα μπορούσε να έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο θέμα της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των δημοτών μας!
2ον , γιατί επιτέλους με τη δημόσια απάντηση όσων προσκληθούν να συμμετέχουν, θα ξεκαθαρίσουν οι πάντες (και ο γράφων) την θέση τους και θα γνωρίζουμε πλέον τι μπορούμε να περιμένουμε από τον καθένα!

 Υ.Γ: Επειδή κάποια στιγμή στη σύσκεψη της Τετάρτης υπήρξε μία μικρή ένταση κυρίως γύρω από το θέμα αποσαφήνισης του τι ζητάμε ως λύση, θα κάνω μόνο το εξής σχόλιο• σωστά αναφέρθηκε ότι τουλάχιστον 7 είναι οι προτεινόμενες λύσεις για το θέμα των διοδίων στην περιοχή μας και ποικίλλουν από φορέα σε φορέα ή και από άτομο σε άτομο. Γι’ αυτό και πρότεινα να αποφασίσουμε τι ακριβώς ζητάμε στην περιοχή μας, έστω και με συγκερασμό ορισμένων αιτημάτων. Στο έργο αυτό θα βοηθήσει, πιστεύω, η σύσταση της ειδικής επιτροπής στον νότο και οπωσδήποτε η διαβούλευση 45 ημερών που αποφασίστηκε ομόφωνα από τη σύσκεψη να πραγματοποιηθεί για να καταλήξουμε σε ένα κείμενο – ψήφισμα. Όσο για τις όποιες διαφορετικές απόψεις μεταξύ μας, ας σκεφτούμε όλοι ότι πολλά μας ενώνουν και κυρίως η αναγνώριση του προβλήματος και η προσπάθειά μας να κάνουμε κάτι για να το λύσουμε! Επίσης το ότι κάποιοι μας βλέπουν ως «γραφικούς» που κάνουν «τσάμπα μαγκιές». Η απάντησή μας σε πρώτη φάση λοιπόν, για να μην ξεχνιόμαστε, θα πρέπει να είναι αυτή: Όλοι οι «τσάμπα μάγκες» ραντεβού την Κυριακή το μεσημέρι στα διόδια της Λεπτοκαρυάς! Θα σας δω εκεί!
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

Με τιμή,
Νικόλαος Αθ. Λάππας
Δημ. Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή – Νέα Ελπίδα».              
      

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!


Διαβάστε περισσότερα...

"Είστε ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες"


Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Θανάσης Παπαγεωργίου  «Δεν ξεπουλάμε, αξιοποιούμε την δημόσια περιουσία»   

Τις ανησυχίες του για τις αρνητικές επιπτώσεις και την υπονόμευση της προσπάθειας που κάνει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση για να βγει η χώρα από την κρίση, από το δημόσιο διάλογο που γίνεται αυτές τις ημέρες για την δημόσια περιουσία, διατύπωσε ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας. Κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων».  Περιγράφοντας το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται και την αποδυνάμωση της εθνικής προσπάθειας διαπραγμάτευσης του χρέους από την συζήτηση για την δημόσια περιουσία ο κ. Παπαγεωργίου είπε:  «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ζούμε τούτες τις μέρες τον παραλογισμό και τη σχιζοφρένεια ενός δημόσιου διαλόγου, ο οποίος στην ουσία αμφισβητεί και τα αυτονόητα σ’ αυτή τη χώρα, αλλά και την παγκόσμια εμπειρία που έχουν οι Οργανισμοί, οι Τράπεζες, οι επιχειρήσεις, για την αξιοποίηση της ακίνητης, νεκρής, περιουσίας των Οργανισμών και εν προκειμένω του Δημοσίου. Είναι δυνατόν αυτή η χώρα, μέρες τώρα να συνταράσσεται συθέμελα και να διαγκωνίζονται τα πολιτικά στελέχη, όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί, γύρω από μία ανούσια συζήτηση; Υπάρχει επιχείρηση στον κόσμο, υπάρχει Οργανισμός, που έχει περιουσιακά στοιχεία νεκρά και δεν καταφεύγει στην αξιοποίηση αυτών ή και στην πώλησή τους, αλλά προτιμά να πηγαίνει και να δανείζεται και με επώδυνους όρους; Τι είναι αυτά τα πράγματα που γίνονται και λέγονται σ’ αυτήν τη χώρα; Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τι λέει το απαύγασμα της εμπειρίας από τα «real estate», από δημόσιους οργανισμούς; Ναι, αξιοποιείς όλα τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά αποφεύγεις να πουλήσεις μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία, όπως για παράδειγμα μεγάλες παραλιακές εκτάσεις και καταφεύγεις στη μακροχρόνια μίσθωση, στη διαχρονική αξιοποίηση! Δεν πουλάς, δηλαδή, δυναμικά και μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία, αλλά τα αξιοποιείς! Αυτό είναι το απαύγασμα της εμπειρίας που έχουν όλα τα κράτη από τη διαδρομή τους, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια! Και όλα αυτά γίνονται και λέγονται, αντί η συζήτηση να στραφεί σε πραγματικά προβλήματα που έχουμε γύρω από την αξιοποίηση. Η κεφαλαιοποίηση στις εισηγμένες μετοχές είναι 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν πει ο κύριος Υπουργός ότι θα πουλήσει τις εισηγμένες αυτή τη στιγμή, δεν πιάνει τίποτα! Θα τα ξεπουλήσει στην ουσία! Οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες κάθε μέρα βγάζουν τεράστια φιλέτα προς πώληση και δεν πάει να τα αγοράσει κανένας! Βγαίνουν μεγάλες περιουσίες, μεγάλης αξίας ακίνητα και δεν τα αγοράζει κανένας, διότι η αγορά είναι τελειωμένη! Δεν υπάρχει ρευστότητα! Ποιος μπορεί να πει ότι πρέπει να πιέσουμε την Κυβέρνηση να πουλήσει σήμερα ακίνητα ή να πουλήσει μετοχές; Στην ουσία θα τα έχει ξεπουλήσει! Και μου κάνει εντύπωση που αυτοί οι άνθρωποι της Τρόικας που σπούδασαν στο Χάρβαρντ –ή δεν ξέρω πού αλλού- έρχονται εδώ με περισπούδαστο ύφος και λένε «πουλήστε τα»! Τι λέτε, κύριοι; Να ξεπουλήσουμε δηλαδή; Και, βέβαια, πρέπει να τα αξιοποιήσει τα ακίνητα η Ελληνική Κυβέρνηση και η ελληνική πολιτεία! Και, βέβαια, κύριε Υπουργέ, να πάτε στη λύση του leasing, να μισθώσετε για εξήντα χρόνια και μετά από εξήντα χρόνια, αν γίνει ξενοδοχειακή μονάδα ή οτιδήποτε άλλο, τότε να σκεφτεί το δημόσιο αν θα τα επαναγοράσει ή αν θα τα πουλήσει οριστικά. Να χρησιμοποιήσετε σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αξιοποίηση της περιουσίας. Και, βέβαια, κύριε Υπουργέ, ξέρετε ότι έχετε αποδυναμωθεί απ’ αυτή τη δημόσια συζήτηση στην προσπάθεια που κάνετε για να διαπραγματευτείτε το χρέος; Διότι, μία ρύθμιση σε μεγάλο χρόνο, μία ρύθμιση με καλό επιτόκιο, είναι ισοδύναμο ενός «κουρέματος», όπως λένε.  Εγώ από την εμπειρία μου στις τράπεζες ξέρετε τι έκανα; Αντί να διαγράψω ευθέως και να μου χτυπήσει τα αποτελέσματα ένα χρέος, το πήγαινα σε βάθος και ήταν ισοδύναμη η ανάπτυξη του δανείου με ένα haircut, όπως λένε.  Άρα, λοιπόν, ξέρετε τι θα μας πουν σαν χώρα οι πιστωτές αύριο μεθαύριο; Θα μας πουν: «Μα εσείς λέτε στο δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα ή όλοι λέτε ότι έχετε τεράστια περιουσία και θέλετε εδώ να σας διαγράψουμε και θέλετε να κάνουμε ανάπτυξη του δανείου επωφελή για την ελληνική κοινωνία;». Υπονομεύτηκε η προσπάθεια που κάνει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση με το δημόσιο διάλογο αυτές τις ημέρες. Αυτή είναι η αίσθησή μου.  Και βέβαια θα ήταν ανήθικο να πούμε εμείς στους πιστωτές μας, «διαγράψτε μας κι εμείς δεν αξιοποιούμε τίποτα από την περιουσία». Και τα δύο πρέπει να γίνουν, αλλά με φειδώ τα μέτρα και αίσθηση του πότε πουλάς, τι πουλάς, σε τι τιμές και με τι διαδικασίες. Αυτά είναι τα μεγάλα ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε κι όχι το πρωτόλειο ερώτημα: «Θα αξιοποιήσουμε, θα ξεπουλήσουμε;». Αυτή είναι μία γενική και αφηρημένη κουβέντα χωρίς ουσία.  Εγώ σήμερα συγκλονίστηκα, κύριε Υπουργέ. Το τρίτο τρίμηνο του 2010 η οικονομία βυθίστηκε και είχε απώλεια του ΑΕΠ 6,6%. Το ακούτε σας παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι; Μιλάμε για 6,6%, που μας βγάζει μέσο όρο 4,5% πτώση του ΑΕΠ το 2010. Και αντί να εγερθούμε όλοι, όλες οι πολιτικές παρατάξεις με πρώτη την Κυβέρνηση, να δούμε τι θα κάνουμε, να κάνουμε πιο εμπροσθοβαρή τα μέτρα, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και συνθήκες ανάπτυξης ώστε να γυρίσει η οικονομία γρήγορα, καθόμαστε με μία μίζερη λογική γύρω από το πρόβλημα χωρίς να συζητάμε την ουσία των πραγμάτων. Αυτό είναι η θλίψη σ’ αυτήν τη χώρα και όχι έγερση γύρω από τα πραγματικά προβλήματα.  Εγώ, κύριε Υπουργέ, δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι. Έχω ελπίδες από τον τουρισμό και τη Ναυτιλία, που αρχίζουν και ανακάμπτουν, ότι θα γυρίσει η οικονομία. Δεν μπορεί, όμως, πέρσι η μείωση να πηγαίνει στο 2,7%, φέτος να είναι 4,5% και του χρόνου απ’ ό,τι λέμε 3,5%, δηλαδή 11% μέσα σε τρία χρόνια και προσδοκούμε του χρόνου θετικούς ρυθμούς.  Βέβαια θέλω να σημειώσετε την άποψη που λέει ότι η μείωση του ΑΕΠ και η βύθιση της οικονομίας, αυτό το τρίμηνο οφείλεται στην έλλειψη του δώρου των Χριστουγέννων, που αποτελούσε κινητήρια δύναμη στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2010. Είναι αλήθεια αυτό. Κι ήταν υπερβολές της Τρόικας όταν μας έλεγε: «Κουρέψτε τα πάντα, μειώστε την ενεργό ζήτηση». Μα είναι αδιέξοδη αυτή η κατάσταση.  Πρέπει τώρα η Κυβέρνηση να συζητήσει σοβαρά εμπροσθοβαρή μέτρα για τη δημιουργία συνθηκών και προϋποθέσεων ρευστότητας και ανάπτυξης στη χώρα». 

Θ. Παπαγεωργίου
«Στα Προεδρικά Διατάγματα θα κριθεί το εγχείρημα για το άνοιγμα των επαγγελμάτων»

Κατηγορηματικός για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ήταν στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου. Τόνισε πως αυτό έπρεπε να γίνει από χρόνια, σήμερα συζητάμε για τα αυτονόητα, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να ακουσθούν και οι απόψεις των φορέων που εκπροσωπούν επιστήμονες και εργαζόμενους στα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα».
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου είπε:  
«Κανένας δεν διαφωνεί σε αυτήν τη χώρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να συζητήσουμε για τη δυνατότητα προσπέλασης των νέων στα επαγγέλματα, να συζητήσουμε για την εύκολη πρόσβαση των εργαζόμενων, των νέων ανθρώπων στα επαγγέλματα τους. Το μοντέλο που αναπτύχθηκε ήταν: Σαράντα δύο επαγγέλματα, κατώτατο τιμολόγιο, αδυναμία να μπει ο νέος στο επάγγελμα και αγοραπωλησία της άδειας που έδινε το κράτος. Αυτό ήταν το μοντέλο. Ένα 10% της ελληνικής κοινωνίας έτρωγε τα λεφτά του ελληνικού λαού, έπαιρνε κότερα, βίλες, δεν πλήρωνε ποτέ και ένα 30% ήταν υπό την προστασία του ελληνικού Δημοσίου στα κλειστά επαγγέλματα. Αυτά πρέπει να σπάσουν, δεν τα συζητάμε.
Όμως, κύριε Υπουργέ, έχουμε μαρτυρία όλων των διεθνών οργανισμών. Ο ΟΟΣΑ λέει ότι έχει τα ακριβότερα τιμολόγια, έχει το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και προσπέλασης. Μας τα λένε όλοι και η Επιτροπή Ανταγωνισμού και όλοι οι Οργανισμοί. Δηλαδή εμείς εδώ θα συζητάμε πάλι τα αυτονόητα; Βέβαια αυτό το νομοσχέδιο είναι γενικό πλαίσιο και έχει γενικές αρχές. Εκεί που θα κριθεί το εγχείρημα είναι στα προεδρικά διατάγματα.
Ακούω τους δικηγόρους, για παράδειγμα, οι οποίοι λένε: «Ωραία να δούμε, να είναι πιο ευέλικτος ο ενδεικτικός κατάλογος, αφού καταργείται η ελάχιστη τιμή». Να το δούμε. Να δούμε για τις πολυτοπικές εταιρείες, όπως τις λένε. Να ανοίξει το επάγγελμα, να υπάρχει εύκολη προσπέλαση, χαμηλά τιμολόγια, ανταγωνισμός, αλλά να δούμε πώς θα στηρίξουμε και μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις, για να τις ικανοποιήσουμε κι αυτές».


Διαβάστε περισσότερα...

Ε - Ε- ΕΡΧΕΤΑΙ...

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ 
ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

ΘΑΝ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ: «Η ΕΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ» ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ Π. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ



Συνεχίζοντας την ενημερωτική εκστρατεία στις καπνοπαραγωγικές περιοχές του νομού, το κλιμάκιο της ΕΑΣ Πιερίας βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου, στο  Δημαρχείο του Π. Κεραμιδίου, για να κάνει αυτό που πρέπει, να πληροφορήσει τον καπνοπαραγωγικό πληθυσμό για το μέτρο 144, τα Σχέδια Βελτίωσης και να συζητήσει με την βάση ζητήματα που τους απασχολούν.
Ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας Θανάσης Γκουντάρας αναφέρθηκε στο Μέτρο 144 και σε όλες τις πιθανότητες και προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί ο δικαιούχος παραγωγός για να ενταχθεί σ αυτό. Υπογράμμισε πως «οι καπνοπαραγωγοί που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Μέτρο αυτό θα πρέπει να βιαστούν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, μέχρι την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011.»
Ο κ. Γκουντάρας αναφέρθηκε και στην Ελληνική γεωργία η οποία «κινείται στην δίνη της Ευρωπαϊκής γεωργίας», όπως ανέφερε. «Θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην διατροφική γεωργία που είναι περιζήτητη παντού», τόνισε. Ο Δ/ντής της ΕΑΣ Πιερίας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση επισημαίνοντας χαρακτηριστικά,  πως «η Ένωση είναι στην διάθεση όλων των αγροτών για να κάνουν χρήση των μέτρων και μπορεί υπεύθυνα να παράσχει σε όλους τους ενδιαφερόμενους παρόμοιες υπηρεσίες, κάτι που είναι απόλυτα συνυφασμένο και με τον ρόλο και λόγο ύπαρξής της».
Ο  Θανάσης Γκουντάρας απάντησε σε ερωτήσεις και διευκρινήσεις των παρευρισκόμενων καπνοπαραγωγών, ενώ αναπτύχθηκε διάλογος και προβληματισμός αναφορικά με το μέλλον της καπνοκαλλιέργειας.
Στην ομιλία παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας Διονύσης Παππάς, το μέλος του ΔΣ Δημήτρης Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της Ομάδας Καπνού της ΕΑΣ Κυριάκος Σιδηρόπουλος.


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/2, ΣΤΙΣ 19.30
ΡΗΤΙΝΗ(Δημ. Σχολείο)& ΔΕΥΤΕΡΑ 21/2, ΡΥΑΚΙΑ
Οι ομιλίες του  Διευθυντή της ΕΑΣ Πιερίας Θ. Γκουντάρα συνεχίζονται την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 7.30μ.μ., στο δημοτικό διαμέρισμα της Ρητίνης (στο Δημοτικό σχολείο) και την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στο δημοτικό διαμέρισμα των  Ρυακίων(Σχολείο).
Διαβάστε περισσότερα...