Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Σε 10 λεπτά ο Νίκος Λάππας στον ΣΚΑΪ 92,6


ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ 
ΕΦΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΙΩΤΗ! 
Ακούστε ζωντανά την συνέντευξη εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ από τον Σ.Ε.Ο. Λεπτοκαρυάς

ΜΙΚΡΟ ΠΑΠΙΓΓΟ-ΑΣΤΡΑΚΑΣ-ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ-ΚΟΡΥΦΗ ΓΚΑΜΗΛΑΣ

Ο ΣΕΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Κ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΒ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΜΟΛΙΓΓΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΤΥΜΦΗΣ 1950Μ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΓΚΑΜΗΛΑΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ, ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΠΤΟΚ. ΣΤΙΣ 6 ΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 15/10. ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΠΙΓΓΟ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΕΣ(ΛΙΜΝΟΥΛΕΣ). ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Μ. ΠΑΠΙΓΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ, ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΑΝΗΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ(ΣΧΕΔΟΝ 2-30 ΩΡΕΣ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ) ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΟΥΜΕ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΑΝΗΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΓΚΑΜΗΛΑΣ+ 2 ΩΡΕΣ.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 20 ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 1/10 ΟΚΤ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 10-12 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΤΟΥΣ. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΟΝΤΡΟΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΜΠΟΥΦΑΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ-ΣΕΝΤΟΝΙ-ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Σ.Ε.Ο
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό θα πει ¨η ιστορία επαναλαμβάνεται¨..

Τ΄είχες Γιάννη;;;...τ΄είχα πάντα.....
Δεκέμβριος 1944...
Οκτώβριος 2011...

Αέρα !!!!!!!!.........
Διαβάστε περισσότερα...

Μόνο με το σχόλιο "& βάλε..." αφιερωμένο το παρακάτω δημοσίευμα στους πασόκους που έλεγαν πως τα κλειδιά της εξουσίας τότε που την πήραν τα πέταξαν στο πιο βαθύ σημείο του Αιγαίου!!!

Ανοίγει η ψαλίδα στο 10%! Η Νέα Δημοκρατία παίρνει μεγάλο προβάδισμα

Αν δεχτούμε ότι οι δημοσκοπήσεις λένε την αλήθεια, η πολιτική αλήθεια την οποία καλείται σήμερα να διαχειριστεί το ΠΑΣΟΚ, φαντάζει ως εξαιρετικά δύσκολη.
Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα ευρήματα κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, που έχουν γνωστοποιηθεί στα επιτελεία τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, η «ψαλίδα» της διαφοράς ανάμεσα στα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας της χώρας, ανοίγει περαιτέρω, από το 5%-8% που την έδωσαν οι δημοσκοπήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, σε επίπεδα που αγγίζουν ή και ξεπερνούν διψήφια ποσοστά.

Οι μετρήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, η τάση την οποία εντοπίζουν οι δημοσκόποι ωστόσο, στοιχειοθετεί μια περαιτέρω αποσυσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με αύξηση των απευθείας μετακινήσεων ψηφοφόρων από το κυβερνών κόμμα στη Νέα Δημοκρατία.
Οι απώλειες αυτές είναι οι πολιτικά περισσότερο «οδυνηρές» για το ΠΑΣΟΚ, καθώς συνεπάγονται την εκλογική ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας, που φέρνει τη Συγγρού ακόμη πιο κοντά στην αυτοδυναμία.
Σε συνδυασμό μάλιστα με τη σταθερή πλέον τάση διαρροών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009, προς τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και το ΚΚΕ, διαμορφώνεται ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για την Ιπποκράτους, με το ΠΑΣΟΚ να απειλείται πλέον ευθέως με το μικρότερο ιστορικά ποσοστό σε εκλογική αναμέτρηση.

statesmen.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ Ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑЇ 92,6



ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ 
ΕΦΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΙΩΤΗ! 
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγέλουμε τον Κώστα Δημόπουλο

Εκατοντάδες e-mail διαμαρτυρίας καταφθάνουν από την προηγούμενη Δευτέρα στο dionolympos blogspot, από την στιγμή που ο Κώστας Δημόπουλος αποκάλεσε την δημοτική ομάδα του εν αργία ΠΑΝΑΡΓ(Ε)ΙΑΚΟ. 


Εμείς αφουγκραζόμενοι τους αναγνώστες μας και με δεδομένο την πιθανή θέση σε αργία και ακόμη δύο δημοτικών συμβούλων καταγγέλουμε τον Κ. Δημόπουλο ως άτοπο και άκαιρο. Οι εξελίξεις τον προσπέρασαν!


Για αυτούς τους λόγους προτείνουμε από ΠΑΝΑΡΓ(Ε)ΙΑΚΟΣ να μετονομαστούν σε BIG BROTHER...


Κάθε εβδομάδα φεύγει και από ένας!
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Α/ΔΗΜΑΡΧΟΥ Β.ΒΡΟΧΑΡΙΔΗ


Αισθανομαι την αναγκη να ευχαριστησω την διοικηση του ΟΣΕ,τον κυριο Στυλιο και κυριως τον κυριο Γιωργο Χεδα για την αμεση ανταποκριση τους σε δυο μου αιτηματα.Το πρωτο ηταν η απομακρυνση των καγκελων απο την διασταυρωση των δρομων 25 Μαρτιου και Νεας Σιδ.Γραμης αφου επαψαν να εξυπηρετουν τον σκοπο για τον οποιο τοποθετηθηκαν.Το δευτερο και σημαντικοτερο ειναι οτι επετρεψαν να χρησιμοποιησουμε τα καγκελα αυτα στην γεφυρα της Τριμπινας ωστε να καταστει ασφαλης η  διαβαση των παιδιων απο και προς τα σχολεια (Δημοτικο και   Γυμνασιο) του Πλαταμωνα οταν το ρεμα κατεβαζει νερο,κατι που ειναι και πολυ συχνο κατα τη χειμερινη περιοδο.Αυτη τους η παραχωρηση καθως και η ηπιας μορφης παρεμβαση μας στα πρανη της γραμμης δινει τελος σε ενα προβλημα που ταλαιπωρουσε παιδια και γονεις του Πλαταμωνα εδω και παρα πολλα χρονια.
 
 Αντιδημαρχος Διου-Ολυμπου
 Βασιλης Βροχαριδης.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου του σωματείου επαγγελματιών Λιτοχώρου

Στα πλαίσια συντονισμένων ενεργειών, το σωματείο Επαγγελματιών
Λιτοχώρου, υιοθετεί την σύσταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού
Εμπορίου και προτείνει στα μέλη του, όταν θα καταβάλλουν την έκτακτη
εισφορά, το τέλος επιτηδεύματος, να συνυποβάλλουν προς τις  Δ.Ο.Υ.,
μαζί με την πρώτη δόση και σχετική  ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

. Επίσης  για το « έκτακτο !!! » ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων
δομημένων ακινήτων, το οποίο ψηφίσθηκε. η  ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ θα υποβάλλεται προς το Ελληνικό  Δημόσιο μέσω της  ΔΕΗ ΑΕ.
Στην περίπτωση υποβολής  ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ο υποβάλλων
θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο προϊστάμενος της  ΔΟΥ πρέπει να απαντήσει
εντός 90 ημερών στο φορολογούμενο επί της επιφύλαξής του.
Εάν ο προϊστάμενος απαντήσει ή παραλείψει να απαντήσει, τότε
ο φορολογούμενος πρέπει εντός 60 ημερών από τη λήψη της απάντησης ή
από την άπρακτη πάροδο των 90 ημερών, να προσφύγει στα αρμόδια
Διοικητικά  Δικαστήρια. Αν ο φορολογούμενος δεν προσφύγει στα
Δικαστήρια, στα πλαίσια των παραπάνω προθεσμιών, χάνει το δικαίωμά του
στην επιφύλαξη.

Στο Σωματείο Επαγγελματιών Λιτοχώρου διατίθενται  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για την έκτακτη εισφορά, το τέλος επιτηδεύματος και το «
έκτακτο !!! » ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων ακινήτων και
καλεί όσα μέλη του επιθυμούν να
υποβάλλουν να απευθύνονται στα γραφεία του Σωματείου Επαγγελματιών Λιτοχώρου.
(Αγ.Νικολάου 16 τηλ. 23520 84277)


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός τόπου και χρόνου η καταγγελία των οικοδόμων(;)!

Διαβάζουμε στην περιβόητη καταγγελία των οικοδόμων:
"Οι κύριοι Δημόπουλος και Λάππας δεν συμπαραστάθηκαν στον φουκαρά συμπολίτη μας που αναγκάστηκε να κλείσει το κατάστημά του."
 ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ:
Καταρχάς δεν πρόκειται περί φουκαρά. Πρόκειται για ένα παιδί που δουλεύει από πιτσιρικάς και είναι άριστος χαρακτήρας. Ο καταστηματάρχης δεν αναγκάστηκε να κλείσει το κατάστημά του για λόγους που έχουν να κάνουν με την υπόθεση αλλά για προσωπικούς και μόνο λόγους που είχαν να κάνουν με την μίσθωση του καταστήματος. Ήταν επιλογή του να κλείσει το κατάστημα.

Με ψέματα και συνεχείς ανακρίβειες οι οικοδόμοι(;) προσπαθούν να κάνουν τι; 
Γνωρίζει και παράλληλα συμφωνεί το σωματείο τους με την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ;
Είχαν καμμία επικοινωνία με αυτούς που καταγγέλουν και αν ναι τί τους είπαν;



 
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα καλλιτεχνική περίοδος της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης»

Ξεκίνησε η νέα καλλιτεχνική περίοδος 2011-2012 της δημοτικής χορωδίας «Ιωάννης Σακελλαρίδης», με την πρόβα της τετράφωνης την Δευτέρα 20/9. 

Ακολούθησε η παιδική με την πρόβα της Κυριακής 25/9.

Οι πρόβες της τετράφωνης θα γίνονται, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα, στις 20:00.

Οι πρόβες της παιδικής κάθε Κυριακή πρωί. Για τους μικρούς μας χορωδούς (Β' & Γ' Δημοτικού) από 11:00 - 11:30. Για τα μεγαλύτερα παιδιά από 11:30- 12:15.

Το ΔΣ της χορωδίας εύχεται η νέα καλλιτεχνική χρονιά να είναι εξίσου παραγωγική και να προσφέρει στα μέλη και στο κοινό μας, δυνατές μουσικές συγκινήσεις.
Διαβάστε περισσότερα...

Πανικόβλητη ανακοίνωση στήριξης, στον συνδυασμό Παπαθανασίου που καταρέει, του σωματείου οικοδόμων. Τους φταίει ο γάιδαρος χτυπάνε το σαμάρι!

Με μία άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντια στον Κ. Δημόπουλο και στον Ν. Λάππα, με εκφράσεις ποινικά κολλάσιμες, το σωματείο οικοδόμων Λιτοχώρου εξέδωσε σήμερα την παρακάτω καταγγελία. Όπως θα διαβάσετε αυτόκλητα(;) υπερασπίζεται το μη έργο των προηγούμενων δημάρχων Λιτοχώρου για τις μη αλλαγές στις ζώνες κατοικίας. 

Η συνέχεια θα δοθεί σήμερα το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων της DION τηλεόρασης με τον Άκη Τάτση.

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία:

Καταγγελία Σωματείου Οικοδόμων Λιτοχώρου 

για τον κίνδυνο κλεισίματος καταστημάτων 

σε περιοχές αμιγούς κατοικίας στο Λιτόχωρο

Με αφορμή την καταδίκη με 6μηνη φυλάκιση σε βάρος μελών Δημαρχιακών Επιτροπών του Πρώην Δήμου Λιτοχώρου, επειδή δεν έκλεισαν ένα κατάστημα στο Λιτόχωρο, σαν Σωματείο Οικοδόμων Λιτοχώρου έχουμε να ανακοινώσουμε στον Λαό του Λιτοχώρου και ευρύτερα του Δήμου Δίου-Ολύμπου τα εξής:
1. Συμπαραστεκόμαστε ηθικά και δυναμικά σε όλα τα μέλη των Δημαρχιακών Επιτροπών καθώς και στον νυν Δημαρχεύοντα Δίου-Ολύμπου κ. Φαρμάκη Γεώργιο και στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ελευθερίου Γεώργιο, που σαν μέλη του Πρώην Δήμου Λιτοχώρου και των τότε Δημαρχιακών Επιτροπών αρνήθηκαν να κλείσουν το κατάστημα ενός φουκαρά συμπολίτη μας, τη στιγμή μάλιστα που περιμένουμε τόσα χρόνια από την Ελληνική Πολιτεία να αλλάξει τις χρήσεις γης και να αλλάξει το καθεστώς αμιγούς κατοικίας, σύμφωνα με αίτημα του Πρώην Δήμου Λιτοχώρου.
2. Συγχαίρουμε τον Πρώην Δήμαρχο Λιτοχώρου κ. Τσιφοδήμο Αθανάσιο που αρνήθηκε να κλείσει το κατάστημα του συμπολίτη μας. Συγχαίρουμε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Πρώην Δήμου Λιτοχώρου, που συναίνεσαν με την πρόταση του κ. Τσιφοδήμου, ώστε να μην κλείσει το κατάστημα αυτό και κατ’ επέκταση να μην κλείσουν όλα τα καταστήματα που βρίσκονται μέσα στη ζώνη αμιγούς κατοικίας στο Λιτόχωρο.
3. Καταγγέλλουμε τον Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Δημόπουλο Κωνσταντίνο καθώς και τον κ. Λάππα Νικόλαο, γιατί σε εκπομπή στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ προσπάθησαν μόνο να εκμεταλλευτούν το όλο θέμα και δεν έδειξαν καμία συμπαράσταση.
Οι κύριοι Δημόπουλος και Λάππας δεν συμπαραστάθηκαν στον φουκαρά συμπολίτη μας που αναγκάστηκε να κλείσει το κατάστημά του.
Οι κύριοι Δημόπουλος και Λάππας δεν συμπαραστάθηκαν στον αγώνα που δίνουν οι καταστηματάρχες για να μην κλείσουν καταστήματα που βρίσκονται στη ζώνη αμιγούς κατοικίας στο Λιτόχωρο.
Οι κύριοι Δημόπουλος και Λάππας δεν συμπαραστάθηκαν ηθικά προς τους καταδικασθέντες συμβούλους του Πρώην Δήμου Λιτοχώρου, μεταξύ των οποίων και ο νυν Δημαρχεύων κ. Φαρμάκης Γεώργιος, οι οποίοι καταδικάστηκαν επειδή δεν έκλεισαν το κατάστημα του φουκαρά συμπολίτη μας και δεν θέλησαν να ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου προκειμένου να μην αρχίσει το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων στο Λιτόχωρο και να μη χάσουν τις δουλειές τους δεκάδες επαγγελματίες και εργαζόμενοι.
4. Οι κύριοι Δημόπουλος και Λάππας φαίνεται ότι δεν θέλουν να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα του Λαού και του Τόπου και βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον των Δημοτών.
5. Προειδοποιούμε τον κ. Δημόπουλο ότι αν δεν ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του αυτή, θα ήταν καλύτερο γι αυτόν να μην ξανάρθει στα στέκια μας για να κάνει πολιτική. Θα μας βρει μπροστά του, αντιμέτωπους και δυναμικούς, για να του διδάξουμε τι εστί Λιτοχωρίτικη μπέσα αλλά και τι εστί Λιτοχωρίτικη αναποδιά.
6. Την ίδια αντιμετώπιση θα έχει και ο κ. Λάππας, ο οποίος, αντί να στηρίξει τα συμφέροντα του Λιτοχώρου, αντί να δηλώσει συμπαράσταση σ’ εκείνους στους ανθρώπους του Δήμου που υπηρετούν τα συμφέροντα αυτά, περί άλλων τυρβάζει.
7. Τέλος, ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου Ολύμπου να πάρει θέση στα ζητήματα αυτά. Και ζητάμε από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου που χειρίζεται αυτές τις υποθέσεις κλεισίματος καταστημάτων, να μας πει τι θα κάνει σε περίπτωση που έρθει ζήτημα κλεισίματος καταστημάτων στις περιοχές αμιγούς κατοικίας του Λιτοχώρου.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
               Μανουσάκης Ιωάννης            
 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                              
                 Λιόντας Γεώργιος
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Οι κύκλοι και τα λοιπά γεωμετρικά σχήματα που θέλουν να θέσουν σε αργία τον ασκώντα χρέη δημάρχου και τον δημοτικό σύμβουλο


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 236 ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ:

«Άρθρο 236

Έκπτωση εξαιτίας καταδίκης
1. Οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμά τους:
γ. Αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάραξη, κιβδηλεία, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, καταπίεση, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία, καθώς και για παράβαση καθήκοντος. Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Ελεγκτή Νομιμότητας.

β.α. Εάν εκδοθεί καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, σε πρώτο βαθμό, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου ή για κακουργήματα, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας….»

Δεν ισχύει πια ο παλιός Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, η διάταξη 146 § 1 β του οποίου αντικαταστάθηκε με την προηγούμενη:

«Άρθρο 146
Έκπτωση εξαιτίας καταδίκης
 …γ) Αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάραξη, κιβδηλεία, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, καταπίεση, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, εφόσον από τη διάπραξη του αδικήματος αυτού προξενείται οικονομική βλάβη στο Δήμο, στην Κοινότητα ή στα νομικά τους πρόσωπα…»

Καλούνται λοιπόν οι εμπλεκόμενοι να απαντήσουν στους ψηφοφόρους:
1. Γνώριζαν το άρθρο του Καλλικράτη όταν έβαζαν υποψηφιότητα;
 
2. Αν τα γνώριζαν, οι ίδιοι αντιλαμβάνονταν ότι - με τα δικαστήρια που είχαν - ήταν πολύ πιθανό να τεθούν σε αργία;
3. Αν γνώριζαν γιατί δεν ενημέρωσαν τον κόσμο πριν από τις εκλογές αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους κατά την εκλογή αναπληρωτή δημάρχου;
4.Υπάρχει άλλη εκρεμμής δίκη με κάποιον από τους συμβούλους - αυτούς που απέμειναν - της συμπολίτευσης ή τους αντικατάστατες τους;

Διαβάστε περισσότερα...

ΗΜΕΡΙΔΑ Π Ε ΠΙΕΡΙΑΣ

                                       Π ρ ό σ κ λ η σ η



                     Σας προσκαλούμε στην ημερίδα με τίτλο:

               “Εναλλακτικές Καλλιέργειες στην Πιερία: Το Ιπποφαές”

που διοργανώνει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας σε συνεργασία με το Κέντρο Δήμητρα Πιερίας και την Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας,
και θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (4ος όροφος).









ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

10.30            Προσέλευση
10.45            Έναρξη – Χαιρετισμοί
11.00            Νέες καλλιέργειες - Ιπποφαές
                   Γεώργιος Δαουτόπουλος, Καθηγητής         Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.
11.45            Η καλλιέργεια του Ιπποφαούς στην Πιερία
                   Γεώργιος Αλεξίου, Αγρότης – καλλιεργητής ιπποφαούς
12.00            Παρεμβάσεις – Συζήτηση - Συμπεράσματα


Συντονισμός Ημερίδας:

Γεωργίου – Κίτσιου Ευδοκία,
Δ/ντρια Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής


Διαβάστε περισσότερα...