Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΕΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΟΜΜΕΧ


           Εκφράζουμε την αντιθεσή μας στην κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ.
 (Ελληνικός Οργανισμός Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας )

Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες νοιώθουν ότι χωρίς τον ΕΟΜΜΕΧ θα στερηθούν ένα σημαντικό στήριγμα, που έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και έχει σωρεύσει διαχρονική και αναντικατάστατη τεχνογνωσία και εμπειρία για τις ΜΜΕ.

 
Επιπλέον, το κλείσιμο του Οργανισμού θα εξαφανίσει την συστηματική στήριξη στις παραδοσιακές δράσεις της ελληνικής χειροτεχνίας, μια δραστηριότητα που δεν υποστηρίζεται από
κανέναν άλλο φορέα.
 
Ήδη, 107 εργαζόμενες στα εργαστήρια υφαντουργίας του στην περιφέρεια παραμένουν απλήρωτες από τα τέλη Μαρτίου και ολόκληρος αυτός ο κλάδος, που αποτελεί τον τελευταίο θεματοφύλακα της παραδοσιακής ελληνικής χειροτεχνίας, κινδυνεύει με άδικη αναστολή των εργασιών του, όταν, στην πραγματικότητα, υπάρχουν σαφείς και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και επιβίωσής του, μέσω της τουριστικής και εξαγωγικής αξιοποίησης.
 
Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες δημοσιονομικού νοικοκυρέματος και περιορισμού του κόστους και των δαπανών του Δημοσίου Τομέα όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ,αλλά θέτουμε  τον ΕΟΜΜΕΧ εκτός αυτών.Διοτι καταργείται στην ουσία μεγάλο κομάτι του πολιτισμού μας καθώς πλήτονται και πάλι οι  Μ.Μ.Ε. Θα μπορούσε να γίνει συγχώνευση και όχι κατάργηση. Θεωρούμε ότι ο Οργανισμός, αντί να κλείσει, μπορεί να συγχωνευθεί με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), να συγκρατήσει τις αρμοδιότητές του και να τις επεκτείνει και με το εξαγωγικό εμπόριο, είτε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε προς τρίτες χώρες. Ετσι ο ΕΟΜΜΕΧ θα εξακολουθήσει να παρέχει την πολύτιμη βοήθειά του στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική περιφερειακή παράδοση και ταυτόχρονα θα συνδυάσει διαχρονική και σημαντική εμπειρία με νέες αρμοδιότητες και ρόλους,
συντονίζοντας και βελτιώνοντας τις εξαγωγικές προοπτικές των μικρών και μεσαίων ελλήνων επιχειρηματιών.
 
Ελπίζουμε ότι θα επανεξετασθεί η κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ,  προς όφελος του Πολιτισμού της Παράδοσης και κύρια της Αναπτυξης και της Οικονομίας της Χώρας.
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Περιστατικό πνιγμού στους Νέους Πόρους

Περιστατικό πνιγμού καταγράφηκε την Τετάρτη στους Νέους Πόρους με θύμα άνδρα ηλικίας 70 περίπου χρονών και άγνωστων λοιπών στοιχείων.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο θάνατος του άτυχου άνδρα μπορεί να οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο.

Αρχικώς, δεν είχε καταστεί δυνατή η αναγνώρισή του, ούτε είχε αναζητηθεί από κάποιον.
Διαβάστε περισσότερα...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Σας καλωσορίζω 
σε αυτή τη μεγάλη μέρα για το Διεθνές Ίδρυμα, καθώς σήμερα υποδεχόμαστε στο χώρο μας το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Εδώ
από όπου ξεκίνησε τη μεγάλη του εκστρατεία για να φτάσει στα πέρατα του κόσμου!
Εδώ
όπου συνεχίζει μετά από χιλιετηρίδες να κτυπά η καρδιά του ελληνισμού! Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι ένα όνειρο των ομογενών μας, αλλά και όλων ημών που αγωνιστήκαμε για το Ίδρυμα από τη στιγμή της δημιουργίας του λαμβάνει σάρκα και οστά. Γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά  τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ  κύριο Γιώργο Καρατζαφέρη για αυτή την εξαιρετική χειρονομία  που εύχομαι να βρει μιμητές.
Όπως γνωρίζετε  το Ίδρυμα μας ιδρύθηκε πριν από 12 χρόνια  με πρωτοβουλία των ομογενών μας  και με πολλά όνειρα. Συνάντησε όμως  πολλές δυσκολίες και δεν κατόρθωσε να βρει το ρόλο του που δεν είναι άλλος από την αποκατάσταση της αλήθειας     και τη διάδοση της πραγματικής πολιτιστικής εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου
Τα δύο τελευταία χρόνια  έχω την τιμή να βρίσκομαι στην Προεδρία του Ιδρύματος και εργαστήκαμε σκληρά με τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. της ανωτάτης αρχής στις ΗΠΑ  ώστε να αποκαταστήσουμε τις κτιριακές υποδομές.
Και σήμερα είμαστε σε θέση να υποδεχθούμε το άγαλμα που έλειπε από το χώρο μας.
Η τοποθέτηση του συμβολίζει το χώρο αλλά πρωτίστως το έργο  του ιδρύματος.
Και αυτός ο συμβολισμός ήταν αναγκαίος όταν πρόκειται για τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, αναζητώντας πόρους, ώστε να δώσουμε ψυχή στο ίδρυμα. Στόχος μας είναι να πετύχουμε το καλύτερο, να κάνουμε γνωστή ανά τον κόσμο, τη μεγάλη πολιτιστική εκστρατεία του μεγάλου Αλεξάνδρου, την ιστορία της Μακεδονίας και όλα εκείνα, τα οποία ως Έλληνες πρέπει να γνωρίζουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Και φυσικά τίθεται το ερώτημα περιμένει από εμάς η ιστορία του Μ. Αλεξάνδρου να αναδυθεί;
Φυσικά όχι. Όμως στον αγώνα για την αποκατάσταση της αλήθειας δεν μπορούν να λείπουν οι Πιεριείς.
Και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμα: το Ίδρυμα δεν δημιουργήθηκε για να απαντάει στους Σκοπιανούς. Το Ίδρυμα δημιουργήθηκε   για να είναι ο φάρος  που εκπέμπει από την Πιερία την αλήθεια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την προβολή της πολιτιστικής παράδοσης, που μετέφερε ο Μέγας Αλέξανδρος μέχρι τα Ιμαλάια.
Εμείς ξέρουμε ότι οι πολίτες και όλοι οι Πιεριείς αντιλαμβάνονται ότι εδώ γίνεται ένα αγώνας όλων των Ελλήνων ώστε το Ίδρυμα να αποτελέσει το κύτταρο που θα μεταλαμπαδεύσει στους νέους μας την πραγματική διάσταση του Μ. Αλεξάνδρου και συγχρόνως θα ενημερώνει τους νέους για την ιστορική αλήθεια. Η αλήθεια είναι μία: ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική.
Και σε αυτή την αλήθεια η Πιερία έχει λόγο και ρόλο. Φίλες και φίλοι, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο  που διανύει τη πατρίδα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εφησυχάζει.
Ο καθένας από το δικό του μετερίζι, από τον δικό του πολιτικό χώρο ή μέσα από την Κοινωνία των Πολιτών έχει χρέος να συμμετέχει, να αγωνίζεται προκειμένου να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να παραδώσουμε αυτή την πατρίδα στα παιδιά μας, όπως οι παλαιότερες γενιές την παρέδωσαν σε εμάς.
Προσωπικά έχοντας επί 12 χρόνια τη θέση ευθύνης του Νομάρχη Πιερίας δεν λησμόνησα ποτέ αυτή την αρχή, βάζοντας το συμφέρον του τόπου πάνω από όλα.
Και οι συμπολίτες μου με τίμησαν τρεις φορές εκλέγοντας με.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών συνεργάστηκα με το Νομαρχιακό Συμβούλιο, με τους συναδέλφους της Αυτοδιοίκησης, με τα πολιτικά κόμματα, με τρεις κυβερνήσεις και διαπίστωσα στην πράξη ότι μέσα από τη συνεργασία κατορθώσαμε να πετύχουμε πολλά.
Αλλά και με τη συμμετοχή μου στην Επιτροπή των Περιφερειών και στα λοιπά ευρωπαϊκά φόρα διαπίστωσα ότι όταν εμείς οι Έλληνες ομονοούμε και συνεργαζόμαστε μπορούμε να επιτύχουμε πολλά.
Σε όλες μου τις προσπάθειες βρήκα αρωγούς τους Έλληνες του εξωτερικού, τους ομογενείς μας, οι οποίοι το έχω ξαναπεί διατηρούν την ελληνική ψυχή περισσότερο από μας.
Γι’ αυτό θα ξεκινήσω από εσάς φίλοι ομογενείς το κλείσιμο του χαιρετισμού μου.
Χρειαζόμαστε μεγάλη βοήθεια προκειμένου να δώσουμε ψυχή στο Ίδρυμα και να αποκτήσει το ρόλο που του αξίζει.
Είμαι βέβαιος ότι θα βάλετε τα δυνατά σας προκειμένου να βρούμε από κοινού την οικονομική στήριξη και όχι μόνον, προκειμένου να διαδώσουμε τη μεγάλη πολιτιστική εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την ιστορία της Μακεδονίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Εν συνεχεία θα απευθυνθώ στους συμπολίτες Πιεριείς.
Αγαπητοί συμπολίτες, σας ζητώ να δίνετε το παρών όχι μόνο στο Ίδρυμα που ανήκει σε μας, όσο και σε όλους τους Μακεδόνες, σε όλους τους Έλληνες του κόσμου, αλλά να συμμετέχετε ενεργά στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή του Νομού μας.
Γιατί η Πιερία προχώρησε πολύ μπροστά τα τελευταία χρόνια, για να ξαναγυρίσει σήμερα στο παρελθόν. Με οδηγό την ιστορία μας, την παράδοσή μας μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να βγούμε πιο δυνατοί.
Το έχουμε χρέος απέναντι στο παρελθόν μας, αλλά κυρίως  στο μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Μόνος αυτός που μάθαμε να περπατάμε από μικροί.
Η γενιά μου είδε την Πατρίδα μας του ’50 να παλεύει μέσα από τα ερείπια της ξεχασμένης αγροτιάς, της προσφυγιάς, της παραμελημένης επαρχίας να φτιάξει τόπο, να βρει ελπίδα, να αποκτήσει ταυτότητα.
Για αυτό σήμερα η κατάρρευση της οικονομίας και η κρίση της πολιτικής δεν μας τρομάζουν παρά μόνο μας ταλαιπωρούν.
Γιατί εμείς ξέρουμε να αγωνιζόμαστε, γνωρίζουμε ότι περισσότερη αξία από τα πλούτη μας  έχει η περηφάνια μας.
Και αυτή, την περηφάνια μας,  δεν πρόκειται να τη χάσουμε , ούτε να την ξεχάσουμε.
Περήφανοι ως Πιεριείς,
περήφανοι ως Μακεδόνες,
περήφανοι ως Έλληνες.
Σας ευχαριστώ.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ - ΒΙΝΤΕΟ


Διαβάστε περισσότερα...

Έντονη αντιπαράθεση εχθές στο δημοτικό συμβούλιο Δίου - Ολύμπου ανάμεσα στον εκτελώντα χρέη Δημάρχου Γ. Φαρμάκη και στον αντιδήμαρχο Πέτρο Κιάφα

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πέτρο Κιάφα και στον Γιώργο Φαρμάκη για το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ που θα συνδέει τους οικισμούς του Δήμου Δίου - Ολύμπου. Ο Πέτρος Κιάφας εξέφρασε την διαφωνία του για το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ μιας και θα ξεκινάει από το Δίον και θα φτάνει έως τους Πόρρους.

Με αυτό το δρομολόγιο αποκλείονται όλα τα χωριά του πρώην Δήμου Δίου πλην του Δίου και των Πλατανακίων. Ο τοπικός αντιδήμαρχος αντέδρασε για την επιλογή αυτή και ο κύριος Κρεμέτης ήταν ο μόνος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψήφιας - εκλεγμένος στην δημοτική ενότητα Δίου - που συμφώνησε με τον Πέτρο Κιάφα. Φαίνεται πως τους άλλους εκλεγμένους - στη δημοτική ενότητα Δίου - με την πλειοψηφία, δεν τους ενδιέφερε το θέμα. Θέλουν μάλλον τα χωριά τους αποκλεισμένα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία. Να αναφέρουμε πως στο δρομολόγιο δεν περιλαμβάνεται η Σκοτίνα, ο εκλεγμένος σύμβουλος της οποίας συμφώνησε με τον αποκλεισμό του χωριού του ενώ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας δεν ρωτήθηκε.
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΕΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - ΙΣΧΥΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ.ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΥΠΕΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Η εισαγωγή του νέου νόµου, που προωθεί την αµεσότητα της καταστροφής προϊόντων παρεµπορίου, ακόµα και µε σπρέι ή µε άµεση απόρριψη στα απορριµατοφόρα ,θα αποτελέσει ένα ισχυρότατο εργαλείο, στην διάθεση των Εµπορικών Συλλόγων και των συναδέλφων µας, για την πάταξη του παράνοµου  παρεµπορίου. 
Η επί τόπου καταστροφή ισχύει τόσο για τις παράνοµες αποµιµήσεις, όσο και για τα νόµιµα παρασκευασθέντα προϊόντα, τα οποία κυκλοφορούν χωρίς τα απαιτούµενα συνοδευτικά
Αρµόδια ελεγκτικά όργανα είναι τα µικτά κλιµάκια ελέγχου των Περιφερειών(ΚΕΛΑΥΕ) και η ∆ηµοτική Αστυνοµία. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, έχουν ανακριτικά καθήκοντα (όπως το Σ∆ΟΕ), ενώ συνδράµονται από την Ελληνική Αστυνοµία, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.
Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των νέων διατάξεων καταργεί την παλιά Υπουργική Απόφαση Κ1-1178/2007 περί κατάσχεσης των σχετικών  εμπορευμάτων κ.λ.π. 
Ας ελπίσουμε ότι θα αποδώσει επιτέλους το μέτρο,προς όφελος του  στεγασμένου νομιμου εμπορίου,καιθως και του πολιτισμού.
Διαβάστε περισσότερα...

Olympus Fun Park (παιδότοπος) στην Καρίτσα Πιερίας.

Σας περιμένουμε να παίξουμε και να χαρούμε!
Σε έναν χώρο 5,5 στρεμμάτων, 
απολύτως ασφαλή για εσάς και τα παιδιά σας!
τηλέφωνο επικοινωνίας: 2351054043
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα στος 8 μμ τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Σήμερα στις 8 μμ στο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ" ίδρυμα 
στο ξηροκάμπι Λιτοχώρου, 
θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος 
του Μεγάλου Αλεξάνδρου 
που δώρισε ο πρόεδρος τους ΛΑΟΣ κ Γ. Καρατζαφέρης
Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου - Έκθεση εικαστικών και βραδυά ποίησης και τέχνης


Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα το MYLOS BEACH CLUB BIRTHDAY PARTY

Παρασκευή 29 Ιουλίου 
από το πρωί έως αργά το βράδυ!

Διαβάστε περισσότερα...

Πολύ γέλιο και χειροκρότημα στη «Λυσιστράτη»

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
* Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΒΗΚΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΤΣΑ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΙΩΣΕ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
* ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ Θ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ, Β. ΤΣΙΒΙΛΙΚΑΣ, Γ. ΠΑΡΤΣΑΛΑΚΗΣ, Β. ΤΡΙΦΥΛΛΗ ΚΑΙ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Η αριστουργηματική κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη», με πρωταγωνιστές πέντε μεγάλους ηθοποιούς, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 27/7 στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Αυτή η παράσταση έβγαλε πολύ γέλιο και καταχειροκροτήθηκε αν και απουσίασε, ξαφνικά, ο μεγάλος μας ηθοποιός, Κώστας Βουτσάς, που πριν από την έναρξη αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο νοσοκομείο. Πάντως, στο κλείσιμο της «Λυσιστράτης», η συνάδελφός του, Βάσια Τριφύλλη, αποχαιρετώντας τους θεατές ανακοίνωσε ότι ο Κώστας Βουτσάς είναι καλά, δεν έχει κάτι το ανησυχητικό.
Η επιτυχία αυτής της παράστασης που κάνει τον γύρο της Ελλάδας, βασίστηκε όχι μόνο στα κείμενα του Αριστοφάνη αλλά και στη μετάφραση του Κώστα Γεωργουσόπουλου και στη μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου καθώς και στην παρουσία τόσων πολλών εξαιρετικών ηθοποιών και μεγάλων θιασαρχών που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μαζί, όπως είναι ο Καρακατσάνης, ο Τσιβιλίκας, ο Παρτσαλάκης, η Τριφύλλη και ο Γ.Κωνσταντίνου.
Και όπως ήταν φυσικό, προχθές οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να προσαρμόσουν τους ρόλους τους στη σύγχρονη πραγματικότητα, γι αυτό και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου έκαναν λόγο, εκτός κειμένου, π.χ. για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή για την οικονομική στενότητα κλπ. 

ΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΙΕΡΙΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ …ΙΕΡΩΜΕΝΟ
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη μπορεί να φαίνεται η πιο αθυρόστομη κωμωδία του, με την πιο ανοιχτόκαρδη αμεσότητα των όρων, όμως δεν μπορεί γι’ αυτό να χαρακτηριστεί για ανήθικη.
Η συγκεκριμένη παράσταση είναι ένα υπέροχο μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς. Είναι θερμό κήρυγμα ειρήνης κι αδέρφωσης μεταξύ των Ελλήνων και παραπέρα μεταξύ όλων των λαών της γης… Και μάλλον αυτά είναι τα στοιχεία που έκαναν τόσους πολλούς Πιεριείς -μεταξύ των οποίων και έναν Ιερωμένο!- για να έρθουν να δουν αυτό το έργο.
Ο Αριστοφάνης σ’ όλα του τα έργα κάνει πολιτική. Γκρεμιστής των «κακώς κειμένων» και δάσκαλος του σωστού. Αλλά στη «Λυσιστράτη», που παίχτηκε στα 411 π.Χ. ο σκοπός του (η ειρήνη) ξεπερνάει τα όρια της πρώτης ανάγκης του λαού για προκοπή και γίνεται ανάγκη σωτηρίας της πατρίδας, δηλαδή ακριβώς όπως και σήμερα… 

Διαβάστε περισσότερα...

Διήμερες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου

* ΑΥΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 30/7, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΨΥΧΡΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
* ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/7 ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δυο νέες εκδηλώσεις πραγματοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Ιουλίου, ο πολιτιστικός όμιλος Λιτοχώρου, ως εξής: 

Σάββατο 30/7
Η σαββατιάτικη εκδήλωση του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου θα γίνει στις 8.00 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο του Λιτοχώρου.
Συγκεκριμένα, θα γίνει εκδήλωση αδελφοποίησης του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου με τον πολιτιστικό σύλλογο Ψυχρού Λασιθίου Κρήτης.
Θα ακολουθήσουν χορευτικές εκδηλώσεις με κρητικό χορευτικό συγκρότημα και με τα χορευτικά του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου.
Κυριακή 31/7
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 31 Ιουλίου στις 11.00 το πρωί στο πνευματικό κέντρο του δημαρχείου Λιτοχώρου θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης έργων ζωγραφικής από τα τμήματα του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου.
Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 6 Αυγούστου, θα είναι ανοιχτή από τις 7.00 μ.μ. μέχρι τις 10.00 μ.μ.
Στον ίδιο χώρο θα γίνεται και παρουσίαση ποιημάτων νέων δημιουργών. 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Κυριακή 7/8
Η τελευταία θερινή εκδήλωση του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου θα γίνει την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Litochoro Resort στην Πλάκα Λιτοχώρου.
Πρόκειται για μουσικοποιητική βραδιά, αφιερωμένη στον Νίκο Γκάτσο.
Διαβάστε περισσότερα...

O Μεγαλέξανδρος στο Λούβρο με 600 αρχαιότητες

Το Μουσείο διαφημίζει από τώρα τη μεγάλη έκθεση, που θα εγκαινιαστεί στις 13 Οκτωβρίου 

Γιγάντιες φωτογραφικές πινακίδες έχουν αναρτηθεί από την περασμένη εβδομάδα στην πρόσοψη του Λούβρου προαναγγέλλοντας την μεγάλη έκθεση για την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο, που πρόκειται να εγκαινιασθεί σε τρεις μήνες από τώρα, στις 13 Οκτωβρίου. Περισσότερα από 600 αρχαία έργα τέχνης από την Ελλάδα κυρίως αλλά και από τις συλλογές του Λούβρου θα παρουσιασθούν στην έκθεση για την οποία συνεργάζονται έλληνες και γάλλοι επιστήμονες με στόχο να συστήσουν στο γαλλικό και το διεθνές κοινό του μεγαλύτερου μουσείου του κόσμου τον αρχαιολογικό πλούτο του ελληνικού Βορρά. Μία κληρονομιά της Ευρώπης εν πολλοίς άγνωστη ακόμη, αφού οι σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Μακεδονία είναι προϊόν μόλις των τελευταίων 30 χρόνων.

Στην κεντρική αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Λούβρου, σε 1.100 τ. μ. δηλαδή, οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει για την ανάπτυξη της έκθεσης, η οποία με τίτλο «Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» θα αφηγηθεί την πορεία της Μακεδονίας ανά τους αιώνες, σε εννέα θεματικές ενότητες. Η αρχή γίνεται από τους Μυκηναϊκούς χρόνους και φθάνει ως την Υστερη αρχαιότητα. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα εκτεθούν αρχαιότητες, που υπάρχουν στις συλλογές του Λούβρου από τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο από τις εκστρατείες του Στρατού της Ανατολής (Armιe d' Orient).
Ο κατάλογος της έκθεσης _ πάνω από 800 σελίδες_ έχει ήδη γραφτεί εξάλλου, με τη συμμετοχή 70 επιστημόνων, Ελλήνων και Γάλλων και βρίσκεται στο τελικό στάδιο εκτύπωσης. Και στην Ελλάδα κατασκευάζονται τα ειδικά κιβώτια με τα οποία θα ταξιδέψουν με ασφάλεια οι πολύτιμοι θησαυροί για το Παρίσι. Ταυτόχρονα, και καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης που θα είναι ανοικτή ως 16 Ιανουαρίου 2012 οργανώνεται σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις για το κοινό, προβολή ταινιών με θέμα τη Μακεδονία και ένα μεγάλο διεθνές επιστημονικό συνέδριο (2-4 Δεκεμβρίου), που θα εστιάσουν το ενδιαφέρον του κοινού στη Βόρεια Ελλάδα.
Να σημειωθεί μάλιστα ότι ως αντίδωρο γι΄ αυτή την έκθεση, το Λούβρο θα δανείσει το 2012 στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στα 5 Μουσεία της πόλης, κορυφαία αριστουργήματα των συλλογών του.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Olympus Fun Park στην Καρίτσα Πιερίας!

Καρτ, 3 τραμπολίνα, φουσκωτά, γήπεδο 5χ5 
και πολλά άλλα 
στο Olympus Fun Park στην Καρίτσα!
Διαβάστε περισσότερα...

MYLOS BEACH CLUB BIRTHDAY PARTY

Παρασκευή 29 Ιουλίου 
από το πρωί έως αργά το βράδυ!

Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις νέες εκδηλώσεις της Ορχήστρας Νέων Δίου

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
ΣΤΙΣ 6/8 ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, ΣΤΙΣ 10/8 ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 11/8 ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

Εκδηλώσεις στον Πλαταμώνα, στο Λιτόχωρο και στη Λεπτοκαρυά πραγματοποιεί η ορχήστρα νέων Δίου το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Πρώτος σταθμός της ορχήστρας νέων θα είναι ο Πλαταμώνας όπου στις 6 Αυγούστου, στο λιμάνι, στις 9.00 το βράδυ, θα εμφανιστεί στα πλαίσια εκδηλώσεων της τοπικής γιορτής για τη «Μεταμόρφωση του Σωτήρος».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μια μέρα νωρίτερα, ο Πλαταμώνας θα φιλοξενήσει και τη φιλαρμονική Λιτοχώρου στον ίδιο χώρο στις 9.00 το βράδυ.
Την Τετάρτη 10 Αυγούστου η ορχήστρα νέων Δίου θα πραγματοποιήσει συναυλία στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου, στις 9.00 το βράδυ. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ενταχθεί στο θερινό πολιτιστικό πρόγραμμα της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου.
Και την επόμενη μέρα, Πέμπτη 11 Αυγούστου, στα πλαίσια του «φεστιβάλ θάλασσας - Λεπτοκαριά 2011», θα κάνει την εμφάνισή της στην κεντρική πλατεία της Λεπτοκαριάς, στις 9.00 το βράδυ.
Η ορχήστρα νέων Δίου θα ερμηνεύσει τραγούδια αγαπημένα, μουσικά αριστουργήματα που αποδεικνύουν τη διαχρονικότητα της ελληνικής λαϊκής και έντεχνης μουσικής, τραγούδια σπουδαίων στιχουργών όπως του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Γκάτσου, του Μάνου Ελευθερίου, του Τάσου Λειβαδίτη και του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Πρόκειται για στίχους που μελοποίησαν αξιόλογοι συνθέτες και παρουσίασαν σπουδαίοι ερμηνευτές, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Δήμος Μούτσης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Λίνος Κόκοτος, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Παντελής Θαλασσινός κ.ά.
Η διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων γίνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δ.Δίου-Ολύμπου.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ – ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΩΣ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 Προσλήψεις χειριστών, οδηγών και εργατών

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Προσλήψεις επτά χειριστών μηχανημάτων, οδηγών και εργατών ανακοίνωσε ο δήμος Δίου-Ολύμπου, σύμφωνα με προκήρυξη που δημοσίευσε στον τοπικό τύπο.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για επτά θέσεις που προκηρύχθηκαν για εποχικές συμβάσεις εργασίας, διάρκειας οκτώ μηνών και πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι τις 4 Αυγούστου 2011 στο δημαρχείο Δίου-Ολύμπου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην προκήρυξη, πρόκειται για προσλήψεις με τη διαδικασία ΑΣΕΠ και «με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά  επτά (7) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου Δίου - Ολύμπου που εδρεύει στο Λιτόχωρο Πιερίας».
Συγκεκριμένα, προκηρύχθηκε μία θέση ΔΕ28 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ & ΦΟΡΤΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧ/ΤΩΝ (JCB), μία θέση ΔΕ28 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΓΚΡΕΪΝΤΕΡ), μία θέση ΔΕ28 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΦΟΡΤΩΤΗΣ), δύο θέσεις ΔΕ 29 ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ καθώς επίσης και δύο θέσεις ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.
Στην ίδια προκήρυξη αναφέρεται ότι «οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ασεπ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Αγ. Νικολάου 15 ΤΚ 60200 Λιτόχωρο, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού (αρ. 6), υπόψιν κ. Ι. Γιώτσα (τηλ. επικοινωνίας:  2352 350 113).
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς, το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων».
Διαβάστε περισσότερα...