Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το ΣΕΛ γνωστοποιεί στα μέλη του ότι δημιουργείται Τουριστικός Οδηγός αγοράς που αφορά τα διαμερίσματα του Δήμου Δίου Ολύμπου:
α)Λιτοχώρου 
β)Παντελεήμονα 
γ)Πλαταμώνα 
δ)Πόρων

 Όσοι επαγγελματίες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με καταχώριση στον οδηγό μπορούν να τηλεφωνούν στο τηλέφωνο 6955499905.
Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών

Η 24η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα των Ηνωμένων Εθνών. Σήμερα, γιορτάζουμε την επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που λειτούργησε με όραμα και σκοπό τη διασφάλιση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της έννομης τάξης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, του σεβασμού μεταξύ των κρατών και την αποτροπή των πολεμικών συγκρούσεων. 

Επιβεβλημένη η παρουσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που καθιέρωσε έναν κώδικα συμπεριφοράς των κρατών και αγωνίζεται για την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών, την εξάλειψης της βίας, της φτώχειας και του υποσιτισμού, την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου όλων των λαών, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εδραίωση της δημοκρατίας, την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, την προστασία του περιβάλλοντος, την άρση των διαφόρων ανισοτήτων αλλά και την προώθηση της συνεργασίας για την εξεύρεση λύσεων σε θέματα κρίσεων, οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα.  

Η σύσταση του υπερεθνικού αυτού οργανισμού- προς όφελος της ανθρωπότητας- έδωσε ελπίδες στους λαούς για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, καθώς με διεθνείς συνθήκες κοινής αποδοχής, διαμορφώθηκαν ισχυρές αρχές που διέπουν τη συμπεριφορά των κρατών και καθορίζουν τη νομική και ηθική υπόσταση των πράξεων των κρατών και των εθνών. 

Η σημερινή επέτειος είναι μια ευκαιρία αναγνώρισης του έργου του ΟΗΕ, περισυλλογής και εντατικοποίησης των δράσεων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών των λαών και την προώθηση της κοινωνικής προόδου. 

Το μήνυμα της σημερινής επετείου επικεντρώνεται στην πίστη και την εφαρμογή όλων των αρχών και των αξιών που αποτέλεσαν τη βάση για την ίδρυση του Ο.Η.Ε. , για μια πιο ειρηνική, ασφαλή και δυνατή διεθνή κοινότητα για τις υπάρχουσες γενιές και τις γενιές που έπονται.
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ας γίνει Σπόρος ο άδικος θάνατος του "πολεμιστή" Δημήτρη Κοτζαρίδη
απέναντι στους ευχαριστημένους,χορτασμένους και στείρους. 

  Έχουμε Χρέος να βοηθήσουμε όλοι τον Σπόρο αυτό να σωθεί,να ανθίσει, να καρπίσει και να ελευθερώσει το μέσα του καλό, για να βγάλουμε την πέτρα από την λάσπη και να κτίσουμε ένα Νέο Σπίτι ή να σκαλίσουμε επάνω της το Πνεύμα.

Με βαθύτατη λύπη και οδύνη εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του .
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.Σ.Δόξας Λιτοχώρου και ακαδημιών Απόλλων-Δόξα

Την Τετάρτη 19/10 συνήλθε το Δ.Σ. την Δόξας Λιτοχώρου και των ακαδημιών Απόλλων-δόξας. Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν;
-Έκδοση 250 ημερολογίων με δώδεκα χορηγούς οι οποίοι είναι ,και τους ευχαριστούμε: 
Play-Ground 
Πιτσαρία "ΤΟ ΤΖΑΚΙ" 
κάβα Φούντου&καφέ 
Ταβέρνα "ΤΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ" 
καφε-μπαρ "ΑΡΤΙΟ" 
Υλικά οικοδομών Καρτσιώτης-Τρυπολόγος 
Οικοδομικές επιχειρήσεις Τηλέγραφος Αχιλλέας 
Υλικά οικοδομών Αφοί Γραμματώση 
Ουζερί "Ο ΛΙΟΛΙΟΣ" 
καφε-μπαρ "ΒΙΝΥΛΙΟ" 
Καφέ-μπαρ "NUOVO" 
Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις Λέινας Απόστολος. 

-Λαχειοφόρος αγορά με δώρο ένα lap-top.Η κλήρωση θα γίνει την τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 με την κλήρωση του λαϊκού 
-Ετήσιος χορός της Δόξας και των ακαδημιών στις 17 Φεβρουαρίου 2012. -Επίσης συζητήθηκε η πλήρης ένδυσης των αθλητών, από τα projunior μέχρι και την Δόξα.Αποφασίστηκε να σταλούν επιστολές στους γονείς των αθλητών να είναι οικονομικά εντάξει , ώστε να μαζευτούν τα χρήματα και βρεθούν χορηγοί επαγγελματίες. Αξίζει να σημειωθεί 120 αθλητές αθλούνται και μετέχουν σε εκδηλώσεις του συλλόγου. 
-Αποφασίστηκε να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε να βρεθεί χώρος στο γήπεδο για να μπει το υλικό των τμημάτων. 
-Τέλος η μεταφορά του παιδικού και της Δόξας για τους αγώνες με το Κεραμίδι και την Ράχη αντίστοιχα θα γίνει με λεωφορείο. 

ΦΙΛΕ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΒOΗΘΑΣ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ. 

ΤΟ Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια 21.10.2011

Η Ν.Δ. αγωνίζεται για την ανάκαμψη στον τόπο

 

Διαβάστε περισσότερα...

Τμ. Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Πιερίας: Ενημέρωση συλλόγου εργαζομένων περιφερειακής ενότητας Πιερίας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας μετά τις καταλήψεις και την συμμετοχή στην απεργία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας συνεδρίασε την Παρασκευή από τις 8.00-9.30 π.μ. προκειμένου να γίνει απολογισμός των δράσεων και προβληματισμός για μελλοντικούς αγώνες.  

Το πολυνομοσχέδιο μπορεί να ψηφίστηκε, οι αγώνες μας όμως δεν πήγανε χαμένοι και δεν τελειώνουν εδώ. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να υπερασπιζόμαστε τις Δημόσιες Υπηρεσίες, την εύρυθμη λειτουργία και λειτουργική αναδιάρθρωσή τους. Είναι χρέος και καθήκον μας να διασφαλίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και το Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών. 

Οι γυναίκες συνάδελφοι ντυθήκαμε στα μαύρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας και λύπης για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Η προφητική καμπάνα απ’ τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Φεστερίδη.

Η φωτογραφία είναι από περιφερειακά blog και από  την εφημερίδα  «Τα Νέα» της 18-10-2011. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, αστυνομικός και συνδικαλιστής Γιώργος Φεστερίδης, που εκλέχθηκε με το συνδυασμό «Μέτωπο Ανάπτυξης» του Μάρκου Μπόλαρη συμμετείχε στην διαδήλωση της πανελλήνιας αστυνομικών την Τρίτη…κρατώντας μια καμπάνα. Δυστυχώς, ήταν προφητικός.


Και άλλο ψηφοκαμπανάκι αλλά και δήλωση προς υπουργό «Είστε πολιτικά ανάπηροι…Δε βλέπετε το τρένο που έρχεται καταπάνω σας;»

Συνομιλία που καταγράφηκε προχθες και πάλι μεταξύ περιφερειακού συμβούλου απ’ την Κεντρική Μακεδονία και πόντιου Υπουργού, παρουσία δυο άλλων βουλευτών. Η συνδιάλεξη ήταν τηλεφωνική και ο περιφερειακός σύμβουλος που πιθανόν να κατάγεται από την περιοχή μας φέρεται να είπε σε υπουργό: «Είστε πολιτικοί ανάπηροι… δε βλέπετε το τρένο που έρχεται καταπάνω σας.». Τα κείμενα δημοσιεύθηκαν σε διάφορα blog χωρίς όνομα και φωτογραφία, εμείς δε προσθέτουμε μια φωτογραφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο επειδή πιθανολογούμε ότι τα παραπάνω ελέχθησαν από κάποιο σύμβουλο που βρίσκεται στα μπροστινά έδρανα, σε συνδυασμό με το ότι προχθές ήταν ο μοναδικός που μειοψήφησε από την πλειοψηφία αλλά και την ισχυρή μειοψηφία.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση βιβλίου "Η αγάπη που άνθισε στην ψυχή μου" της Ειρήνης Φραγκάκη

Το βιβλιοπωλείο ΣΑΒΒΙΔΗΣ και ο Εκδοτικός Οργανισμός ΔΥΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν σε εκδήλωση γνωριμίας με τη συγγραφέα Ειρήνη Φραγκάκη και το βιβλίο της "Η αγάπη που άνθισε στην ψυχή μου". 
  Τη συγγραφέα θα προλογίσει η κα Γεωργία Κακαλοπούλου, συγγραφέας. 
Η παρουσίαση θα γίνει τη Παρασκεύη 21 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00, στο ART CAFFE, Τσακάλωφ 3 Κατερίνη. 

Πληροφορίες: 
βιβλιοπωλείο ΣΑΒΒΙΔΗΣ, τηλ.: 23510 46830 καφετερία ART CAFFE, τηλ.: 6978 611 230
Διαβάστε περισσότερα...

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ ΤΗΣ 71ης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Για τον εορτασμό της 71ης ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, σύμφωνα και με τις αρ. 42903 και 42904/29-09-11 εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ.ΔΔΑ ορίζονται για την πόλη της Κατερίνης οι παρακάτω εκδηλώσεις: 

A. ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 
Εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλου του νομού και ανάπτυξη σ' αυτούς της σημασίας της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις σ' όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ. 
Για τις Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτήριο της Περιφερειακή Ενότητας η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων στον 4ο όροφο και ώρα 13.00΄.
Ώρα 12.00΄ Προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας από αντιπροσωπείες όλων των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (όπως καθορίζεται στο συνημμένο αναλυτικό πρόγραμμα), προσκόπων, ναυτοπροσκόπων, συλλόγων και σωματείων. 
 
Β. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 
1. Ώρα 08.00΄ Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ' όλες τις εκκλησίες. 
2. Ώρα 08.00΄ - 08.15΄ Εωθινό-Θούρια και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. 
3. Ώρα 11.00΄ Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Αγαθόνικος με το Ιερατείο της πόλης. Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό ο κ. Ζάλιος Χρήστος, Υποδιευθυντής του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης. 
4. Ώρα 11.30΄ Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, από τα κόμματα και από εκπροσώπους Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και Παραρτημάτων Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 
5. Ώρα 11.45΄ Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Συλλόγων. 
6. Ώρα 17.00΄ Στην πλατεία Δημαρχείου θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας. 

Γ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ - ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ 
Από την 8η πρωινή της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια και Δημοτικά καταστήματα καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ. και Ι.Δ των Οργανισμών και των Τραπεζών, τα ιδιωτικά καταστήματα, οι οικίες, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης της Κατερίνης. 
Τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια και Δημοτικά καταστήματα, καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, Τραπεζών και Οργανισμών, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης. ΓΕΝΙΚΑ Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη. 
Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές. Οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των σχολείων εκτός πόλης Κατερίνης σχετικά με τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2011.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη μικροφωνική εγκατάσταση στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας, τη διευθέτηση των χώρων των επισήμων, των καταθέσεων και της παρέλασης και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου. Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης. 
Από τον Δήμο Κατερίνης τελετάρχες ορίζονται η κα Ευαγγελία Ζαμαντζά - Μπουγά και ο κ. Γιώργος Φυδάνογλου. Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση όλων των σχολείων θα έχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Γ.Φ.Α. κ. Παυλίδης Θεόδωρος, με βοηθούς τους καθηγητές Φ. Α. κ.κ. Αθανασιάδη Παναγιώτη, Γκούμα Ευριπίδη, Βαρυτιμίδη Θεοχάρη, Σιαμάγκα Θεόδωρο και Τουλιοπούλου Αναστασία. 
Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης. 

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 
ΤΗΣ 71ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 

Α. ΠΕΜΠΤΗ 27 Οκτωβρίου 2011  
Ώρα 12.00΄ Προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας από αντιπροσωπείες όλων των Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Κατερίνης, τους προσκόπους, Ναυτοπροσκόπους, Συλλόγους και Σωματεία. Σχολεία για την κατάθεση ορίζονται, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης για την Α/θμια Εκπ/ση και το 1ο ΓΕΛ Κατερίνης για τη Β/θμια. Τα δύο αυτά σχολεία εκτός από τους σημαιοφόρους και παραστάτες θα διαθέσουν και από ένα τμήμα παρέλασης. 
Όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα εκπροσωπηθούν κατά την κατάθεση από τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες με στολή παρέλασης και θα συνοδεύονται από εκπαιδευτικό. Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στην αυλή του 5ου Γυμνασίου στις 11.45΄. Τα ορισθέντα πιο πάνω σχολεία να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια. 
Όσοι Σύλλογοι ή Σωματεία επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη 26-10-2011, ώρα 14.00΄ στο Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, στο τηλέφωνο: 2351351261.
  Υπεύθυνος για την κατάθεση ορίζεται η καθηγήτρια Φ.Α. του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης κα Αναστασίου Ελισάβετ. Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημ. Ωδείου στο χώρο της κατάθεσης 

Β. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 Οκτωβρίου 2011 
Ώρα 10.50΄ Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες όλων των σχολείων της πόλης θα βρίσκονται έγκαιρα στον Καθεδρικό Ι. Ναό για τη Δοξολογία, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντεταγμένοι στο χώρο του Μνημείου της Πλατεία Ελευθερίας. Μετά την τελετή κατάθεσης στεφανιών θα μεταβούν στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης. Χώροι συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης ορίζονται: α) Η οδός Ειρήνης για τα Δημοτικά Σχολεία, β) Η οδός Ίωνος Δραγούμη για τα Γυμνάσια. γ) Η οδός Τερζοπούλου για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ, δ) Η οδός Ίωνος Δραγούμη για τους Συλλόγους και τα Σωματεία, ε) Η οδός Ειρήνης για τους Πρόσκοπους, Ναυτοπρόσκοπους Οι υπεύθυνοι των σχολείων που θα οριστούν, θα συνεργαστούν με τους τελετάρχες και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Γ.Φ.Α. κ. Παυλίδη Θεόδωρο, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης με βοηθούς τους καθηγητές Φ. Α. κ. Αθανασιάδη Παναγιώτη, Γκούμα Ευρυπίδη, Βαρυτιμίδη Θεοχάρη, Σιαμάγκα Θεόδωρο, και Τουλιοπούλου Αναστασία. Ώρα 17.00΄ Στην πλατεία Δημαρχείου θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας. Οι τελετάρχες θα καθορίσουν τις επί μέρους λεπτομέρειες σ' όλες τις εκδηλώσεις. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2351351261 Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας. Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ - 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α  Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ  
ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

Στις 24 Οκτωβρίου 2011 ημέρα Δευτέρα θα εορτασθεί η Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών. 
Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας αυτής, σύμφωνα με τις αρ. 42901 & 4902/29-09-11 αποφάσεις του Υπ. Εσ. Δ. Δ. και Αποκέντρωσης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:  
1. Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων, των Δημοτικών, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Κοινοτικών καταστημάτων από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ηλίου της 24ης Οκτωβρίου 2011. 
2. Ώρα 10.30΄: Κατάθεση στεφάνου από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας. 
Στην κατάθεση παρακαλούνται να παραστούν οι Αρχές του Νομού, της πόλης της Κατερίνης, οι Δ/ντες και Προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Ν.Π.Δ και Ι. Δικαίου, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων. 
Τιμές, παρακαλούνται να αποδώσουν το Τμήμα Στρατού με μέριμνα του Διοικητού Φρουράς Κατερίνης και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. 
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να φροντίσει για το σημαιοστολισμό και ευπρεπισμό του χώρου του Μνημείου. 
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Συμεωνίδης Μιχάλης. 
Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

16ο Δημοτικό Σχολείο - Εγκαίνια  

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας 
τα εγκαίνια του νέου Σχολείου στο οποίο στεγάζονται 
το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και το 25ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης 
που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10:30 το πρωί.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη συγκομιδής ακτινιδίων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας ανακοινώνει ότι ορίζεται η 18 – 11 – 2011 ως ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων για την εμπορική περίοδο 2011 – 2012. 

Ειδικότερα καθορίζεται ότι:

1.     Οι παραγωγοί ακτινιδίων από την ημερομηνία αυτή μπορούν να προβαίνουν σε συγκομιδή του προïόντος  εφόσον έχει διασφαλισθεί ότι οι συγκομισμένοι καρποί είναι επαρκώς ανεπτυγμένοι και σε ικανοποιητικό στάδιο ωρίμανσης. Μετά το τέλος της συγκομιδής καταθέτουν στο Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Πιερίας Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία αναφέρουν την ημερομηνία συγκομιδής τους καθώς και τη συγκομισμένη ποσότητα.
2.     Οι τυποποιητές – συσκευαστές στην περιοχή παραγωγής προβαίνουν σε τυποποίηση – συσκευασία των ακτινιδίων εφόσον αυτά έχουν αποκτήσει φυσιολογικά, τουλάχιστον 6,2º Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.
3.    Οι έμποροι διαθέτουν τα ακτινίδια σε όλα τα άλλα στάδια εμπορίας που έπονται της τυποποίησης – συσκευασίας, της εισαγωγής και της εξαγωγής, αφού αυτά έχουν αποκτήσει τουλάχιστον 9,5º Brix.

Επισημαίνεται ότι υπηρεσία μας θα διενεργεί  δειγματοληπτικούς ελέγχους  στα τυποποιητήρια – συσκευαστήρια του νομού, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι το προïόν έχει αποκτήσει τουλάχιστον 6,2º Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%. Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων, οι αντίστοιχες παρτίδες  καταστρέφονται με ευθύνη του κατέχοντος φορέα,  ενώ οι υπεύθυνοι θα υφίστανται τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ- ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

 
Η     18 – 10  – 2011  οριζεται  ως ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων για την εμπορική περίοδο 2011 – 2012.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

"ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΩ ΜΕ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ"!!!

ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Μετά τη διαγραφή της Λούκας Κατσέλη ο πρωθυπουργός θα πρέπει αύριο κι όλας, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Ο ίδιος σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας τα ΝΕΑ στις 20 Ιουνίου 2010 (εδώ), είχε διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να κυβερνήσει με 153 βουλευτές. 

Το ρεπορτάζ και η διαρροή δεν διαψεύστηκε ποτέ. 

Σήμερα που η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έχει 153 μέλη, για ποιον λόγο παραμένετε πρωθυπουργός κύριε Παπανδρέου;
Fimotro
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, Δελτίο Τύπου: Ο ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΒΡΙΖΕΙ

Σε κατάσταση πανικού ο Πρωθυπουργός βάλλει κατά της ΝΔ και του Προέδρου της, σαν να είναι αυτή η παράταξη που κυβερνά και οδηγεί την Ελλάδα στα πρόθυρα του γκρεμού. 
Υπό τον τίτλο “εθνική συνεννόηση”, ο πανικόβλητος Πρωθυπουργός δηλώνει μοναδικός και γνήσιος πατριώτης, εντοπίζοντας έλλειμμα πατριωτισμού σε όσους προτείνουν τον εναλλακτικό δρόμο της επανεκκίνησης της οικονομίας. Ακούγοντας την ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Κ.Ο. του κόμματός του και παρακολουθώντας τις μετέπειτα συναντήσεις του, εύλογα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι είναι θεατής στο θέατρο του παραλόγου. 
Από τη μια, o Πρωθυπουργός, διεκδικεί το ρόλο του «σωτήρα» και καθυβρίζει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την υπεύθυνη στάση που τήρησε ενάντια στη λανθασμένη μνημονιακή πολιτική. 
Από την άλλη, ο ίδιος άνθρωπος τον καλεί να συναινέσει όχι μόνο στις λάθος επιλογές αλλά και σε συμφωνίες που δεσμεύουν τη χώρα και για τις οποίες αρνείται να ενημερώσει την Αντιπολίτευση. Την ίδια ώρα, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει τη συναίνεση ούτε των υπουργών της.  
Κατά τη συνήθη τακτική του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Παπανδρέου στην προσπάθεια να καλύψει την ένδεια πολιτικών θέσεων και συγκεκριμένου προγράμματος, καταφεύγει εκ νέου σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και ύβρεις. Αναζητά διακαώς συνενόχους στην καταστροφική πολιτική της τελευταίας διετίας και επιδιώκει τη δέσμευση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χωρίς ουσιαστική ενημέρωση για όσα παρασκηνιακά φαίνεται να έχει συμφωνήσει. Και αυτό ακριβώς επεσήμανε στον κ. Παπανδρέου ο Αντώνης Σαμαράς στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, ότι δεν μπορεί δηλαδή να νομιμοποιήσει πράξεις και γεγονότα που του είναι άγνωστα. 
Δεν μπορεί να υπερασπιστεί μια ανύπαρκτη «εθνική γραμμή» και δεν μπορεί να «κάψει» την προοπτική της χώρας για μια άλλη λύση. Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα πάει στις Βρυξέλλες, όχι όμως ως συνένοχος στο κάδρο του πρωθυπουργού αλλά για να δώσει μια ακόμη μάχη προς όφελος της χώρας συναντώντας τους ομολόγους του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι αυτός που τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία. 
Αντιθέτως, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εκείνος που με τις πράξεις του δείχνει ότι δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος αυτά που λέει και δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια συνεννόησης. Είναι αυτός, που αρνείται πεισματικά να καταλάβει αυτό που αντιλαμβάνεται κάθε Έλληνας: Ότι ο δρόμος που έχει χαράξει είναι αδιέξοδος. Στρατευμένος στο δρόμο της ευθύνης και της συνέπειας, ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει δικαιωθεί πλήρως για τις πολιτικές και οικονομικές του επιλογές. 
Με βασικό συνομιλητή την κοινωνία και όχι τους αυτοαποκαλούμενους κυβερνητικούς «σωτήρες» της αποδεικνύει την πίστη του στην εθνική ενότητα στηρίζοντας έμπρακτα στο κοινοβούλιο κάθε πρόταση που συμβάλλει στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας. Αντιθέτως ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του με λανθασμένες και αντιφατικές επιλογές βύθισαν τη χώρα στην ύφεση και τους πολίτες στην κατάθλιψη. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την συνεχή επιβολή φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά και παρά τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, τα οικονομικά μεγέθη του προϋπολογισμού έχουν εκτροχιαστεί. 
Η σύγκριση του πρώτου εννεάμηνου του 2011 με το αντίστοιχο του 2009, τελευταία περίοδος διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, δείχνει ότι: 
• Τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά 0,7%. 
• Οι δαπάνες είναι οριακά αυξημένες κατά 0,2%. 
• Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) είναι μειωμένες κατά 55% (ή κατά 4,3 δισ. ευρώ). 
• Το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού, δηλαδή το έλλειμμα εκτός του ΠΔΕ, είναι αυξημένο κατά 2%. 
Δυστυχώς για τη χώρα, η Κυβέρνηση Παπανδρέου εμμένει σε τακτικισμούς και δημιουργεί τραγικά αδιέξοδα. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ TOΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

TO ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους Εµπόρους, τους συναδέλφους της Εστίασης, του Βιοτεχνικού κλάδου, τον Δήμο Δίου Ολύμπου, καθώς και όλους τους Συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσµα για το καθολικό κλείσιµο των καταστηµάτων στις 19/10/2011 και το κάλεσμα στην Κεντρική Πλατεία του Λιτοχώρου. 

Το µήνυµα που θέλαµε να περάσουµε…ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΜΕ. 

∆υστυχώς, δεν πιστεύουµε ότι οι παραλήπτες έχουν την ικανότητα ή την διάθεση να το επεξεργαστούν και να το εφαρµόσουν στις αποφάσεις τους. Κλειστή Αγορά - Αποδεκατισµένη Κοινωνία - Νεκρή Οικονοµία.. 

Αν είναι αυτό που επιθυµούν µε τα µέτρα που επιβάλλουν, ας µας το δηλώσουν. Αν δεν έχουν την δυνατότητα να τροποποιήσουν τις αποφάσεις τους, ας µας δηλώσουν την πλήρη ανικανότητά τους και ας αποχωρήσουν . 

Αδιέξοδα στην οικονοµία δεν υπάρχουν. 

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΣΩ - ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Top 20 Pasok Voters Countdown

Διαβάστε περισσότερα...

Προαναγγελία εκδήλωσης της Ε.Π.Π. για τον καρκίνο μαστού και τραχήλου τής μήτρας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.00 Μ.Μ. 
Ομιλία για τον «καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας» 
* ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ Δ.ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΩΝ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ (HPV). 
* ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, το τμήμα γυναικών της ένωσης Ποντίων Πιερίας διοργανώνει ενημερωτική ομιλία σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του ενδομητρίου και των ωοθηκών, για τους παράγοντες κινδύνου και για τη σημασία της πρόληψης.  

Ομιλητής θα είναι ο ιατρός Δημήτρης Προκοπίδης, μέλος της ελληνικής εταιρείας έρευνας και αντιμετώπισης του ιού των θηλωμάτων (HPV). Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων της ένωσης Ποντίων Πιερίας (πίσω από το πάρκο), το Σάββατο στις 22 Οκτωβρίου 2011 και στις 7.00 μ.μ.
Διαβάστε περισσότερα...

Στη Δικαιοσύνη 75χρονος για να δικαστεί εξαιτίας κοπής δένδρων σε παρολύμπιο δάσος

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΚΟΒΕ ΔΕΝΔΡΑ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ 
Μηνύσεις κατά 75χρονου για σφαγή δένδρων σε παρολύμπιο δάσος 
* ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΠΙΛΗΦΘΗΚΕ ΤΟ ΔΑΣΟΝΟΜΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ, ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ, ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ. 
* ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. 

Μηνύσεις κατατέθηκαν κατά 75χρονου, επειδή διαπιστώθηκε ότι έκοβε, για δεύτερη φορά μέσα σε 4 μήνες, δένδρα ηλικίας από 30 έως 75 ετών σε δάσος που βρίσκεται απέναντι από το κάστρο του Πλαταμώνα. 

Ο δράστης είχε καταγγελθεί από πολίτες, επιλήφθηκε η διεύθυνση δασών Πιερίας δια του δασονομείου Λιτοχώρου και τώρα ο 75χρονος θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη για κατ’ επανάληψη και εκ προμελέτης έγκλημα κατά δασικού περιβάλλοντος στον Όλυμπο. 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 
Η πρώτη κοπή δένδρων, σε έκταση 1,5 στρέμματος, έγινε τον Ιούλιο του 2011, το γεγονός καταγγέλθηκε, επιλήφθηκε έγκαιρα η δασική υπηρεσία, κατέθεσε μηνύσεις σε βάρος του δράστη, διακόπηκε το έγκλημα κατά του δάσους και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. 
Όμως ο 75χρονος φαίνεται ότι είναι αδιόρθωτος, γι αυτό και την Κυριακή 16/10, φέρεται ότι έβαλε αλλοδαπούς και άρχισαν πάλι να κόβουν δένδρα σε έκταση 2,5 στρεμμάτων, στην ίδια περιοχή. Όμως και πάλι καταγγέλθηκε, πάλι επιλήφθηκε η δασική υπηρεσία και κατατέθηκαν νέες μηνύσεις εναντίον του για έγκλημα κατά του δάσους. 
Τα δένδρα που κόπηκαν ήταν πεύκα ηλικίας από 30 έως 75 ετών (επομένως, φαίνεται να ήταν δάσος όταν ο 75χρονος αγόρασε την έκταση 21,5 στρεμμάτων, κατά πληροφορίες, το έτος 1987), καθώς επίσης και δένδρα δάσους αείφυλλων πλατύφυλλων, όπως αριά, δάφνη, κουτσουπιά και χρυσόξυλο. 

ΕΠΙΛΗΦΘΗΚΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΝΟΜΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 
Μετά από το γεγονός αυτό η διεύθυνση δασών Πιερίας ήδη δρομολόγησε διαδικασίες για να κηρυχθεί αναδασωτέα ολόκληρη η έκταση. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η όλη διαδικασία της κήρυξης της έκτασης ως αναδασωτέας φαίνεται να ακυρώνει τα όποια τυχόν περαιτέρω σχέδια του ιδιοκτήτη ή ενδεχομένως, αργότερα, τα σχέδια κάποιων κληρονόμων του, επειδή στην εν λόγω έκταση τίποτα δεν θα είναι δυνατόν να χτιστεί υπό κανονικές συνθήκες. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συμβάν της 16ης Οκτωβρίου, αν και σημειώθηκε ημέρα Κυριακή, η διεύθυνση δασών Πιερίας άμεσα επιλήφθηκε και προέβη στις δέουσες ενέργειες. 

Σύμφωνα δε με διαβεβαιώσεις αρμοδίων, «την ίδια επαγρύπνηση θα συνεχίσει να έχει η διεύθυνση δασών προκειμένου να προστατεύεται όχι μόνο γενικά η φύση αλλά ειδικότερα ο ορεινός όγκος του Ολύμπου και μάλιστα παρά το γεγονός ότι το δασαρχείο αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις τόσο ως προς το προσωπικό όσο και ως προς τον εξοπλισμό». 

Άλλωστε, η περιοχή όπου έγιναν οι παράνομες ενέργειες είναι όχι μόνο δασική και παρολύμπια αλλά είναι και κοντά στο κάστρο του Πλαταμώνα, είναι μια ευαίσθητη περιοχή από αρχαιολογικής πλευράς αλλά και ευαίσθητη ως προς την αισθητική του όλου τοπίου. 

ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ 
 Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα στα Δικαστήρια φαίνεται ότι έχει δοθεί συγκεκριμένη εντολή από υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης, γι αυτό και υπάρχει αμείλικτη συμπεριφορά εναντίον δραστών για εγκλήματα κατά του δάσους και του περιβάλλοντος ενώ οι ποινές που αποφασίζονται είναι αυστηρές και τα χρηματικά πρόστιμα θεωρούνται υπέρογκα δεδομένου μάλιστα ότι επιβάλλονται σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.Κ.ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ-11 - Προαναγγελία συνάντησης παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων τού Δ.Δίου-Ολύμπου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ» 

Εκδήλωση τιμής στο έπος του ‘40 

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 10 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ 

Εκδήλωση τιμής στο έπος του ’40 πραγματοποιεί η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου με μια συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων του δήμου όπου θα παρουσιάσουν στο κοινό παραδοσιακούς χορούς, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις ώρα 6.00 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας». 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 10 παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα που δραστηριοποιούνται εντός του δήμου Δίου-Ολύμπου, κατά αλφαβητική σειρά, ως εξής: 

1. Αγροτικός, μορφωτικός, εκπολιτιστικός και τουριστικός σύλλογος Καρίτσας «Ο Όλυμπος» 
2. Εξωραϊστικός σύλλογος Νέου Παντελεήμονα 
3. Πνευματική κίνηση Λεπτοκαρυάς 
4. Πνευματική κίνηση Σκοτίνας 
5. Πολιτιστικός, μορφωτικός σύλλογος «Ολύμπιος Ζευς» Δίου 
6. Πολιτιστικός όμιλος Λιτοχώρου 
7. Πολιτιστικός σύλλογος Κονταριώτισσας «Πίερες» 
8. Πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» 
9. Πολιτιστικός σύλλογος «Το Στουπί» 
10. Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης»
Διαβάστε περισσότερα...

“Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή” ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΥΓΕΤΕ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/10/19/128277/



Μιλάει ο Λαός – εκατοντάδες χιλιάδες στο κέντρο της Αθήνας


φωτό Antinews
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών -εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 200.000.
Η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι είναι γεμάτοι κόσμο από νωρίς το μεσημέρι, ενώ η προσέλευση των διαδηλωτών συνεχίζεται.
Η πορεία κάλυπτε όλους τους δρόμους από το Πεδίον του Άρεως έως το Σύνταγμα.
Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ πλημμυρισμένοι από διαδηλωτές είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Σταδίου και Πανεπιστημίου γεμάτες μέχρι την Ομόνοια.
φωτό Antinews
Ενταση πριν από λίγο,στη Β.Σοφίας έξω από τη βουλή,όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων,αποκομμένοι από το σύνολο της διαδήλωσης,προσπάθησαν να ρίξουν τον γνωστό “φράχτη”, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων γιά να τους απομακρύνουν.
Νωρίτερα,μικροένταση επικράτησε εξω από τη Μ.Βρεττάνια,καθώς ομάδα νεαρών που φορούσαν μαύρα, διαπληκτίστηκαν με διαδηλωτές, οι οποίοι και τους απώθησαν.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μπροστά από μπλόκ του ΠΑΜΕ που είναι στο Σύνταγμα και στη Β. Σοφίας μέχρι την πρεσβεία της Αιγύπτου, μπήκαν ομάδες που ήρθαν από τον πεζόδρομο της Ζαλοκώστα.
φωτό Antinews
Στην προσαγωγή νεαρών προχώρησε η αστυνομία, ύστερα από έλεγχο που διεξήγαγε σε αστικό λεωφορείο.
Συγκεκριμένα, σε λεωφορείο που βρίσκονταν παρέα τεσσάρων νεαρών, ένας επιβάτης αντιλήφθηκε ότι κουβαλούσαν κάτι ύποπτο στα σακίδιά τους, ίσως και μολότοφ, όπως ανέφερε στην καταγγελία του στην αστυνομία.

Το πούλμαν που εκτελούσε δρομολόγιο «Παλαιά Κοκκινιά- Ομόνοια», σταμάτησαν οι αστυνομικοί στην οδό Πειραιώς, στο ύψος του Μοσχάτου και μετά από ελέγχους προέβησαν στην προσαγωγή κάποιων εκ των νεαρών.
Διαβάστε περισσότερα...