Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ήττα εντός έδρας για τον Απόλλων Λιτοχώρου

ΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 8-10-2011
-ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ ΕΞΟΧΗΣ    1-4
-ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ   1-2
-ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ                0-1
-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν. ΕΦΕΣΣΟΥ ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ    2-1
-ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ    0-2
-ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ Π.Α.Ο. Κ. ΜΗΛΙΑΣ            0-1
-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ                               3-1 
-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ                       2-3
Διαβάστε περισσότερα...

Eθνικά υπερήφανοι... Επιτέλους! Ελλάς ολέ. ολέ....


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για το Μακεδονικό Αγώνα

Η Επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα, δεν είναι μια επέτειος μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων.
    Ο Μακεδονικός Aγώνας αποτελεί μία από τις πλέον ένδοξες σελίδες της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Ήταν  ο ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων, που προκλήθηκε από  το όραμα  των Βουλγάρων να προσαρτήσουν τη Μακεδονία στη Βουλγαρία και να αποδεχθεί ο ελληνικός πληθυσμός τη Βουλγαρική Εξαρχεία σαν θρησκευτική του αρχή αντί του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινοπούλεως.
     Με μοναδικούς συμμάχους την Εκκλησία και το Σχολείο,  ο ελληνικός ορθόδοξος πληθυσμός της Μακεδονίας αγωνίστηκε σκληρά   επί τρεις περίπου δεκαετίες να διαφυλάξει την ελληνικότητά του.
     Αυτή την ημέρα τιμούμε τους Μακεδονομάχους, που θυσιάστηκαν  για την απελευθέρωση της  μακεδονικής γης, που έχασαν τη ζωή τους για την επανένωση της Ελλάδας,  για να απολαμβάνουμε  εμείς σήμερα την ανεξαρτησία μας.
      Η μνήμη των Μακεδονομάχων, του Παύλου Μελά, του Καπετάν Βαγγέλη Στρεμπενιώτη, του Καπετάν Κώτα , του Κώστα Γαρέφη, του  Κωνσταντίνου  Μαζαράκη, του Γεωργίου  Μόδη, του  Γκόνου Γιώτα και άλλων Ηρώων που κατέφθασαν  από διάφορα μέρη της Ελλάδας ακόμη και από την Κύπρο για  να πολεμήσουν,  πρέπει να μένει  ζωντανή.
     Σήμερα,   οφείλουμε να θυμόμαστε  και να  τιμούμε με σεβασμό τους  Ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα για τον αέρα της ελευθερίας που αναπνέουμε. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου - Πρόσκληση σε απογευματινό καφέ

Ο Π.Ο.Λ. σας προσκαλεί σε φθινοπωρινό απογευματινό καφέ, στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση συμμετέχoyn το χορευτικό συγκρότημα από την Ουγγαρία VADVIRAG του Πολιτιστικού συλλόγου PAPA και χορευτικό συγκρότημα του Π.Ο.Λ.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση αποτελεί τιμή για τον Π.Ο.Λ.


Από το Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

Αναβολή στην εκδίκαση της μήνυσης του Γιώργου Παπαστεργίου κατά του Στέργιου Τόκα.

Σήμερα το πρωί στην Κατερίνη ήταν προγραμματισμένη η δίκη του Στέργιου Τόκα, από την μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του ο τελευταίος Νομάρχης Πιερίας, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω του γεγονότος ότι υπήρξε προειδοποίηση για έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια.

Η δίκη ορίστηκε για τις 12/11/2011
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα πουλάκι μας είπε...

  • πως στο έκτακτο Δ.Σ. της Δευτέρας στο Λιτόχωρο ο γνωστός πρόεδρος των οικοδόμων θα θέσει θέμα προ ημερησίας για την λειτουργία των καταστημάτων και για ηθική συμπαράσταση στους δημοτικούς συμβούλους.
  • μας είπε επίσης πως ο νέος πρόεδρος Δ.Σ. Γ. Κωτούλης - παρόλο που η συνεδρίαση είναι ειδική - θα δεχθεί το αίτημα και ο γνωστός πρόεδρος των οικοδόμων θα πει αυτά που υπέγραψε στην ανακοίνωσή. 
  • Αν μέσα σε όλα τα παραπάνω προσθέσεις και τις φήμες περί παράτασης της δημόσιας διαβούλευσης για το εθνικό πάρκο Ολύμπου - τις οποίες γνωρίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ. - πάμε για μία συνεδρίαση που μόνο για Όλυμπο δεν θα μιλήσουν οι φορείς.
Για ακόμη μία φορά γίνεται αντιληπτό πως οι διοικούντες τον δήμο είναι σε αδιέξοδο και παραπληροφορούν τον κόσμο με θέματα τα οποία ασχολείται μόνο ο εισαγγελέας. Στόχος τους είναι να επιτύχουν μέσα από το δημοτικό συμβούλιο πολιτική στήριξη για το θέμα της αργίας που είναι θέμα χρόνου να τεθούν.

Επειδή όμως έχουν μπερδέψει τα μήλα με τα πορτοκάλια και μέσω της ανακοίνωσης των οικοδόμων "άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου" στο θέμα αδειοδότησης των μαγαζιών, ας δούμε πως πραγματικά έχουν τα γεγονότα.

Ο Καλλικράτης σαφέστατα διευκρινίζει σε άρθρο του, ότι εφόσον καταδικαστούν (ακόμα και με εφέσιμη ποινή) για παράβαση καθήκοντος, τίθενται σε αργία. Μετά την εκδίκαση της έφεσης και εφόσον δεν δικαιωθούν, παύονται και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες εκλογές. Έως όμως την εκδίκαση της έφεσης πρέπει να τεθούν σε αργία.


Από την έως σήμερα αλαζονική συμπεριφορά των διοικούντων προκύπτει πως δεν γνώριζαν τον νόμο με τον οποίο πολιτεύθηκαν. Δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει αλλιώς την συμπεριφορά τους. 

Από την στιγμή που δεν γνωρίζουν το νόμο ας χαμηλώσουν τον τόνο. Δεν φταίει ούτε ο Δημόπουλος, ούτε ο Λάππας που είπαν στον κόσμο το τί λέει ο νόμος. Φταίνε όμως αυτοί και ειδικά ο ασκών χρέη δημάρχου που ανακίνησε το θέμα των αδειών των μαγαζιών στο δελτίο της DION τηλεόρασης και στον Άκη Τάτση. Για όλα αυτά υπάρχουν τα βίντεο που τα επιβεβαιώνουν. Ήρθε και η ανακοίνωση των οικοδομων - που τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου τους δεν γνώριζαν και τα περισσότερα είναι ανενεργά ή έχουν παραιτηθεί - και ακόμη κι αν ο εισαγγελέας δεν είχε γνώση για το τί γίνεται στο Λιτόχωρο, τα έμαθε όλα.

Έχουμε λοιπόν τους επαγγελματίες στον "αέρα" για να μην χαθεί η εξουσία. Διότι μόλις οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι τεθούν σε αργία - επειδή δεν μπορούν να αντικατασταθούν - η ισσοροπία στο δημοτικό συμβούλιο είναι οριακή.

Για όλα τα άλλα "συγκηνητικά" που ακούγονται στο στυλ: " Τί κακό κάναμε, δώσαμε σε έναν φουκαρά με διάφορα προβλήματα, την ευκαιρία να δουλέψει..." θα σχολιάσουμε μόνο τούτο. Πως 100 μέτρα παρακάτω από το κατάστημα που δώσατε άδεια, έχετε δώσει και άδεια σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα super market.

Άραγε και αυτός φουκαράς είναι; 

Και κάτι τελευταίο, αν δεν αγνοούσατε το δικαστήριο - γιατί κανείς από εσάς δεν μπήκε στην αίθουσα να δικαστεί - μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Μπορείτε επίσης να μας απαντήσετε πότε δόθηκε αρχικά η έγκριση για άδεια στο μαγαζί; Ήταν προεκλογική περιόδος του 2006 ή όχι;

Με την ευχή ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δίου - Ολύμπου να κρατηθεί στο ύψος των περιστάσεων και με την προτροπή να ρίξετε τους τόνους διότι έχετε και πάλι άδικο και εκτίθεστε ας το κλείσουμε εδώ.

dionolympos blogspot
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ ΔΟΞΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝ-ΔΟΞΑΣ

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου συνεδρίασε το νέο Δ.Σ. της Δόξας Λιτοχώρου και των Ακαδημιών Απόλλων- Δόξας.
Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προυπολογισμός του συλλόγου του έτους 2011-12.
Αποφασίστηκαν επίσης :
-Μετακίνηση για αγώνες της Δόξας και των ακαδημιών να γίνεται με λεωφορείο και εξετάστηκε πόσο εφικτό είναι ακόμα η μεταφορά των ακαδημιών από τις γειτονιές του Λιτοχώρου στο Δημοτικό στάδιο Λιτοχώρου.
-Ομοιόμορφη ένδυση όλων των ακαδημιών και της Δόξας.
-Έκδοση ημερολογίων του έτους 2012.
-Λαχειοφόρος αγορά.
Στα έσοδα του συλλόγου εκτός από τα παραπάνω υπολογίζονται και οι συνδρομές μελών-φίλων της ομάδος .
Αποφασίστηκε επίσης ότι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί και κοινοποιηθεί απολογισμός του συλλόγου.
Ορίστηκε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. να γίνει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 9μ.μ.

   ΤΟ Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

Στην τοπική του ΠΑΣΟΚ Λιτοχώρου συζητάνε για τον Όλυμπο.

Την Κυριακή στις 7 μ.μ. στα γραφεία της τοπικής, η συντονιστική καλεί τους φίλους και τα μέλη σε συζήτηση για τον Όλυμπο
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου - ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Συνήλθε εκτάκτως σήμερα Παρακευή 30 -9 -2011 η Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου με θέμα τα τελευταία γεγονότα στο Λιτόχωρο.

Τις τελευταίες μέρες η κοινωνία του Λιτοχώρου έχει αναστατωθεί από τα γεγονότα που αφορούν την ποινή ορισμένων αιρετών συμπολιτών μας του πρώην Δ.Λιτοχώρου. Εκφράζουμε ομόφωνα την ηθική συμπαράσταση μας στους συμπολίτες μας. Άνθρωποι καταξιωμένοι στην κοινωνία μας βρέθηκαν κατηγορούμενοι για ένα θέμα τυπικής και όχι ουσιαστικής διαδικασίας. Να τονίσουμε επίσης πως το θέμα των επαγγελματιών του Λιτοχώρου πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα σ’αυτές τις δύσκολες εποχές. Θέματα που έχουν να κάνουν με το «ψωμί» οικογενειών δε προσφέρονται για πολιτικά παιχνίδια. Καλό είναι λοιπόν να πέσουν οι τόνοι. Αρκετά προβλήματα μας έφερε ο Καλλικράτης, ας μην προσθέτουμε κι άλλα. Να κοιτούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ τμήμα καπνού: Απαγόρευση χρήσης συντηρητικών ουσιών

Γνωρίζουμε στους οινοποιούς, χωρικούς και μη του Νομού μας, ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρήση των ουσιών «Βενζοϊκό οξύ» και «σαλικυκικό οξύ» ή άλατα αυτών των οξέων, σαν συντηρητικά οίνων και μούστου.
Η χρήση των ουσιών αυτών στην οινοποίηση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους καταναλωτές και για το λόγο αυτό προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις τόσο για τους προμηθευτές των ουσιών αυτών στους οινοπαραγωγούς όσο και  για τους ίδιους παραγωγούς οίνων που τις χρησιμοποιούν.
Τονίζεται ότι η Υπηρεσία μας καθώς και η Χημική Υπηρεσία Κατερίνης θα προβούν σε συστηματικούς ελέγχους τόσο στα Οινοποιεία όσο και στην αγορά (λαϊκές αγορές κλπ) για τον έλεγχο των τελικών προϊόντων.
Παρτίδες, που βρεθούν να περιέχουν  τέτοιες απαγορευμένες ουσίες, θα καταστρέφονται και οι παραβάτες θα διώκονται (Ν.396/1976 άρθρα 14 &15).


Η Προϊσταμένη Δ/νσης




Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου
Διαβάστε περισσότερα...

Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σύμφωνα με το αρ. 2888/9-9-2011 έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , Γενική Γραμματείς Μακεδονίας- Θράκης, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011.

Ύστερα από τα ανωτέρω, ορίζουμε την ημέρα αυτή να πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:

Α. Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών  και Τραπεζών από ώρα 08:00’ μέχρι τη δύση του ηλίου.
Β. Φωταγώγηση των Δημόσιων  και Δημοτικών κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες.
Γ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων
Δ. Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011.


Το αναλυτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ορίζεται ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, τις ώρες που θα καθοριστούν από τις Δ/νσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

10:00 - Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Αγαθόνικο.
10:45 – Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Π.Ε Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον  Αστυνομικό Δ/ντή Π.Ε Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής, και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι Προσφυγικών συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν τη γιορτή αυτή και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Γενικά: Σε ότι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
       Τα θέματα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές..
       Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για την εγκατάσταση μικροφωνικής στο χώρο κατάθεσης στεφάνων και να διαθέσει τη φιλαρμονική.   
       Από τη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.
Σύλλογοι και Σωματεία της Π.Ε. Πιερίας που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια θα πρέπει να το δηλώσουν στη Περιφερειακή Ενότητα , Γραμματεία Αντιπεριφερειάρχη, τηλ: 2351351261 μέχρι την Παρασκευή 7-10-2011 και ώρα 12:00'.

       Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.


                                                                                    Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ

                                                                                          ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Στον Πλαταμώνα το μοναδικό εξάρι του ΛΟΤΤΟ

Ένας υπερτυχερός αναδείχθηκε από την σημερινή κλήρωση του ΛΟΤΤΟ που κερδίζει 1.820.691,49 ευρώ . Το δελτίο κατατέθηκε στο πρακτορείο της  ΓΚΑΤΖΑ ΒΙΟΛΕΤΤΑΣ ΣΤΟΝ  ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ.
Οι τυχεροί αριθμοί είναι:
3, 7, 20, 25, 29, 44
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας - Νέα Δημοκρατία: Δελτίο Τύπου για τα δύο χρόνια ΠΑΣΟΚ


 Κατερίνη  05/10/2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΑΠΟ ΤΟ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Το ΠΑΣΟΚ, αφού κέρδισε τις εκλογές κοροϊδεύοντας τον Ελληνικό λαό με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν», συνεχίζει, μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας,  την ίδια κοροϊδία, αφού οι κυβερνητικές προβλέψεις και διαβεβαιώσεις διαρκώς διαψεύδονται και οι αποκλίσεις από τους στόχους διογκώνονται. Αποκλίσεις που οδηγούν σε νέα, δυσβάσταχτα μέτρα. Μέτρα κοινωνικά άδικα και οικονομικά αναποτελεσματικά. Όπως αυτά που λαμβάνονται ή θα ληφθούν μέσα στο 2011, συνολικού ύψους περίπου 10% του ΑΕΠ για να μειωθεί το έλλειμμα, εάν μειωθεί, μόλις κατά 2% του ΑΕΠ. Και όλα αυτά γιατί έχει αποτύχει η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Τόσο στην έμπνευση όσο και στην εκτέλεσή της. Τόσο στη επίτευξη της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Δυστυχώς για τη χώρα ο έλεγχος της Οικονομίας έχει χαθεί.
Τα αρνητικά αποτελέσματα των χειρισμών της Κυβέρνησης αυτά τα 2 χρόνια είναι ορατά και μετρήσιμα:
·     Η ύφεση είναι μεγάλη, πολύ βαθύτερη από τις αρχικές και πρόσφατες εκτιμήσεις.
·     Η ανεργία έχει διαμορφωθεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα.
·     Η ψυχολογία νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχει καταρρεύσει.
·     Η αναπτυξιακή διάσταση απουσιάζει.
·     Αποκρατικοποιήσεις δεν πραγματοποιούνται.
·     Η ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας επιδεινώνεται.
·     Το κόστος δανεισμού έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
·     Το «εσωτερικό χρέος» έχει διογκωθεί.
·     Το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί και διατηρεί τη δυναμική του.
·     Οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται.
Αξίζει ενδεικτικά να αναφέρουμε:
Η ύφεση βάθυνε
• Η χώρα έχει εισέλθει σε μακροχρόνιο «παγετώνα».
– Η ύφεση διαμορφώθηκε στο 7,3% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο του 2011, από 3,0% το 3ο τρίμηνο του 2009 (μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία).
– Η ιδιωτική κατανάλωση σημείωσε μείωση κατά 6,8% και οι συνολικές επενδύσεις μείωση κατά 7,9%.
Η ανεργία διογκώθηκε
• Η Κυβέρνηση, με την ακολουθούμενη δημοσιονομική και εισοδηματική πολιτική, έχει διευρύνει τα «λουκέτα» στην αγορά.
• Η ανεργία έχει λάβει δραματικές διαστάσεις.
– Διαμορφώθηκε στο 16,0% τον Ιούνιο του 2011, από 11,6% τον Ιούνιο του 2010 (και 9,1% το Σεπτέμβριο του 2009).
– Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (32,9%) [το 24,6% του συνόλου των ανέργων].
• Ο αριθμός των ανέργων έχει αυξηθεί κατά 337.000 σε λιγότερο από 2 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Το λιανεμπόριο κατέρρευσε
• Η υποχώρηση των πωλήσεων στο λιανεμπόριο είναι ραγδαία.
– Η υποχώρηση του όγκου διαμορφώθηκε στο 9,9% τον Ιούνιο του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.
– Η μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων παρατηρήθηκε στα καταστήματα
φαρμακευτικών-καλλυντικών, επίπλων-ηλεκτρικών ειδών-οικιακού εξοπλισμού, τροφίμων και βιβλίων-χαρτικών.
Το χρέος μεγάλωσε
• Το χρέος αυξάνει και διατηρεί τη δυναμική του.
– Εκτοξεύθηκε στα 353,7 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου του 2011, από 298 δισ.ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2009.
– Το χρέος έχει αυξηθεί κατά 56 δισ. ευρώ στους πρώτους 24 μήνες
διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Aποκρατικοποιήσεις δεν γίνονται
• Η Κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια αποκρατικοποίηση επί 2 χρόνια (πλην του ΟΤΕ, και αυτή με σχετική απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και με πολύ χαμηλό τίμημα).
Τα μέτρα για το 2011 πολλαπλασιάζονται
• Tο Μνημόνιο προέβλεπε 9 δισ. ευρώ για εφέτος.
• Ο Προϋπολογισμός 14 δισ. ευρώ.
• Το Μεσοπρόθεσμο 21 δισ. ευρώ.
• Και σήμερα ο λογαριασμός αγγίζει τα 23 δισ. ευρώ.
Υπερδιπλάσια από αυτά που είχαν προβλεφθεί στο Μνημόνιο.

Η πρόταση της ΝΔ ήταν και παραμένει ξεκάθαρη:
Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Όσο για την προσπάθεια απαξίωσης της πρότασης της ΝΔ, γίνεται ακριβώς επειδή το ΠΑΣΟΚ ποτέ του δεν διαπραγματεύθηκε, για το παραμικρό, και δεχόταν τα πάντα χωρίς αντίρρηση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...