Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011


Διαβάστε περισσότερα...

Στροφή στην ομαλότητα: Εκλογές!

 
«Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, πριν λίγες μέρες να εξαγγείλει δημοψήφισμα, προκάλεσε τεράστια αναταραχή μέσα στην Ευρώπη, έκανε πολύ χειρότερη την κρίση μέσα στην Ελλάδα, πόλωσε επικίνδυνα τον Ελληνικό λαό και μπλόκαρε την 6η δόση του δανείου. 
Η Νέα Δημοκρατία πήρε πρωτοβουλία αμέσως να αποκαταστήσει την τεράστια ζημιά και να αποσοβήσει τους ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους. Αυτό ήταν για μας καθήκον εθνικής αξιοπρέπειας και ευρωπαϊκής ευθύνης. Διακηρύξαμε ότι αποδεχόμαστε τη νέα συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, την οποία έτσι κι αλλιώς την είχαμε από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσει «αναπόφευκτη». Άλλωστε το κείμενο της 26ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα, ενώ περιλαμβάνει το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης. 
Ενώ, λοιπόν, η χώρα είχε εξασφαλίσει τα χρήματα, ο κ. Παπανδρέου τα μπλόκαρε με την απόφασή του για δημοψήφισμα. Κι εμείς τα ξεμπλοκάραμε αποδεχόμενοι την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου… Ταυτόχρονα, ζητήσαμε μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα σταθερότητας και να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, όπου ο ελληνικός λαός θα εκφράσει τη θέλησή του σε συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας. Στην κυβέρνηση αυτή δεν διεκδικήσαμε καμία θέση, μόνο να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει γίνει πια επικίνδυνος για τον τόπο. 
Με την πρότασή μας αποκαθιστούσαμε την ηρεμία και διεθνώς και εσωτερικά. Η πρότασή μας χαιρετίστηκε απ’ όλους – και ιδιαίτερα στο εξωτερικό, αλλά και μέσα στην Ελλάδα - ως θετική συμβολή. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου την χαρακτήρισε «πολύ θετική», αλλά λίγο αργότερα στο Βουλή την απέρριψε ως… «καταστροφική»! Την απέρριψε συνολικά και απροσχημάτιστα. Εμείς την πρότασή μας την κάναμε. Κι αυτός έκλεισε τις πόρτες. Η πρότασή μας παραμένει στο τραπέζι. Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του. 
Τελικώς, ούτε ο ίδιος παραιτήθηκε, ούτε για εκλογές δεσμεύτηκε, ούτε την οποιαδήποτε σύγκλιση διευκόλυνε.
Αντίθετα, έθεσε ως όρο να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση μαζί με το σύνολο των νέων μέτρων που θα τη συνοδεύουν – πιθανώς σαν αυτά που έχουν διαλύσει την Οικονομία. Και μάλιστα με 180 ψήφους, πράγμα που κατά το Σύνταγμα παραπέμπει σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Δηλαδή κάθε φορά που εμείς πάμε να ανοίξουμε το δρόμο, η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου εφευρίσκει νέα εμπόδια και τον κλείνει. 
Ζητούν τώρα να ψηφίσουμε μαζί με το «κούρεμα» και νέα μέτρα, που ακόμα δεν τα ξέρουν ούτε οι ίδιοι και πάντως δεν τα ξέρουμε εμείς. Δηλαδή θέλουν «λευκή επιταγή». Λευκή επιταγή δεν μπορεί κανένας να δώσει… Και το ξεκαθαρίζω για μιαν ακόμα φορά: την ίδια οικονομική πολιτική που μας έφερε ως το σημερινό αδιέξοδο της ύφεσης, της μαζικής ανεργίας και της πλήρους αποτυχίας σε όλους τους στόχους, δεν την ψηφίζουμε. 
Κάποιοι θέλουν, οπωσδήποτε να δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα. Εμείς προσπαθούμε να της λύσουμε τα χέρια… Θα εξακολουθήσω όλες τις προσπάθειες για να ξεπεραστούν οι ανησυχίες στο εξωτερικό και να για να αποκατασταθεί η ηρεμία στο εσωτερικό.  
Δηλώνω και πάλι και στέλνω παντού το μήνυμα – και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη: Την απόφαση για το «κούρεμα» τη δεχόμαστε. Τους στόχους της σύγκλισης τους αποδεχόμαστε. Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε επίσης. Όπως ακριβώς έκανε πριν από τις εκλογές και ο σημερινός Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ο οποίος τότε ήταν στην Αντιπολίτευση. 
Υπάρχουν, βέβαια, και πολιτικές που δεν δουλεύουν, που έχουν αντίθετα αποτελέσματα, και που θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να αλλάξουν για να δουλέψει το πρόγραμμα και για να πιάσουμε τους στόχους μας. Εμείς συμβάλαμε να αποκατασταθεί η σταθερότητα και μέσα στην Ελλάδα και έξω…
Ο κ. Παπανδρέου χθες ευτέλισε το Κοινοβούλιο: 
--Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του για να… παραιτηθεί! Και τελικώς δεν παραιτήθηκε. Ακόμα τουλάχιστον… 
--Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του, για να την αλλάξει με άλλη. Που τελικώς θα καταλήξει να είναι ίδια, όπως φαίνεται... 
-- Χθες ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στην τωρινή κυβέρνηση, κάνοντας προγραμματικές εξαγγελίες για την επόμενη, που όμως ακόμα… δεν υπάρχει! Και από αυτά που εξήγγειλε, δεν ετοιμάζει κυβέρνηση δύο ή τριών ή πέντε μηνών. Αυτά είναι εξαγγελίες τετραετίας… Και πάντως, όλα αυτά δεν τιμούν την πολιτική ζωή του τόπου. Χθες στη Βουλή, ζήτησε από τα νέα παιδιά να μείνουν στη χώρα και να δουλέψουν. Δεν μας είπε πού θα δουλέψουν; Με την πολιτική του έχει καταδικάσει τη χώρα σε γενικευμένη ανεργία, σε απογοήτευση, σε απόγνωση, σε κατάθλιψη… 
Ζήτησε να τα «βρούμε» και να δημιουργήσουμε μακρόβια κυβέρνηση αρκετών μηνών. Να τα βρούμε πού; Και να τα βρούμε πώς; Μια τέτοια κυβέρνηση απαιτεί συμφωνία εφ’ όλης της ύλης. 
Χθες ο κ. Παπανδρέου πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας που θα πρέπει - εκτός από το νέο δάνειο, τις επόμενες δόσεις κλπ. 
– να διαχειριστεί και τα εξής, όπως ο ίδιος τα περιέγραψε: 
-Το όνομα των Σκοπίων 
-Τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο 
-Τις αποκρατικοποιήσεις 
-Την αξιοποίηση του πλούτου και της περιουσίας του ελληνικού λαού. 
-Τα κοινοτικά κονδύλια
-Πολλές σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις -
Τις αλλαγές στις Τράπεζες. 
Είναι δυνατόν, όλα αυτά να γίνουν ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι δυνατόν να τα χειριστεί μια κυβέρνηση χωρίς εντολή και χωρίς νομιμοποίηση; Πως μια τέτοια κυβέρνηση θα δεσμεύσει τις τύχες της χώρας για δεκαετίες; Όλα θα κρέμονται, κάθε στιγμή, από μια κλωστή. Κι αν η κυβέρνηση αυτή διαρκέσει μερικούς μήνες, θα έχουμε, επί πλέον, μια πολύ μακρά προεκλογική περίοδο. Που είναι ό,τι χειρότερο… 
Ο κ. Παπανδρέου δεν ψάχνει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Προσπαθεί να δεσμεύσει τους πάντες στις προσωπικές και αδιέξοδες επιλογές του. Όμως ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση. Με ισχυρή εντολή και ισχυρή νομιμοποίηση από το λαό. Γιατί κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να σταθεί και να επιτύχει, αν δεν έχει την έγκριση και τη στήριξη του λαού. Γι’ αυτό και επιμένουμε σε άμεσες εκλογές. Ήλθε και μας είπε χθες, ότι είναι τάχα «επικίνδυνες» οι άμεσες εκλογές κι ότι δεν υπάρχει χρόνος… Όμως υπήρχε χρόνος για να κάνει δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου, με ένα κρίσιμο ερώτημα που θα τίναζε τα πάντα στον αέρα: την ίδια την παραμονή της χώρας στο ευρώ… Αλλά δεν υπάρχει χρόνος, για τον κ. Παπανδρέου, να γίνουν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου, δηλαδή λύση ομαλότητας! 
Κατά αυτόν, όλα μπορούν να γίνουν, ακόμα και τα πιο τυχοδιωκτικά, εκτός από ένα: εκλογές. Εμείς ζητάμε πλέον μόνο ένα πράγμα. Στροφή στην ομαλότητα: Εκλογές! Για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, να αποκαταστήσουμε την εικόνα της, και να οδηγηθούμε όσο πιο γρήγορα έξω απ’ αυτόν τον εφιάλτη».
Διαβάστε περισσότερα...

Ε. Βενιζέλος: Ο νέος Πρωθυπουργός;

 
Ηλία τι λές, να αναλάβω Πρωθυπουργός ή θα βρω τον μπελά μου;

Στη φωτογραφία ο υποψήφιος Πρωθυπουργός με τον Ηλία Παπανικολάου.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Χθεσινές κινήσεις και σημερινές αποφάσεις: Λύση είναι οι εκλογές

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/11/04/131655/

Του Κώστα Ροδινού
Στην πρώτη του συνέντευξη στη ΔΕΘ, ως Πρόεδρος  της Ν.Δ., ο Α. Σαμαράς είχε πεί σε μια αποστροφή του λόγου του: «Το δυσκολότερο θα είναι να πείσω τους φίλους και τους οπαδούς της παράταξης μας»!
Διαβάζοντας τα επικριτικά σχόλια για τη χθεσινή του πρωτοβουλία, θυμήθηκα πόσο δίκιο είχε!
Κατ’ αρχήν δυο εισαγωγικές παρατηρήσεις. Απορώ  πόσο  έχουμε εθιστεί από την πασοκική προπαγάνδα! Ακόμα και μια ηλίθια διαρροή  την εκλαμβάνουμε ως εξ αποκαλύψεως αλήθεια! Πειθόμεθα ασθμένως και  αρχίζουμε την κριτική και τη γκρίνια! Δεύτερον, αρκετοί της απο εδώ πλευράς, ακόμα και πίσω από χονδροειδέστατες γκάφες, ανακαλύπτουν μεγάλους στρατηγικούς σχεδιασμούς και έξυπνες κινήσεις! Μόνο και μόνο επειδή έτσι λέει η πασοκική προπαγάνδα! «Πάλι μας την έφερε το ΠΑΣΟΚ», καταλήγουν απογοητευμένοι!

Να έρθουμε, λοιπόν, στα χθεσινά. Αρκετοί φίλοι μου τηλεφώνησαν, άλλοι μου έγραψαν απογοητευμένοι. Σταχυολογώ, μερικά από τα σχόλιά τους και θα επιχειρήσω κάποιες απαντήσεις:

Βιάστηκε να τοποθετηθεί ο Σαμαράς. Τον έσωσε τον Γιώργο! Αν δεν έκανε τη δήλωση, μέχρι το βράδυ ο Γιώργος θα είχε πέσει!»
-«Εκανε κωλοτούμπα ο Σαμαράς και εγκατέλειψε τη αντι-Μνημονιακή γραμμή»
-«Οτι έκτιζε δυο χρόνια, το έχασε σε μια μέρα»
-«Τελικά τα έχουν βρεί οι δυό συμμαθητές και συνεννοούνται υπογείως!»

«Υπεράνω όλων η πατρίς»
Αν και πρέπει να θεωρείται αυτονόητο, για όσους υπηρετούν το δημόσιο βίο της χώρας, υπεράνω όλων είναι η πατρίδα. Ολοι οι άλλοι στόχοι υποχωρούν. Γιατί, αν κινδυνεύει η πατρίδα, όλοι μας κινδυνεύουμε.
Όσοι, λοιπόν, παρακολουθούσαν από χθές το πρωί τα ξένα ΜΜΕ, θα διαπίστωναν με οργή, αλλά και θλίψη, ότι η πατρίδα μας ήταν ένας διεθνής περίγελος. Το κωμικοτραγικό ανέκδοτο της ημέρας. Κυβέρνηση ουσιαστικά δεν υπήρχε και η χώρα έδειχνε ακέφαλη.
Διαφωνώ σε αρκετά σημεία με το περιεχόμενο της δήλωσης  Σαμαρά, αλλά του αναγνωρίζω  ότι  ανέλαβε το πολιτικό κόστος να στείλει ένα μήνυμα, κυρίως στην Ευρώπη, ότι η πατρίδα μας δεν εκπροσωπείται μόνον από έναν ανεκδιήγητο πρωθυπουργό! Έχει και σοβαρούς ηγέτες.Υπάρχει  και άλλη λύση!
Απαιτείτο υψηλό αίσθημα ευθύνης και πατριωτική συνείδηση για να κάνει τέτοια υπέρβαση.
Είμαι βέβαιος, ότι πολλοί εξ ημών, αν ο Σαμαράς δεν μιλούσε, θα βγαίναμε να τον κατηγορήσουμε για έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας και ότι κρύβεται στα δύσκολα.

Έσωσε τον Γιώργο  ή μήπως τον εξέθεσε;
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο «Γιώργος δεν σώζεται με τίποτα», αλλά ας αναλύσουμε λίγο το πρώτο σκέλος του ερωτήματος. Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι  «κολλημένος με την καρέκλα». Δεν φεύγει εύκολα.  Εικάζω ότι  όταν άκουσε τις δηλώσεις του Παπανδρέου από  τις Κάννες, θα αντελήφθη ότι ο  Πρωθυπουργός  για να επιβιώσει από το ναυάγιο του δημοψηφίσματος και  τη σκόπελο της ψήφου εμπιστοσύνης είχε μόνο μια εναλλακτική πρόταση: να προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας! Με τους δικούς τους όρους. Και θα πίεζε τον Σαμαρά να την αποδεχθεί!
Τι έκανε, λοιπόν, ο Σαμαράς; Βγήκε και ακύρωσε τους σχεδιασμούς του Παπανδρέου! Και όχι μόνο αυτό! Του κατέθεσε και μια πρόταση η οποία προϋπόθετε την παραίτηση του!!!Παραίτηση, ισοδυναμεί με ομολογία αποτυχίας! Όσοι παρακολούθησαν την, άλλα, αντ’ άλλων, ομιλία του Παπανδρέου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, θα είδαν το απόλυτο αδιέξοδό του!
Και την αυτογελοιοποίησή του! Με την χθεσινή δήλωσή του ο Σαμαράς επεδίωξε  το μείζον που  είναι η παραίτηση του Παπανδρέου. Η παραίτηση του οδηγεί την Κυβέρνηση σε πτώση, άρα ανοίγει το δρόμο προς τις εκλογές και μάλιστα άμεσα!

Ναι στη δανειακή και στη 6η δόση
Ο Σαμαράς, όμως, δρασκέλισε και ένα βήμα παραπάνω. Είπε ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση! Γιατί; Γιατί μετά τους τραγελαφικούς χειρισμούς Παπανδρέου, η ψήφιση της δανειακής έγινε προϋπόθεση για την εκταμίευση της  6ης δόσης! Και η δόση αυτή είναι απαραίτητη για τη λειτουργία τους κράτους! Ας κάνουμε την παρακάτω υπόθεση εργασίας: Ο Σαμαράς καταψηφίζει τη δανειακή. Η χώρα οδηγείται σε εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου και ο Σαμαράς γίνεται Πρωθυπουργός. Οι εταίροι για να του κάνουν ένα γερό χουνέρι δεν εκταμιεύουν την 6η δόση. Η Κυβέρνησή του δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου! Φαντάζεστε τι θα ακολουθούσε;
Ο Σαμαράς, λοιπόν, δηλώνοντας οτι θα ψηφίσει τη δανειακή πέτυχε  δυο πράγματα. Πρώτον, έστειλε ένα μήνυμα σταθερότητας προς τις αγορές και τις κυβερνήσεις. Δεύτερον, σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές εξασφάλισε το αναγκαίο χρόνο για τον πρώτο κρίσιμο καιρό της νέας κυβέρνησης.

Ναι, αλλά έγινε μνημονιακός!
Αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο! Το μνημόνιο το εγκατέλειψαν  οι πνευματικοί του πατέρες και θα έρθει ο Σαμαράς να …υιοθετήσει το ορφανό; Όταν η πολιτική του «μπάζει» από παντού και καταστρέφει τη χώρα;
Στη γενική θεωρία των διαπραγματεύσεων υπάρχουν δυο κρίσιμοι στόχοι. «Το ελάχιστο αποδεκτό» και το «μέγιστο επιθυμητό». Χθές ο Σαμαράς  απεδέχθη τη δανειακή σύμβαση. Αποδεχόμενος τη δανειακή, δείχνει αρκετά αξιόπιστος για να διεκδικίσει  τις πολιτικές που θα επιτρέψουν την χώρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Για να μπορέσεις να διεκδικίσεις το «μέγιστο επιθυμητό», πρέπει να αποδεχθείς και να κατοχυρώσεις  το «ελάχιστο αποδεκτό». Και αυτό έγινε χθές!

Περί προδοσίας, υπόγειων συμφωνιών και συμμαθητών
Στην αρχή μου προκαλούσε εντύπωση που, ειδικά  τον τελευταίο καιρό, ο Σαμαράς επαναλαμβάνει τη φράση «να μου έχετε εμπιστοσύνη». Εκτιμώ οτι δεν το λέει τυχαία. Προφανώς αντιλαμβάνεται οτι ο ελληνικός λαός έχει απογοητευτεί από τους πολιτικούς και φοβάται να μη διαψευστεί και πάλι. Η επανάληψη αυτής της φράσης, που ισοδυναμεί με προσωπική δέσμευση, δείχνει οτι αναλαμβάνει προσωπικά  τη μάχη και θέλει να οικοδομήσει μια προσωπική σχέση με τους πολίτες. Βέβαια, η εμπιστοσύνη δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται. Ομως, αν δούμε την πολιτική του συμπεριφορά, ειδικότερα απέναντι στο μνημόνιο, ποιά από τα επιχειρήματά του δεν απεδείχθησαν ορθά; Ποιό μέρος της κριτικής του απεδείχθη αβάσιμο; Οταν επομένως, έχει δείξει αυτή τη συνέπεια, γιατί συνεχίζουμε να αμφισβητούμε τις προθέσεις του;
Όσον αφορά στο ευφυολόγημα περί υπόγειων συμφωνιών και συμμαθητών,  αλήθεια πιστεύει κανένας οτι θα μπορούσε ποτέ ο Σαμαράς να εμπιστευτεί το Πρωθυπουργό όταν ο τελευταίος έχει σπάσει όλα τα κοντέρ αναξιοπιστίας;

Συνταγματολόγοι και τεχνοκράτες
Μετά τη χθεσινοβραδυνή τοποθέτηση του Σαμαρά στη Βουλή, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η Ν.Δ. προτάσσει το θέμα των εκλογών, ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού και τον ορισμό μεταβατικής κυβέρνηση ορισμένης διάρκειας η οποία θα φέρει τη δανειακή στη Βουλή και θα οδηγήσει τη χώρα, ομαλά σε εκλογές. Αναρωτιούνται μερικοί, «καλά και μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, θα αναλάβει το βάρος να ψηφίσει τη συμφωνία;». Κατ’αρχήν τη συμφωνία θα την ψηφίσει η Βουλή. Δεύτερον, έχουμε λόγους να πιστεύουμε, αν κρίνουμε από τη σημερινή κυβέρνηση, οτι μια κυβέρνηση πολιτικών θα ήταν καλύτερη;
Γιατί, λοιπόν, απορρίπτουμε apriori μια κυβέρνηση τεχνοκρατών; Μήπως για τόσο εξειδικευμένα θέματα και πολύπλοκες διαπραγματεύσεις , θα ήταν προτιμότερο να εμπιστευτούμε ειδικούς και όχι  συνταγματολόγους που παριστάνουν τους …οικονομολόγους; Και  δεν προλαβαίνουμε να μετράμε γκάφες, αποτυχίες, μέτρα και…. χιλιόμετρα;

Τελικά τι θέλει ο Παπανδρέου;
Ο Παπανδρέου δεν θέλει να φύγει. Θα το κάνει, μόνον όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ταπεινωτική αποχώρηση. Εδώ έσκυψε το κεφάλι στη Μέρκελ, που τους έδωσε …σκονάκι με οδηγίες προς ναυτιλομένους. Δεν αντέδρασε στις προσβολές της Β. Παπανδρέου που του είπε οτι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Θα φύγει έτσι εύκολα;
Ο Παπανδρέου θέλει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Θα το εκλάβει ως επαναβεβαίωση. Στη συνέχεια θα αρχίσει έναν προσχηματικό διάλογο τάχαμου για μια κυβέρνηση «εθνικής ευθύνης». Ο διάλογος θα είναι μακρόσυρτος! Στους ξένους θα λέει οτι εργάζεται για την εθνική ενότητα. Στους …ιθαγενείς οτι επενδύει στη συναίνεση! Ετσι θα περνάει ο καιρός!
Αν, αυτό το χαρτί δεν του βγει και αναγκαστεί τελικά να αποδεχθεί κάποιας μορφής συγκυβέρνηση, θα θέσει ως όρο αυτή η κυβέρνηση να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την Ανοιξη! Γιατί; Γιατί έτσι θα φορτώσει και στους άλλους την ευθύνη για την ακολουθούμενη πολιτική! Θα μπορεί να λέει οτι δικαιώνεται! Θα τους φορτώσει και ευθύνες, ενώ θα προσπαθήσει να ελαφρύνει τις δικές του!

Συμπέρασμα:  Χθές παίχτηκε μια παρτίδα σκάκι την οποία ο κ. Παπανδρέου έχασε κατά κράτος. Σήμερα είναι μια άλλη μέρα.
Πρώτος στόχος για τη Ν.Δ. παραμένει η παραίτηση  του κ. Παπανδρέου. Δεύτερος, ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης από μη κομματικά στελέχη (έτσι θα χρεωθούν την ευθύνη όλοι οι σημερινοί υπουργοί)  με προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα και βασικές  αρμοδιότητες την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και τη διενέργεια εκλογών. Τρίτος, η άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Αν ο πρωθυπουργός αρχίσει τα  γνωστά τερτίπια, τότε ο στόχος είναι ένας: εκλογές εδώ και τώρα. Και αυτό πρέπει να αποφασιστεί τώρα!
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τι μας λένε τα απελπισμένα παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ και τα χαλκεία του καταρρέοντας Παπανδρέου;

Ότι ο ΓΑΠ έκανε όλα αυτά για να …σύρει (!!!) τον Σαμαρά στην γραμμή τους και να ψηφίσει την δανειακή σύμβαση.
Δηλαδή μας λένε, ότι ο Παπανδρέου γκρέμισε τα χρηματιστήρια, κόντεψε να διαλύσει την Ευρώπη, έφτασε την Μέρκελ να ζητάει …λεξοτανίλ και τον Σαρκοζί να τραβάει τα μαλλιά του για να πείσει τον Σαμαρά;

Σε λίγο θα μας πούνε και ότι όλα αυτά με τα δημοψηφίσματα και τις Κάννες έγιναν για να ψηφίσει ο Σαμαράς
Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι, 
ή μάλλον όποιον απώλεσε ήδη
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΝΔ παραμένει εγγυητής της Ευρωπαϊκής μας πορείας

 
«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατ' εξοχήν Ευρωπαϊκό Κόμμα της Ελλάδας. Ήταν, είναι και παραμένει ο εγγυητής της Ευρωπαϊκής μας πορείας και βεβαίως της παραμονής μας στο ευρώ. 
Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την απαίτηση να ματαιωθεί το δημοψήφισμα. Και ζητάμε από τον κ. Παπανδρέου δημόσια να το αποσύρει αμέσως. 
Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών έδειξαν ότι είχαμε απόλυτα δίκιο. Το δημοψήφισμα ξεκίνησε ως απόπειρα εκβιασμού του ελληνικού λαού και κατέληξε σε μοχλό αμφισβήτησης της Ελληνικής ένταξης στο ευρώ και στην Ευρώπη. Ενώ τέθηκε σε αμφισβήτηση και η έκτη δόση που ήταν ως προχθές «δεδομένη». Και βρέθηκε ξανά στον αέρα η νέα δανειακή σύμβαση που συμφωνήθηκε στην Ευρώπη στις 27 Οκτωβρίου. 
Υπό το βάρος αυτών των δραματικών εξελίξεων προέκυψε ανοικτή κρίση ακυβερνησίας και η χώρα πρέπει άμεσα να επανέλθει στην ομαλότητα. Επαναλαμβάνω αυτό που έχω, ήδη, δηλώσει δύο φορές μέχρι τώρα: Εδώ που έφτασαν τα πράγματα με την πολιτική της κυβέρνησης, η νέα δανειακή σύμβαση έχει γίνει αναπόφευκτη. Και πρέπει να διασφαλιστεί.
Προφανώς, διατηρούμε τις διαφωνίες μας με τα μέτρα πολιτικής που σήμερα εφαρμόζονται. Δεν διαφωνούμε, όμως, με τους στόχους της σύγκλισης, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, αλλά με το μίγμα της πολιτικής που μας έχει, άλλωστε, οδηγήσει μακριά από τους στόχους αυτούς. Ζητώ το σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή. 
Γιατί η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να πάψει να αποτελεί «εκκρεμότητα» για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Και η έκτη δόση πρέπει να ξεμπλοκάρει το ταχύτερο, ώστε οι εκλογές να γίνουν υπό συνθήκες ομαλές. Και να εκφραστεί έτσι ελεύθερα το φρόνημά του λαού μας. 
Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα ενώσει το λαό, αλλά και τον Ελληνισμό - εντός και κι εκτός Ελλάδας - για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση. Αυτό το εγγυώμαι προσωπικά. Και να μου έχετε εμπιστοσύνη! 
Το αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι αδιαπραγμάτευτο από την πλευρά μας, αλλά και από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ο λαός πρέπει να αισθανθεί ξανά ασφαλής στον τόπο του, σταθερά μέλος της Ευρώπης και υπεύθυνος για την τύχη του. 
Η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση και για την ασφάλεια και για την ευρωπαϊκή μας θέση, για την παραμονή μας στο ευρώ και για την ελεύθερη έκφραση της θέλησης του ελληνικού λαού».
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Για να το ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ! Η ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν ισχύουν για τους blogger τα "αδικήματα περί τύπου"

[Αφιερωμένη στον Καστανίδη και σε λοιπούς αυτοδιοικητικούς, η απόφαση του Δικαστηρίου που θέλει να μας φιμώσει με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚΟυ Μανδραβέλη...] 
Αθωώθηκε στο δικαστήριο για ανάρτηση στο blog που αφορούσε τον αντιδήμαρχο Ζαχάρως-«Η ανωνυμία του blogger είναι θεμιτή, άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο» 

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΙΑ 
«Εγκλημα διά του Τύπου... δεν συντελείται στην περίπτωση των ιστολογίων». Η ανωτέρω δικαστική άποψη, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε λόγω των συνεχών διώξεων των κατόχων blog πανελλαδικά, περιέχεται στο σκεπτικό του υπ' αριθμ. 64/2010 πολυσέλιδου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, το οποίο αθώωσε τον υπογράφοντα για ανάρτηση στο blog του που αφορούσε τον πρώην αντιδήμαρχο της Ζαχάρως. 
Οπως αναφέρεται: «Το ιστολόγιο είναι μια τεχνική εφαρμογή στον παγκόσμιο ιστό και ειδικότερα μια ιστοσελίδα εν είδει προσωπικού ημερολογίου, ο κάτοχος-διαχειριστής του οποίου (blogger) καταγράφει και ανακοινώνει τις απόψεις του για διάφορα ζητήματα που αυτός επιλέγει. Είναι δημοσίως προσιτό θεωρητικά σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στα ερεθίσματα που λαμβάνουν από την ανάγνωση των απόψεων του κατόχου-διαχειριστή του ιστολογίου, δύνανται να απαντήσουν στις απόψεις του γράφοντος και ανακοινώνοντας στο ίδιο ιστολόγιο τα δικά τους σχόλια, τα οποία είναι επίσης αναγνώσιμα. 
Ο κάτοχος-διαχειριστής έχει την τελική δυνατότητα με τη χρήση στοιχείων πρόσβασης να επιλέγει τους αναγνώστες του ιστολογίου του και ακόμη να αποφασίζει αυτός αν και ποιοι από τους αναγνώστες επιτρέπεται να ανακοινώσουν τα δικά τους σχόλια σε αυτό». 
«Επομένως, το ιστολόγιο είναι ένα διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων και στο σημείο αυτό διαφέρει από τις ιστοσελίδες που διατηρούν τα μέσα ενημέρωσης στο Διαδίκτυο, διότι η διαμόρφωση του περιεχομένου του δεν αποφασίζεται μόνο από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου ενημέρωσης αλλά από τους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι είναι αναγνώστες του ιστολογίου». 
«Το γεγονός ότι ο κάτοχος-διαχειριστής του ιστολογίου δεν υποχρεούται να χρησιμοποιεί τα αληθινά στοιχεία του αλλά δύναται να εμφανίζεται στους αναγνώστες του χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, ούτως ώστε κανείς από τους επισκεπτόμενους το ιστολόγιό του να μη γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα, δεν αναιρεί τον χαρακτηρισμό του ιστολογίου ως ηλεκτρονικού εντύπου, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο». 
Και σε άλλο σημείο τονίζεται: «Ελλείψει νομοθετικής ρύθμισης και νομολογιακής επίλυσης του υπό έρευνα ζητήματος, η αντιμετώπιση του αναφυέντος κενού νόμου επιτυγχάνεται με αναλογική εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας, τόσο σε επίπεδο ουσιαστικού όσο και σε επίπεδο δικονομικού ελέγχου». 
«Στο ιστολόγιο δεν υπάρχει η συνήθης ιεραρχική δομή οργάνωσης που απαντάται στα παραδοσιακά έντυπα, δηλαδή δεν υπάρχει ιδιοκτήτης, εκδότης, διευθυντής, συντάκτης, ούτε απαντώνται τα αντίστοιχα πρόσωπα που προβλέπει ο Νόμος 1178/1981 για τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς». 

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος


Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση του νέου προγράμματος μίσθωσης γεωργικής και κτηνοτροφικής γης

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του νέου προγράμματος μίσθωσης κοινοχρήστων και διαθεσίμων εποικιστικών εκτάσεων , που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 στις 12:30 μμ στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην αίθουσα συνεδριάσεων (4ος όροφος) 
  Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και υπηρεσιακοί παράγοντες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκμίσθωση καθώς και τις κατηγορίες των πολιτών που απευθύνεται.
Διαβάστε περισσότερα...

Προναγγελία εκδήλωσης πολυτέκνων την Κυριακή 6-11 στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Κατερίνης

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΡΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΝΙΛΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ. 
Γιορτάζουν οι πολύτεκνοι της Πιερίας, την Κυριακή 6/11. 
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΛΕΙ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΟΥΝ 

Η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από την ανωτάτη συνομοσπονδία πολυτέκνων Ελλάδος ως ημέρα εορτής των πολυτέκνων. Τη συγκεκριμένη μέρα τιμάται η εορτή των αγίων Τερεντίου και Νεονίλης, που είναι οι προστάτες των πολυτέκνων 
Για τους πολύτεκνους της Πιερίας η εορτή αυτή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Κατερίνης (περιοχή Εθνικού Σταδίου). 
Από την πλευρά του ο σύλλογος πολυτέκνων Πιερίας καλεί πολυτέκνους και φίλους των πολυτέκνων να δώσουν το «παρών» στη Θεία Λειτουργία καθώς και στην Αρτοκλασία που θα ακολουθήσει, ώστε να συνεορτάσουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Μάκης Γιαλένιος στη Dion Τηλεόραση: Φασίζουσα λογική το χθεσινό δίλλημα Παπανδρέου

  • Θέλω να είμαι απόλυτα ήρεμος...

  • Κάνω ερώτημα στον κόσμο: "Μελετούμε τη δανειακή σύμβαση και βλέπουμε πως δεν την θέλουμε. Εγώ διαφωνώ όμως με το να φύγουμε από την Ευρώπη και Ευρώ"
  • Από εχθές καταλάβαμε πως έχουμε να κάνουμε με μία αδίστακτη κυβέρνηση που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Έχουμε απέναντι μας μία κυβέρνηση που ασκεί πολιτική με εκβιαστικά διλλήματα. Από το σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, στο μνημόνιο ή χρεοκοπία, η κυβέρνηση αυτή έθεσε εχθές το τελευταίο. Το χειρότερο από όλα. Επί της ουσίας είπαν αν θα μείνουμε ή όχι στην Ευρωζώνη.
    Σήμερα, σε πλήρη αναβρασμό η κοινωνία και όλος ο κόσμος, άλλαξαν το σύνολο της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Για ποιό λόγο; Τελικά που μας πάει το ΠΑΣΟΚ; Τι σχεδιάζει; Πού θέλει να πάει την χώρα; ΕΛΕΟΣ δεν σας προβληματίζει όλους εσάς το "ακέφαλο" ελληνικό στράτευμα.
  • Εμείς πιστεύουμε πως ο Πρωθυπουργός είχε μια τελευταία ευκαιρία να δώσει μια λύση και δυστυχώς την έχασε εχθές. Οι εκλογές για τη ΝΔ είναι εθνική ανάγκη. Σύντομα θα πάμε σε εκλογές.  Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.



Διαβάστε περισσότερα...

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

O Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας κ. Μόσχος  Γιαλένιος  , θα παρευρεθεί  σήμερα το βράδυ στις 9 μ.μ. στο δελτίο ειδήσεων της Δίον Τηλεόρασης με το δημοσιογράφο κ. Άκη Τάτση.
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε αθλητές από την Π.Ε.Πιερίας

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε αθλητές ερασιτεχνικών 
αθλητικών συλλόγων από την Π.Ε.Πιερίας 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε αθλητές ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων της Πιερίας, που υλοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κατερίνης.
Αθλητές, μέλη ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων και των τριών κατηγοριών του ποδοσφαίρου της Πιερίας, υποβλήθηκαν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις (καρδιογράφημα, καρδιολογικό έλεγχο, γενική αίματος) εντελώς δωρεάν στο Νοσοκομείο Κατερίνης, στα Κέντρα Υγείας Αιγινίου και Λιτοχώρου και έλαβαν πιστοποιητικά υγείας.  
Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 5.000 ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής και στρατηγικού σχεδιασμού της Π.Ε. Πιερίας στο επίκεντρο του οποίου είναι η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας των αθλητών. Φιλοσοφία του προγράμματος είναι η προβολή της αξίας της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας. Το πρόγραμμα που διεξήχθη από 19/8 έως και 3/10 έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης από τους αθλητές. 
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πιστή στις προτεραιότητές της στους τομείς της υγείας, της άθλησης, της παιδείας κ.α και αποβλέποντας στην πρόσβαση σε θέματα υγείας των αθλητών της Πιερίας, προχώρησε σε συμφωνία με το Διοικητή του Νοσοκομείο Κατερίνης, κ. Αστέριο Φαρμάκη, προσφέροντας με ιδιαίτερη φροντίδα για την υγεία των αθλητών της περιοχής ιατρικές υπηρεσίες. 
΄΄ Με ευαισθησία σε θέματα υγείας και αθλητισμού και με επίγνωση της οικονομικής κατάστασης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει τον αθλητισμό και επιδιώκει να κατευθύνει τη νεολαία σε όλες τις μορφές του. Η υγεία, το ύψιστο κοινωνικό αγαθό πρέπει να προσφέρεται δωρεάν. Στόχος μας είναι το πρόγραμμα αυτό να καθιερωθεί, να εφαρμόζεται σε ετήσια βάση, με μεγαλύτερη συμμετοχή και να επεκταθεί και στα υπόλοιπα ερασιτεχνικά αθλήματα΄΄, επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι προωθούνται δράσεις που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής και παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες στους πολίτες αποδεικνύοντας και το κοινωνικό πρόσωπο της Π.Ε.Πιερίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρακολουθείστε μέσα από το dionolympos blogspot το έκτακτο δελτίο ειδήσεων της DION Τηλεόρασης με τον Άκη Τάτση

Σήμερα από τις 18:00 στη συχνότητα της DION τηλεόρασης και από εδώ.
Σχόλια, απόψεις, συνέντευξεις και όλες οι τελευταίες εξελίξεις με τους τοπικούς και όχι μόνο πρωταγωνιστές
Διαβάστε περισσότερα...

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πιερία

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Κεντρική Μακεδονία Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και Γιάννης Ζιώγας, Βουλευτής του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας την Τετάρτη 2 Νοέμβρη. 
Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι:  

9:00 πμ Επίσκεψη στην περιοχή του Αιγινίου όπου εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια είναι εγκαταλελειμμένοι ακάλυπτοι σωροί φωσφογύψου. 

10:00 πμ Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Μαυρίδου Σοφία στην έδρα της Π.Ε. Πιερίας στην Κατερίνη. 

12:00 το μεσημέρι Συνάντηση, στο Λιτόχωρο, με τον Δημαρχεύοντα του Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Φαρμάκη Γιώργο 

1:30 μμ Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Κ.Ο. Πιερίας του ΚΚΕ, Βάρναλη 2 στην Κατερίνη.
Διαβάστε περισσότερα...

Κυνηγετική Ομοσποδία Μακεδονίας Θράκης - Θέσεις για το Εθνικό Πάρκο Ολύμπου

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά άρθρο της ΣΤ Κ.Ο.ΜΑ.Θ. επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για το «Χαρακτηρισμό της χερσαίας περιοχής του όρους Ολύμπου ως Εθνικού Πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων, όρων και περιορισμών». 

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης εκπροσωπεί περισσότερους από 60.000 πολίτες που είναι κυνηγοί του γεωγραφικού διαμερίσματος της Μακεδονίας και της Θράκης.  

Ως φορέας με αποδεδειγμένο ενδιαφέρον και ανησυχία για τη διαχείριση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας, μέσα από την επιστημονική του στελέχωση και την τεκμηρίωση των προτάσεων και των εφαρμοζόμενων μέτρων διαχείρισης, αλλά και ως φορέας που εκπροσωπεί πολίτες που έχουν άμεση και συνεχή επαφή με τη φύση, υιοθετούμε πλήρως την άποψη της ΕΕ και της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) (που πηγάζει από την ανάλογη επιστημονική έρευνα), πως τα φυσικά οικοσυστήματα μπορούν να προστατευτούν και να διατηρηθούν αποτελεσματικά μόνο με την ενεργό παρουσία του ανθρώπου μέσα σ’ αυτά. Ιδιαίτερα στα μεσογειακά οικοσυστήματα, όπου η παρουσία του ανθρώπου ως διαχειριστή- καρπωτή των φυσικών πόρων, είναι γνώστη εδώ και 5.000 χρόνια, εκτιμούμε πως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το γεγονός πως παραδοσιακές δραστηριότητες όπως η θήρα αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος των φυσικών διεργασιών που λαμβάνουν χώρα μέσα σ’ αυτά. 
Εκείνο επομένως που θα πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο κάθε σχετικής διάταξης είναι η ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων με συγκεκριμένους κανόνες αειφορίας στην οποία όλοι οι χρήστες της περιοχής θα μπορούν να έχουν ενεργό συμμετοχή. Αν και οι Προστατευόμενες Περιοχές της Ελλάδας στο σύνολό τους σχεδόν μόνο κατ’ ευφημισμό είναι τέτοιες μιας και στην πράξη απουσιάζει τόσο η προστασία όσο και η διαχείριση, η καλή κατάσταση των οικοσυστημάτων τους (όπου αυτή έχει επιτευχθεί), είναι αποτέλεσμα της αρμονικής συνύπαρξης των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής με τη φύση. 
Οι αυθαίρετοι περιορισμοί των δραστηριοτήτων αυτών των ανθρώπων επομένως, αντί επιβράβευση αποτελούν αναίτια «τιμωρία» απέναντι σε κατοίκους και χρήστες, και οφείλονται συνήθως στην προσέγγιση της λεγόμενης «αστικής οικολογίας», που καμία σχέση δεν έχει με το πραγματικό ενδιαφέρον και τη δυναμική των κατοίκων των νομών της Πιερίας και της Λάρισας. Τα Εθνικά Πάρκα επομένως με βάση τις αρχές της επιστήμης δεν πρέπει να λειτουργούν υπό την αντίληψη της απομόνωσής τους από τον άνθρωπο και τις δραστηριότητές του, αλλά αντίθετα όπως αναφέραμε και παραπάνω, η φύση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ζωντανός οργανισμός βασικό κύτταρο του οποίου αποτελεί ο άνθρωπος. Σε ότι αφορά στη θήρα συγκεκριμένα το θεσμικό πλαίσιο της Ελλάδας είναι από τα αυστηρότερα της Ευρώπης και αυτό που λείπει είναι η εφαρμογή του στην πράξη και όχι οι αυθαίρετες και καταχρηστικές απαγορεύσεις. Οι παρατηρήσεις που ακολουθούν επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για το «Χαρακτηρισμό της χερσαίας περιοχής του όρους Ολύμπου ως Εθνικού Πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων, όρων και περιορισμών» βασίζονται στο παραπάνω πνεύμα. Στην περίπτωση του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου πρέπει να επισημάνουμε ότι τα μέτρα διαχείρισης που προτείνονται από το σχετικό Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Σ.Π.Δ.) και στηρίζονται σε συγκεκριμένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ), που έγινε αποδεκτή με την υπ’ αριθμό Οικ. 141874/3328/2010 απόφαση της Γενικής Διευθύντριας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, κάθε άλλο πάρα εξυπηρετούν την βιώσιμη ορθολογική και αειφορική ανάπτυξη της περιοχής του Ολύμπου, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών χρηστών της περιοχής, και της προστασίας του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος. Από τη σχετική ΕΠΜ απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην κυνηγετική επισκεψιμότητα της περιοχής, μια περιοχή με μεγάλο θηραματικό πλούτο, που αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για πολλούς νόμιμους κυνηγούς από όλη την Ελλάδα. Ούτε γίνεται λόγος για την ανάπτυξη, οργάνωση και διαχείριση του κυνηγητικού τουρισμού ως μορφή εναλλακτικού τουρισμού και ως εναλλακτική οικονομική πρόσοδος στη διάρκεια της «νεκρής» Χειμερινής περιόδου για την περιοχή. Οι μελέτες επισκεψιμότητας που έχουν εκπονηθεί αναφέρονται αποκλειστικά στην Καλοκαιρινή περίοδο (Μάιος – Σεπτέμβριος) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογηθεί η επισκεψιμότητα των κυνηγών στον Όλυμπο αλλά και των εσόδων που πηγάζουν από την κυνηγετική δραστηριότητα σε πλήθος επιχειρήσεων όπως ξενοδοχεία, χώροι εστίασης, πρατήρια υγρών καυσίμων, κτηνιατρεία και καταστήματα κυνηγετικών ειδών. Το γεγονός και μόνο ότι στον σχεδιασμό της μελέτης δεν λήφθηκε υπόψη ο μεγάλος αριθμός των κυνηγών – επισκεπτών αποτελεί επιβεβαίωση ότι η μελέτη εξ ορισμού ήταν απαξιωτική απέναντι στο κυνήγι! Παρόλα αυτά όμως δεν βρέθηκε και δεν υπάρχει καμία αρνητική αναφορά για τη θήρα στην ΕΠΜ, πέραν αυτής που αφορά τη λαθροθήρα Αγριόγιδων, γεγονός απόλυτα καταδικαστέο, αλλά που δεν ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ. Η συγκεκριμένη παράβαση όμως αφορά ήδη απαγορευμένο για τη θήρα είδος και μάλιστα σε επίσης απαγορευμένες για τη θήρα περιοχές. Η Δ/νση Δασών Πιερίας δεν έχει προβεί ποτέ σε μήνυση σχετικά με τη συγκεκριμένη παράβαση αλλά ούτε έχει καλέσει ποτέ τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της περιοχής για συνδρομή σε περίπτωση λαθροθήρας Αγριόγιδου. Γίνεται επομένως προφανές το γεγονός πως αυτό που λείπει για την προστασία των Αγριόγιδων του Ολύμπου είναι η συστηματική και συνεχής φύλαξη των περιοχών που ενδιαιτεί και όχι ο εξοβελισμός των νόμιμων κυνηγών από το σύνολο του ορεινού όγκου του Ολύμπου στην πλειοψηφία των εκτάσεων του οποίου δεν απαντάται το Αγριόγιδο. Η συνεχής και ουσιαστική φύλαξη βέβαια δε λείπει μόνο λόγω λαθροθήρας του Αγριόγιδου αλλά και για κάθε άλλη παραβατική συμπεριφορά. Είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για προστασία και διαχείριση του Ολύμπου και να μην υπάρχουν τουλάχιστον 2 φυλάκια ένα στην Ανατολική και ένα στη Δυτική πλευρά του βουνού που να είναι συνεχώς επανδρωμένα με διπλές βάρδιες για να γίνεται εφικτή η άμεση παρέμβαση σε οτιδήποτε αντίκειται στις διατάξεις που σχετίζονται με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Ολύμπου. Η ίδια ατεκμηρίωτη ανάλυση διακρίνει και τις θέσεις που εκφράζονται για την κατάσταση των πληθυσμών της άγριας πανίδας θηρεύσιμης και μη. Η μόνη μελέτη που αναφέρεται στη βιβλιογραφία της ΕΠΜ και σχετίζεται άμεσα με την πανίδα της περιοχής εκπονήθηκε το μακρινό 1985 (!) με αποτέλεσμα τα στοιχεία που παρουσιάζονται να μη θεωρούνται έγκυρα με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αναφορά στην παρουσία γυπαετού ενώ το συγκεκριμένο είδος έχει χρόνια να καταγραφεί στον Όλυμπο. Σε ότι αφορά στη διαδικασία κατάρτισης του σχετικού Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, ενώ στα «Λαμβάνοντας υπόψη» αναφέρονται οι γνωμοδοτήσεις των όμορων Δήμων, οι Δήμοι αυτοί δεν είχαν γνωμοδοτήσει σχετικά αλλά αντίθετα τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο που αναφέρονται στο ΣΠΔ διοργάνωσε στις 10/10/2011 σχετική συνάντηση (Δήμος Δίου – Ολύμπου). Πέραν τούτου, όπως μας ενημέρωσε προφορικά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ολύμπου, ο Δήμος πρόκειται να ζητήσει μεγάλη χρονική παράταση για την κατάθεση της τελικής γνωμοδότησής του σχετικά με τα όσα προβλέπονται στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο. Το ΣΠΔ επομένως συντάχθηκε χωρίς στην ουσία να έχουν ληφθεί υπόψη οι γνωμοδοτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γεγονός που έρχεται σε αντίθεση τόσο νομικά όσο και ηθικά με τα όσα ισχύουν επί των διαδικασιών κατάρτισης – διαμόρφωση ενός Προεδρικού Διατάγματος. Δεν είναι δυνατόν να ιδρύονται Εθνικά Πάρκα, κατ’ επιταγή του νόμου για τη Φύση (1650/1986) και η ίδια η Πολιτεία να αγνοεί το δικό της νόμο αλλά και την ίδια την έννοια της δημοκρατίας και του ρόλου της Αυτοδιοίκησης. Προτάσεις τροποποιήσεων της Στ ΚΟΜΑΘ επί του εν λόγω ΣΠΔ κατ΄ άρθρο Άρθρο 1 Σκοπός του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος Παρατηρήσεις Στ ΚΟΜΑΘ: Καμία σύγχρονη επιστημονική έρευνα δεν αναφέρει τη νόμιμη θήρα ως δραστηριότητα αντίθετη με την «προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου ως φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού φυσικού πόρου σε χερσαία τμήματα της περιοχής του όρους Όλυμπος», που αποτελεί το σκοπό του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος. Τόσο η ΕΕ όσο και η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης κάνουν λόγο για ρύθμιση της θήρας και των λοιπών ανθρώπινων δραστηριοτήτων και όχι για αυθαίρετες ολικές απαγορεύσεις στις διάφορες χρήσεις. Αν και οι επιστημονικές μελέτες που αποτελούν την τεκμηρίωση των διατάξεων του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος καταλήγουν σε προτάσεις για ολική απαγόρευση της θήρας στο υπό ίδρυση Εθνικό Πάρκο Ολύμπου, εντούτοις δεν αφιερώνεται ούτε μία γραμμή κειμένου για την τεκμηρίωση της παραπάνω πρότασης με αποτέλεσμα αυτή να θεωρείται επιστημονικά αυθαίρετη. Είναι φανερό ότι οι συντάκτες του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος εκφράζουν προσωπικές επιθυμίες για την εφαρμογή απαγορεύσεων σε δραστηριότητες που δεν συμπαθούν. Στο Άρθρο 1 του ΣΠΔ αναφέρεται πως «Ειδικότερα, επιδιώκεται η διατήρηση και διαχείριση των σπανίων οικοτόπων και των ειδών χλωρίδας και πανίδας που απαντώνται στη συγκεκριμένη περιοχή και η θεσμοθέτηση διαδικασιών και μέτρων για την εξασφάλιση της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης στο πλαίσιο της αειφόρου διαχείρισης της περιοχής πρόθεση που αναιρείται από τους ίδιους τους συντάκτες του ΣΠΔ στην ουσία με την αυθαίρετη πρόταση για ολική απαγόρευση της θήρας αντί για προσπάθεια ρύθμισης αυτής με βάση το ήδη υπάρχον αυστηρό θεσμικό πλαίσιο που τη διέπει. Άρθρο 2 Χαρακτηρισμός και οριοθέτηση περιοχής και ζωνών προστασίας Παρατηρήσεις ΣT ΚΟΜΑΘ 2.2) Αμφότερες οι Ζώνες Α και Β προτείνεται στο ΣΠΔ να χαρακτηριστούν ως «Περιοχές Προστασίας της Φύσης», για τις οποίες σύμφωνα με το νόμο 3937/2011 για τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας (Άρθρο 4, που αντικαθιστά στο Άρθρο 19 του ν.1650/1985) ισχύουν τα παρακάτω: «2. Ως περιοχές προστασίας της φύσης (Nature reserves) χαρακτηρίζονται εκτάσεις μεγάλης οικολογικής ή βιολογικής αξίας. Στις περιοχές αυτές προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον από κάθε δραστηριότητα ή επέμβαση που μπορεί να μεταβάλει ή να αλλοιώσει τη φυσική κατάσταση, σύνθεση ή εξέλιξή του. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπονται, σύμφωνα με τις ειδικότερες ρυθμίσεις του οικείου σχεδίου διαχείρισης, η εκτέλεση εργασιών που κρίνονται αναγκαίες για τη μη αλλοίωση εκείνων των χαρακτηριστικών που διασφαλίζουν τη διατήρηση των προστατευτέων αντικειμένων, επιστημονικών ερευνών και η άσκηση ήπιων ασχολιών και δραστηριοτήτων, εφόσον δεν έρχονται σε αντίθεση με τους σκοπούς προστασίας.» Ενδεικτικό πρόσφατο παράδειγμα που εποδεικνύει περίτρανα την άποψη πως η θήρα είναι απόλυτα συμβατή με τον παραπάνω στόχο είναι η περίπτωση του Εθνικού Πάρκου της Σερβίας στον Δούναβη, όπου το κυνήγι επιτρέπεται στο 90% της έκτασης, το ίδιο το Εθνικό Πάρκο θεωρεί τη θήρα ως βασική ασκούμενη δραστηριότητα, αλλά και ως πόλο προσέλκυσης επισκεπτών. Το εθνικό αυτό πάρκο πρόσφατα επιβραβεύτηκε για τη διαχείρισή του από τον Πανευρωπαϊκό Οργανισμό Εθνικών Πάρκων! Όπως αναφέρουμε και στο Άρθρο 1, η θήρα έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως όχι μόνο δεν «μεταβάλει ή αλλοιώνει τη φυσική κατάσταση, σύνθεση ή εξέλιξή του φυσικού περιβάλλοντος» του Ολύμπου, αλλά αντίθετα αποτελεί ουσιαστικό διαχειριστικό εργαλείο στα χέρια των αρμόδιων αρχών και αναπόσπαστο μέρος της πρόσφατης διαχείρισης του η οποία με βάση το ΣΠΔ που κάνει λόγο για «διατήρηση» στους στόχους, κρίνεται επιτυχημένη. Με βάση επομένως τα παραπάνω, παρά το γεγονός πως η πρόταση να αποδοθεί ο ίδιος χαρακτηρισμός τόσο στη Ζώνη Α όσο και στη Ζώνη Β, έρχεται σε αντίθεση με την αποκλιμάκωση της προστασίας από τη Ζώνη Α προς τη Ζώνη Γ (όπως γίνεται σε άλλα Εθνικά Πάρκα), η αποκλιμάκωση αυτή μπορεί να επιτευχθεί με διαφοροποίηση των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων στη Ζώνη Β στην οποία δε συντρέχει σύμφωνα με την ΕΠΜ κανείς λόγος για την χωρική επέκταση των απαγορεύσεων θήρας που ήδη ισχύουν στην περιοχή. Άρθρο 3 Χρήσεις , δραστηριότητες, μέτρα, όροι και περιορισμοί προστασίας και διαχείρισης Παρατηρήσεις – Προτάσεις Στ ΚΟΜΑΘ : 3.Α.β. Ενώ η ΕΠΜ έχει μείνει ανενεργή εδώ και 7 χρόνια, διάστημα στο οποίο θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπήρχαν το 2004 που παραδόθηκε , εντούτοις πολλές δραστηριότητες (πχ Άρθρο 3, παρ. Α.β.4. για ομαδικές επισκέψεις στη Ζώνη Α) προβλέπεται να ρυθμιστούν μετά από μελλοντικές αποφάσεις-κανονισμούς ή ακόμη και μελέτες που θα εκπονηθούν στο μέλλον και βάσει των οποίων μοναδικός αρμόδιος για τη ρύθμιση των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων θα είναι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου. Με αυτόν τον τρόπο αποκλείεται αυθαίρετα η αξιολόγηση – έγκριση αυτών των αποφάσεων στη διαδικασία της σχετικής Διαβούλευσης και κατ’ επέκταση εκμηδενίζεται η διαφάνεια στις διαδικασίες λήψης αυτών των αποφάσεων ή/και αποδοχής των σχετικών μελετών. Έτσι καταργούνται εν τη γενέσει τους οι βασικές αρχές κατάρτισης του Προεδρικού Διατάγματος και συγκεκριμένα η συμμετοχή των πολιτών και κυρίως της τοπικής κοινωνίας στη διαμόρφωση των τελικών διατάξεων που θα περιλαμβάνει. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός πως η βιωσιμότητα των Φορέων Διαχείρισης δεν έχει κατοχυρωθεί θεσμικά, τουναντίον λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας απειλείται άμεσα, διαμορφώνουν μία εξαιρετικά πρόχειρη, επισφαλή και αδιαφανή προσέγγιση που αφορά στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου που αποτελεί σύμβολο της χώρας διεθνώς, η οποία πέραν των ουσιαστικών αναμένεται να προκαλέσει και πλήθος διαδικαστικών ζητημάτων με αποτέλεσμα ενδεχόμενη εκ νέου καθυστέρηση στην εφαρμογή του ΣΠΔ. Η λειτουργία του Φορέα εξαρτάται μόνο από χρήματα που υπάρχουν μέχρι τη λήξη του ΕΣΠΑ (2014), αλλά ουδείς εγγυάται, με την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, αν θα υπάρχει ακόμη και μέχρι τότε χρηματοδότηση. Παρόλα αυτά δίνονται υπερεξουσίες στον Φορέα Διαχείρισης, εις βάρος των καθ΄ υλην αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και κυρίως της ίδιας της Αυτοδιοίκησης. Προτείνουμε επομένως την άμεση κατάργηση κάθε διάταξης του ΣΠΔ που δε βασίζεται σε ήδη διαμορφωμένες αποφάσεις και κανονισμούς μέχρι την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών ή ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών για την κατάρτιση των σχετικών κανονισμών. Τροποποίηση 3.Β.β. Να προστεθεί στις επιτρεπόμενες δραστηριότητες της Ζώνης Β «Η άσκηση της δραστηριότητας της θήρας εκτός των περιοχών στις οποίες απαγορευόταν πριν την κατάρτιση του ΣΠΔ.» Τεκμηρίωση: Η ΕΕ αναγνωρίζει τη θήρα ως ιδιαίτερα επωφελή δραστηριότητα για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων και κατ’ επέκταση της βιοποικιλότητας διότι οι κυνηγοί αποτελούν μία από τις ελάχιστες ομάδες χρηστών η δραστηριότητα των οποίων προϋποθέτει τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος ως έχει, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των άλλων δραστηριοτήτων που έχει συμφέρον από την οικοπεδοποίηση κλπ. Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της φύσης (IUCN) κάνει λόγω για διατήρηση μέσω ορθής χρήσης και όχι για απαγορεύσεις. Τούτο σημαίνει πως αρκεί ορθή ρύθμιση της θήρας κάτι που επιτυγχάνεται από το ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο που τη διέπει στη χώρα μας αλλά και από τις κατά τόπον απαγορεύσεις θήρας που ισχύουν ήδη στην περιοχή. Η μέχρι σήμερα διαχείριση της περιοχής που προτείνεται να χαρακτηριστεί ως Ζώνη Β περιλάμβανε με εξαίρεση τα Καταφύγια Άγριας Ζωής που υπάρχουν στην περιοχή την άσκηση της θήρας. Από τη στιγμή επομένως που γίνεται λόγος για διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης έμμεσα ομολογείται πως η θήρα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σημερινής κατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος που επικρατεί στον Όλυμπο η οποία προφανώς κρίνεται ως θετική από τους συντάκτες του ΣΠΔ μιας και αποτελεί στόχο η διατήρησή της. Με βάση τα παραπάνω αλλά και όλες τις σύγχρονες επιστημονικές μελέτες στις οποίες βασίζεται η ΕΕ και η IUCN, η άσκηση της δραστηριότητας της θήρας είναι απόλυτα συμβατή με το διαχειριστικό στόχο του ΣΠΔ όπως αυτούσια μεταφέρεται παρακάτω. «Στην Περιοχή Προστασίας Β΄ (Ζώνη Β΄) όπως ορίζεται στο άρθρο 2 παρ. 2 της παρούσας, διαχειριστικός στόχος είναι η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και η αποτελεσματική προστασία και διαχείρισή του.» Παρατηρήσεις – προτάσεις Στ ΚΟΜΑΘ: 3.Γ.α. Η ρύθμιση όλων των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων που αφορούν στη Ζώνη Γ παραπέμπεται επίσης σε μελλοντική κατάρτιση «οικείου Κανονισμού Διοίκησης και Λειτουργίας της περιοχής» Με βάση επομένως τις παρατηρήσεις μας επί του Άρθρου 3.Α.β) οπού επίσης η ρύθμιση των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων παραπέμπεται σε μελλοντικές αποφάσεις προτείνουμε και σε αυτήν την παράγραφο την άμεση κατάργηση κάθε διάταξης του ΣΠΔ που δε βασίζεται σε ήδη διαμορφωμένες αποφάσεις και κανονισμούς μέχρι εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών. Τροποποίηση : 3.Γ.β. Να προστεθεί στις επιτρεπόμενες δραστηριότητες της Ζώνης Γ: «Η άσκηση της δραστηριότητας της θήρας εκτός των περιοχών στις οποίες απαγορευόταν πριν την κατάρτιση του ΣΠΔ.» Τεκμηρίωση: Για τους ίδιους λόγους που αναφέρουμε και στο άρθρο 3.Β.β που αφορά στις επιτρεπόμενες χρήσεις της Β ζώνης, η άσκηση της δραστηριότητας της θήρας αποτελεί ουσιαστικό εφόδιο για την επίτευξη του διαχειριστικού στόχου που τίθεται για τη Ζώνη Γ και συγκεκριμένα τη «Διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς και η διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας σε συνάρτηση με τις ασκούμενες παραδοσιακού χαρακτήρα δραστηριότητες των κατοίκων, με παράλληλη παροχή δυνατοτήτων οικοτουριστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.» Πέραν της επιστημονικής τεκμηρίωσης, η αυθαίρετη (στο βαθμό που δεν τεκμηριώνεται) αλλά έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της ΕΕ και της IUCN) απαγόρευση θήρας σε ολόκληρη τη Ζώνη Γ έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ισχύουν σε άλλα Εθνικά Πάρκα της χώρας όπως το προσφάτως ιδρυθέν Εθνικό Πάρκο Αξιού, στο οποίο η θήρα επιτρέπεται σε σημαντικό ποσοστό των εκτάσεων της Ζώνης Β και σε ολόκληρη τη Ζώνη Γ. Η μονομερής απαγόρευση της θήρας σε ολόκληρη τη Ζώνη Γ σε αντίθεση με όλες τις άλλες παραδοσιακές χρήσεις γης όπως κτηνοτροφία, υλοτομία, μελισσοκομία κλπ παραβιάζει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη στη χώρα μας αρχή της αναλογικότητας. Άρθρο 4 Γενικές διατάξεις – όροι και περιορισμοί δόμησης Τροποποίηση: 4.Β. Να προστεθούν: 1. «Κατά τη διαδικασία αυτή απαιτείται η γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφού ληφθούν υπόψη οι σχετικές εισηγήσεις των εκπροσώπων των διαφόρων χρηστών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις…» 2. «Με τον Κανονισμό Διοίκησης και Λειτουργίας και το Σχέδιο Διαχείρισης της περιοχής, το οποίο θα επικαιροποιείται ανά 5ετία και θα αξιολογεί αναλυτικά την επίδραση κάθε επιτρεπόμενης δραστηριότητας ανά Ζώνη Προστασίας με βάση τις αρχές της επιστήμης αλλά και τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που συμβαδίζουν με την αειφορική διαχείριση, και μετά από σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορεί να επιβάλλονται πρόσθετοι όροι για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες του άρθρου 3 του παρόντος για λόγους προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.» Τεκμηρίωση: Στις συνεδριάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ν. Πιερίας σχετικά με το ΣΠΔ σχεδόν ομόφωνα οι πολιτικοί εκπρόσωποι και οι φορείς που τοποθετήθηκαν έκαναν λόγο για μονομερή προσέγγιση της προτεινόμενης Διαχείρισης του Ολύμπου η οποία συμπεριέλαβε τις όποιες περιβαλλοντικές παραμέτρους προέκυψαν από τις ανεπίκαιρες πλέον μελέτες (η συντριπτική πλειοψηφία εκπονήθηκε προ του 2000) στις οποίες βασίστηκε η ΕΠΜ και κατ’ επέκταση το ΣΠΔ, αλλά ούτε στο ελάχιστο τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που ισχύουν σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση που συμβαδίζουν με τις αρχές της αειφορικής διαχείρισης. Τίθεται επομένως ζήτημα επαρκούς εκπροσώπησης των τοπικών κοινωνιών αλλά και των διαφόρων χρηστών-επισκεπτών του Ολύμπου από πλευράς αρμόδιων φορέων (Φορέας Διαχείρισης και Δ/νση Δασών Πιερίας) με δεδομένο το γεγονός πως οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν (Δήμος Δίου Ολύμπου, Πρακτικά Συνεδρίασης, Λιτόχωρο 10/10/2011) πως υιοθετούν πλήρως το ΣΠΔ. Πρόταση: 4.Γ.1.ii. Να καταργηθεί η αναφορά της άσκησης της θήρας στις προτεινόμενες για απαγόρευση σε όλη την έκταση του υπό ίδρυση Εθνικού Πάρκου, δραστηριότητες. Τεκμηρίωση: Το σύνολο της τεκμηρίωσης των προτάσεων αλλαγών που καταθέτουμε πιο πάνω. Πρόταση: 4.Ε Ο Κανονισμός Διοίκησης και Λειτουργίας να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος του ΣΠΔ το οποίο να τεθεί εκ νέου σε Δημόσια Διαβούλευση αφού ενσωματωθούν όλες οι αποφάσεις και κανονισμοί που προβλέπεται να ρυθμίζουν τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες το υπό ίδρυση Εθνικό Πάρκο Ολύμπου. Το Σχέδιο Διαχείρισης που εκπονήθηκε το 1988 και αναθεωρήθηκε το 1996 δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει τη βάση για τη ρύθμιση των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων ή τον αποκλεισμό τους από μία ή περισσότερες Ζώνες του υπό ίδρυση Εθνικού Πάρκου λόγω παλαιότητας των στοιχείων που περιλαμβάνει. Για να προστατευτεί στην ουσία ο Όλυμπος όπως και κάθε άλλη προστατευόμενη περιοχή απαιτείται συνεχής έρευνα για τη συστηματική καταγραφή όλων των βιοτικών (χλωρίδα – πανίδα) αλλά και των αβιοτικών παραμέτρων έτσι ώστε κάθε δραστηριότητα να ρυθμίζεται ανάλογα με την επίδραση που αναμένεται να έχει στην κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος που επικρατεί στην περιοχή σήμερα και όχι στην κατάσταση που επικρατούσε πριν από 15 ή 20 και πλέον χρόνια που εκπονήθηκαν οι παραπάνω μελέτες. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πως ακόμη και σήμερα και παρά την ίδρυση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δε χρηματοδοτούνται από το ΥΠΕΚΑ έρευνες σε μόνιμη βάση για κάθε τι που συμβαίνει στο βουνό των Θεών και σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής αλλά επιχειρείται αυθαίρετη και αναχρονιστική προσέγγιση με στοιχεία 15ετίας και πλέον που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση (σε ότι αφορά στο βιοτικό περιβάλλον τουλάχιστον) να θεωρούνται έγκυρα χωρίς επικαιροποίηση. Τεκμηρίωση: Όπως στο άρθρο 3.Α.β. Η σημερινή δραματική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας επιτάσσει προσεγμένους και εμπεριστατωμένους χειρισμούς στη διαχείριση και την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία πρέπει επιτέλους να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας, λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια, ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες, που είναι και οι πραγματικοί θεματοφύλακες των προστατευόμενων περιοχών
Διαβάστε περισσότερα...