Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Νέα Κυβέρνηση;;;

Ο Κρητικός
http://satira-epikerotitas.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: η επιστροφή ενός πολύπειρου
Γεννήθηκε στη Λυκούρια Καλαβρύτων του Νομού Αχαΐας. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες. Είναι δικηγόρος και βουλευτής από το 1981. Η δράση του στο ΠΑΣΟΚ αρχίζει από τις ομάδες Πρωτοβουλίας, από την πρώτη μέρα ίδρυσής του. Σήμερα είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου για θέματα Πολιτικού Συστήματος και Δικαιοσύνης.
Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία του
  • Υπουργός Δικαιοσύνης (1985)
  • Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1996)
  • Υπουργός Επικρατείας (2000)
  • Υφυπουργός Εσωτερικών (1982)
  • Υφυπουργός Προεδρίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (1986)
  • Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (1993)
Στο κόμμα:
  • Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής
  • Γραμματέας της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης (ΕΑΤΟΠ)
  • Ο κ.Παπαϊωάννου είναι επίτιμος Πρόεδρος των απανταχού Καλαβρυτινών και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου "Γιώργος Γεννηματάς".
 Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης με υφυπουργό τον Γιώργο Πεταλωτή. 
 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Στα "δύσκολα" του υπ. Οικονομικών
Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1950 στην Αθήνα. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από την Βόρειο Ήπειρο και της μητέρας του από την Τεγέα της Αρκαδίας.
Τελείωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Παγκράτι και το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Μάστερ στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ της Αγγλίας
Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Πετροπούλου και έχει δυο παιδιά τον Δημήτρη και τον Αλέξανδρο.
Σταδιοδρόμησε για είκοσι χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (από το 1980 έως το 1996) σε διευθυντικές θέσεις στην βιομηχανία και στις υπηρεσίες.
Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του και έχει διαρκή ενεργή συμμετοχή μέχρι σήμερα. Εκλέγεται διαρκώς μέλος της Κεντρικής Επιτροπής / Εθνικού Συμβουλίου από το 1ο Συνέδριο και έχει εκλεγεί κατ' επανάληψη μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου / Πολιτικού Συμβουλίου. Μετά το 8ο Συνέδριο έθεσε υποψηφιότητα για γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου και υποστηρίχθηκε στην ψηφοφορία από 43 μέλη του οργάνου.
Την περίοδο 1991 έως 1993 ανέλαβε την ευθύνη εκπόνησης του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ ως εκλεγμένος Γραμματέας του αντίστοιχου Τομέα της Κεντρικής Επιτροπής. Στην προεκλογική περίοδο του 1993, η δήλωση του υπέρ της φορολόγησης των αποδόσεων των ομολόγων και των ρέπος, στοίχισε την εκλογή του, αλλά επιβεβαιώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το 1996 εξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθήνας. Διατέλεσε Γραμματέας της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Ρωσία, μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο Παντελής Οικονόμου διορίστηκε στην θέση του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών μαζί με τον Φίλιππο Σαχινίδη και υπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Με σπουδές στο Σικάγο
Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1958 και μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Ρούσβελτ στο Σικάγο (Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση), ασχολήθηκε με τη δικηγορία. Εξελέγη βουλευτής το 2004, 2007 και το 2009.
Δραστηριοποιήθηκε στις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Αποδήμου Ελληνισμού, καθώς και στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στις υποθέσεις Βατοπεδίου και Παυλίδη. Μετείχε ενεργά στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και στις Επιτροπές Φιλίας με τα Κοινοβούλια της Φινλανδίας και Βουλγαρίας και εξελέγη Εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για την Παιδεία.
Εισηγήθηκε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σειρά σημαντικών νομοθετημάτων, όπως "Θέματα προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλες διατάξεις" (Ν. 3687/2008), "Ίδρυση και λειτουργία κολλεγίων και άλλες διατάξεις" (Ν. 3696/2008) και "Ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις" (Αύγουστος 2009). Ορίστηκε Πολιτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, καθώς συμμετείχε στον Επιτελικό Κύκλο "Κράτος – Πολίτης – Αυτοδιοίκηση".
Συμμετείχε στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τις 14 Οκτωβρίου 2009 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2010, ως υφυπουργός στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με αρμοδιότητες την Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης, τις Γενικές Γραμματείες Εμπορίου - Καταναλωτή και την Ειδική Γραμματεία Εποπτείας της Αγοράς. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 χρίστηκε Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Είναι παντρεμένος με την συμβολαιογράφο Κυριακή Τζαμπαζίδου και έχει έξι παιδιά.

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με επιτυχή προϋπηρεσία στην τοπική αυτοδιοίκηση
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Κοζάνη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως υπάλληλος στη ΔΕΗ μέχρι το 1991. 
Ως φοιτητής ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική και πολιτιστική δράση, διατελώντας Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών και Σπουδαστών Νομού Κοζάνης (1976-77), Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Χημικών Μηχανικών (1978-79). Το 1986 εκλέχτηκε μέλος στην πρώτη ΑΣΚΕ της ΔΕΗ.
Υπήρξε απ΄ τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κοζάνης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και του Εκτελεστικού Γραφείου. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος το 1986 και Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου τη διετία 1989-1990. 
Εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Κοζάνης το 1990 και επανεξελέγη το 1994, το 1998, το 2002 και το 2006. Το 1999 γίνεται ο πρώτος αιρετός Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, θέση στην οποία επανεκλέγεται το 2003. Διετέλεσε μέλος της 7μελούς Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Μόνιμη Συνδιάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (1992-1994).
Από το 1994 είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε. και το 2000 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και υπήρξε επικεφαλής της ελληνικής Αντιπροσωπείας από το 2002 έως το 2004.
 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ: Από τη Forthnet στο νέο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Γεννήθηκε το 1962 στην Πόμπια Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη των Υπολογιστών στο Brooklyn College, The City University of New York (CUNY).
Είναι ο ιδρυτής της Forthnet, ξεκινώντας από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. το 1987, όπου ανέλαβε την ευθύνη της μετατροπής της από ερευνητική δραστηριότητα σε εταιρία, προσελκύοντας επενδυτικά κεφάλαια από τον ιδιωτικό τομέα.
Παράλληλα εργαζόταν στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 1987 έως το 1995 ήταν ενεργό μέλος των Διεθνών Δικτυακών Επιτροπών "EBONE", "RIPE" και "EARN/BITNET". Έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής Πληροφορικής στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου (1988-1994). 2003-2006 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος), με ευθύνη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και Internet και εκπροσωπεί τον ΣΕΠΕ σήμερα ως μέλος του Δ.Σ. του ΑΘΗΝΑ (Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης). Τον Ιούνιο του 2007 εξελέγη Πρόεδρος του ΣΕΠΕ. Από το 2006 είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της πολωνικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών ΝΕΤΙΑ S.A.
Το Φεβρουάριο του 2011, μετά την παραίτησή του από τη Nova και τον ΣΕΠΕ, ανέλαβε θέση Συμβούλου του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για θέματα πληροφορικής, επικοινωνιών και γενικότερα καινοτομίας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ: Από το Ευρωκοινοβούλιο στο Εξωτερικών
Ο Σταύρος Λαμπρινίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Άμχερστ (1984) των ΗΠΑ, καθώς και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Γέιλ (1988).
Από το 1988 ως το 1993 εργάστηκε ως δικηγόρος στη νομική εταιρία Wilmer, Cutler & Pickering στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, με εξειδίκευση στο διεθνές εμπόριο και τις διεθνείς διαιτησίες. Το 1993 επέστρεψε στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Από το 1994 μέχρι το 1996 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του υφυπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα υπουργού Παιδείας Γιώργου Παπανδρέου. Tο 1996 έγινε διευθυντής του επιτελείου του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό (1996-1999), Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας (1999-2004) και Γενικός Διευθυντής του "Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας" (2000-2004).
Τον Ιούνιο του 2004 εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και από τον Απρίλιο του 2005 μέχρι σήμερα είναι Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον Ιούλιο του 2009 εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αρμοδιότητα τις διεθνείς σχέσεις του ΕΚ και την πολιτική επικοινωνίας του Σώματος στα κράτη-μέλη και σε τρίτες χώρες. Τον Απρίλιο του 2011 τέθηκε επικεφαλής ειδικής Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αναμόρφωση του Κώδικα Δεοντολογίας των Ευρωβουλευτών και την αυστηροποίηση των ρυθμιστικών κανόνων για τη λειτουργία των λόμπι στην Ε.Ε.
Μεταξύ 2004-2009 ήταν Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της οποίας και παραμένει ενεργό μέλος. Έχει υπάρξει Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και σκιώδης εισηγητής της Σοσιαλιστικής Ομάδας.
Από το 2004, ο κ. Λαμπρινίδης είναι Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Λαμπρινίδης έχει τιμηθεί με σειρά διακρίσεων, έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε ελληνικές και ξένες εκδόσεις και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την ΕΕ σε πλήθος επίσημων πολιτικών και ακαδημαϊκών επαφών σε πάνω από 40 χώρες και διεθνείς οργανισμούς ανά την υφήλιο.
Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.


ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Από τα 25 στην πολιτική
Ο Κώστας Σπηλιόπουλος κατάγεται από το Αίγιο. Αποφοίτησε ως Πολιτικός Μηχανικός από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1979.
Από το 1981 εργάστηκε ως Πολιτικός Μηχανικός και διατηρούσε Τεχνικό Γραφείο στην πόλη του Αιγίου μέχρι το 2003, οπότε και ίσχυσε το ασυμβίβαστο.
Άρχισε την πολιτική του διαδρομή το 1982, σε ηλικία είκοσι πέντε (25) ετών, ως εκλεγμένος Πρόεδρος της τότε Κοινότητας Μελισσίων Αιγίου. Το 1990 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αιγίου. Το 1994 εξελέγη πρώτος σε ψήφους Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας και κατέλαβε το αξίωμα του Αντινομάρχη Μελετών και Εκτέλεσης Έργων.
Από το 1974 είναι κομματικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει διατελέσει και Γραμματέας του Κινήματος στην Αιγιάλεια.
Το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Επανεξελέγη στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. Ως Βουλευτής, έχει συμμετάσχει σε όλες, σχεδόν, τις Επιτροπές της Βουλής και ανήκει στους Βουλευτές με έντονη Κοινοβουλευτική παρουσία.
Είναι Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής. Είναι, επίσης, μέλος στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Εξελέγη Εισηγητής του ΚΤΕ (Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας) του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υποδομών. Υπήρξε μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Ο τεχνοκράτης της υγείας
Είναι Καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics. Η έρευνά του εστιάζεται σε πολιτικές υγείας που σχετίζονται με εθνικά συστήματα υγείας. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα ιαπωνικά, τα κινέζικα, τα ρωσικά και τα ισπανικά.
Το 1998 υπήρξε συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Συστημάτων και Πολιτικών Υγείας, ένα σημαντικό ερευνητικό κέντρο ανάλυσης μεταρρυθμίσεων συστημάτων υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, και των κυβερνήσεων του Βελγίου, της Φιλανδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας, και της Σουηδίας. Σήμερα συνδιευθύνει το Παρατηρητήριο.
Είναι επίτιμος διευθυντής στη Δημόσια Υγεία στην Αρχή Στρατηγικής Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας Νοτιοδυτικού Λονδίνου και επίτιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, και στη Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στη Γαλλία.
Επιμελείται των εκδόσεων του Cambridge University Press για τα Οικονομικά, τις Πολιτικές και τη Διοίκηση της Υγείας. Είναι αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Health Economics, Policy and Law των εκδόσεων Cambridge University Press.
Έχει συμμετάσχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο ως σύμβουλος στο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αυστρίας, του Βελγίου, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Κύπρου, της Φιλανδίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Ρωσίας, της Νότιας Αφρικής, της Νότιας Κορέας, της Ισπανίας και της Σουηδίας.
Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (2000-2003). Το 2000 και 2007 βραβεύτηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διοίκησης Υγείας για την καλύτερη δημοσίευση για τις πολιτικές και τη διοίκηση υγείας στην Ευρώπη.
Ο Ηλίας Μόσιαλος αναλαμβάνει την θέση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ: Από την Χαλκιδική στο Αγροτικής Ανάπτυξης
Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1951 στην Καλάνδρα Χαλκιδικής. Τελείωσε στο Ε' Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από το τμήμα Μαθηματικών της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως καθηγητής.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του το 1974 και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας της Αγροτικής Πολιτικής. Επίσης είμαι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κόμματος. Από το 1996 εκλέγεται συνεχώς Πρόεδρος της Ενωσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής και μέλος της Διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου διαφόρων Οργανισμών (ΔΕΘ, ΣΕΒΕ )

Υπηρέτησε ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 1993 και το 2004, ενώ υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού.



Διαβάστε περισσότερα...

Κυβέρνηση με μεγάλο... "ειδικό" βάρος.


Ο Κρητικός 
http://satira-epikerotitas.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Ανασχηματισμός επανεκίνησης με Βαγγέλη Βενιζέλο σε καίριο ρόλο.

 

 Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού, καθώς επωμίζεται το δύσκολο έργο της υλοποίησης του μεσοπρόθεσμου και τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων ή μετακινούμενων μελών της κυβέρνησης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

 Ο μέχρι πρότινος τσάρος της οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου τοποθετήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, μετακίνηση την οποία εισέπραξε "χωρίς πικρία", όπως δήλωσε ο ίδιος.

  Νέος υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Λαμπρινίδης.
Στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου τοποθετείται ο κ. Ηλίας Μόσιαλος (διαδεχόμενος τον Γ. Πεταλωτή) ενώ ο Γ. Ραγκούσης εγκαταλείπει το Υπουργείο Εσωρτερικών προκειμένου να αναλάβει το Υποδομών.

  Στις ηχηρές απομακρύνσεις υπουργών περιλαμβάνονται αυτές των Λούκας Κατσέλη, Δημ. Δρούτσα και της Τίνας Μπιρμπίλη. Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων καταργείται και συγχωνεύεται με το Ανάπτυξης.
 
7 + 2 νέα πρόσωπα
  Επτά είναι τα πρόσωπα χωρίς προηγούμενη κυβερνητική θητεία μπαίνουν στη κυβέρνηση: Είναι ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο εξωκοινοβουλευτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Παντελής Τζωρτζάκης, ο ευρωβουλευτής Σταύρος Λαμπρινίδης, ο βουλευτής Α' Αθήνας Παντελής Οικονόμου, ο βουλευτής Αχαΐας Κώστας Σπηλιόπουλος, ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας και ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου. Στην κυβέρνηση επανέρχονται δύο πολιτικοί που μετείχαν σε προηγούμενα σχήματα. Πρόκειται για το νέο Μιλτιάδη Παπαϊωάννου (Δικαιοσύνης) και Μάρκο Μπόλαρη (υφυπουργός Υγείας)
 
Και 2 νέες δομές
  Νέα δομή συνιστά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπό τον Δημήτρη Ρέππα.
  Νέο θεσμικό όργανο αποτελεί επίσης η 10μελής Κυβερνητική Επιτροπή, από την οποία, σημειωτέον, απουσιάζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Στο καινούργιο όργανο θα συμμετέχουν οι εξής υπουργοί: Δημήτρης Ρέππας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Χρήστος Παπουτσής.
  Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία μετά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια και ακολούθησε υπουργικό συμβούλιο το οποίο τελείωσε λίγο πριν από τις 3.00.
  Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα θα ορκιστούν οι Δημήτρης Ρέππας, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Χάρης Παμπούκης, καθώς τα σχετικά προεδρικά διατάγματα για την ίδρυση των νέων υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, και Εσωτερικών βρίσκονται σε επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  Αντίθετα, δεν πρόκειται να ορκισθούν όσοι υπουργοί και υφυπουργοί παραμένουν στις θέσεις τους, δεδομένου ότι δεν αλλάζουν υπουργείο και αρμοδιότητες.

 Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ανακοινώθηκε στις 10.00 το πρωί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή, έχει ως εξής:
 
Πρωθυπουργός: Γεώργιος Α. Παπανδρέου

Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Πάγκαλος

Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος
 
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός : Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός : Χάρης Καστανίδης
Υφυπουργός : Πάρις Κουκουλόπουλος
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός : Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπλ. Υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπλ. Υπουργός : Παντελής Οικονόμου
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Σταύρος Λαμπρινίδης
Αναπλ. Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Αναπλ. Υπουργός: Χάρης Παμπούκης
Αναπλ. Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπλ. Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπλ Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Χρήστος Αηδόνης
Υφυπουργός :Μάρκος Μπόλαρης
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός : Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός : Γιώργος Νικητιάδης
Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ηλίας Μόσιαλος

 ΠΗΓΗ: εθνος
Διαβάστε περισσότερα...

Αναβολή της Κυριακάτικης Εκδήλωσης της ΝΟΔΕ Πιερίας

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ενημέρωσε τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας πως δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση του "Ζαππείου 2", λόγω του επικείμενου ταξιδιού του προέδρου Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες, τον οποίο και θα συνοδεύσει.
Η εκδήλωση θα γίνει σε ημερομηνία και σε ώρα που θα ανακοινωθεί από τη ΝΟ.Δ.Ε..
Διαβάστε περισσότερα...

Χαρακτικά του Λούβρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίον

Από το voria.gr:
http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=53474
Δωρεά του Γάλλου πρόξενου
Δύο χαρακτικά έργα από το Μουσείο του Λούβρου, που εξιστορούν το έπος του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα παραδώσει ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστιάν Τιμονιέ, εν ονόματι των γαλλικών αρχών στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίον.
Η τελετή παράδοσης θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίον, παρουσία της Σοφί Ντεσάμπ, διευθύντριας του τμήματος Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου του Λούβρου, αλλά και Γάλλων δημοσιογράφων.
Τα δύο έργα δημιούργησε ο Γάλλος χαράκτης Σεμπαστιέν Λε Κλερκ, για λογαριασμό του Λουδοβίκου του 14ου. Έχουν τίτλο «Η είσοδος του Αλέξανδρου στη Βαβυλώνια» (1704) και «Η Ακαδημία Επιστημών και Καλών Τεχνών» (1698), ενώ παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2010 κατά τη διάρκεια της έκθεσης με θέμα «Το Λούβρο στον Δίον», στο πλαίσιο του περσινού Φεστιβάλ Ολύμπου.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα 40ά γενέθλιά του γιορτάζει φέτος το Φεστιβάλ Ολύμπου

Από την ΕΞΠΡΕΣ:

Σαράντα χρόνια συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ Ολύμπου, γενέθλια που γιορτάζει με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον ισπανικό πολιτισμό, αλλά και σε σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, όπως ο νομπελίστας ποιητής, Οδυσσέας Ελύτης, ο σκηνοθέτης, Θεόδωρος Τερζόπουλος, και ο γλύπτης, Ευθύμης Καλεβράς.

    Η εξασφάλιση χρηματοδότησης 850.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για την τριετία 2011-2013 έδωσε στους διοργανωτές τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα περισσότερες δικές τους εκδηλώσεις και κατ'Α επέκταση να υιοθετήσουν χαμηλή τιμολογιακή πολιτική.

    Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στο Κάστρο του Πλαταμώνα, στην Παναγία Κονταριώτισσα και στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου, ενώ για πρώτη φορά θα αξιοποιηθούν και άλλοι χώροι, όπως το πάρκο των Καταφυγιωτών και το ανοιχτό θέατρο του πάρκου της Κατερίνης.

    Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει στις 9 Ιουλίου με συναυλία της Ισπανίδας μούσας του Αλμοδοβάρ, Λουθ Καζάλ, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 28 Αυγούστου με αρχαιολογικές ομιλίες για την Πιερία.

    «Βαρύτητα δώσαμε στη μοναδικότητα των παραστάσεων, στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών της Πιερίας και στην απόδοση τιμής σε καλλιτέχνες της Πιερίας που διαπρέπουν, όπως ο γλύπτης Ευθύμης Καλεβράς και ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος», τόνισε σε σχετική συνέντευξη τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, Κώστας Μυστακίδης.

    Στα πιο χαρακτηριστικά σημεία του προγράμματος συγκαταλέγονται: εκθέσεις αφιερωμένες στον αναγνώστη Σαλβαδόρ Νταλί και στην Γκερνίκα του Πικάσο, παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου («Σκηνοβάτες», 6/8, και «Παραμύθι χωρίς όνομα», 24/8)), του ΚΘΒΕ («Μικρά Διονύσια», 27/8) και των ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης («Υπηρέτης δύο αφεντάδων», 15/7) και ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης («Εκείνος κι εκείνος», 19/7), αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη από την Ορχήστρα Νέων Δίου, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Μελίνα Ασλανίδου (16/7), μουσική παράσταση της Μαρινέλλας (30/7) και συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου και Χρήστου Θηβαίου (13/8).

    Επίσης, σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθούν τον δήμο Δίου- Ολύμπου η διευθύντρια του τμήματος Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου του Λούβρου, Σοφί Ντεσάμπ, καθώς και αποστολή δέκα δημοσιογράφων από γαλλικά ΜΜΕ, με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο στο μουσείο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Διαβάστε περισσότερα...

Η φλόγα των Special Olympics στο Δίον

ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

* Γ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
* Μ. ΤΣΙΜΗΤΡΗ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ

Η φλόγα των παγκόσμιων αγώνων «Special Olympics» που αρχίζουν σε 10 ημέρες στην Αθήνα, έφθασε το μεσημέρι της Τετάρτης 15/6 στο Λιτόχωρο, έδρα του Δ.Δίου-Ολύμπου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πανηγυρική τελετή στο Δίον, ιστορική έδρα του Δ.Δίου-Ολύμπου.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ
Η φλόγα των Special Olympics άναψε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 στον ιερό βράχο της Πνύκας με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Χαρακτηρίστηκε δε ως η φλόγα της ελπίδας που ήδη φωτίζει ολόκληρη την οικουμένη με πανανθρώπινες αξίες και μεταδίδει την προσδοκία για έναν καλύτερο κόσμο. 
Οι παγκόσμιοι αυτοί αγώνες αποτελούν για το έτος 2011 το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Είναι οι μοναδικοί αγώνες στον κόσμο, όπου όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είναι Νικητές. Νικητές στον αγώνα τους για το σεβασμό μας στη διαφορετικότητά τους. Νικητές στον αγώνα τους για την αυτοεκτίμησή τους. Νικητές στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των ξεχωριστών τους ικανοτήτων.
Από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου του 2011 στην Αθήνα, 7.000 Αθλητές Special Olympics από 180 χώρες θα λάβουν μέρος σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.
Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΕ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΔΙΟΝ
Το μεσημέρι της Τετάρτης η φλόγα των Special Olympics έφθασε στο Λιτόχωρο συνοδευόμενη από Έλληνες και ξένους αθλητές και ακολουθούμενη από δυνάμεις της αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών.
Στην πύλη της πόλης των θεών, τη φλόγα υποδέχθηκε ο ασκών χρέη δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Τάκης Ανδριάς και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ελευθερίου.
Οι αθλητές διέσχισαν την έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου και στη συνέχεια ακολούθησαν τον δρόμο προς Πλατανάκια και Δίον. Εκεί πραγματοποιήθηκε πανηγυρική τελετή μπροστά στο αρχαιολογικό μουσείο του Δίου.
Πέραν του δημαρχεύοντος κ. Γ. Φαρμάκη, το «παρών» έδωσαν η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού Μαρία Τσιμήτρη που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης τελετής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, Μιχάλης Λαλούμης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δίου Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Τάκης Ανδριάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κωτούλης, Μιχάλης Κρεμέτης, Μαρία Ζέρβα και Γιώργος Ελευθερίου, σύμβουλοι της κοινότητας Δίου και άλλων χωριών του δήμου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αλλά και πολίτες.
Η ΤΕΛΕΤΗ
Η τελετή υποδοχής της φλόγας άρχισε με το άναμμα του «βωμού» και στη συνέχεια η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού, Μαρία Τσιμήτρη, καλωσόρισε τους αθλητές και τη συνοδεία τους επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η φλόγα της ελπίδας θα καταφέρει να εμφυσήσει και πάλι στις καρδιές των ανθρώπων την πίστη σε ιδανικά, στις διαχρονικές αρχές και αξίες».
Επίσης σημείωσε ότι όλοι οραματιζόμαστε μια κοινωνία που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται αλλά από αυτούς που εντάσσονται. Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Σήμερα ο δήμος Δίου-Ολύμπου, αντάξιος της ιστορίας του και της πολιτιστικής του κληρονομιάς, συμμετέχει σ’ αυτή τη γιορτή του αθλητισμού χωρίς αποκλεισμούς, πιστεύοντας στην ισότητα και στην ισονομία.
Από την πλευρά του ο ασκών χρέη δημάρχου, Γιώργος Φαρμάκης, καλωσορίζοντας τις αθλήτριες και τους αθλητές των Special Olympics δεν παρέλειψε να τους υπενθυμίσει σε ποιον τόπο βρίσκονται: «Καλωσορίζω την αποστολή των Special Olympics σ’ αυτόν τον ιερό τόπο, σ’ αυτά τα ιερά χώματα των Μακεδόνων, εδώ που γράφτηκε και εξακολουθεί να γράφεται η ιστορία του ελληνισμού».
Και συνέχισε: «Είναι μεγάλη τιμή να υποδεχόμαστε τη φλόγα της ελπίδας με τιμές αρχηγού κράτους. Και είναι επίσης μεγάλη τιμή να υποδεχόμαστε όλους εκείνους τους αθλητές και τις αθλήτριες που δίνουν το δικό τους μήνυμα, το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας».
Αμέσως μετά ο επικεφαλής των λαμπαδηδρόμων κ. Κωνσταντινίδης ευχαρίστησε τον δήμο και τους τοπικούς φορείς για την υποδοχή και τη φιλοξενία, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες και οι ξένοι αθλήτριες και οι αθλητές που ήρθαν στο Δίον, είναι εκστασιασμένοι από το γεγονός ότι βρίσκονται στους πρόποδες του βουνού των θεών, στον Όλυμπο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Κωνσταντινίδης όσο και ξένοι αθλητές των Special Olympics αντάλλαξαν δώρα με τον κ. Φαρμάκη, τον κ. Αγαθαγγελίδη και τον κ. Λαλούμη, οι οποίοι χαιρέτισαν την παρουσία των αθλητριών και αθλητών στη γη της Μακεδονίας. Τα δώρα που έδωσαν τα στελέχη του δήμου αφορούσαν προτομές θεών από τη μυθολογία της αρχαιότητας, ώστε να θυμούνται αθλητές και συνοδοί τους το πέρασμά τους από το ιερό Δίον.
ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Μετά τους χαιρετισμούς και τις αντιφωνήσεις, παιδική χορωδία υπό τη διεύθυνση του κ. Μπελογιάννη, τραγούδησε προς τιμήν των Special Olympics.
Ακολούθησαν χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα. Και η τελετή έκλεισε με αναμνηστικές φωτογραφίες κατοίκων του δήμου με τους αθλητές και τις αθλήτριες των Special Olympics.
Στη συνέχεια οι αθλητές δοκίμασαν παραδοσιακά εδέσματα και ποτά που είχαν ετοιμαστεί και αμέσως μετά η αποστολή έφυγε για να μεταφέρει τη φλόγα της ελπίδας στην Κατερίνη.
Διαβάστε περισσότερα...

Ευχαριστήριο της προέδρου του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων 3ου Δημοτικού, κας Ευαγγελίας Μόχλα - Φαρμάκη

Θα ήθελα να συγχαρώ  όλους  τους  μαθητές  του  3ου Δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου, να ευχαριστήσω  τον Δ/ντη του σχολείου μας, τους  δασκάλους  και τους  γονείς  για την εξαιρετική  συνεργασία  και  να ευχηθώ  στους  αποχωρούντες μαθητές  επιτυχημένη και  δημιουργική πορεία  στην επόμενη  φάση  των σπουδών  τους.
Το  ΔΣ του  συλλόγου  παρέδωσε στις 14-06-2011 στους  μαθητές  της ΣΤ τάξης  και στους δασκάλους  ένα λεύκωμα  θέλοντας  μ’ αυτό να κρατήσει  ζωντανό  στην μνήμη  τους  το υπέροχο  ταξίδι  των  έξι  ετών στο  Δημοτικό  σχολείο.  Ένα ταξίδι  γεμάτο  συγκινήσεις  εμπειρίες  και δράσεις, φωτισμένο από τα παιδικά  βλέμματα    με οδηγούς  τα παιδιά  και  τους  δασκάλους.
Θα  ήθελα  σ’ αυτό  το σημείο ιδιαίτερα  να  ευχαριστήσω  από τα βάθη  της  καρδιάς  μου,  δύο  εξαιρετικούς  ανθρώπους . Δύο  εκπαιδευτικούς που  λόγω  συνταξιοδότησης αποχωρούν  από το σχολείο μας . Τον κύριο Τσιφοδήμο  Σταύρο και  την κυρία Λάμπρου  Μαρία.       Σ’ όλη  την  διάρκεια  της  εκπαιδευτικής  τους  σταδιοδρομίας  ήταν ακούραστα  δίπλα  στα παιδιά μας με επαγγελματική ευσυνειδησία , εργατικότητα, υπευθυνότητα, τιμιότητα , ειλικρίνεια , ευαισθησία  και  ανθρωπιά.
Όταν  γνωρίσεις  και  εκτιμήσεις  κάποιον  στην  πραγματικότητα  δεν τον  αποχαιρετάς ……γιατί  ζει  πάντοτε  στην  καρδιά  και στο μυαλό σου!
Τους  ευχόμαστε  να ναι  πάντα καλά και  ευχόμαστε  να βρεθούν  αντάξιοι  συνεχιστές  του  έργου  τους, γιατί  η εκπαίδευση  έχει  ανάγκη  από ανθρώπους  με παιδεία , με όρεξη  για δουλειά, με αστείρευτη  αγάπη  για τα παιδιά.      
                                                                          Για  το  ΔΣ 
                                                                                     Η Πρόεδρος 
                                                                       Μόχλα – Φαρμάκη  Ευαγγελία
Διαβάστε περισσότερα...