Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Οι καιροί δεν περιμένουν…

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/02/26/87903/


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Είναι φανερό, ακόμη και στον πιο αδαή, ότι καταρρέουν. Πάνε από μέρα σε μέρα και πλέον κινδυνεύουν να σκοντάψουν σε οτιδήποτε.
Ένα δυο τυχαία γεγονότα, κανά δυο κατραπακιές ακόμη, σε συνδυασμό με την αναπόφευκτη αποτυχία του Μνημονίου κι όλων των «επικαιροποιήσεων» του, και ο τουρίστας πρωθυπουργός μας θα βρεθεί με μαυρισμένο μάτι στο πολιτικό καναβάτσο.
Ο Αντώνης θα γίνει Πρωθυπουργός στις χειρότερες συνθήκες. Οι κίνδυνοι θα είναι τεράστιοι, γιατί οι νεοφιλελεύθεροι «σοσιαλιστές» και οι τσιλιαδόροι τους σπατάλησαν πολύτιμο χρόνο. Το χειρότερο δεν είναι ότι καθυστέρησαν εγκληματικά κι εκ δόλου και τελικά πήραν λάθος μέτρα σπρώχνοντας μας στις αδιέξοδες δουλείες της δανειακής σύμβασης. Το χειρότερο είναι ότι καταρράκωσαν το ηθικό του κόσμου, τσάκισαν την ψυχολογία όχι μόνο της αγοράς αλλά και του τελευταίου πολίτη. Οι άνθρωποι στα σπίτια τους βαστούν το κεφάλι τους με απόγνωση, μπαίνουν στα μαγαζιά των γνωστών τους και σταυρώνουν τα χέρια τους λέγοντας ο ένας στον άλλο «τι θα κάνουμε;», λες κι οι Γερμανοί πέρασαν το Κλειδί και κατεβαίνουν για τις Θερμοπύλες.
Ο Παπανδρέου απέτυχε. Τα ‘κανε ρόϊδο. Φεύγει ατιμασμένος κι έχοντας κάνει μεγάλο κακό στην Ελλάδα και τους Έλληνες.
Δεν έχω λεφτά στην Ελβετία, κι εδώ καλά – καλά ούτε 1000 ευρώ στην άκρη. Δεν έχω off shore, άϋλους τίτλους, ομόλογα, ούτε σαλέ στις Άλπεις, ούτε καν στην Αράχωβα. Δεν μπορώ λοιπόν να αποσυρθώ στη Ζυρίχη μέχρι να περάσει η μπόρα, κι ούτε θα μου ‘κανε κέφι. Πολύ αντισηπτική η Ελβετική Ομοσπονδία για τα γούστα μου. Έχουν βέβαια αξιοθαύμαστο Στρατό καθ’ ολοκληρίαν εξ εφέδρων, σκέτο υπόδειγμα, αυτούς αντέγραψαν οι Ισραηλινοί κι άμεση δημοκρατία πρώτης τάξεως, πατριωτισμό ανοξείδωτο, ρολόγια με κούκο και ωραία τυριά με τρύπες αλλά δεν έχασα τον γάϊδαρο μου στις Άλπεις. Εδώ θα κάτσω, όπως κι εσείς, όλοι μας. Η αφεντιά μου στον Κορυδαλλό, εσείς στο Περιστέρι, την Δράμα, τα Γιάννενα, στις πόλεις και τα χωριά μας. Κοντά στα παιδιά μας, στους γονείς και τους φίλους μας, σ’ όσες, όσους κι όσα αγαπάμε.
Κι εγώ και κάθε σοβαρός άνθρωπος που αγαπάει την Πατρίδα θα θέλαμε να τα κατάφερναν τούτοι οι άχρηστοι. Να έμπαινε η Πατρίδα σε πορεία ανάκαμψης κι ανάπτυξης. Κανείς μας δεν θα ήθελε να κρέμεται η χώρα με το ΄να χέρι απ’ το γκρεμό για να γίνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης. Ούτε κι ο ίδιος θα το ‘θελε, γιατί την αγαπάει τούτη τη φλούδα γης και τους ανθρώπους της.
Όμως τελικά θα τον καλέσει το καθήκον. Θα του χτυπήσει η Ιστορία την πόρτα και θα του δώσει φύλλο πορείας για την πρώτη γραμμή. Σύντομα.
Κάθε τόπος έχει τον αφέντη του κι εδώ αφέντες είναι οι Έλληνες. Κι οι Έλληνες, η Πατρίδα, θέλουν Αρχηγό. Όσο πιο άγριοι οι καιροί, τόσο πιο μεγάλη η ανάγκη γι’ Αρχηγό, πρόμαχο, μπροστάρη.
Ο Αντώνης έχει χρέος να πιάσει γερά το τιμόνι και θα το αδράξει γερά και μ’ άγρυπνο μάτι. Θα ήταν καλύτερα αργότερα, σε καλύτερες συνθήκες, να ‘χαμε καβατζάρει τον κάβο. Όμως δεν είναι έτσι, οι συνθήκες για τον Λαό γίνονται κάθε μέρα και χειρότερες. Η θέση μας  είναι πλάϊ στους απλούς ανθρώπους. Αυτοί είναι η Πατρίδα κι όχι οι πολιτικοί φεουδάρχες, βροντόσαυροι της παρακμής, όχι οι εκατό τραπεζίτες κι οι χίλιοι ταβλαδόροι μεσάζοντες του Κολωνακίου, βλαχομπαρόκ «αριστοκρατία» του δίφραγκου.
Οι καιροί δεν περιμένουν. Η χώρα κάθε μέρα «στεγνώνει» περισσότερο. Οι άνθρωποι βουλιάζουν στην ανασφάλεια, την ανέχεια. Το πρώτιστο καθήκον του Αντώνη Σαμαρά θα είναι η συγκρότηση μιας δύναμης κρούσης. Μια κυβέρνηση – γροθιά που, ριζοσπαστικά κι ανελέητα απέναντι στις δυνάμεις της παρακμής, θα κάνει όλα όσα δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν να κάνουν οι ιδεοληπτικοί ερασιτέχνες του κ. Παπανδρέου.
Κι επειδή ο ίδιος είναι άνθρωπος θετικός, που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, θα κερδίσει τον μισό αγώνα κάνοντας το σημαντικότερο: πυρπολώντας τα ξερά χόρτα της παρακμής με την φλόγα της Φιλοτιμίας.
Οι Έλληνες, οι χειρότεροι οδηγοί της Ευρώπης, απείθαρχοι με αγορασμένα διπλώματα, το 2004 οδηγούσαν αδιαμαρτύρητα στριμωγμένοι, αφήνοντας ελεύθερη την «ολυμπιακή λωρίδα» κυκλοφορίας, γιατί είχαν πειστεί για τον σκοπό. Κι αν σπάνια κάποιος την παραβίαζε, έτρωγε μούντζες σύννεφο από τους υπόλοιπους, τους πολλούς. Δεν έχει σημασία αν τους εξαπάτησαν και κατάκλεψαν την χώρα οι γνωστοί επιτήδειοι με το όργιο των ολυμπιακών έργων. Οι Έλληνες πίστευαν ότι πρέπει οι αγώνες να πετύχουν, για το ονόρε, το φιλότιμο, την οικονομία. Ρωτούσε ξένος τον δρόμο κι άγνωστοι τον έπαιρναν απ’ το χέρι να τον πάνε.
Καθαρές και τολμηρές λύσεις κι ο Σκοπός ένας: να ξυπνήσουμε το δαιμόνιο και την Φιλοτιμία του Έλληνα. Διοίκηση δια του παραδείγματος, υψηλό εθνικό και κοινωνικό φρόνημα, σαφή σκοπό, αυτά θέλει ο Έλληνας. Επίσης όμως θέλει να βλέπει ανταποδοτικότητα. Να πιάνουν τόπο οι κόποι κι οι θυσίες του. Αν το νοιώθει αυτό, πάρ΄ του την ψυχή!  Κι όχι πια ατιμωρησία των μεταπολιτευτικών κοτζαμπάσηδων. Γιατί η ατιμωρησία ξυπνάει την οργή των τίμιων ανθρώπων, χλευάζει την αξιοπρέπεια τους, τους φτύνει κατά πρόσωπο.
Μετά την πεισιθανάτια εκδοχή, το εκβιαστικό νταβατζιλίκι του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ, επιτέλους ο Έλληνας θ’ ακούσει καθαρές κουβέντες, πρακτικές, ρεαλιστικές λύσεις, που δεν θα περιγράφουν απλώς τον πνιγμό αλλά το πώς θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ την κρίση και τον κακό μας εαυτό.
Κι αυτό δεν γίνεται με απειλές, καταστροφολογία και συκοφαντίες, ούτε αποδομώντας την εθνική ταυτότητα, την εθνική και κοινωνική συνοχή. Αυτό γίνεται με περηφάνεια, επιθετική ορμή, με δημιουργική ενότητα, ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες. Θέλει δαιμόνιο μωραΐτικο, αρβανίτικο πείσμα, ανωγειανή περηφάνεια, κεφαλονίτικη «τρέλα»  κι ηπειρώτικη νοικοκυροσύνη. Τις αρετές του καλού μας εαυτού. Θέλει τολμηρούς, γενναίους. Ωραίους τρελούς. Έλληνες.
Κι επειδή αυτά φαντάζουν «θεωρητικά» σε κάποιους κι αναρωτιούνται για τα πρακτικά, αυτά τα «θεωρητικά» είναι τα πιο πρακτικά, οι τεράστιες δυνάμεις που θα κάνουν πάλι την χώρα γόνιμη, παραγωγική, αληθινά πλούσια.
Οι επενδύσεις, τα παραγωγικά έργα, η αναγέννηση κι ανασυγκρότηση της βιομηχανίας, η Επιστροφή στη Γη μας, δεν θέλουν μόνο σταθερό κι ελκυστικό φορολογικό σύστημα, ευέλικτο και πρακτικό θεσμικό πλαίσιο.
Πάνω απ’ όλα θέλουν Ηθικό κι αυτό σήμερα μόνο ο Αντώνης μπορεί να το εμπνεύσει, γιατί απλούστατα το ‘χει. Δεν ελπίζει απλά στη Νίκη. Είναι σίγουρος γι’ αυτήν κι έχει σχέδιο, δρομολόγιο και τρόπο. Μα, θα πείτε, με ποιούς;
Έχει ανθρώπινα αποθέματα η Πατρίδα, αδέρφια. Μην φοβάστε. Από μυαλά και γενναίους η Μάνα ήταν πάντα σταχανοβίτισα. Υπερπαραγωγική…
Διαβάστε περισσότερα...

1500 άτομα έξω από το μέγαρο του σοσιαλιστή Άκη


Διαβάστε περισσότερα...

Η Λιβύη είναι ελληνική!

Από τον Πιτσιρίκο:
http://pitsirikos.net/2011/02/%CE%B7-%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CF%8D%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE/

Η εξέγερση στη Λιβύη συνεχίζεται, η κατάσταση στη χώρα είναι πάρα πολύ επικίνδυνη και -όπως είναι λογικό- ο επαναπατρισμός των Ελλήνων που βρίσκονται στη Λιβύη είναι ένα από τα κύρια θέματα της επικαιρότητας. 

Βέβαια, συμβαίνει κάτι εξαιρετικά περίεργο:

Όποιος παρακολουθεί τα ελληνικά ΜΜΕ θα έχει παρατηρήσει πως οι Έλληνες που βρίσκονται στη Λιβύη αναφέρονται ως "Έλληνες εργαζόμενοι στη Λιβύη" ή ως "Έλληνες της Λιβύης".
Δηλαδή, οι Έλληνες που ζουν στη Λιβύη δεν είναι μετανάστες στη Λιβύη - μετανάστες είναι μόνο όσοι ξένοι βρίσκονται στη χώρα μας.

Προφανώς, εμείς οι Έλληνες έχουμε το δικαίωμα να ζούμε όπου θέλουμε -επειδή ο πλανήτης μας ανήκει-, οπότε δεν είμαστε μετανάστες. Μετανάστες είναι όλοι οι άλλοι.
Διαβάστε περισσότερα...

Την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στην εκπομπή "ΔΙΟΝ επί Τύπου"

Ο Γιάννης Τσιμπονίδης φιλοξενεί τον αντιδήμαρχο Δίου - Ολύμπου, Πέτρο Κιάφα. Θα συζητηθούν θέματα αγροτικής ανάπτυξης στον Δήμο Δίου - Ολύμπου μιας και ο κύριος Κιάφας είναι αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΔΙΟΝ TV - 15:00 έως 15:30
Δευτέρα 28/02/2011
Διαβάστε περισσότερα...

Βασίλης Βροχαρίδης: " Βοηθήστε με την στάση σας την προσπάθεια που γίνεται ώστε να μην φανεί η προσωρινή έλλειψη προσωπικού"

Οπως ολοι πλεον ξερουν ο Καλικρατης (στην πρωτη του φαση κυριως) δεν εδωσε ακομη τα μεσα στους δημους ωστε να διαχειριστουν και να λυσουν αμεσα τα προβληματα τους.
Στον δικο μας δημο,τον νεοσυσταθεντα δημο Διον Ολυμπου εχει προκυψει ενα προβλημα που δεν λυνεται αμεσα αλλα σιγουρα με την βοηθεια των κατοικων η των επισκεπτων μας μπορει να μην διογκωθει. Η καθαριοτητα σε ολους τους δημους γινεται με συμβασιουχους (κυριως οχτω μηνων) των οποιων η συμβαση οτανληγει δεν μπορει να ανανεωθει. Η διαδικασια προβλεπει προκυρηξη διαγωνισμου και προσληψη καινουριων στην θεση των προηγουμενων. Στην περιπτωση μας τωρα το προβλημα ειναι οτι ενω στις 23/2/2011 τελειωσε η συμβαση εικοσιτριων υπαληλων του τομεα καθαριοτητας του πρωην δημου Ανατολικου Ολυμπου (Ν.Ποροι εως Λεπτοκαρυα) δεν μπορει να γινει αμεσα η αντικατασταση αυτων γιατι δεν εχει ακομη ψηφιστει ο προυπολογισμος και ισως ετσι υπαρξει ενα μεσοδιαστημα με ελαχιστους εργατες καθαριοτητα (απο τους πρωην δημους Λιτοχωρου και Διου)που μπορει να κρατησει εως και δυο εβδομαδες. Αυτοβεβαια δεν αφορα στην αποκομιδη των σκουπιδιων που θα συνεχιστει κανονικα αλλα σε καθαρισμους δρομων,πλατειων,δημοτικων κτιριων και αλλων κοινοχρηστων χωρων. 
Η παρακληση μου προς ολους οσους ζουνε η επισκεπτονται την περιοχη μας ειναι (για τις δυο τουλαχιστον εβδομαδες που ακολουθουν) να βοηθησουν με την σταση τους την προσπαθεια που γινεται απο την υπηρεσια καθαριοτητας να μην φανει η προσωρινη ελειψη προσωπικου. Ας αναβαλουν για λιγες μερες την κοπη κλαδιων η γκρεμισματα και συμαζεματα που συνεπαγονται ογκο αδρανων υλικων καθως και καθε αλλη κινηση που θα επιβαρυνε την κατασταση και κυριως ας δειξουν ανοχη και ας κανουν υπομονη αν ηεικονα του δημου μας δεν ειναι η ενδεδειγμενη. 
Απο τη θεση του αντιδημαρχου καθαριοτητας μπορω μονο να δεσμευτω οτι ειτε με λιγοειτε με πολυ προσωπικο δεν θα σταματησουμε να παλευουμε για το καλυτερο. Ζητω προκαταβολικα συγνωμη εκ μερους ολων οσων υπηρετουμε τον δημο αλλα ξερω οτι και με την βοηθεια σας τα πραγματα θα πανε πολυ καλυτερα.

Αντιδημαρχια καθαριοτητας
Αντιδημαρχος Βασιλης Βροχαριδης
  
Υ.Γ. Συντομα θα κυκλοφορησει ο κανονισμος καθαριοτητας του δημου μας στον οποιον θα δινονται λυσεις σε οσους θελουν να πεταξουν μπαζα,κλαδια, οικιακες συσκευες, επιπλα, στρωματα και αλλα ογκωδη υλικα αλλα θα προβλεπονται και ποινες για οσους τον παραβαινουν. Μεχρι τοτε για οποιαδηποτε πληροφορια το τηλεφωνο της υπηρεσιας καθαριοτητας ειναι 23520 82312 και ειναι στην διαθεση ολων.
Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση του Ελληνικού δημόσιου χρέους από την μεταπολίτευση και μετά

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...
Διαβάστε περισσότερα...

Συμπαραστάτης του Δημότη ΓΙΟΚ!!!

Ουδείς από τους τελικά 5 υποψηφίους για την θέση του συμπαραστάτη του δημότη εκλέχτηκε μιας και απαιτούνταν οι ψήφοι των 2/3 του δημοτικού συμβουλίου Δίου - Ολύμπου. Η διαδικασία θα επαναληφθεί σε ένα χρόνο.
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 13ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Σάββατο 5 Μάρτη, στις 7.30μ.μ., στην «ΠΙΕΡΙΔΑ PALACE»
Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
& ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 13ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
 ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Τον καθιερωμένο του χορό θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 5 Μαρτίου  2011, στις 7.30 το βράδυ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, στο κέντρο «Πιερίδα  Palace»(που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο Κατερίνης-Νέου Κεραμιδίου) και προσκαλεί όλους τους γονείς και κηδεμόνες, αλλά και όλους επιθυμούν να παραβρεθούν στην εκδήλωση και να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια που καταβάλλεται για την βελτίωση των υποδομών στο σχολείο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάρτυ με κλόουν που θα κρατήσει συντροφιά τα παιδιά, ενώ οι μαθητές θα παρουσιάσουν χορούς.
 Φυσικά και οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βραδιά ανάλογη, με εκπλήξεις.
Προσκλήσεις θα διατίθενται και στην είσοδο του κέντρου.


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στους 1ους επίσημους Αγώνες Ιππικής Αντοχής που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Μεσογείων στην Αττική  ο Ιππικός Όμιλος Πιερίας σημείωσε πρωτιές σε δύο από τις τρεις κατηγορίες.
Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές – ιππείς από όλη την Ελλάδα. Η μεγάλη πρωταγωνίστρια των αγώνων Έφη Κουτσάφτη νικήτρια στις μεγάλες κατηγορίες, ο Βασίλης Καστρινός (3ος στα 60 χιλ) και ο Νικόλαος Καραδημήτρης από την Καρίτσα (2ος στα 30 χιλ) ήταν οι αθλητές αυτοί που διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν. Σημαντικές ήταν οι συμμετοχές  του Κώστα Μυλωνά και του Χρήστου Ψαρρά στα 60 χιλιόμετρα, της Έφης Γεροβασιλείου και της  Σαμπρίνας  Ανουφρίεβα στα 30 χιλιόμετρα.

Τα αποτελέσματα των αγώνων:
Στην Κατηγορία Α (90 χιλιόμετρα)
Η Έφη Κουτσάφτη (ΙΟΠΙερίας) με τον ίππο GIORGIA  DELLE  CORSE κατέκτησε την 1η θέση και το κύπελλο.
Στην Κατηγορία Β (60 χιλιόμετρα)
Η Έφη Κουτσάφτη (ΙΟΠΙερίας) με τον ίππο CHAMELOT κατέκτησε την 1η θέση και το κύπελλο.
Η Θεοδώρα Μπίλλη (ΙΟΚΑΛαμαριάς) με τον ίππο SALWATA κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο
Ο Βασίλης Καστρινός (ΙΟΠΙερίας) με τον ίππο KHILMOR κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Βήτος Ζήσης (ΙΟΜΗΛ –Βόλος) με τον ίππο ΒΙΟΖΩΙΚΗ-VICTORIA κατέκτησε την 4η θέση.
Η Τρικαλιώτη Ελένη (ΙΟΜεσογείων) με τον ίππο OPERATIC κατέκτησε την 5η θέση.
Ο Πατσιούρας Σωτήρης (ΙΟΚΙΛκίς)με τον ίππο REMIX κατέκτησε την 6η θέση.
Στην Κατηγορία Γ (30 χιλιόμετρα)
Ο Λάππας Νικόλαος (ΙΟΚΙΛκίς) με τον ίππο HASAN κατέκτησε την 1η θέση και το κύπελλο.
Ο Νικος Καραδημήτρης (ΙΟΠΙερίας) με τον ίππο EKTORAS κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.
Η Τζαλαλή Χριστίνα (ΙΟΔεκέλειας) με τον ίππο LIBERODE κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Γιάννης Πατσιούρας (ΙΟΚΙΛκίς) με τον ίππο OREGON P κατέκτησε την 4η θέση.
Η Μπαλωτή Άννα (ΙΟΜΗΛ-Βόλος) με τον ίππο LADY κατέκτησε την 5η θέση.
Η Καρβούνη Καρατζά Ηλέκτρα (ΟΦΙωαννίνων) με τον ίππο FAITHFULL LOVE κατέκτησε την 6η θέση.
Διαβάστε περισσότερα...

Και εγένετο "Πρωτοβουλία Δράσης Δίου - Ολύμπου"

Εδώ και καιρό, ειδικά αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, υπάρχουν συζητήσεις και διαβουλέυσεις μεταξύ Νεοδημοκρατών στο Δήμο Δίου - Ολύμπου. 
Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες μας πρόκειται αρχικά για 15 άτομα τα οποία προέρχονται από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του νέου μας Δήμου.  
Η πρωτοβουλία τους έχει όνομα και μέχρι τις 15 Μαρτίου θα έχουν έτοιμο το καταστατικό τους και την ιδρυτική τους διακήρυξη.
Διαβάστε περισσότερα...

Καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί το τοπικό ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ 
ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ 
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΝΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ 
ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ 
ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παραλίας

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Παραλίας είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Παραλίας Ιωάννης Μέγκας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παραλίας Γεώργιος Κουθουρίδης, η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Παραλίας Φωτεινή Χρυσάφη καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  Μαρία Λαζοπούλου, Ιωάννα Μέγκα και Αριστείδης Γραμματόπουλος.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την υποδοχή και την ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Παραλίας. Της κοινοποίησαν γραπτό αίτημά τους προς τη  Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας με προτάσεις τους για τον επαναπροσδιορισμό τομέων των σχολείων του Δήμου Κατερίνης και της ζήτησαν να συμβάλει, μαζί με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Κατερίνης, ώστε να αυξηθεί το δυναμικό του σχολείου, κάτι το οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί με την αλλαγή της χωροταξικής κατανομής των ορίων των ανατολικών περιοχών του Δήμου Κατερίνης. Διατύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις μετεγγραφής μαθητών από διάφορες περιοχές του Δήμου και τόνισαν ότι είναι ανάγκη να ενισχυθεί το δυναμικό του σχολείου, καθώς βρίσκεται στην πιο τουριστική περιοχή της Πιερίας και θα πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς του νομού για την εκπαίδευση, αφού πολλοί εκπαιδευτικοί από άλλες περιοχές και χώρες που έρχονται ως τουρίστες στην Πιερία επισκέπτονται το σχολείο για την ανταλλαγή ιδεών και πολιτιστικών εμπειριών.
          Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας από την πλευρά της ευχαρίστησε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ενημέρωση και δεσμεύτηκε να μεριμνήσει και να συμβάλει στη στήριξη και υλοποίηση των αιτημάτων του για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών της Πιερίας.
         

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΥ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ. Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ σε Άγ.Σπυρίδωνα, Βροντού και Δίον

ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Μ.ΤΣΙΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ

Τη δημοτική ενότητα Δίου του δήμου Δίου-Ολύμπου, επισκέφτηκε, από το πρωί της Τετάρτης 23/2, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ κ. Λάγιας και η επόπτρια κ. Καλπενίδου.
Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ συνόδευαν η αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη καθώς και παραγωγοί της περιοχής.
Η επίσκεψη εκπροσώπων του ΕΛΓΑ έγινε με αφορμή τις πλημμύρες της προηγούμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή 18/2 και το Σάββατο 19/2 στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωράφια και να υποστούν ζημιές.
Οι δυο ελεγκτές πραγματοποίησαν αυτοψία σε γεωργικές εκτάσεις που έχουν πληγεί, κυρίως στον Άγιο Σπυρίδωνα, τη Βροντού και το Δίον, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές και να τύχουν οι αγρότες της αποζημίωσης που δικαιούνται.
Διαβάστε περισσότερα...