Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Εκπληκτικό σχόλιο αναγνώστη μας στην ερώτησή μας εάν η Πόλη των Θεών είναι αγανακτισμένη.













Οχι. 

Ουτε αγανακτισμενη, ουτε ανησυχουσα, ουτε καν υποψιασμενη. 

Πουλαει ακομα φτηνα την καλυτερη γη στην Ελλαδα, γιγαντωνοντας το ντοπιο διαπλεκομενο δημοτικων αρχοντων και εργολαβων. Ξεπουλα το χαλικι της στο 1/14 της τρεχουσας τιμης για τον Μπομπολα και το διαδρομο του "Μακεδονια". 

Παρακολουθα τις εξελιξεις, τοπικες, πανελληνιες και παγκοσμιες, με την ανεση, την υπνωση του κοπαδιου που κοιμηθηκε εντεχνα και μεθοδικα απ αυτους που χωρις καν μια προταση για το παρον και το μελλον τον διαφεντευουν, πετωντας του μια μπουκια-προσληψη εποχιακη, μια υποσχεση-εκδουλευτικη, ενα κλεισιμο ματιου-συνενοχη "ξερεις εσυ", αερα κοπανιστο-πολιτική... 

Αλλά το αδιέξοδο ειναι κοντά. 

Ευτυχως το Broοklyn κι η Γερμανια ειναι παντα εκει... Οχι οτι αυτο θα σωσει την κατασταση. Ευτυχως εμεινε ως τωρα απειραχτος ο Ολυμπος... όχι εντελώς... ο ...Ρεβυθής (για να μην αναφέρω ακριβώς το όσπριο) τον "μαχαιρώνει όσο μπορεί, κανείς δημοτικός σύμβουλος απ όλους αυτούς που φωτογραφιζετε στις σελίδες σας δεν έτυχε να δει το τείχος που ύψωσε, την αποψίλωση, τα εγκλήματά του... 

Η Πόλη των Θεών δεν ειναι καν σίγουρη ότι και φέτος το βουνό δεν θα καεί ή δεν θα το φάει η κάμπια που το χει "ασπρίσει" δέκα χρόνια τώρα. Η πόλη των θεών της συγχρονης ελληνικης αναισθησίας ειναι δικαίως πρώτη μεταξύ ίσων.

Καληνύχτα
Διαβάστε περισσότερα...

Φιλόπτωχος Σύλλογος Λιτοχώρου "Η Αγία Μαρίνα" - Πρόσκληση σε απογευματινό καφέ


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Η ΝΔ καβάλα στο κύμα

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/07/01/109951/
Η κοινή γνώμη είναι πεπεισμένη για τρία πράγματα:
α) Ότι ο Παπανδρέου μας οδήγησε προσχεδιασμένα, μεθοδευμένα   στο ΔΝΤ δηλαδή μας εξαπάτησε συνειδητά. Μάλιστα σε  τελευταία δημοσκόπηση ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών  πιστεύει ότι ευνοεί   συμφέροντα ξένων χωρών.
β) Ότι δεν έχει τις απαιτούμενες  ικανότητες για να διαχειρισθεί μια τόσο σύνθετη κατάσταση.
γ) Ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν οδηγούν σε λύση του ελληνικού προβλήματος.
Δηλαδή οριστικά  ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, έχουν χάσει τον ηθικό και πολιτικό δεσμό που απαιτείται για να κυβερνήσεις μια χώρα.
Παράλληλα κάθε Έλληνας  έχει συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα της χώρας είναι βαθειά πολιτικό και κοινωνικό και μετά οικονομικό.
Κάθε Έλληνας γνωρίζει ότι όλες οι δραστηριότητες της χώρας  διοικούνται από αντίστοιχες ληστοσυμμορίες όπως αυτές που επικρατούν στο  ελληνικό ποδόσφαιρο, και μας προκαλούν ασφυξία
Χρειαζόμαστε «απελευθέρωση», από την διαφθορά, την ημιμάθεια,  την μετριότητα, την αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία και την παρεοκρατία
Παρά την κάθετη πτώση του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ δεν εμφανίζει αντίστοιχη άνοδο, γιατί ακόμα δεν έχει πείσει τους πολίτες ότι αποτελεί την ελπίδα που μπορεί να ηγηθεί της χώρας.
Δεν έχει καταφέρει να συναντήσει εκείνα τα υπόγεια κοινωνικά ρεύματα που αθόρυβα αναλύουν, συνθέτουν, αποκρυπτογραφούν τα τεκταινόμενα και προετοιμάζονται.
Πράγματι οι  χειρισμοί  Σαμαρά, ήταν απαραίτητοι γιατί  απογύμνωσαν ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου στα μάτια των πολιτών, και προστάτεψαν την ΝΔ από την περιθωριοποίηση της.
Πράγματι ο ίδιος έχει ισχυρό προσωπικό ηθικό πλεονέκτημα και κρυστάλλινο βίο.
Αυτό εκτίμησαν οι νεοδημοκράτες και τον έκαναν αρχηγό.
Όμως τα παραπάνω δεν  επαρκούν  για να δημιουργήσουν πλειοψηφικό πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα.
Για να πείσεις σήμερα την δύσπιστη κοινωνία  χρειάζεσαι όραμα, σχέδιο και εργαλεία εφαρμογής.
Το όραμα θα δημιουργήσει τον απαραίτητο συναισθηματικό ενθουσιασμό για να σε ακολουθήσουν οι απογοητευμένοι ώστε να σαρώσεις αγκυλώσεις και διαπλοκή.
Το σχέδιο θα δείξει προεκλογικά την μέθοδο τον δρόμο τις θυσίες που πρέπει να κάνουμε για να μην αποτελούμε τους απόβλητους της Ευρώπης.
Τα εργαλεία είναι οι άνθρωποι που καλούνται να εργαστούν για την νέα  ελληνική πραγματικότητα.
Τέτοια αξιόπιστα εργαλεία η ΝΔ σήμερα δεν  έχει .
Πρέπει να τα βρει και να τα προσκαλέσει.
Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι βουλευτές  που απέτυχαν  παταγωδώς ως υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, θα τα καταφέρουν σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες.
Ο πολιτικός χρόνος τρέχει επικίνδυνα γρήγορα και αν δεν ανοίξει η ΝΔ βηματισμό ώστε να προσπεράσει το Πασοκικό πολιτικό πτώμα κινδυνεύει να γίνει μέρος του προβλήματος και να την προσπεράσουν οι εξελίξεις.
Aris. A
Διαβάστε περισσότερα...

Πληρωμή της 1ης δόσης σε δικαιούχους καπνοπαραγωγούς του μέτρου 144

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου επικοινώνησε σήμερα με την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και ενημερώθηκε πως ΟΠΕΚΕΠΕ προέβη στην αποστολή του σχετικού αρχείου πληρωμής στην ΑΤΕ, προκειμένου να αρχίσει σήμερα η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων καπνοπαραγωγών του μέτρου 144.  Με την παρούσα πληρωμή καταβάλλεται το ποσό των 65 εκ. ευρώ σε 28.500 δικαιούχους και τα καταβληθέντα ποσά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς  τους από αύριο, Σάββατο 2 Ιουλίου 2011. Με την ολοκλήρωση της σημερινής πληρωμής θα έχουν καταβληθεί, συνολικά, 93 εκ €  ευρώ σε 41.047 δικαιούχους.
Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την διευκόλυνση της ενημέρωσης  τους οι δικαιούχοι αγρότες – καπνοπαραγωγοί μπορούν με την εισαγωγή του ΑΦΜ τους στην σχετική εφαρμογή, στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr),  να ενημερώνονται για το ακριβές ποσό που έλαβαν.
Διαβάστε περισσότερα...

Ναυτικό Μουσείο Λιτόχωρου - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου διοργανώνει δίμηνη έκθεση (Ιούλιος – Αύγουστος 2011) σε αίθουσα του Μουσείου.
Συνεχίζει έτσι να υλοποιεί τους σκοπούς της Ιδρυτικής του Διακήρυξης: «ΔΙΑΣΩΣΗ – ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ» της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και το ρόλο που αυτή διαδραμάτισε στην πορεία του Έθνους μας.


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Α. Περίπλους Ελληνικών Νησιών όπως αυτά αποτυπώνονται σε χάρτες μεγάλων Ευρωπαίων γεωγράφων – χαρτογράφων 16ου 17ου 18ου και 19ου αιώνα. Είναι από τη συλλογή του Ναυάρχου Δημητρίου Παπαλεξόπουλου 1878 – 1959, που δώρισαν στο Ν.Μ.Ελλάδος οι επίγονοι του Έλενα Συκιαρίδη και Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος.
Β. Θωρηκτό Καταδρομικό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» 100 χρόνια (1911 – 2011) από την καθέλκυση και παραλαβή του από το Πολεμικό μας Ναυτικό.
Είναι το πλοίο που με τη δράση του καθιέρωσε Διεθνώς το ΑΙΓΑΙΟ σαν θάλασσα αποκλειστικά Ελληνική. Το αρχείο εκτίθεται πρώτη φορά από τα Ναυτικά Μουσεία: Ελλάδος – Ύδρας – Κρήτης – Λιτοχώρου.
Γ. Η έκθεση του Μουσείου μας έχει εμπλουτιστεί με αριστουργήματα ξύλινης Μικροναυπηγικής αυθεντικών πλοίων όλων των εποχών (20ος π.Χ. – 19ος μ.Χ. αιώνας) που κυριολεκτικά όργωναν τις Ελληνικές θάλασσες γράφοντας λαμπρές σελίδες ιστορίας του Έθνους μας.
Είναι 12 έργα του κου Μάρα Δημητρίου Μηχανολόγου – Μηχανικού – Ερευνητή της Ναυτικής μας κληρονομιάς, μέλος του Ν.Μ.Λιτοχώρου.
Πέντε έργα του κου Παρλίτση Αστερίου Ερασιτέχνη Μοντελίστα ξύλινης Μικροναυπηγικής και μέλος του Ν.Μ.Λιτοχώρου.
Επι πλέον εκτίθενται ελαιογραφίες Λιτοχωριανών Καραβιών 18ου 19ου και 20ου αιώνα. Έργα του τμήματος Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου (Π.Ο.Λ.).
Εάν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και τις ομορφιές που απλόχερα η φύση προίκισε το Λιτόχωρο, σας βεβαιώνουμε πως μία επίσκεψη στο Ναυτικό μας Μουσείο θα σας αποζημιώσει.
Κάτι ήξεραν και οι Θεοί και το διάλεξαν για κατοικία τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Στο 13Ο Croatia Football Festival η Ακαδημία ΓΙΩΤΣΑ - Έξι αξέχαστες μέρες στην Κροατία και το Βελιγράδι

Αξέχαστη πραγματικά εμπειρία για τους νεαρούς αθλητές της Ακαδημίας ΓΙΩΤΣΑ και τους συνοδούς τους, η εξαήμερη περιήγηση τους στην Κροατία και τη Σερβία και η συμμετοχή τους στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Νέων, που διοργανώνεται στην πόλη Pula της Κροατίας. Την πολυμελή αποστολή εκτός των νεαρών αθλητών (τρία αγωνιστικά τμήματα), προπονητών, υπευθύνων, γονέων, συνόδευσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κος Πέτρος Κιάφας καλεσμένος τόσο της Ακαδημίας όσο και των διοργανωτών. Μάλιστα με αφορμή το γεγονός αυτό, το ένα από τα τρία αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας μετείχε στο τουρνουά ως “Ακαδημία Ολύμπου” ενώ τα άλλα δύο ως “Ακαδημία ΓΙΩΤΣΑ”.

Ανεξαρτήτως των πολλών ομαδικών αλλά και ατομικών διακρίσεων, που πέτυχε και σ’ αυτό το τουρνουά η Ακαδημία ΓΙΩΤΣΑ -για άλλη μια φορά σε διεθνές επίπεδο- σημαντικές παραμέτρους αποτέλεσαν τόσο η συναναστροφή των νεαρών αθλητών με παιδιά από διαφορετικές και προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, όπως η Γερμανία (μετείχαν 14 γερμανικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου), η Κροατία και η Αυστρία, όσο και η αποτύπωση εικόνων και παραστάσεων από δύο γειτονικές αλλά πάντως ξένες χώρες –πολύτιμο εφόδιο- για τόσο νεαρά παιδιά (10-15 ετών).

Η Ακαδημία ΓΙΩΤΣΑ με γνώμονα όχι μόνο την “εντός γραμμών του γηπέδου” εκπαίδευση των νεαρών αθλητών της, αλλά κυρίως την “εισαγωγή” τους στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία, κάθε χρόνο μελετά και σχεδιάζει δράσεις που οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση και παράγουν τελικά το βέλτιστο αγωνιστικό αποτέλεσμα τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.
Τα αποτελέσματα της επταετούς προσπάθειας των υπευθύνων της ήδη αποδίδουν καρπούς τόσο με τη στελέχωση τεσσάρων ομάδων νέων ελληνικών Π.Α.Ε. με νεαρούς αθλητές οι οποίοι κατά ομολογία των ίδιων των υπευθύνων τους …“είναι εφοδιασμένοι από κάθε άποψη”, όσο και με την στελέχωση ερασιτεχνικών σωματείων με ποδοσφαιριστές οι οποίοι προφανώς δεν θα κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο, έχουν μάθει όμως να χαίρονται το παιχνίδι και σε ότι επιλέξουν στη ζωή τους το ποδόσφαιρο θα αποτελεί για αυτούς μια υγιή από κάθε άποψη καταφυγή.


Ακολουθεί φωτορεπορτάζ

Διαβάστε περισσότερα...

Σατιρική επιθεώρηση Χάρρυ Κλυνν στο Λιτόχωρο

ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ)
ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ» - ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Η σατιρική επιθεώρηση του Χάρρυ Κλυνν «ουστ κοπρίτες…» παρουσιάζεται το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ, στο Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου. Όπως λέει ο ίδιος ο Χάρρυ Κλυνν, πρόκειται για μια επιθεώρηση – «αντίδοτο στην κατάθλιψη του Έλληνα». 

ΜΕ ΤΗ ΣΑΤΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΟΡΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ «ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ»
Σε εποχή που το γέλιο γίνεται ολοένα και πιο σπάνιο έρχεται ο Χάρρυ Κλυνν με τους συνεργάτες του για να εξορκίσει με τη σάτιρα και το γέλιο τα «κακώς κείμενα» της πολιτικής και της κοινωνικής πραγματικότητας...
Η οικονομία, η πολιτική και οι πολιτικοί, η Τρόικα, η διεθνής οικονομική κρίση, η Ευρώπη, η συμπεριφορά των Ελλήνων, βομβαρδίζονται από τα πυρά της ανελέητης σάτιρας του Χάρρυ Κλυνν, χαρίζοντας στους θεατές αβίαστο «λυτρωτικό» γέλιο…

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενα – σκηνοθεσία: Χάρρυ Κλυνν
Μουσική επένδυση: Νίκος Τριανταφυλλίδης
Σκηνικά – κουστούμια: Κλέλια Μακρή
Πρωταγωνιστούν: Χάρρυ Κλυνν, Τάκης Βαμβακίδης, Άννα Παντζέλη, Γιάννης Τοπαλίδης και Δημήτρης Μιναρετζής. 

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ και Εργατικής Εστίας – ­­Πληροφορίες: Τάσος Τσαγκαλίδης 6932650659.
Διαβάστε περισσότερα...

«Προμήθεια 2011» στο Λιτόχωρο

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
* ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ, ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
* ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ», ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/7 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ.

Τα Προμήθεια, ως πανελλήνιος θεσμός που σκοπό έχει να μας φέρει σ’ επαφή με τον πολιτισμό, το πνεύμα και τις αξίες των προγόνων μας, διανύουν ήδη το δέκατο έκτο έτος συνεχούς παρουσίας τους.
Με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης Τρύφωνα Ολύμπιο, λαμβάνουν χώρα στο φιλόξενο Λιτόχωρο καθώς και στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του Άλσους Προμηθέως, στους πρόποδες του Ολύμπου, όπου χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα κι από το εξωτερικό συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να ανταμώσουν κάτω από τον καταγάλανο ουρανό του Όρους των Θεών.
Να γνωρίσουν το ελληνικό πνεύμα και έθος, να τιμήσουν τους αρχαίους φιλοσόφους και τις φιλοσοφικές σχολές με δημόσιες συζητήσεις και εκδηλώσεις, να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικά, πολιτισμικά και τελεστικά δρώμενα, να μετάσχουν σ’ αυτά  ως αναζωογονητική μύηση στις αρχέγονες πηγές που μας γέννησαν, να νιώσουν με κατάνυξη την πατρώα ψυχή, να έρθουν σ’ επαφή με την κοσμοθέαση των προγόνων μας.
Υπό την αμέριστη αρωγή του Δήμου Δίου – Ολύμπου και των τοπικών αρχών, οι εκδηλώσεις της Παρασκευής 1 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο Λιτόχωρο, ενδυναμώνοντας την οικονομική ζωή των φιλόξενων κατοίκων του με την εισροή εκατοντάδων επισκεπτών.
Την ημέρα αυτή, από ώρα 17:00 και στα πλαίσια της σύνδεσης των Προμηθείων με τα σύγχρονα προβλήματα, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη απεγκλωβισμού τραυματία από τρακαρισμένο όχημα με την συνεργασία ανδρών της τοπικής ΕΜΑΚ (της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου) και του τοπικού ΕΚΑΒ, υπό την επιμέλεια του πανελλαδικής κυκλοφορίας περιοδικού Auto Τρίτη.
Στη συνέχεια, ώρα 21:00, θα γίνει πομπή των Προμηθειέων στους κεντρικούς δρόμους του Λιτοχώρου με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, η οποία θα καταλήξει στο υπαίθριο θέατρο για να λάβουν χώρα οι τελετές έναρξης των εκδηλώσεων με θεατρικά δρώμενα και συναυλίες.
….Οι γιορτές των Προμηθείων επιχειρούν την ανασύνδεση με τον αρχαίο, παγκοσμίως σεβαστό και πάντοτε επίκαιρο πολιτισμό μας τον οποίο προβάλλουν και αναδεικνύουν στις εκδηλώσεις. Όχι σαν άγονη λατρεία ενός νεκρού παρελθόντος αλλά ως έκφραση του ζωντανού και ρέοντος Λόγου εκείνων στους οποίους αναγνωρίζει η σώφρων ανθρωπότητα ότι τους οφείλει τα πάντα. Ως έναυσμα επίκαιρου και γόνιμου προβληματισμού για διεξόδους στα αδιέξοδα του σήμερα, με άξονα σκέψης και πλαίσιο αναφορών την κοσμοαντίληψη εκείνων.….
Τα Προμήθεια είναι μια γιορτή για όλους όσους τιμούν την ελληνική παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό. Ευπρόσδεκτοι στις γιορτές των Προμηθείων είναι όλοι όσοι νιώθουν πως η διαύγεια σκέψης και οι αξίες των προγόνων μας, μπορούν ν’ αποβούν βατήρας πνευματικής παλιγγενεσίας, ελπίδας και αντίστασης στους μαζικούς ισοπεδωτικούς μηχανισμούς της εποχής μας.
Οράτε το μέλλον, ευγένειαν ασκείτε, επαινείτε αρετήν
Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!
Επιτροπή Προμηθείων 2011

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2011»

Πέμπτη 30 Ιουνίου

Τόπος: Άλσος Προμηθέως

Από ώρα 17:00 Συνάντηση γνωριμίας
Συγκέντρωση και κατασκήνωση στο Άλσος Προμηθέως των φίλων Προμηθειέων απ’ όλη την Ελλάδα.
ώρα 21:00, Συμπόσιο γνωριμίας
Συμπόσιο με τα εδέσματα που θα φέρουν μαζί τους οι κατασκηνωτές και οι επισκέπτες. Θέμα συζητήσεως: “Ο Διόνυσος ως θεός των κοινωνικών αλλαγών”.
Φιλότητα και αδελφότητα αναγκαίες ιδιότητες και καλώς να “συμπίωμεν, συμφάγωμεν και συζητήσωμεν”.

Παρασκευή 1 Ιουλίου
Τόπος: Λιτόχωρο, κεντρικό πάρκο
ώρα 17:30, Ενημέρωση Οδικής Ασφάλειας
Ενημέρωση του κοινού για το σημαντικό θέμα της Οδικής Ασφάλειας όπου χιλιάδες συμπατριώτες μας πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος.
Με τη συνεργασία του Περιοδικού Auto Τρίτη, θα.παρουσιαστεί απεγκλωβισμός τραυματία από τρακαρισμένο και φλεγόμενο όχημα παρουσία κοινού με τη συμμετοχή ομάδας της ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου.

Τόπος: Δίον, είσοδος Αρχαιολογικού Μουσείου
ώρα 20:00, Παραλαβή καθάριου ύδατος, χώματος και δάφνης
Δρομείς φέροντες αρχαϊκές ενδυμασίες οπλιτών, θα παραλάβουν από την ιερή πόλη των Μακεδόνων Δίον καθάριον ύδωρ εξαγνιστικό, χώμα και δάφνη, και θα τα μεταφέρουν με ελαφρύ τροχάδην στο Λιτόχωρο (απόσταση 10,2 χλμ.) για τις τελετές ενάρξεως των εκδηλώσεων.

Τόπος: Λιτόχωρο, κεντρικοί οδοί
ώρα 20:45, Προμηθεϊκή Πομπή
Μεγάλη πομπή των Προμηθειέων με πυρσούς, γκάιντες και τύμπανα μέσα από τους κεντρικούς δρόμους του Λιτοχώρου. Η πομπή θα καταλήξει στο υπαίθριο θέατρο του Λιτοχώρου.

Τόπος: Λιτόχωρο, Υπαίθριο Θέατρο
ώρα 21:30, Τελετές έναρξης των Προμηθείων 2011
Τελετουργική έναρξη των εκδηλώσεων του τριημέρου με την αφή του Προμηθεϊκού Πυρός.
ώρα 21:50, “Διονυσιακός Διθύραμβος”
Παρουσίαση Τελετουργικού – θεατρικού δρώμενου από την Ομάδα «Διόνυσος Ελευθερεύς».
ώρα 23:00, Κάβειρος
Συναυλία του μουσικού σχήματος «Κάβειρος».
ώρα 23:30, Τέθριππον
Συναυλία του μουσικού σχήματος «Τέθριππον».

Σάββατο 2 Ιουλίου

Τόπος: Ενιπέας
ώρα 10:00, Επίσκεψη στα νερά του Ενιπέα
Συγκέντρωση των ενδιαφερομένων στις 10:00 στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου και αναχώρηση για τα νερά του Ενιπέα (στην κατεύθυνση προς Πριόνια).

Τόπος: Άλσος Προμηθέως
ώρα 10:00, Επίκουρος - Δημόσια Συζήτηση
Δημόσια συζήτηση για τον αρχαίο φιλόσοφο Επίκουρο και την Επικούρεια φιλοσοφία
ώρα 11:00, Παίδων Δρώμενα: Το Κέρας της Αμάλθειας
Το Κέρας της Αμάλθειας αποτελεί ένα κυνήγι θησαυρού γνώσεων και λέξεων όπου μέσα απο διασκεδαστικό παιχνίδι, τα παιδιά γίνονται κοινωνοί της γλώσσας και της ιστορίας.
Συμμετέχουν όλα τα παιδιά στο Άλσος.
ώρα 14:00, Δημόσια Συζήτηση για την Πυθαγόρειο φιλοσοφία
ώρα 15:00, Μαγείρευμα του Κυκεώνα
Προετοιμασία και μαγείρευμα του κυκεώνα (αρχαιοελληνικό έδεσμα μαγειρευμένο από ποικιλία δημητριακών).
ώρα 17:30, Παίδων Δρώμενα
Αθλοπαιδιές, αγωγή και δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
ώρα 18:15, Διανομή του Κυκεώνα
Αρχαιοελληνικό έδεσμα μαγειρευμένο από ποικιλία δημητριακών.
Επιμέλεια: Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθεύς Πυρφόρος».
ώρα 18:30, Ποιητικόν Βήμα
Απαγγελίες Ποιητών με θέμα: Προμηθέας – Προμηθεϊκό Πυρ
ώρα 21:00, Καλωσόρισμα
Χαιρετισμοί επισήμων, Χαιρετισμός Τρύφωνος Ολύμπιου
ώρα 21:30, Έναρξη μυσταγωγικών δρώμενων υπό τον τίτλο: “Προμηθεϊκόν Πυρ, Αείζωον και αεί υπάρχον“
ώρα 23:00,  Βακχεύεστε!
Βακχική μουσική και διονυσιακός χορός με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.

Κυριακή 3 Ιουλίου

Τόπος: Άλσος Προμηθέως
ώρα   09:30, Τελετή Ηλιοδίτης
ώρα 10:30, Ονοματοδοσίες με το τυπικό της πατρώας παράδοσης.
ώρα 12:00, Κοινό των Ελλήνων
Καθιερωμένη συζήτηση των διοργανωτών με τους επισκέπτες των Προμηθείων για θέματα που άπτονται του ελληνισμού.
ώρα 14:00, Λήξη των Προμηθείων 2011

Πλήρες φωτορεπορτάζ: 

 
Διαβάστε περισσότερα...