Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΙΣΟΔΟΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΣΚΟΤΙΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΗ!!!!!!!

Δεν νομίζετε ότι ΑΜΕΣΑ κάποιος πρέπει να μας ενημερώσει τι γίνεται η μάλλον τι δεν γίνεται και παραμένουν κλειστές οι έξοδοι;

Βουλευτές , Δήμαρχος, Πρόεδρος Σκοτινας τι ακριβώς έκαναν για το θέμα αυτό;

Τα καταστήματα  μας, τα ξενοδοχεία,  τα κάμπινγκ,  και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν ερημώσει.

Περιμένουμε μια άμεση λύση… και ενημέρωση

Σκοτινιώτες
Διαβάστε περισσότερα...

Ντόρα τί έγινε;;; Της Συμμαχίας έγινε...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ (02/05/2011):
"...μεγάλες είναι και οι ευθύνες του ίδιου του υποψηφίου, ο οποίος εκμεταλλεύεται το νομοθετικό «κενό», γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση εκλογής του (αργά ή γρήγορα) θα τεθεί σε αργία. Δυστυχώς έβαλε πάνω από το συμφέρον του Δήμου τις προσωπικές του επιδιώξεις. Παρά την επώνυμη ανάδειξη του προβλήματος κατά την προεκλογική περίοδο,επέμενε να παραπλανά τους συνδημότες του, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο κ. Παπαθανασίου, έχει τις ίδιες ευθύνες με εκείνες της Πολιτείας, για την «ακυβερνησία» στην οποία έχει εγκλωβίσει το δήμο του..."
 
 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΕΝ ΑΡΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ (20/05/2011):

"...Η συμμετοχή καταξιωμένων ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης στην ανοικτή διαδικασία διαλόγου του Συνεδρίου μπορεί να συνεισφέρει στον πλουραλισμό και στη διαμόρφωση θέσεων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
Έχω την τιμή να σας προσκαλέσω να παρευρεθείτε στην έναρξη του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 6.30 μ.μ..."
 
 
Διαβάστε περισσότερα...

Διέξοδος για την Ελλάδα υπάρχει και είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, για να αναπνεύσει η Ελλάδα και για να βγούμε από την κρίση


Διαβάστε περισσότερα...

Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς που ακυρώνουν το νόημα και το περιεχόμενο της Δημοκρατίας

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Έχουμε προτείνει ένα διαφορετικό σχέδιο από την αποδεδειγμένα λανθασμένη κυβερνητική συνταγή. Το οποίο στηρίζεται, όχι σε περισσότερους φόρους, αλλά σε λιγότερους. Για να δουλέψει η Οικονομία. Μόνο τότε θα αρχίσουν να παράγονται έσοδα για τους πολίτες, αλλά και για το κράτος. Μόνο τότε θα υπάρξει Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Πρόκειται για το Ζάππειο-ΙΙ, που το παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πριν τρεις εβδομάδες…
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να ενσωματώσει στο κυβερνητικό Σχέδιο μέρος από τις προτάσεις του Σχεδίου μας, χωρίς, όμως, το πιο σημαντικό, που είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Επισημάναμε ότι, χωρίς μείωση των φόρων, όλο το υπόλοιπο χάνει σε αποτελεσματικότητα και δεν πετυχαίνει την Επανεκκίνηση της Οικονομίας.
Προτείναμε την πιο ισχυρή βάση για συναίνεση: τη συναίνεση για επαναδιαπράγματευση των όρων του Μνημονίου. Με έμφαση το ξαναλέω: στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τα υπόλοιπα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Σε συνδυασμό πάντα με τη μείωση της σπατάλης και τις αποκρατικοποιήσεις.
Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν έχει διάθεση για συναίνεση σε επαναδιαπραγμάτευση. Άλλωστε, δεν είχε διαπραγματευθεί το Μνημόνιο ούτε στην αρχή.
Ο κ. Παπανδρέου, μας είπε ότι συζητάει το φορολογικό, μόνον… αν πειστεί η Τρόικα! Του απάντησα ότι πρέπει να συμφωνήσουμε μεταξύ μας πρώτα. Κι ύστερα να πάμε να διαπραγματευθούμε με την Τρόικα!
Δεν ήταν, λοιπόν, η δική μας διαφωνία ως τώρα που οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο. Και, ασφαλώς, ακόμα κι αν εμείς συμφωνούσαμε από δω και στο εξής στην ίδια αποτυχημένη συνταγή, δεν θα άλλαζε τίποτε.
Μετά από μια εβδομάδα καλλιεργούμενης στρατηγικής φόβου, ο Πρωθυπουργός ζήτησε σύνοδο πολιτικών αρχηγών, χωρίς να υπάρχει κανένα καινούργιο στοιχείο και ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο.
Γιατί το μόνο που αξίζει να συζητήσουμε πια είναι πως θα επαναδιαπραγματευθούμε τους όρους του Μνημονίου.
Δεν προσυπογράφουμε μια πολιτική που ισοπεδώνει την Οικονομία και διαλύει την Κοινωνία.
Δεν προσυπογράφουμε μια Πολιτική που αποκλίνει όλο και περισσότερο από τους στόχους που θέτει.
Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς που ακυρώνουν το νόημα και το περιεχόμενο της Δημοκρατίας μας.
Τι αξία θα είχε να συμφωνούσαμε εμείς με κάτι που διαλύει την Ελληνική Οικονομία;
Διέξοδος για την Ελλάδα υπάρχει: Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, για να αναπνεύσει η Ελληνική Οικονομία και να βγούμε από την κρίση.
Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή 29/5/2011 στις 3.00 μ.μ. η ΕΡΤ-3 θα παρουσιάσει την εκδήλωση της Λεπτοκαρυάς, που έγινε την περασμένη Κυριακή 22/5, στο πλαίσιο της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό».


Διαβάστε περισσότερα...

Τρία νέα σχολεία στο Δήμο Κατερίνης

Υπογράφτηκαν οι αποφάσεις από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιο Σώκο για τρία νέα σχολικά κτίρια στην Κατερίνη προϋπολογισμού 10.675.000 ευρώ.

Θ. Παπαγεωργίου:
«Διεκδικούμε την χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής στην Πιερία, τα οποία πολλές φορές, τα προηγούμενα χρόνια, ανακοινώθηκαν πως ξεκινούν,  αλλά δεν έγιναν».

Όπως είχε προαναγγελθεί μετά την συνάντηση του Βουλευτή Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου με τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιο Σώκο στις 18-4-2011, ο κ. Παπαγεωργίου με εκείνη τη συνάντηση ολοκλήρωσε ένα κύκλο επαφών με αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς για να συζητήσει μαζί τους και να διεκδικήσει την χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής στην Πιερία, τα οποία και θα ανακοινώνονταν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ήδη ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ι. Μαγκριώτη, η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου της περιφερειακής οδού Κατερίνης και σήμερα ανακοινώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης η ένταξη των τριών νέων σχολικών κτιρίων.

Πιο αναλυτικά τα τρία έργα είναι τα εξής:

1. «Ανέγερση Δημοτικού σχολείου στην πολεοδομική ενότητα «Βατάν» Δ. Κατερίνης (μετεγκατάσταση 4ου Δημοτικού σχολείου)» προϋπολογισμού 3.575.000 ευρώ και περιλαμβάνει την ανέγερση κτιρίου με υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο με δώμα που θα στεγάσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, δυναμικότητας 225 μαθητών με συνολική επιφάνεια δόμησης 1860,07 μ2 και εννέα (9) κύριες αίθουσες διδασκαλίας.

2. «Ανέγερση Δημοτικού σχολείου στην πολεοδομική ενότητα "Ευαγγελικών Επέκταση" (μετεγκατάσταση 5ου Δημοτικού σχολείου)» με προϋπολογισμό  3.525.000 ευρώ και περιλαμβάνει ανέγερση κτιρίου με υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο με δώμα που θα στεγάσει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, δυναμικότητας 225 μαθητών με συνολική επιφάνεια δόμησης 1860,07 μ2 και εννέα (9) κύριες αίθουσες διδασκαλίας.

3. «Ανέγερση Δημοτικού σχολείου στην πολεοδομική ενότητα Εθνικού Σταδίου Κατερίνης (μετεγκατάσταση 14ου Δημοτικού σχολείου)» με προϋπολογισμό 3.575.000 ευρώ και περιλαμβάνει ανέγερση κτιρίου με υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο με δώμα που θα στεγάσει το 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, δυναμικότητας 225 μαθητών με συνολική επιφάνεια δόμησης 1860,07 μ2 και εννέα (9) κύριες αίθουσες διδασκαλίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόεδρε του ΛΑ(γ)ΟΣ δεν θα πάρεις ποτέ καρέκλα.

που πας να μου κάνεις και κλίμα...
ΜΑΝΟΥΑΛΙ
Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Από το Antinews: 
http://www.antinews.gr/2011/05/27/103002/

Αν κρίνουμε από την δήλωση Καρατζαφέρη έξω από το προεδρικό Μέγαρο απέτυχε το σχέδιο Παπανδρέου.
Ο κ. Καρατζαφέρης ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έσπευσε να εμφανιστεί στις κάμερες.
Κάποιοι έβαλαν τις καρέκλες τους πάνω από την Ελλάδα, δήλωσε  ο αρχηγός του ΛΑΟΣ. Και προφανώς θα εννοούσε την δική του και εκείνων που μας οδήγησαν μέχρις εδώ.
υβιάδη δεν θα περνούσαν στην ιστορία” πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης (ή κάπως έτσι). Ξέχασε όμως να μας πει ότι υπήρχαν και οι 300, οι οποίοι παρά τις πιέσεις των Περσών δεν “συναίνεσαν”.
Π.Ζ.
Διαβάστε περισσότερα...

O κ. Παπανδρέου απέτυχε και ζητάει να τον επιβραβεύσουμε για να συνεχίσει;

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/05/27/102932/

Ο πρωθυπουργός  μου θυμίζει τον πατροκτόνο, που ζητούσε την επιείκεια του δικαστηρίου επειδή ήταν …ορφανός!  Ο κ. Παπανδρέου χάλασε κυριολεκτικά τον κόσμο για να κερδίσει τις εκλογές. Έταξε στους πάντες τα πάντα. Κορόιδεψε ασύστολα τον ελληνικό λαό. Δεν δίστασε μπροστά σε τίποτα. Στο τέλος, κατήγαγε μια περιφανή νίκη.
Μόλις σε 18 μήνες, οδήγησε τη χώρα στον εφιάλτη της χρεοκοπίας. Παρέλαβε τα spreads  στις 140 μονάδες και τα έφτασε στις 1400! Και τώρα, απομονωμένος και αποτυχημένος, εκβιάζει  τον Αντώνη Σαμαρά για  συναίνεση! Σαν να καλούσε ο Νέρων την ..πυροσβεστική!
Με τη συμπαράσταση βεβαίως των γνωστών καθεστωτικών μηχανισμών. Αλήθεια, όλοι αυτοί που σήμερα ξιφουλκούν υπέρ της συναίνεσης, θυμούνται τι έλεγαν και τι έγραφαν το 2009, όταν ο κ. Καραμανλής ζητούσε απεγνωσμένα στήριξη;
Και κάτι ακόμα: πότε το ΠΑΣΟΚ συναίνεσε στο έργο μιας κυβέρνησης της Ν.Δ. για να νομιμοποιείται σήμερα να ζητάει τη στήριξή της;
Το 1975 αρνήθηκαν να ψηφίσουν το Σύνταγμα.
Το 1980 αρνήθηκαν να υπογράψουν τη ένταξή μας στην ΕΟΚ και απείχαν  από την τελετή του Ζαππείου
Το 2007 αρνήθηκαν την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Το 2008 και το 2009 αρνήθηκαν να συμφωνήσουν με τον Καραμανλή σε πολύ ηπιότερα μέτρα.
Και την εξουσία, πάντα με το στανιό την αποχωριζόταν! Θυμάστε εκείνον τον εκλογικό νόμο του 1989! Η Ν.Δ. με 47% χρειάστηκε τρείς εκλογές για να κερδίσει 150 έδρες και να σχηματίσει κυβέρνηση με την προσχώρηση του Κατσίκη. Και όταν έβλεπαν ότι ερχόταν η Ν.Δ. το 2004, ψήφισαν τον νόμο Σκανδαλίδη. Αντίθετα, η Ν.Δ. και το 1981, και το 1993 και το 2009, ενώ θα μπορούσε περιορίσει το εύρος της νίκης του  ΠΑΣΟΚ, δεν έπαιξε με τους θεσμούς. Και το πλήρωσε κομματικά.
Τώρα, που είναι στριμωγμένοι στη γωνία και δεν ξέρουν τι να κάνουν, εκλιπαρούν για συναίνεση.  Ζητούν την στήριξη  της Ν.Δ. επειδή δεν μπορούν να ελπίζουν στη στήριξη των δικών τους βουλευτών και  οι εταίροι μας δεν τους  έχουν πλέον καμιά εμπιστοσύνη. Τους κορόιδεψαν και αυτούς, όπως προηγουμένως είχαν κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό.
Ωραία, λοιπόν, να συμφωνήσει ο Αντώνης Σαμαράς και να πει ότι θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Ποιος μας εγγυάται ότι οι άνθρωποι αυτοί θα κυβερνήσουν αποτελεσματικά; Ποιος τους εμπόδισε 18 μήνες; Η αντιπολίτευση; Τα ΜΜΕ; Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις; Η Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιος στάθηκε  στο δρόμο τους; Η ανικανότητά τους!
Και αν αύριο, τους στηρίξει ο Σαμαράς, θα γίνουν καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι; Μια από τα ίδια θα είναι! Άρα συναίνεση σε αποδεδειγμένα αποτυχημένους συνιστά συνενοχή. Σημαίνει την αποδοχή  μιας πολιτικής που στραγγαλίζει την κοινωνία και οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό. Ύστερα, πρώτη φορά ακούω ένα αποτυχημένο πρωθυπουργό να εκβιάζει τη στήριξη της αντιπολίτευσης για να παραμείνει στην εξουσία. Τους αποτυχημένους, συνήθως τους αλλάζουμε. Αυτοί εδώ θέλουν και επιβράβευση!
«Ναι, αλλά η Κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να υιοθετήσει  προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης», γιατί η Ν.Δ. δεν την στηρίζει. Αφού, λοιπόν, στην κυβερνητική παράταξη  υπάρχει ένδεια ιδεών και προτάσεων, ας εφαρμόσει τις  προτάσεις της Ν.Δ.! Τη συναίνεση γιατί την χρειάζεται! Η Ν.Δ. το χρέος της προς την χώρα το έκανε: κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση. Γιατί πρέπει να στηρίξει και μια ανίκανη κυβέρνηση;
«Ναι, αλλά ο κ. Παπανδρέου, είναι διατεθειμένος να αναθέσει και μερικά υπουργεία σε προσωπικότητες κοινής αποδοχής»! Πολύ καλά! Και ποιος τον εμποδίζει να το κάνει; Και γιατί  σ΄αυτήν την πρωτοβουλία έχει ανάγκη από τη στήριξη του κ. Σαμαρά;
«Ναι, αλλά η Ε.Ε. θέλει  τα δυο μεγάλα κόμματα να συμφωνήσουν στο πρόγραμμα και εμείς πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας»! Συγνώμη, αλλά γιατί στην Ιρλανδία δεν ζήτησαν από τα δυο κόμματα να συμφωνήσουν; Γιατί ο νικητής των εκλογών, αρνείται πεισματικά να αυξήσει τους  φόρους, παρά τις έντονες πιέσεις των Βρυξελλών. Από πότε η Ε.Ε. ανέλαβε να …διορίζει κυβερνήσεις; Και γιατί δεν κάνει κάτι και για το Βέλγιο που είναι στην ακυβερνησία, εδώ και κάτι μήνες; Έν  πάση περιπτώσει, πως το ανέχεται ο κ. Παπανδρέου να αμφισβητούν τις ικανότητες του  και να ζητούν την σύμπραξη της Ν.Δ.;
Αυτή η συζήτηση για τη συναίνεση  επινοήθηκε από τον κ. Παπανδρέου για να καλύψει τις αδυναμίες του και την πρωτοφανή ανικανότητα της κυβέρνησής του. Αναζητά συνενόχους για να τους φορτώσει την αποτυχία  του.
Συναίνεση με πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Θα πρόκειται για επιβράβευση της αποτυχίας και συνέργεια σε έγκλημα.
Αν ο κ. Παπανδρέου παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, τότε τον πρώτο λόγο έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατία για να εκκινήσει τις σχετικές συνταγματικές διαδικασίες.
Ότι και να συμβεί σήμερα, τις δημοκρατίες από τα αδιέξοδα τις βγάζουν οι πολίτες με την ψήφο τους.
ΚΡ
Διαβάστε περισσότερα...

Κέντρο εκπαίδευσης διασωστών Λιτοχώρου

 Δελτίο Τύπου του Δήμου Δίου - Ολύμπου
 ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
* ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΟΣΤΙΣΕ 1.320.000 ΕΥΡΩ ΕΝΩ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΥΨΟΥΣ 92.000 ΕΥΡΩ.
* ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΕΚΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του κέντρου εκπαίδευσης διασωστών Λιτοχώρου και πλέον το κέντρο προσεχώς θα είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει εκεί, αρχικά, την πυροσβεστική Λιτοχώρου.
Επίσης, το αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος αναμένεται να αποφασίσει για τη λειτουργία ενός κέντρου εκπαίδευσης διασωστών ή και για οποιαδήποτε άλλη χρήση του χώρου. 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ
Τη Δευτέρα 23/5/2011 ο αναπληρωτής δημάρχου, Γ. Φαρμάκης, επισκέφθηκε τις κτιριακές εγκαταστάσεις συνοδευόμενος από στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας.
Κατά την εκεί επίσκεψή του ο κ. Φαρμάκης επέβλεψε τις τελευταίες εργασίες διαμόρφωσης αύλειου χώρου, διαπίστωσε δε ότι το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, απομένει δηλαδή, όπως δήλωσε, η εκ μέρους της ΔΕΗ παροχή ρεύματος του κέντρου εκπαίδευσης διασωστών, ώστε στη συνέχεια να υπάρξει δυνατότητα μετακίνησης της πυροσβεστικής Λιτοχώρου.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Η ιδέα για δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης διασωστών στο Λιτόχωρο ήταν του τότε δημάρχου Λιτοχώρου Γ. Παπαθανασίου και οι εργασίες είχαν ξεκινήσει πριν από τη χρηματοδότηση του έργου.
Η ιδέα αυτή προωθήθηκε από το 2002 αλλά και στη συνέχεια, σε συνεργασία που υπήρξε εκείνη την εποχή με τον τότε αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος κ. Φούρλα και τον γενικό γραμματέα κ. Ευσταθιάδη.
Συγκεκριμένα, στις 2/6/2002 επισκέφθηκε το Λιτόχωρο ο κ. Φούρλας, ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του τότε υπουργού δημόσιας τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη δημιουργία ενός σταθμού εκπαίδευσης και διάσωσης και σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία με τον κ. Παπαθανασίου για την προώθηση και υλοποίηση αυτής της ιδέας του δημάρχου.

Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
«Μας ενεργοποίησε και ευαισθητοποίησε και ο δήμαρχος κ. Παπαθανασίου», είχε δηλώσει τότε ο κ. Φούρλας, «και τελικά μας έπεισε ότι η θέση του Λιτοχώρου είναι τέτοια που επιβάλλει όχι απλά να γίνει ένας μεγαλύτερος πυροσβεστικός σταθμός, που τελικά θα γίνει, αλλά να κάνουμε και ένα διασωστικό κέντρο».
Με εκείνες τις δηλώσεις του ο κ. Φούρλας είχε εξηγήσει ότι θα είναι ένα κέντρο πολύ καλά οργανωμένο ώστε να υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης σε όλες τις ανάγκες που προκύπτουν.
«Ο κ. Παπαθανασίου μού έδειξε και τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, όπως μου είπε, με την αρχιτεκτόνισσα και δημοτική σύμβουλο κ. Όλγα Ζωγράφου μαζί με τους μηχανικούς του δήμου. Η μελέτη αυτή έγινε με οδηγίες του τοπικού διοικητή της πυροσβεστικής Λιτοχώρου κ. Γιάννη Καραλιά (σημερινού διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης)», είχε πει, μεταξύ άλλων, ο τότε αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος. 

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ-ΤΣΕΡΤΙΚΙΔΗ
Στη συνέχεια, με εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη, υποστηρίχθηκε οικονομικά η όλη προσπάθεια. Μάλιστα, στις 8/5/2003, κι ενώ ο βουλευτής Πιερίας Παντελής Τσερτικίδης είχε αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού δημόσιας τάξης (συνέβαλε δε στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου),  επισκέφθηκε το Λιτόχωρο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δημόσιας τάξης, κ. Ευσταθιάδης, προκειμένου να δει τα σχέδια και να επισκεφθεί τον χώρο κατασκευής του έργου.
Στις 24 Νοεμβρίου 2006, επί δημαρχίας Γ.Παπαθανασίου, υπογράφτηκε σύμβαση ύψους 1.320.000 ευρώ για την έναρξη διαδικασιών υλοποίησης του έργου.
Για τις τελευταίες εργασίες έγινε νέα σύμβαση, ύψους 92.000 ευρώ, υπογράφτηκε στις 21 Ιουλίου 2010 επί δημαρχίας Αθανάσιου Τσιφοδήμου. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιήθηκαν με ίδιους πόρους του δήμου και συγκεκριμένα μέσα από το πρόγραμμα «ΣΑΤΑ».
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθήματα Ψηφιδωτού στο Δίον

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Δήμος  Δίου-Ολύμπου ανακοινώνει ότι και φέτος θα πραγματοποιηθούν μαθήματα εκμάθησης της τέχνης του ψηφιδωτού, με τη συνεργασία του Φεστιβάλ Ολύμπου. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα τέχνη που εντυπωσιάζει ακόμη και σήμερα, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δήμου Δίου-Ολύμπου.
Οι δημιουργίες των μαθητών παρουσιάζονται στην ετήσια έκθεση που οργανώνεται στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολύμπου. Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης αξιόλογοι καλλιτέχνες και ψηφοθέτες απ’ όλη την Ελλάδα.
Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Μαΐου  και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 9 Ιουνίου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουνίου, θα διαρκέσουν 2 μήνες και θα πραγματοποιούνται 3 φορές την εβδομάδα. Ο αριθμός των μαθητών είναι περιορισμένος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στο γραφείο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Δίου-Ολύμπου στην Κονταριώτισσα.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2351 351 003, 2351 351 005.
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση Μπακογιάννη στον Γ.Παπαθανασίου

Δελτίο Τύπου του δήμου Δίου - Ολύμπου
ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΙΣ 20/5/2011
* ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ»
* ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ»

Πρόσκληση στον εκλεγμένο δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, για να παρευρεθεί στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, απέστειλε με επιστολή της στις 20 Μαΐου 2011 η πρόεδρος του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη.
Στην πρόσκλησή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η συμμετοχή καταξιωμένων ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης στην ανοικτή διαδικασία διαλόγου του Συνεδρίου μπορεί να συνεισφέρει στον πλουραλισμό και στη διαμόρφωση θέσεων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών».
Ολόκληρη η επιστολή – πρόσκληση της κ. Μπακογιάννη, που στάλθηκε με courier στο δημαρχείο Δίου-Ολύμπου και απευθύνονταν προς τον εκλεγμένο δήμαρχο κ. Παπαθανασίου, έχει ως εξής:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

«Δημοκρατική Συμμαχία
Ντόρα Μπακογιάννη
Αθήνα 20 Μαΐου 2011

Αγαπητέ Δήμαρχε,
Σε μια περίοδο που οι Έλληνες υφίστανται αβάστακτες θυσίες για να αποτρέψουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας, η συνοχή της κοινωνίας δοκιμάζεται και η πολιτική αμφισβητείται και ακυρώνεται, ένας σημαντικός αριθμός πολιτών την 21η Νοεμβρίου 2010 προχώρησε στην ίδρυση του κινήματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία, με τη δράση και τις πρωτοβουλίες της διαμορφώνει, μέσα από μια ανοικτή διαδικασία διαλόγου με την κοινωνία, μια ολοκληρωμένη, εναλλακτική και πιστεύουμε απόλυτα εφαρμόσιμη πρόταση για να βρει η χώρα γρήγορη διέξοδο από την κρίση.
Ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας σταθμός στην πορεία μας αυτή είναι το ιδρυτικό συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 27 έως τις 29 Μαΐου στον χώρο του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ.
Έχουμε θέση ως κεντρικό στόχο της πολιτικής μας να συνεισφέρουμε στην εθνική συνεννόηση και -ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφορές- επιθυμούμε να έχουμε έναν ανοικτό διάλογο με όλα τα ελληνικά κόμματα για το μέλλον της χώρας.
Η συμμετοχή καταξιωμένων ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης στην ανοικτή διαδικασία διαλόγου του Συνεδρίου μπορεί να συνεισφέρει στον πλουραλισμό και στη διαμόρφωση θέσεων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
Έχω την τιμή να σας προσκαλέσω να παρευρεθείτε στην έναρξη του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 6.30 μ.μ.

Με εκτίμηση

Ντόρα Μπακογιάννη»
Διαβάστε περισσότερα...