Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

MYLOS SUMMER OPENING PARTY

Σε λίγο ανοίγει ο Mylos...

MYLOS SUMMER OPENING PARTY

Διαβάστε περισσότερα...

Μάκης Γκαγκάτσης - Νίκος Παπανικολάου

Ο δικηγόρος Μάκης Γκαγκάτσης, γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γιος του δικηγόρου και πρώην προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση με το δικηγόρο Νίκο Παπανικολάου.
Διαβάστε περισσότερα...

Υπό την κηδεμονία της Τρόικα η Ελλάδα

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/06/03/104482/
Την κατοχή της χώρας από την τρόικα επιβεβαίωσε η ανακοίνωση της ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΕ με την οποία αναφέρεται ότι θα δοθεί στις αρχές Ιουλίου η 5η δόση του δανείου καθώς η Ελλάδα έχει παρουσιάσει πρόοδο.
Η ανακοίνωση της τρόικας πριν από λίγο έρχεται να ενισχύσει τους φόβους όλης της κοινωνίας ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δραματικά για την οικονομία. Οι τεχνοκράτες της τρόικας αποφάσισαν μόνο βλέποντας τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους. Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η ίδια λανθασμένη συνταγή. Το ίδιο φάρμακο που μας έδωσαν πριν από ένα χρόνο και μας οδήγησαν στον τάφο, μας δίνουν για ακόμη μια φορά. Μάλιστα, με το Μνημόνιο 2 το φάρμακο γίνεται φαρμάκι καθώς τα μέτρα είναι εξαιρετικά σκληρά ενώ προβλέπονται δεσμεύσεις που πήρε η Ελλάδα και με τις οποίες η χώρα απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα.

Τα βασικά σημεία που πρέπει να προσεχθούν στην ανακοίνωση της τρόικας είναι:

1. «Όσον αφορά το δημοσιονομικό τομέα, περαιτέρω διατηρήσιμη μείωση του ελλείμματος θα απαιτήσει εκτεταμένες δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει φιλόδοξη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2011 και σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.
Η στρατηγική αυτή συμπεριλαμβάνει την σημαντική μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και τον εξορθολογισμό των επιδομάτων με ταυτόχρονη προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων. Από πλευράς εσόδων, η κυβέρνηση θα μειώσει τις φοροαπαλλαγές, θα αυξήσει τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και θα εντείνει τις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής».

Τι λέει εδώ η τρόικα; Ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για απολύσεις στο δημόσιο τομέα, για λουκέτα κρατικών εταιρειών, για μείωση των επιδομάτων που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και για μεγάλο ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές που κατά κύριο λόγο δίνονται στους μη έχοντες. Η αύξηση επίσης της φορολογίας στα ακίνητα είναι ένα μέτρο που θα πλήξει καίρια τα εισοδήματα εκατομμυρίων ιδιοκτητών.

2. Λέει η τρόικα στην ανακοίνωση: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να επιταχύνει αισθητά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Προς το σκοπό αυτό θα συστήσει φορέα ιδιωτικοποίησης με επαγγελματική και ανεξάρτητη διαχείριση. Η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει εκτεταμένο κατάλογο περιουσιακών στοιχείων προς αποκρατικοποίηση με στόχο έσοδα 50 δις ευρώ μέχρι τα τέλη του 2015» και συνεχίζει πιο κάτω: «Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το νέο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων θα είναι αποτελεσματικό το ταχύτερο δυνατό, οι ελληνικές αρχές θα ενισχύσουν τη διαδικασία υλοποίησης, μεταξύ άλλων μέσω τεχνικής συνδρομής από το ΔΝΤ, από κράτη μέλη της ΕΕ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και μέσω δημιουργίας μηχανισμών παρακολούθησης

Πρόκειται για επιβεβαίωση του φόβου ότι ξένοι πλέον κάνουν κουμάντο στη χώρα. Τι σημαίνει τεχνική συνδρομή μπορεί να μας το εξηγήσει κάποιος; Μήπως είναι ένας εύσχημος τρόπος να μας πουν ότι θα υπάρξει μια ελληνική διοίκηση αλλά πίσω από τις κουρτίνες θα κινούν τα νήματα οι τροικάνοι; Αυτοί θα λύνουν και θα δένουν στο ποια εταιρείες και ακίνητα που πουληθούν και σε ποια τιμή; Είναι ο ύστατος εξευτελισμός. Μας δίνουν δάνεια για να μας πάρουν τον έλεγχο της χώρας. Αυτό είναι το πλέον συγκλονιστικό.
Ενδιαφέρον έχει και η ανάλυση της τρόικας για τις τράπεζες: «Ο τραπεζικός τομέας παραμένει βασικά υγιής, οι δε ελληνικές αρχές θεσπίζουν αυστηρότερα κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω τα κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας, δίδοντας προτεραιότητα σε λύσεις που βασίζονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Εν τούτοις, το Ταμείο Δημοσιονομικής Σταθερότητας είναι διαθέσιμο ως δικλείδα ασφαλείας για τις βιώσιμες τράπεζες που δεν μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια στην ιδιωτική αγορά».
Αν και όλοι όσοι γνωρίζουν από τα τραπεζικά ζητήματα έχουν την αίσθηση ότι οι τράπεζες κινούνται οριακά και βγάζουν με το ζόρι κάθε μέρα που έρχεται, η τρόικα μιλά για υγιές τραπεζικό σύστημα. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα διότι με το να ζουν οι τράπεζες με τα κρατικά χρήματα και τις εγγυήσεις, αυτό δεν είναι υγεία αλλά μπάι πας για να σωθεί ο ασθενής.
Συμπερασματικά η τρόικα μας λέει ότι κουμάντο κάνουν αυτοί, η Ελλάδα είναι υπό κηδεμονία, ακόμη χειρότερη απ’ ότι με το Μνημόνιο 1. Μάλιστα, στην ανακοίνωση δεν υπάρχει ούτε μια λέξη που να δείχνει ότι θα υπάρξει ανάπτυξη. Μέτρα που θα διαλύσουν περαιτέρω τον κοινωνικό ιστό. Αυτό αποφάσισαν, αυτό επιβάλλουν και η κυβέρνηση απλά συμφωνεί. Ο εκβιασμός της τρόικας έπιασε. Είμαστε πλέον υπόδουλοι.
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΡΕ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ;

Από το "ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑ":
http://olympus-gossip.blogspot.com/2011/06/blog-post_5161.html

ΒΡΩΜΙΣΑΜΕ   ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Γ. Γκλαβίνας - Ν. Παπανικολάου

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Γκλαβίνας (1981-1995), που ήρθε σήμερα στο Βατάν για να δει τον δικηγόρο γιο του να αγωνίζεται με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και ο δικηγόρος Νίκος Παπανικολάου.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ...

Από το "ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑ":
http://olympus-gossip.blogspot.com/2011/06/blog-post_04.html
Τι εννιά, τι πέντε;
Τι πέντε, τι τρείς;
Τι τρείς, τι μία;


Την κολοκυθιά θα παίζουμε;


Υψηλό κόστος: ΝΑΙ!!!


Αλλά γιατί;


Δευτέρα 31 Μαίου, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και ώρα 01:00':


Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Βροχαρίδης ζήτησε άυξηση του κονδυλίου για τους ναυαγοσώστες, από 100.000€ σε 130.000€!!!


Για ποιό λόγο, ρε παιδιά, αφού οι γαλάζιες σημαίες είναι λιγότερες;

Διαβάστε περισσότερα...

Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης - Δικηγόροι Θεσσαλονίκης «Αρμενόπουλος» 2-1

Έληξε πριν από λίγο στο γήπεδο του Βατανιακού ο αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων μεταξύ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης και του Δικηγορικού Συλλόγου «Αρμενόπουλος» Θεσσαλονίκης που έληξε 2-1 υπέρ της ομάδος της Κατερίνης, η οποία όμως αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Πρωταθλήματος, γιατί στον πρώτο αγώνα είχε χάσει με 1-4.
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - Αύριο όλοι την γαλανόλευκη στο μπαλκόνι!


Διαβάστε περισσότερα...

Δ. ΠΑΠΠΑΣ - ΚΥΡ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΠΝΟΥ»


Ομάδα Καπνού ΕΑΣ Πιερίας 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           
Κατερίνη 4-6-2011
Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Μαΐου 2011, στην Αθήνα, με  πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφορικά με το Μέτρο 214, που αφορά την Ολοκληρωμένη Διαχείριση στον καπνό, στην οποία συμμετείχαν και ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας Διονύσης Παππάς αλλά και ο  Πρόεδρος της Ομάδας Καπνού της ΕΑΣ Πιερίας Κυριάκος Σιδηρόπουλος, γίνεται σαφές πως το Μέτρο αυτό δεν θα ισχύσει για την παραγωγή του 2011 και οι καπνοπαραγωγοί δεν θα το δικαιωθούν, όπως αναφέρουν οι ίδιοι.
Μάλιστα για  την παραγωγή του 2011 υπήρχε η διαβεβαίωση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πως θα το εισέπρατταν κανονικά οι καπνοπαραγωγοί, αναφέρουν οι δύο εκπρόσωποι των καπνοπαραγωγών του νομού μας. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως οι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας  δεν θα πρέπει να αναμένουν να εισπράξουν φέτος το ποσό των 93,5 Ευρώ/στρέμμα, όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ολιγώρησε στην όλη διαδικασία, ενώ μάλιστα υπήρχε η διαβεβαίωση της ηγεσίας του πως τα χρήματα αυτά θα τους αποδίδοντο κανονικά, σε όσους είχαν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο σχετικό Μέτρο. Και οι κ.κ. Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας Διονύσης Παππάς και Πρόεδρος της Ομάδας Καπνού της ΕΑΣ Πιερίας Κυριάκος Σιδηρόπουλος αντίστοιχα, εκφράζουν τις σοβαρές αμφιβολίες τους το κατά πόσο αυτά τα χρήματα, που έχουν εξαγγελθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα αποδοθούν στους καπνοπαραγωγούς μας τις επόμενες χρονιές, αυτό θα τηρηθεί, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο το εισόδημα των καπνοπαραγωγών της Πιερίας με τα όποια καταστροφικά για την περιοχή, αποτελέσματα.
Διαβάστε περισσότερα...

Θανάσης Παπαγεωργίου - Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται παγκόσμια ως Ημέρα Περιβάλλοντος. Γι αυτό και τα μηνύματα, οι δράσεις και οι εκδηλώσεις αυτές τις μέρες.
Αυτό γίνεται χρόνια τώρα και χωρίς να απαξιώνεται και να παραβλέπεται το οικολογικό και περιβαλλοντικό κίνημα, δυστυχώς ελάχιστα έχουμε καταφέρει να λύσουμε ή να αποφύγουμε από αυτά που ονομάζουμε παγκόσμια ή τοπικά περιβαλλοντικά προβλήματα.
Ίσως όπως συνήθως λέγεται στα επίκαιρα μηνύματα το πρόβλημα με το περιβάλλον να είναι κυρίως πολιτικό. Οι πολιτικές αποφάσεις πράγματι επιτρέπουν ή αποτρέπουν μεγάλες καταστροφικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον.
Αν όμως κοιτάξουμε τη γειτονιά μας, τον τόπο μας, την πόλη μας, το μοναδικό Πιερικό περιβάλλον είναι πολλά τα προβλήματα, οι επιβαρύνσεις που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αλλάζοντας τη στάση μας και την καθημερινή αντιμετώπιση του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και κινούμαστε.
Ας μην αρκεστούμε λοιπόν σε επετειακά μηνύματα, εκδηλώσεις και στιγμιαίες αναδρομές ανάληψης ευθύνης για την αρνητική μας στάση απέναντι στο περιβάλλον που ζούμε..
Ας κοιτάξουμε στα μάτια ένα παιδί κι ας ορκιστούμε πως από σήμερα θα κάνουμε ότι περνάει απ το χέρι μας για να έχει ένα καλύτερο περιβάλλον από αυτό που σήμερα ζούμε!
Διαβάστε περισσότερα...

4 Ιουνίου-Διεθνής Ημέρα κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών

Σαν σήμερα , το 1983 ,με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών» .

Η ημέρα αυτή θα πρέπει να μας θυμίζει ότι σ' όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που υποφέρουν από διαφορετικών ειδών κακομεταχείριση -φυσική, ψυχική και συναισθηματική.

Πάντα τα παιδιά αποτελούν τα θύματα, ακόμη και αν χαρακτηρίζονται ως δράστες, αφού είναι η «αντανάκλαση» της οικογένειας, του εκπαιδευτικού συστήματος, του κοινωνικού περιγύρου και χρειάζονται την υποστήριξη όλων με γνώση, ευαισθησία, αγάπη αλλά και παρεμβατικές πολιτικές.

Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Μικρό ή μεγάλο. Ας κάνουμε κάτι γιατί τα παιδιά μας είναι το μέλλον.

Με εκτίμηση,
Νίκος Μακρίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας
- Περιφερειακής ενότητας Πιερίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Αιμοδοσία από τη δημοτική χορωδία Λιτοχώρου


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Tο κομμάτι των PROiN "Πάμε στην Λεπτοκαρυά" από το ομώνυμο album

στην Ευαγγελική Κατασκήνωση Λεπτοκαρυάς.
Για όσους ενδιαφέρονται για το album ζητήστε τό μας εδώ armenis@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα...

ΩΣΤΙΣ ΕΓΕΝΝΗΘΗ "ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ' ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΕΙ ΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΝ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟΝ

Από το pieria-gr:
ΕΙΝΑΙ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ;;;; ΕΙΝΑΙ ΩΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ...ΟΜΟΡΦΙΑ;;; ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ...ΟΜΟΡΦΙΑ; ΔΕΝ ΞΕΡΩ.... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ....

Ευχαριστώ τον ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ για την προσφορά του... 



και ακόμα μία σελίδα από το dionolympos blogspot:
 
Διαβάστε περισσότερα...

Από το άρθρο "Ο Γιώργος Ο Στοχαστής" του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη στο Antinews


"...Εν τω μεταξύ κατέβαινα, ρε παίδες, τη Συγγρού προχθές το πρωΐ που πήγαινα στ’ άγια χώματα, στον Περαία, κι είδα τα γραφεία της κόρης του πατέρας της, με κάτι μπιζιμπόντηδες κουστουμάτους απέξω, «παράγοντες» του εξαπτέρυγου ή της φρουράς, ποιος ξέρει. 
Τι είναι η ζωή, ε; 
Ξεκίνησε για πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ν.Δ. και πρώτη ελληνίδα Πρωθυπουργός και κατέληξε πρόεδρος στατιστικού λάθους. 
Τίποτα δεν είμαστε τελικά. 
Δυο χούφτες χώμα…"

Ολόκρηρο το άρθρο εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην ανοικτή εκδήλωση με θέμα: << ΠΡΑΣΙΝΙΖΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ>>

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Πιερίας του ΠΑΣΟΚ σας προσκαλεί το Σάββατο 4 Ιουνίου, ώρες 18.00 – 20.00 , στην ανοικτή εκδήλωση με θέμα:
«Πρασινίζω το σπίτι μου»

Ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο:
- Ζουλουφός Μιχάλης, σύμβουλος ενεργειακών έργων, δημοτικός σύμβουλος Δ. Σύρου.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:
-Πράσινη ανάπτυξη, Πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ' οίκον”, Φωτοβολταϊκά στις στέγες , Φυτεμένα δώματα
Επίσης θα παρουσιαστούν παραδείγματα, ενδεικτική κοστολόγηση και ωφέλειες, από την εφαρμογή των συγκεκριμένων προγραμμάτων και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος ενός σπιτιού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΤΕΕ Πιερίας, Παν.Τσαλδάρη 16,ημιόροφος.

Θα ακολουθήσει διάλογος.

Για το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Πιερίας

Τσιτλακίδης Ηλίας
Διαβάστε περισσότερα...

Θεατρική Παράσταση από το ΤΕΙ Κατερίνης


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Κουκοδήμος για καφέ στο Block 11

Μπορεί οι συνάδελφοί του να κρύβονται για να γλιτώσουν το γιαούρτωμα και τις πέτρες, όμως ο Κώστας Κουκοδήμος βγήκε για απογευματινό καφέ στον πεζόδρομο της Κατερίνης, στο Block 11. Στη φωτογραφία με τον Κώστα Σοφιανίδη, Νίκο Παπανικολάου και Χρήστο Καραφουλίδη.
Διαβάστε περισσότερα...

Δηλώσεις Νίκου Μακρίδη

Αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Μακρίδη σε ραδιόφωνο της πόλης μας.
Ο Νίκος, όχι μόνο ενθουσίασε με την ειλικρίνειά του αλλά απέδειξε πως υπάρχει ακόμη όραμα για τον τόπο μας και άνθρωποι που αγωνίζονται γι’ αυτόν.
Ένα μικρό απόσπασμα από την συνέντευξή του έχει ως εξής: «Επιτρέψτε μου, να ζητήσω συγγνώμη από όλους αν κάποιες φορές δε  στέκομαι επαρκής απέναντί σας.
Σας ζητήσω όμως, να συνεχίσετε να πιστεύετε βαθιά σε όλα εκείνα που μας ενώνουν.
Να μην αμφιβάλλετε στιγμή, έρχεται ο καιρός που όλα αυτά θα γίνουν πράξεις. […] Με τις δικές μας δυνάμεις και μόνο. Σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε ενωμένοι….σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί. […].»
Διαβάστε περισσότερα...