Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Η λιτοχωρίτικη καρναβαλική παρέλαση.

φωτογραφίες από το http://lefteria.blogspot.com













 Την καλύτερη απάντηση απέναντι στη μιζέρια των ημερών, την κρίση, το Δ.Ν.Τ. τον Δ.Ν.Τ. τις περικοπές , τα χρέη και τις επερωτήσεις έδωσαν οι Λιτοχωρίτες την Παρασκευή το βράδυ με την παρέλαση των καρναβαλικών αρμάτων από παρέες νέων.
  Μία αυθόρμητη κίνηση που ξεκίνησε από μια παρέα λιτοχωριτών (Α. Διαμαντόπουλος, Θ. Καρτσιώτης, Γ. Τσιτσιλίκας, Τ. Παπαθανάσης κ. α. - συγνώμη εάν ξεχνάμε κάποιους παιδία ήμασταν τότε) περίπου πριν 20 χρόνια έχει πάρει την μορφή εθίμου από την νεότερη γενιά. 
 Παρέες φίλων και γειτόνων, χωρίς καμία βοήθεια και επιχορήγηση, δίνουν το δικό τους χρώμα στην αποκριάτικη ζωή του Λιτοχώρου σατηρίζοντας την επικαιρότητα και όχι μόνο, με πηγαίο αυθορμητισμό, κέφι, πολύ χορό, πολλά "ασόγιαστα", πολύ αλκοόλ, αποτελώντας ένα πραγματικά γνήσιο λαϊκό δρώμενο και μια καλή αφορμή για γλέντι στο δρόμο από όλο το χωριό σε μια επόχη που το "δήθεν" και το "στημένο" γλέντι κυριαρχούν.
 Μπράβο σε αυτούς τους νέους, μπράβο σε αυτές τις παρέες! 
 Και του χρόνου φίλοι μας, συνεχίστε και να μην ξεχνατε πως σε αυτόν τον τόπο την ιστορία την γράφουν οι παρέες! 





Διαβάστε περισσότερα...

Περιβαλλοντική Ημερίδα υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη

«Πόλις, Πολίτης, Περιβάλλον»
διοργάνωσε το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η όλη εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου που ήταν και ο κεντρικός εισηγητής. Άλλοι εισηγητές ήταν από το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης και μίλησαν για περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούσαν το Νερό και την Ενέργεια στο Αστικό Περιβάλλον. 
Η ημερίδα έγινε στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο της Κωνσταντινούπολης, που λειτουργεί από το 1893 σε ένα κτίριο σπάνιας αρχιτεκτονικής αξίας. Το σχολείο αυτό φθίνει όπως και τα άλλα έξι σχολεία της Πόλης. Ταυτόχρονα στο Ζάππειο Σχολείο, οκτώ Περιβαλλοντικές Ομάδες σχολείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης παρουσίαζαν εργασίες τους στους μαθητές του Ζαππείου. Βασικός διοργανωτής της όλης προσπάθειας και της Ημερίδας, όπου συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, ήταν και ο συμπατριώτης μας από το Λιτόχωρο και Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Αγωγής, φυσικός, Φαρμάκης Γιάννης. 
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση εκπαιδευτικοί πρόσφεραν έντυπο και ψηφιακό εξοπλισμό στα σχολεία Ζωγράφειο, Ζάππειο και στη Μεγάλη του Γένους Σχολή καθώς και στη Σχολή της Χάλκης. Επίσης παρέδωσαν και ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Νοσοκομείο – Γηροκομείο του Μπαλουκλή που έχει μεγάλη ανάγκη για την κάλυψη της νοσηλείας των Ελλήνων της Ομογένειας. 




Διαβάστε περισσότερα...

5 Μαρτίου 1972

Ο Μίκης Θεοδωράκης εγκαταλείπει το ΚΚΕ.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Αναγέννηση της Μεγάλης Πατριωτικής Παράταξης

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/03/05/89251/

Δυστυχώς για την πατρίδα, η όποια προσπάθεια καταβλήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε.
Το σκηνικό της ύστερης μεταπολίτευσης κλείνει οριστικά ,όλοι οι φορείς της αργά αλλά σταθερά αναδιατάσσονται , η ώρα της νέας μεταπολίτευσης σήμανε.
Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τα αίτια αυτής της αποτυχίας , μπορούμε να μιλάμε ώρες για  ολιγωρίες , λάθος μίγμα πολιτικής  και άλλα , είναι όμως καθαρό ότι η αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου όπως και της προηγούμενης του Κ.Κ. ήταν αποτυχία , κυρίως του πολιτικού προσωπικού.
Πολιτικό προσωπικό που ανδρώθηκε μέσα στο ψέμα της μεταπολίτευσης, που γαλουχήθηκε στα νάματα της διαπλοκής, που έκανε εμπόρευμα συναλλαγής μια θέση στο δημόσιο, ήταν αναμενόμενο να αποτύχει.
Οι επισημάνσεις του Αρχηγού της Ν.Δ. δικαιώνονται, όμως αυτό δεν αρκεί.
Οι ίδιες παθογένειες που παρατηρούνται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ , παροικούν  και στον χώρο της πατριωτικής παράταξης.
Το πολιτικό προσωπικό της οποίας δεν διαθέτει (αφού για πολλά χρόνια ο πολιτικός λόγος πασοκοποιήθηκε) καμία φρεσκάδα ,παραμένει δε αγκυλωμένο στα ίδια μεταπολιτευτικά τερτίπια.
Επιπρόσθετα   στερούνται  του πασοκικού πολιτικού θράσους  και της πολιτικής « μαγκιάς» , που θα ήταν δυνατόν πρόσκαιρα έστω να τους συντηρήσει στην εξουσία.
Η περί “ντιντήδων” συζήτηση κατασυκοφαντήθηκε από το σύστημα κυρίως εκτός κόμματος, αλλά και μέσα σε αυτό.
Είναι όμως επίκαιρη, αρέσει δεν αρέσει, και θα επανέλθει στην επικαιρότητα εν όψει εκλογών και θα λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον της παράταξης.
Πολλοί από μας , που συμμετέχουν στην πολιτική συζήτηση αυτού του ιστό-τόπου, έχουν χαρακτηρισθεί « Σαμαροφύλακες» και “ρεβανσιστές”. Ουδέν ανακριβέστερο.
Για κάποιους από μας:
Είναι ξεκάθαρό ότι ομάδα που χάνει με 11-0 δεν αλλάζει μόνον τον προπονητή , αλλάζει και τους παίχτες ,αλλάζει  φιλοσοφία (κι ας κλαίν τα ορφανά του απολιτίκ μεσαίου χώρου), αλλάζει  ακόμη και τους ανθρώπους που κουβαλάν τις αποσκευές.
Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν γιατί ο κ. Αντώναρος, ή ο κ. Σιούφας, για να αναφέρω μόνο ορισμένους, μπορούν να ελπίζουν ότι θα πρέπει να ξανά- κοσμήσουν τα ψηφοδέλτια αυτής της παράταξης.
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί τα ορφανά του μεσαίου χώρου ,τα απολιτίκ προϊόντα ενός αποτυχημένου συστήματος, πρέπει να κοσμούν τις λίστες.
ΤΕΛΟΣ !
Οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού ήταν παραπάνω (στη συγκεκριμένη συγκυρία) από επιλογή αρχηγού.
Ήταν στην ουσία επιλογή πολιτικού πολιτισμού
Δεν εγκαλώ και δεν έχω το δικαίωμα , να εγκαλέσω κανένα συμπατριώτη που στήθηκε στην ουρά να ψηφίσει την κ. Μπακογιάννη , αντίθετα τους τιμώ και τους νιώθω αδέλφια.
Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των μεγαλόσχημων που τάχθηκαν με το σύστημα Ντόρα εγκαλούνται και θα εγκαλούνται στην συνείδηση μου στο διηνεκές  γιατί τόσο καταλάβαιναν και τόσο μπορούσαν.
Με  αυτούς ούτε μέλλον, ούτε νέα μεταπολίτευση υπάρχει, για τον λόγο ότι ούτε τις ίδιες ανησυχίες μοιράζονται, ούτε την ίδια καθαρή επιλογή για το μέλλον του τόπου.
Στην διάφανη πλέον  προοπτική επανόδου στην εξουσία του κόμματος με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά , σε μικρότερο διάστημα απ αυτό που χρειάστηκε το ΠΑΣΟΚ για να αποδομηθεί,  οι ρότορες των ελικοπτέρων θα ακουστούν πάνω από το μέγαρο Μαξίμου και την Βουλή.
Με αυτό το πολιτικό προσωπικό, η αποτυχία είναι δεδομένη.
Επειδή σε κατάσταση πολέμου ,στην οποία βρίσκεται σήμερα η κοινωνία και η πατρίδα, οι συνταγές αποτυχίας είναι παραπάνω από ξεκάθαρες και η συνταγή της επιτυχίας ομοίως προβάλλει διάφανα.
Αγαπητέ πρόεδρε, ανασύνταξες τον πολιτικό λόγο βάζοντας τέλος στο τέλμα του μεσαίου χώρου.
Δημιουργείς γύρω σου μια νέα  ηγετική ομάδα.
Στα σπλάχνα της παράταξης πρέπει να στραφείς για το καινούργιο πολιτικό προσωπικό, βρίσκονται εκεί να περιμένουν νέοι (όχι ηλικιακά μόνο) ,πετυχημένοι, που η καρδία τους διψά για προσφορά  και κυρίως είναι υγιείς από το καρκίνωμα που λέγεται μεταπολίτευση.
Μόνον μ΄ αυτούς , θα υπάρξει αναγέννηση για την παράταξη και την πατρίδα.
Μόνον μ΄αυτούς , θα σου δοθεί η ευκαιρία να συνομιλήσεις με την ιστορία.
Με τιμή  -
Ένας παλιός
Διαβάστε περισσότερα...

20 και σήμερα


Διαβάστε περισσότερα...

Δημοτική παράταξη «ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ» Γραφείο Tύπου και Eπικοινωνίας Λιτόχωρο, 4 Μαρτίου 2011.-

Παρών στην έναρξη των εργασιών του Τομέα Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, που διεξήχθη την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κόμματος στη Λ. Συγγρού στη Αθήνα, ήταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη» Κώστας Δημόπουλος του οποίου αποτελεί τακτικό μέλος.
Στην πρώτη συνεδρίαση παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γραμματέας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Ζώης, οι αναπληρωτές τομεάρχες Γρηγόρης Αποστολάκος και Γιώργος Βαγιωνάς και τα μέλη της.
Η συνεδρίαση ήταν κυρίως ενημερωτικού χαρακτήρα, ενώ συνεστήθησαν οι υποτομείς με αντικείμενο τον έλεγχο της λειτουργίας των επί μέρους υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο κ. Δημόπουλος επέλεξε να συμμετέχει στις ομάδες εργασίας των υποτομέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων.
Οι συνεδριάσεις των υποτομέων θα γίνονται σε τακτά διαστήματα και, πέρα από τον έλεγχο του Υπουργείου, οι σύνεδροι θα ενημερώνονται για τους τρόπους ανεύρεσης πόρων για τους Καλλικρατικούς Δήμους μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, για τα «μυστικά» και τους τρόπους της ολοσχερούς απορρόφησης των επιχορηγούμενων κονδυλίων ενώ παράλληλα θα τύχουν επιμόρφωσης γύρω από τα σύγχρονα συστήματα διακυβέρνησης.
Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού μας συμμετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας με Γραμματέα το Λεωνίδα Κουρή και είναι μέλος του τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης με τομεάρχη την Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στον τομέα Εσωτερικών και στον τομέα αγροτικής ανάπτυξης συμμετέχει και ο απελθών επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Δίου και υποψήφιος με την «Ολύμπια Γη» Διονύσης Φόλιος.

Διαβάστε περισσότερα...

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ – Από την συνέντευξη στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑЇ 92,6 FM


Την Παρασκευή 4\2\2011 είχα την χαρά και την τιμή να φιλοξενηθώ – τηλεφωνικά λόγω απόστασης – από τους δημοσιογράφους Απόστολο Λάγιο και Έφη Κεραμιδιώτη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑЇ 92,6 FM. Το θέμα που κυριάρχησε στην κουβέντα μας ήταν ο Όλυμπος και οι πιθανές προοπτικές αξιοποίησης και ανάδειξής του.
Είχα λοιπόν την ευκαιρία μετά από καιρό να διατυπώσω ξανά τις απόψεις μου, καθώς και τις πάγιες θέσεις του συνδυασμού μας, γύρω από το θέμα αυτό που είναι άμεσης προτεραιότητας και υψίστης σημασίας για την περιοχή μας:
- Αξιοποίηση και όχι στυγνή εκμετάλλευση του Ολύμπου. Ο Όλυμπος να αναδειχθεί  και να γίνει περισσότερο προσπελάσιμος κι επισκέψιμος, με σεβασμό όμως στο φυσικό περιβάλλον, την παράδοση και την ιστορία που συντηρούν την «άγρια» ομορφιά και τον «μύθο» του βουνού καθιστώντας το μοναδικό στον κόσμο!
- Ανάδειξη του Ολύμπου και των παρολύμπιων περιοχών. Χάραξη και κατασκευή παρολύμπιας οδού που θα ενώνει ορεινά αξιοθέατα από τους παλιούς Πόρρους και την Σκούρτα, μέχρι την Αγία Κόρη. Ανάδειξη και αξιοποίηση διαδρομής στο Φαράγγι του Ενιπέα. Σύνδεση των ορεινών με τους μνημειακούς και τους παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς. Προσέλκυση επισκεπτών σε 12μηνη βάση.
- Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπει ο Όλυμπος σε μία «γυάλα»! Οι απόψεις αυτές που προωθούν απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας κι επέμβασης στο βουνό πιθανόν υποκρύπτουν εξυπηρέτηση άλλων…συμφερόντων (υπάρχει και η πίσω πλευρά του βουνού...εκτός Πιερίας). Η καλώς εννοούμενη αξιοποίηση προστατεύει το βουνό και τον επισκέπτη (ελεγχόμενη πρόσβαση, φύλαξη του δρυμού, καθαριότητα και συντήρηση μονοπατιών κτλ).
- Συνυπευθυνότητα, συναντίληψη και διαβούλευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να καταλήξουμε από κοινού σε ένα πλάνο για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Ολύμπου. Ο «Καλλικράτης» δίνει την ευκαιρία με τη συνένωση των τριών παρολύμπιων δήμων της νότιας Πιερίας, την δημοτική επιτροπή διαβούλευσης και την υποχρέωση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για το σύνολο του δήμου Δίου – Ολύμπου. Εννοείται ότι ο Όλυμπος πρέπει και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχέδιο αυτό.
Τέλος, επειδή αφορμή για την κουβέντα αυτή υπήρξε η πρόσφατη «κόντρα» Αστ. Φαρμάκη – Ν. Πασχαλούδη σχετικά με τον Όλυμπο, δηλώνω και πάλι τα εξής: Κατά τη γνώμη μου η όλη διαφωνία είναι μία «άτυχη» στιγμή. Γνωρίζω και τους δύο κι επομένως γνωρίζω πως και οι δύο αγαπούν τον Όλυμπο – με διαφορετική ίσως οπτική ο καθένας. Επαναλαμβάνω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν καθίσαμε ποτέ μέχρι τώρα στο ίδιο τραπέζι να καταλήξουμε στο τι θέλουμε για τον Όλυμπο και την ανάδειξή του. Αυτός είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος για ξεκαθάρισμα θέσεων, αποφυγή παρεξηγήσεων και καλώς εννοούμενη ανάπτυξη!
Υ.Γ. 1: Μόλις προχθές είχαμε μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο θέμα της οριοθέτησης του Πιερικού Ολύμπου ως ιστορικού και αρχαιολογικού τόπου με εξαίρεση των υπαρχόντων οικισμών από τις απαγορεύσεις δόμησης. Ως Συντονιστική Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λιτοχώρου είχαμε γίνει δέκτες παραπόνων πολλών συνδημοτών μας για το πρόβλημα αυτό. Ενημερώσαμε άμεσα τους βουλευτές μας και αποστείλαμε υπόμνημα στον Υπουργό Πολιτισμού. Πρώτος ο βουλευτής Θ. Παπαγεωργίου ανακίνησε το θέμα, ενώ αμέριστη υπήρξε η συμπαράσταση και των άλλων δύο βουλευτών μας (Γ. Αμοιρίδη – Μ. Μίχου). Προέβησαν όλοι στις απαραίτητες ενέργειες για να φτάσουμε στην αίσια κατάληξη. Ως επικεφαλής του συνδυασμού μας στο παρασκήνιο αρκετών πολιτικών εκδηλώσεων (π.χ. ομιλία πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ.) ήρθα σε επαφές με αρκετούς αρμόδιους για το ζήτημα. Προϊόν των επαφών αυτών υπήρξε η εναλλακτική πρόταση, η οποία κάλλιστα μπορεί να εφαρμοστεί πλέον και σε περιοχές εκτός οικισμών, για χαρτογράφηση και ορισμό των περιοχών πραγματικού ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με ελληνικά κι ευρωπαϊκά πανεπιστήμια – και όλα αυτά μέσω Ε.Ε με ελάχιστο κόστος για την δημοτική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
Υ.Γ. 2: Εξυπακούεται πως δεν νοείται καμία ανάδειξη και αξιοποίηση του Ολύμπου, ούτε βέβαια και σοβαρή ανάπτυξη της περιοχής, χωρίς την προηγούμενη απομάκρυνση του πεδίου βολής.

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ας χαλαρώσουμε λίγο

Από Τρίτη συνεχίζουμε...
Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου για την Ημέρα Γυναικών από τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας


Ενόψει της παγκόσμιας ημέρας για την γιορτή της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε συνεργασία με την διεύθυνση της Γυναικολογικής Κλινικής του Γεν. Νοσοκομείου Κατερίνης θα πραγματοποιήσει από τις 8 έως 11 Μαρτίου 2011 δωρεάν έλεγχο ψηλάφησης μαστού κατά τις ώρες 9.00 - 13.00 καθημερινά.

ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας
Υπεύθυνη Γυναικών
Κυριακή Καραγιαννίδου

Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση Γ.Παπαθανασίου για την επερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ


ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

* ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

* ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΟΙ κ. Χ. ΣΑΛΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ, ΤΟ 2008 ΕΙΧΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Για την επερώτηση των δύο βουλευτών του ΛΑΟΣ απάντησε σήμερα ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ύστερα από ερώτηση που δέχθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί.
Η συνέντευξη τύπου δόθηκε για την τριήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα και τις επαφές που είχε με υπουργούς, υφυπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες αναφορικά με θέματα και προβλήματα του δήμου.

Μετά τη βασική του τοποθέτηση και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει την επερώτηση των δύο βουλευτών Θεσσαλονίκης και Ευβοίας, που είδε το φως της δημοσιότητας, απάντησε:
"Δεν τους ξέρω τους βουλευτές, δεν πιστεύω να με ξέρουν κι αυτοί. Και η απορία η δικιά μου είναι, γιατί (αυτοί που ήθελαν να προκαλέσουν ντόρο) έψαξαν να βρουν βουλευτές μακριά από εδώ. 
Από κει και πέρα δεν σχολιάζω τίποτα, γιατί αυτά τα είχαμε ήδη σχολιάσει πριν τις εκλογές. Γιατί, όλος ο προεκλογικός αγώνας, αν θυμάστε, ήταν γύρω από αυτή την ιστορία, αν είμαι καταζητούμενος, αν είμαι κατάδικος, αν είμαι υπόδικος, αν είμαι δολοφόνος, αν είμαι εγκληματίας και όλα αυτά. 
Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Όταν θα γίνει το δικαστήριο, θα αποδειχτεί για μια ακόμη φορά περίτρανα η αθωότητα, γιατί αν εφαρμοζόταν η νομοθεσία, έτσι όπως τα λεν κι αυτοί μέσα στην ερώτηση τους, οι μισοί οι δήμαρχοι και παραπάνω θα έπρεπε να ήταν σε αργία ή να είχαν παυτεί.
Γιατί κάποιος ο οποίος θέλει να σου κάνει κακό, επειδή σε εμάς δεν ισχύει αυτό που ισχύει στους πολιτικούς (οι οποίοι έχουν βουλευτική ασυλία), εάν σε κατηγορήσουνε ότι ζημίωσες μία επιχείρηση ή την περιουσία του δήμου πάνω από 75.000 ευρώ, πας για κακούργημα.
Λοιπόν, σ’ εμένα υπήρχε μία ανώνυμη καταγγελία για μία σύμβαση που υπογράψαμε το 2000, πριν από δέκα χρόνια, και ήδη υπάρχει και η νομοθεσία, ίσως να την ξέρετε, κάποια εφημερίδα την έγραφε κιόλας, ότι για παρελθόντα έτη και χρήσεις, κάποιος ο οποίος καταδικάζεται για τέτοια θέματα, καταδικάζεται έτσι, όχι να πάει στα δικαστήρια, όπως πάω εγώ, έχουν παραγραφεί κιόλας.     
Τέλος πάντων, εμείς ακόμα είμαστε με το παλιό καθεστώς, θα περιμένουμε, και μην ξεχνάτε ότι αυτή την καταγγελία την κάνανε ανώνυμα τότε, αλλά επειδή το δικαστήριο έχει προσδιοριστεί για του χρόνου, μάρτυρας (κατηγορίας) είναι: Ο κ. Κουκουτάτσιος,  τέως δήμαρχος. Ο κ. Σάλτας, υποψήφιος με τον Κώστα Δημόπουλο. Και ο Στέργιος Φαρμάκης, τέως υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Λιτοχώρου με το ΣΥΡΙΖΑ και νυν διοικητής, που (τώρα) τον έβαλε το ΠΑΣΟΚ στο νοσοκομείο.
Από αυτούς τους τρεις, οι δύο υπόγραψαν δήλωση μετανοίας, και την έχετε, στα δικαστήρια το 2008. Και η απορία η δικιά μου είναι τώρα πώς αυτοί οι μάρτυρες κατηγορίας, όταν υπόγραψαν τότε αυτή τη δήλωση και είπαν ότι δεν εννοούσαμε αυτά και δεν λέμε αυτά, τι θα πουν στα δικαστήρια.
Δηλαδή εγώ έχω μεγαλύτερη «αγωνία» (ενδιαφέρον) από εσάς να γίνει το δικαστήριο και να ακούσω τους κατηγόρους μου, για να δούμε τι θα πουν. Τέλος πάντων, έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και περιμένουμε. Αυτοί που κάνουν τις επερωτήσεις, ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους."

Διαβάστε περισσότερα...

Συγκριτικό πλεονέκτημα η στάση του «Προαστιακού» στην παραλία Παντελεήμονα – Σκοτίνας

Δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Παντελεήμονα Πιερίας κ. Δημήτριου Μιχωλού

Μετά την γνωστοποίηση της απάντησης του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρου Βούγια, σε ερώτηση του Βουλευτή Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου, πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εμφανίζεται θετική στη δημιουργία στάσης στην περιοχή Παραλίας Ν. Παντελεήμονα – Σκοτίνας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Παντελεήμονα Πιερίας ο κ. Δημήτριος Μιχωλός, δήλωσε:

«Η διεκδίκηση δημιουργίας στάσης του προαστιακού στην παραλία είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2002.
Τότε ως πρόεδρος της Πιερικής Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων (Π.Ο.Ε.Δ.Δ.), ζήτησα από τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Βερελή (επιστολή 15-7-2002) να εντάξει στο τότε κατασκευαστικό πρόγραμμα του ΟΣΕ την κατασκευή στάσης στην περιοχή της παραλίας Ν. Παντελεήμονα – Σκοτίνας.
Όπως καταγράφεται στην επιστολή «..η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη όλοτο χρόνο και κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Δεν υπάρχει κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς που να σταθμεύει και να εξυπηρετεί κατοίκους και επισκέπτες. Υπενθυμίζουμε πως στην περιοχή του Ν. Παντελεήμονα υπάρχουν 60 επιχειρήσεις Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων και  Ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 4.000 ατόμων και 9 Κάμπινγκ συνολικής δυναμικότητας 6.500 ατόμων».
Τα επόμενα χρόνια στην προσπάθεια διεκδίκησης της στάσης είχαμε αρωγό και τπν Δήμο Ανατολικού Ολύμπου ο οποίος ενίσχυσε την προσπάθεια με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σχετικά έγγραφα αιτήματα.
Με τα επανειλημμένα αιτήματα και τις οχλήσεις, ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας και κατόπιν ως πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Παντελεήμονα, ανταποκρίθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ και των αρμοδίων εταιριών του (ΕΔΙΣΥ – ΕΡΓΟΣΕ) και έκαναν αυτοψία στο χώρο καθόρισαν τη θέση που μπορεί να γίνει η στάση.

Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς καμιά εξέλιξη στο θέμα είναι θετικό που ο βουλευτής Πιερίας κ. Παπαγεωργίου, όταν ενημερώθηκε για το αίτημά μας το  προώθησε αμέσως και πήραμε αυτή τη θετική απάντηση από τον αρμόδιο υφυπουργό.

Είναι χρήσιμο να επισημάνω πως μια στάση του προαστιακού στην περιοχή της παραλίας Σκοτίνας – Ν. Παντελεήμονα δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα να φτάσουν με χαμηλό κόστος, γρήγορα, με ασφάλεια και άνεση, σε σχέση με την επιλογή της εθνικής οδού και τους υψηλού κόστους της βενζίνης και κυρίως των διοδίων. Αυτό είναι ένα ακόμη κίνητρο στους επισκέπτες της περιοχής μας που είναι από τις πλέον δημοφιλείς των παραλίων της Πιερίας.
Ελπίζω τα έργα κατασκευής των κρηπιδωμάτων της στάσης να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν σύντομα ώστε να προλάβουμε και την φετινή τουριστική περίοδο».
Διαβάστε περισσότερα...