Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ενώ η Θεσσαλονίκη έχει "πνιγεί" στο δακρυγόνο κάποιοι bloggers έκαναν το όνειρο της ζωής τους πραγματικότητα! Περίμεναν τον Forest GAP στο Βελλίδειο και το δημοσιεύουν κιόλας!

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/09/10/121501/

Πνίγεται στα χημικά και η Θεσσαλονίκη

(Ανανεωμένο) Πετροπόλεμος και ρίψεις χημικών συνθέτουν αυτή την ώρα την εικόνα κοντά στο Βελλίδειο, στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στην 76η ΔΕΘ. Από νωρίς το απόγευμα, έχουν γίνει περισσότερες από 90 προσαγωγές και δύο συλλήψεις, μία για κατοχή βεγγαλικών και μία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Επίσημοι που μεταβαίνουν στο Βελλίδειο για να παρακολουθήσουν την ομιλία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου δέχονται επιθέσεις με αυγά, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα
Στην πλατεία της ΧΑΝΘ, κοντά στο Βελλίδειο, ομάδα νεαρών ατόμων  επιδίδεται σε πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική από τη χρήση δακρυγόνων.
Επεισόδια σημειώνονται και στο σημείο όπου βρίσκονται οι οπαδοί του Ηρακλή, που διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό της ομάδας τους.
Επεισόδια σημειώθηκαν αρχικά  μεταξύ αστυνομικών και ιδιοκτητών ταξί μπροστά στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».
Οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι είχαν κάνει νωρίτερα κατάληψη στο χώρο μπροστά στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να βγάλουν τον “φράχτη”,πέταξαν προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που φυλάσσουν το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Στη συνέχεια, κι ενώ είχαν προστεθεί και άλλες ομάδες διαδηλωτών, Tα πνεύματα οξύνθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν το μπλοκ των διαδηλωτών, που κινήθηκαν προς αυτές με ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων
Τη λύπη του για τα επεισόδια εξέφρασε, μιλώντας στο Μega, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Όπως είπε, στο παρελθόν η έκθεση αποτελούσε γιορτή για την πόλη, όμως πλέον η κατάσταση είναι απαράδεκτη.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Σε incognito επίσκεψη στην Πλάκα Λιτοχώρου ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός των βαλκανίων και 3 υπουργοί χωρών κρατών της Ε.Ε.

Συμμετέχουν στην 1η πανευρωπαϊκή 
συνάντηση μηχανών τύπου goldwing
στην Πλάκα Λιτοχώρου
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚ​Ο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΑΛΚΗ"


Διαβάστε περισσότερα...

2 μόλις χρόνια πριν! Τότε που μπορούσε να κυκλοφορήσει ακόμα στη Θεσσαλονίκη...

ακούστε τί λέει...
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το δημοσίευμα περί ελληνικής χρεοκοπίας που προκάλεσε τον πανικό

Από το olympia.gr: 
Αυτό είναι τo δημοσιεύμα που προκάλεσε τον πανικό στις χρηματαγορές και στην ελληνική κυβέρνηση.
Οι φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, αναφέρονται στις πληροφορίες του άρθρου που επικαλείται μέσα στο σαββατοκύριακο ελληνική χρεοκοπία.

Το δίκτυο Bloomberg κάνει λόγο για πτώση του ευρώ σε χαμηλό 6 μηνών, καθώς τα μάτια των αγορών είναι στραμμένα πάνω στην ελληνική χρεοκοπία.
Μάλιστα, άλλα δημοσιεύματα μιλούν για σχέδιο που προωθεί η Γερμανία για την προστασία των τραπεζών τους, σε περίπτωση που η Ελλάδα πτωχεύσει.
Οι φήμες ξεκίνησαν (όπως όλες τις προηγούμενες φορές) με e – mail από το εξωτερικό. 
Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η Μέρκελ στρέφεται σε μέτρα που θα βοηθήσουν τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο haircut ύψους 50% στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης για Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, τα ελληνικά CDS ξεπέρασαν ακόμα και τις 3.700 μονάδες βάσης, σημειώνοντας άνοδο 700 μονάδων μόνο σε μια μέρα, φέρνοντας την πιθανότητα ελληνικής χρεοκ0πίας κοντά στο 94%! 
Σημειώνεται ότι το κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας των ευρωπαϊκών τραπεζών αναρριχήθηκε σε ιστορικό υψηλό την Παρασκευή εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την Ελλάδα.
Οι τράπεζες των οποίων τα CDS σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο είναι αυτές με την μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις BNP Paribas, Credit Agricole, και Societe Generale που είδαν τα CDS τους να διευρύνονται κατά 10% στις 261 μ.β., 8% στις 270 μ.β. και 9% στις 353 μ.β., αντίστοιχα.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι τουρίστες ήρθαν, τα ταμεία δεν γέμισαν

Από το voria.gr:
http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=63303
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις αφίξεις τουριστών και τις πληρότητες των ξενοδοχείων σε Χαλκιδική, Πιερία και Καβάλα

Picture 0 for Οι τουρίστες ήρθαν, τα ταμεία δεν γέμισαν
Kατά γενική ομολογία, η περιοχή της Βόρειας Ελλάδας δέχτηκε φέτος μεγάλο κύμα τουριστών, κυρίως από τη Βαλκανική, με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία των δημοφιλών προορισμών της περιοχής να εμφανίζονται αυξημένες έως και 10% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ωστόσο, οι ξενοδόχοι δεν είδαν την αύξηση αυτή να μεταφράζεται σε μια ανάσα ρευστότητας για τα ταμεία τους. Η πολιτική των μειωμένων τιμών που ακολούθησε η πλειοψηφία των ξενοδοχείων, για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών, είχε ως αποτέλεσμα οι τζίροι να διαμορφωθούν στα περσινά επίπεδα.

Χαλκιδική: Λιγότεροι Έλληνες και για λιγότερες ημέρες

Οι διανυκτερεύσεις φέτος στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής έκλεισαν κατά 5 – 7% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι, αλλά ο τζίρος διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 2010, λόγω των μειωμένων τιμών, τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής, Γρηγόρης Τάσιος. Προσθέτει, δε, πως οι πληρότητες διαμορφώθηκαν στο 80% το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου και περίπου στο 85% τον Αύγουστο.

Όπως εξηγεί ο κ. Τάσιος αισθητή αύξηση μεταξύ 20 - 25% κατέγραψαν φέτος οι αφίξεις από Ρωσία, ενώ κατά 15 – 20% περισσότεροι τουρίστες αφίχθησαν από Σερβία. Από τις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες ο αριθμός των τουριστών παρέμεινε αμετάβλητος και μικρή κάμψη της τάξης του 5% παρουσίασαν οι αφίξεις από Γερμανία.

Εντούτοις, σημειώνει, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και η αβεβαιότητα που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας είχε ως αποτέλεσμα την περιοχή να επισκεφτούν κατά 15% λιγότεροι Έλληνες τουρίστες σε σχέση με το 2010. Παράλληλα, παρατηρεί ότι οι Έλληνες φέτος έκλειναν δωμάτιο για 3 – 5 ημέρες, ενώ πέρυσι οι κρατήσεις ήταν για 7 – 10 ημέρες.

Αναφορικά με την επόμενη χρονιά, τονίζει ότι οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής θα κινηθούν για πρώτη χρονιά μόνοι τους, μέσω του τοπικού Οργανισμού Τουριστικής Προβολής, θέτωντας ως αγορές στόχους αυτές της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Σκανδιναβίας.

Πιερία: Πληρότητες έως και 95%

Άνοδο έως και 10% παρουσίασαν οι διανυκτερεύσεις στην κεντρική και βόρεια Πιερία, ενώ παρέμειναν αμετάβλητες στη νότια, σημειώνει ο γενικός γραμματέας της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων, Ηρακλής Τσιτλακίδης. Όπως αναφέρει και αυτός με τη σειρά του «ο τζίρος διαμορφώθηκε στα περσινά επίπεδα και ίσως σημείωσε μικρή αύξηση».

Αναφορικά με τις πληρότητες, επισημαίνει ότι τον Ιούνιο διαμορφώθηκαν μεταξύ 60 – 65%, τον Ιούλιο στο 75% και τον Αύγουστο διακυμάνθηκαν μεταξύ 85 – 95%.

Ο κ. Τσιτλακίδης αναφέρει πως την περιοχή επισκέφτηκαν 10 – 15% λιγότεροι Έλληνες, ενώ οι ξένοι ήταν περισσότεροι κατά 10%. Ειδικότερα, αυξήθηκαν κατά περίπου 20% οι αφίξεις από πΓΔΜ και Βουλγαρία, μικρή ενίσχυση παρουσίασε ο αριθμός των τουριστών από Ρωσία - Γερμανία και στα επίπεδα του 2010 διαμορφώθηκαν οι αφίξεις από τα υπόλοιπα Βαλκάνια.

Καβάλα: Οι ξένοι έσωσαν την παρτίδα

«Το ξεκίνημα ήταν χλιαρό και η κίνηση πεσμένη. Ωστόσο τον Αύγουστο παρατηρήθηκε κατακόρυφη αύξηση των αφίξεων με αποτέλεσμα οι διανικτερεύσεις να κλείσουν στα  επίπεδα του 2010», σημειώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Απόστολος Αθιανάς.

Παράλληλα, ο κ. Αθιανάς τονίζει ότι φέτος οι Έλληνες ήταν κατά πολύ λιγότεροι σε σχέσι με πέρυσι και η παρτίδα σώθηκε από την μεγάλη αύξηση των ξένων, κυρίως από Σερβία και Βουλγαρία.
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΑΠ: ...ΔΕΘ-υμάμαι, ΔΕΘ-υμάμαι που είχα να πάω σήμερα το πρωί!!!


Ο Μ. Χρυσοχοΐδης σε παλαιότερη τελετή εγκαινίων


H δήλωση του ..αντ’ αυτού στα εγκαίνια της ΔΕΘ!




Ως γνωστό ο πρωθυπουργός της χώρας αποφεύγει να εμφανίζεται σε πολυσύχναστους χώρους για να αποφύγει την κατακραυγή.

Αντ’ αυτού στα εγκαίνια της ΔΕΘ πήγε ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος είπε μετά τα εγκαίνια:

«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας, να μειώσουμε το σπάταλο κράτος, να βελτιώσουμε ριζικά το επιχειρηματικό περιβάλλον, να συγκρουστούμε με όλα τα δεσμά που κρατούν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την παραγωγικότητα της χώρας καθηλωμένες, να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή.

Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Και η Ευρώπη πρέπει επίσης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κινηθεί γρήγορα στην υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου, για να πάψει το μαρτύριο του Σίσυφου για τον ελληνικό λαό. Η αδράνεια είναι καταστροφική για όλους μας. Και πρώτοι εμείς ανοίγουμε το βήμα και πάμε μπροστά για να χτίσουμε τη Νέα Ελλάδα που αξίζουμε. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Δεν είναι τυχαίο που τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, αφού ο Παπανδρέου το μόνο οικονομικό στοιχείο που μπορεί να ανακοινώσει είναι την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, χαρτοφυλάκιο που ανήκει στον Χρυσοχοΐδη. Η απορρόφηση του ΕΣΠΑ φυσικά, έχει καθυστερήσει εδώ και μήνες.

Από την άλλη, στα εγκαίνια δεν μπορούσε να πάει ο Βενιζέλος, καθώς θα επικύρωνε με αυτό τον τρόπο τις φήμες που τον θέλουν άτυπα πρωθυπουργό, ενώ απορίας άξιο είναι γιατί δεν εστάλη ο έταιρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μήπως έχει ατύπως και αυτός παροπλιστεί εδώ και καιρό; Δεν καταλαβαίνουμε γιατί να πληρώνουμε δυο αντιπροέδρους της κυβέρνησης και σε μια τέτοια τελετή η κυβέρνηση να στέλνει Υπουργό της.
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτωπο Ανάπτυξης: Δελτίο Τύπου


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κατερίνη, 9-09-2011



Ανακοίνωση της παράταξης  «Κεντρική Μακεδονία-Μέτωπο Ανάπτυξης»



Την Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου κάλεσε τους φορείς της Πιερίας σε σύσκεψη να καταθέσουν προτάσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Μέτωπο Ανάπτυξης» Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο οποίος κατέθεσε διαμαρτυρία προς την κα Μαυρίδου γιατί δε μερίμνησε να προσκληθούν στη σύσκεψη οι δύο Περιφερειακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Ο κ. Παπαχρήστος συγχρόνως κατέθεσε γραπτώς στο προεδρείο και τους φορείς τις προτάσεις της παράταξής του, ενώ ανακοίνωσε πως σύντομα αυτός και η παράταξή του θα παρουσιάσουν δημόσια τις θέσεις τους για το Επιχειρησιακό Μοντέλο Ανάπτυξης της Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Κ Ε Ν Τ Ρ Ο   Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ι  Α Σ   Κ Α Τ Ε Ρ Ι Ν Η Σ  *

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Φωτογραφική Λέσχη Κατερίνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Γυάλινο Μάτι).
Κέντρο Δημιουργικού Κινηματογράφου Πιερίας.

Κ.Ε.Φ.Κ.Α. – Φ.Ι.Α.Π. – Κ.Δ.Κ.Π.

ΟΙΝΟΗΣ 5
ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΠΙΕΡΙΑ
Τ.Κ. 60100
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΤΗΛ. 6977379865 &6978611335.

Email: photolesxikaterini@yahoo.gr

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΓΓΛΕΖΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΤΣΙΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Μέλος: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΝΤΑΣ.

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ   -  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η .
 
 
Η φωτογραφική λέσχη Κατερίνης και το φωτογραφικό κέντρο Κατερίνης
 ανακοινώνουν την έναρξη της νέα περιόδου σεμιναρίων με αντικείμενο την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας.
Τα φετινά τμήματα φέτος θα έχουν διπλή ιδιότητα, και τα σεμινάρια θα χωριστούν σε δυο τμήματα κατά την λειτουργία τους.
Το κύριο τμήμα θα λειτουργήσει με την γνωστή δομή που έχει συγκροτηθεί μέχρι τώρα.
 
ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΤΜΗΜΑ .
Αναλυτικά.
Ταχύρρυθμο Σεμινάριο για την Τεχνική της Φωτογραφίας.
Το Ταχύρρυθμο σεμινάριο φωτογραφίας απευθύνεται κυρίως στον αρχάριο, αλλά και σε όποιον θέλει να βελτιώσει τις γνώσεις του, γύρω από την τεχνική λήψης της φωτογραφίας. Στο κύριο τμήμα θα γίνει γνωριμία με την εικόνα την δομή της, την τεχνική της σύνθεση, τον τρόπο λήψεως, την αποτύπωση, την λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών και των φακών, Της ιδιότητες  του φωτισμού, την τεχνική του studio, την τεχνική του freelance photography. Φωτογραφικές Μηχανές, Ταχύτητες – Κλείστρα, Φακοί – Διαφράγματα, Αισθητήρες, Φωτομέτρηση, Φίλτρα, Φλας καθώς και μια σειρά από άλλα τεχνικά θέματα , που αποτελούν την βασική δομή της φωτογραφικής τέχνης. είναι μόνον μερικά από όσα θα αναπτυχθούν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.
Κατά το δεύτερο μέρος του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι θα ασχοληθούν με την αισθητική της εικόνας την σύγχρονη τέχνη  της μορφές και τα είδη της φωτογραφίας, καθώς και μια σειρά από ευρύτερα θέματα που συμπληρώνουν της γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.
Το πρόγραμμα διαρκεί 25 ώρες και πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα σε τρίωρες συναντήσεις.
Οι συναντήσεις αυτές για φέτος θα γίνονται κάθε Δευτέρα απόγευμα από τις 6.30 μμ έως  9.30 μμ Η ημερομηνίες των σεμιναρίων  ορίζονται ως εξής, (31 Οκτωβρίου, 7, 14, 21, 28, Νοεμβρίου και 5,12, 19, Δεκεμβρίου).
Κατά τη διάρκεια των παραδόσεων στους συμμετέχοντες ανατίθενται εργασίες, τις οποίες εκτελούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί.
Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στην επόμενη συνάντηση και κρίνονται με τεχνικά κριτήρια..
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ.
Διάρκεια: 25 – 30 ώρες.
Χώρος Διεξαγωγής: Στην έδρα του Κ.Ε.Φ.Κ.Α. – Φ.Ι.Α.Π. , στην  οδό Οινόης  5 στα Αστικά Έναρξη.31 Οκτωβρίου Ληξη 19 Δεκεμβρίου
Παραδόσεις:  ΔΕΥΤΕΡΑ 18:30 έως 21:30 μμ.
Κόστος : 250 €
Εγγραφές/ ΑΠΟ 1η Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι 27 Οκτωβρίου 2011.
 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα  6977379865 και 6978611335 WU - email: photolesxikaterini@yahoo.gr
==============================================================================

Τ ο  δ ω ρ ε ά ν  τ μ ή μ α .

Το νέο τμήμα θα λειτουργήσει με δωρεάν συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Αναλυτικά.
Το δωρεάν τμήμα θα είναι το πρώτο που θα δημιουργεί, και θα κινείται γύρω από την γνωριμία με την φωτογραφία, τα τμήματα αυτά θα είναι δωρεάν για όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν.
Δυο είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής.
Πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κάνουν κράτηση (όχι τηλεφωνικά αλλά με την φυσική τους παρουσία την συμπλήρωση της αίτησης και να είναι άνω τον 18 ετών).
Δεύτερη απαράβατη προϋπόθεση για τους συμμετέχοντες είναι η παρακολούθηση όλου του τμήματος που θα έχει ( μικρά διάρκεια).
·        Επίσης οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετέχουν στης εκδηλώσεις  και της δραστηριότητες της φωτογραφικής λέσχης Κατερίνης και του Φωτογραφικού Κέντρου Κατερίνης.
·        Η όλη κίνηση αποσκοπεί περισσότερο ως, μια άμεση γνωριμία με την φωτογραφική τέχνη, αλλά και μια γνωριμία με έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης σε δύσκολους καιρούς, καθώς και η συμμετοχή σε μια παρέα  που έχει ήδη μια δυνατή και δυναμική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
·        Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. στης αιτήσεις και σε περίπτωση που συμπληρωθεί το πρώτο τμήμα θα ακολουθήσει και δεύτερο μετά το πέρας του πρώτου.
Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια είναι: 3,10,17,19,24,31, Οκτωβρίου. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ  και οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να συμπληρώνουν  και να αφήνουν την αίτηση στο κουτί που υπάρχει στην είσοδο της λέσχης.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ.

Εγγραφές/ Από 9 Σεπτεμβρίου  2011 μέχρι 2 Οκτωβρίου  2011.
Χώρος Διεξαγωγής: Στην έδρα του Κ.Ε.Φ.Κ.Α. – Φ.Ι.Α.Π. , στην  οδό Οινόης  5 στα Αστικά
Παραδόσεις:  κάθε Τετάρτη από  20:00 έως 21:00 μμ..
Ημερομηνιες συναντησεων 3,10,17,19,24,31, Οκτωβρίου.
Κόστος συμμετοχής, κανένα. /  0
euro.
===================================================================
Στα σεμινάρια διδάσκουν οι : Μαρίνος Αγγλέζης  C.F.C.K.
                                              : Τσαλός Ιωάννης.     C.F.C.K.
                              :Μπέντας Νικόλαος   C.F.C.K. – B.A  /M.P./ -DR / -PR A.K.T.O.
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα  6977379865 και 6978611335 WU/ email: photolesxikaterini@yahoo.gr
===================================================================
ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΑ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Κ.ΕΦ.ΚΑ. – Φ.Ι.Α.Π. – Κ.Δ.Κ.Π.    Αστική πολιτιστική μη κερδοσκοπική πολιτιστική  εταιρία.( Α.Μ.Κ.Ε.)
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ





ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ- ΚΟΡΙΤΣΙΑ






ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ
17:00-18:00 ΝΗΠΙΑ-Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
17:30-18:30 Β΄-Γ΄-Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
18:30-20:00 Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τσούχας στην Λεπτοκαρυά βγάζει βουλευτή;;;

Κάτι κινείται στα εκλογικά της Νέας Δημοκρατίας στο δήμο Δίου - Ολύμπου...



Αυτήν την ώρα μεγάλη νεοδημοκρατική και άκρως καραμανλική παρέα στου Τσούχα στην Λεπτοκαρυά που αποτελείται από Καρτσιώτες, Λιτοχωρίτες Μαλαθριώτες αλλά και  Κατερινιώτες!

Ο Τσούχας στην παραλία της Λεπτοκαρυάς μαζεύει κόσμο εδώ και χρόνια, προεκλογικά όμως προβλέπεται να γίνει πανδαιμόνιο!
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 & 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας καλεί όλα τα Μέλη του να συμμετάσχουν  στην Πανελλήνια Πανιατρική Απεργία που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για τις
8 & 9 Σεπτεμβρίου 2011.
Ο Ιατρικός κόσμος, υπερασπίζοντας την αξιοπρέπεια του Έλληνα Ιατρού και του Έλληνα Ασφαλισμένου θέλει -και με τον τρόπο αυτό-να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του και την
πλήρη αντίθεσή του :
- Στο απαράδεκτο Ασφαλιστικό Σχέδιο του ΕΟΠΥΥ.
- Στην παράδοση του αγαθού της Υγείας στα ιδιωτικά επιχειρηματικά        

   συμφέροντα και
στους κερδοσκόπους.
- Στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της Υγειονομικής 
Περίθαλψης.
- Στην κατεδάφιση του ΕΣΥ.
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο παρολύμπιο διαδραστικό αρχαιολογικό πάρκο!

Από το ypodomes.com:

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το έργο για το νέο διαδραστικό αρχαιολογικό πάρκο στην Πιερία!
Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε η ΚΖ΄ Εφορεία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αρχαιολογικό Πάρκο Λειβήθρων Ν. Πιερίας» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 1.940.500,00 ευρώ.
 
Το έργο προβλέπεται να υλοποιηθεί στην περιοχή «Κουφός», στο ΝΑ τμήμα του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου των Λειβήθρων, στην παραολύμπια κοινοτική περιοχή του Δ.Δ. Λεπτοκαρυάς του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου νομού Πιερίας. Σε επιφάνεια 67 στρεμμάτων προβλέπεται η δημιουργία ενός διαδραστικού, παραολύμπιου αρχαιολογικού πάρκου με τρεις θεματικές περιοχές:
α. Περιοχή ενημέρωσης - ψυχαγωγίας,
β. Η Φύση διηγείται το μύθο της και γ. Αναβάθμιση Δάσους.
Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Η τελευταία θεματική ενότητα αναπτύσσεται στην περιφέρεια και οι δύο πρώτες στο κεντρικό τμήμα της περιοχής μελέτης, όπου η κατάλληλη χάραξη των περιηγητικών διαδρομών αποδίδει σχηματικά τη λύρα -σύμβολο του Ορφέα, επισημαίνοντας τη σχέση του χώρου με τον μύθο του. Εκπαιδευτικές δράσεις χωροθετούνται τόσο σε μόνιμες - ημιυπαίθριες κατασκευές, όσο και στους υπαίθριους, αδόμητους χώρους, με πολύπλευρο εποπτικό υλικό για τον Όλυμπο και το μύθο του, τον Ορφέα και τις Μούσες, καθώς και την καθημερινή ζωή της αρχαιότητας, με πρόβλεψη για ενημερωτικές πινακίδες, έντυπο και ακουστικό υλικό για άτομα με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης.
Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Διαβάστε περισσότερα...

2000 στρέμματα στην Πιερία στη διανομή γης - Από το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Πίνακες με τις διαθέσιμες εκτάσεις – Προσωρινοί οι πίνακες αναμένεται αυτές τις μέρες να επικαιροποιηθούν

Από τον "ΚΡΑΧΤΗ":
http://kraxtis-gr.blogspot.com/2011/09/2000.html
Ενενήντα αγροτεμάχια που αντιστοιχούν σε 2.000 περίπου στρέμματα, γεωργικής και κτηνοτροφικής χρήσης, θα διανεμηθούν στην Πιερία, περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην περιοχή Βροντούς-Κονταριώτισσας, στην Ρητίνη, στο Π. Ελευθεροχώρι, στο ..Κίτρος και λιγότερα σε άλλες περιοχές του νομού. Ήδη εστάλησαν οι καταστάσεις στην Περιφέρεια για να γίνει η αντιπαράθεση των στοιχείων ώστε στη συνέχεια να επικαιροποιηθούν οι καταστάσεις.
      Να σημειωθεί ότι η Πιερία είναι μεταξύ των πρώτων τεσσάρων νομών της χώρας που πιλοτικά ξεκινά η διαδικασία της παραχώρησης δημοσίων εκτάσεων σε νέους αγρότες, επιστήμονες γεωπόνους και ομάδες παραγωγών.
      Τα παραπάνω γνωστοποίησε μετά τη συνάντησή του με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παπαχρήστος Γρηγόρης.
Όπως έγινε γνωστό η ειδική διαδικτυακή εφαρμογή του υπουργείου που θα εγκατασταθεί στις περιφέρειες, και μέσω της οποίας ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να επιλέξει το αγροτεμάχιο της αρεσκείας του, ακόμη και αν αυτό δεν βρίσκεται στον νομό όπου κατοικεί, αλλά εντός των ορίων της περιφέρειας.
Στο σύστημα μπαίνουν οι «καθαρές» εκτάσεις όλο και περισσότερων περιοχών, αφού έχει προηγηθεί φωτοερμηνεία με βάση τις αεροφωτογραφίες, και υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οι αγρότες όλων των περιφερειών θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις. Το προσχέδιο της υπουργικής απόφασης με τα κριτήρια βαθμολόγησης, όπως και η σχετική ψηφιακή εφαρμογή, παρουσιάστηκαν στους περιφερειάρχες της χώρας.

       Η έναρξη του προγράμματος τοποθετείται αμέσως μετά τη ΔΕΘ (10 Σεπτεμβρίου), ενώ στο περίπτερο του υπουργείου θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά και επίσημα η ιντερνετική εφαρμογή. «Αυτά που θα βγάλουμε σε πρώτη φάση είναι τα απολύτως καθαρά, δεν έχουν σχέση ούτε με δασικά ούτε με καταπατημένα. Και αυτά θα ελεγχθούν πριν αναρτηθούν, γιατί μπορεί να μας έχει ξεφύγει κάτι και κάποιο να είναι καταπατημένο», ανέφερε ο υπουργός.
      Αναλυτικά οι πίνακες με τις προς διάθεση αγροτικές εκτάσεις:

    

Διαβάστε περισσότερα...

Εγγραφές στο εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης

ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ
* ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ 6.30 Μ.Μ. ΕΩΣ 9.00 Μ.Μ.
* ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Με ανακοίνωσή της η διεύθυνση του εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης γνωστοποιεί σε κάθε εργαζόμενο που επιθυμεί να αποκτήσει επαγγελματικές γνώσεις και επαγγελματική προοπτική σπουδάζοντας τις απογευματινές ώρες, ότι οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει και συνεχίζονται στις εγκαταστάσεις του σχολείου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Τ. Τερζοπούλου 150, καθημερινά από τις 6.30 μ.μ. έως και τις 9.00 μ.μ.
Για όσους ενδιαφέρονται, το σχολείο παρέχει δωρεάν φοίτηση, κατοχυρωμένο κρατικό πτυχίο, απολυτήριο λυκείου και δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Τομέας υπηρεσιών με ειδικότητες:
·        Οικονομίας – Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
·        Πληροφορικής – Συστημάτων, Εφαρμογών και δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών
·        Υγείας και πρόνοιας – Νοσηλευτών
Τεχνολογικός τομέας με ειδικότητες:
·        Μηχανολογίας – Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
·        Μηχανολογίας – Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού
·        Οχημάτων – Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου
·        Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων
·        Δομικών Έργων
·        Γεωπονίας
·        Σχεδιαστών – Γραφικών Τεχνών
Οι μαθητές που ήδη διαθέτουν απολυτήριο λυκείου, απαλλάσσονται από τα μαθήματα της γενικής παιδείας.
Πληροφορίες: Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης, οδός Τ. Τερζοπούλου 150 (πριν από τον ΟΑΕΔ), τηλέφωνα: 23510 47 204 και 47 985 και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας στο τηλέφωνο: 23510 46 963.
Εγγραφές: Στο εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης, ώρες από 6.30 μ.μ. έως 9.00 μ.μ.
Διαβάστε περισσότερα...