Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Κ. Γιάντσιος: ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ «ΟΡΑΤΟΤΗΣ» ΜΗΔΕΝ ότι δεν υπήρχε ΡΕΥΜΑ… και ΓΕΩΤΡΗΣΗ

Πλέον είναι εμφανές ότι από τις τελευταίες δηλώσεις του δήμου Δίου- Ολύμπου , για την «δοκιμαστική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού νότιας Πιερίας» δόθηκε μία γεύση να ατιμάσουν την μνήμη μας, έχουν αποφασίσει με τα αφεντικά τους ( κυρίως λόγω πανικού και απελπισίας ) να επισπεύσουν τα σχέδια σε μία τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια να πετύχουν αυτό που βλέπουν ήδη να έχει αποτύχει. 

Δούλεψαν σκληρά πλέον δυο δεκαετίες για να είναι σήμερα πραγματικά σίγουροι όπως δηλώνουν για την» δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού». Με την πρωτοφανή αυτή και απάνθρωπη , των κομματικών αποχρώσεων συμπεριφορά σαφέστατα προσπαθούν με αυτό τον ουσιαστικά άτσαλο και χαζό τρόπο να μας μπερδέψουν ,αμ δε…! 

Προσπάθησαν κατά καιρούς, με επικοινωνιακά τρικ, τα παπαγαλάκια τους να πείσουν, τους πολίτες της Πιερίας, ότι για τα πάνδεινα η αιτία είναι : ότι δεν υπήρχε ΡΕΥΜΑ… και ΓΕΩΤΡΗΣΗ…κλπ. Εξαιτίας αυτό, φίμωσαν τους δημότες , θέτοντας εαυτών, ή την ομάδα τους, ως πιο αρμόδιους, και αυτών των ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επιβεβαιώνοντας οτι είναι πονηροί , και άρα επικίνδυνοι.!!! 

Εν πάσει περιπτώσει δεν πρέπει να επιτρέπουμε να λένε στους συμπολίτες μας ότι θα γίνει «δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού με νερό», διότι αυτό κάπως αλλιώς λέγετε « πχ αυτό λέγετε και γίνετε όταν πρόκειται για το ΤΟΕΒ άρδευση » 

Ακόμα χειρότερα όταν αυτό δηλώνετε από επίσημα εκλεγμένους !!!  

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε αυτή την στιγμή είναι ότι η «δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικών Καθαρισμών» γίνετε όταν από την είσοδό τους εισρέουν λύματα, και στις εκροές τους προϋπόθεση είναι, για να έχουμε καθαρά νερά «η επεξεργασία τρίτου βαθμού». 

Ωστόσο το συγκεκριμένο έργο έχει επεξεργασία πρώτου βαθμού «πρωτοβάθμια επεξεργασία» που σημένει,οτι κρατάμε τα στερεά και τα υγρά εκρέουν στην θάλασσα ,αντιθέτως το τερατούργημα αυτό για να κατασκευαστή έπρεπε να βαφτιστή η θάλασσα της Λεπτοκαρυάς, ότι δεν είναι ευαίσθητη…έτσι και έγινε,και η ΕΕ πλήρωνε;;;;; 

Ωστόσο η «δοκιμαστική λειτουργία όσο» αστείο αν ακούγεται είχε μελετηθεί και θα κόστιζε το έτος 2003 το ποσό των 201.500 ΕΥΡΩ και κάποιοι αστέρες τότε της τοπικής αυτοδιοίκησης το απεντάξανε…αυτό λέγεται στην Ελλάδα μας, ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! 

Δεν έγινε, ούτε γίνετε κουβέντα για το ότι δεν είχαν κατασκευάσει τους αγωγούς μεταφοράς λυμάτων,…!!! Και ούτε ότι, έχουμε χιλιάδες λουόμενους στη Λεπτοκαρυά!!! Όπως και στο «camping» του ΕΟΤ… Το οποίο ποτέ δεν ερωτήθηκε αν επιτρέπει τις εκροές , διότι είναι προφανές ότι δεν θα τους επέτρεπε να κατασκευάσουν !!!… τι ζόρι έχουν το καταλαβαίνω …όμως σήμερα γιατί επιμένουν στα παλιά;; 

Ακόμη αποφεύγονται οι αλήθειες, πρόκειται δηλαδή περί ξεδιάντροπων ψεμάτων … οι φορείς πλέον με την συμπεριφορά τους επιδεικνύουν ότι γνωρίζουν!!!! Για πολλούς λόγους δεν παρέλαβε ακόμη κανείς τον υποθαλάσσιο αγωγό…το γνωρίζουν και προσπαθούν να μας το κρύψουν. 

Τώρα λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε ; 

Η επόμενη ημέρα για την οποία αγωνιούν οι πάντες θα πρέπει να ορισθεί σαφές το σχέδιο και η πλήρη χρήση της νέας νομοθεσίας 354 β ΦΕΚ 8 3 11 που απαγορεύει εκροές των βιολογικών στην θάλασσα σαφώς για την προστασία των θαλασσών μας. Επίσης πρέπει να αξιοποιηθούν τα 8.εκατομυρια ευρώ που είναι προκυριγμενα στην δημοτική επιχείρηση από την τότε υπουργό Μπιρμπήλη Κωνσταντίνα από τον Απρίλιο του 2010 

Σαφώς...και πρέπει το έργο να λειτουργήσει αλλά να κλαψουρίζουν περί ‘τετελεσμένων γεγονότων’ ότι θα πληρώσουμε πίσω τα χρήματα στη ΕΕ διότι με δικά της χρήματα έγινε το έργο…!!! Και ξεχνώντας οτι το έργο έπρεπε τότε να λειτουργήσει γι αυτό και κατασκευάστηκε… τώρα επικαλούνται την ΕΕ… αυτό τουλάχιστον θυμίζει παρωδία θεάτρου σκιών.!! Ακούστηκε όπως με πληροφόρησαν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου ,πάλι η δημοφιλής λέξη αυτού του έργου, που ακούγεται στο όνομα «σύνδρομο του εισαγγελέα» κλπ. 

Σημειωτέον και για την ιστορία, αξίζει, έστω και σημειολογικά, να καταγραφεί ότι ακούστηκε, και στο παρελθόν πολλές φορές και στο νομαρχιακό συμβούλιο από τα χείλη του τέως ισχυρού άνδρα του νομού και κομματικό στέλεχος της ΝΔ, επίσης όπως και από κάποια στελέχη του ΚΚΕ του Λιτοχώρου, μήπως επάθατε αμνησία για τα πεπραγμένα των αστέρων σας !!!. 

Εγώ ως μύστης των ορφικών και ΕΚ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ελεύθερος εξαρτίσεων των παλαιοκομματικών σας εντολοδόχων, πήγα την υπόθεση πριν ένα χρόνο στον εισαγγελέα …»δέστε τις λησμονημένες υποθέσεις μονή βατοπεδίου ,των off-shore εταιρειών, και των σπιτιών του Άκη… κλπ» από ότι διαφαίνεται…τη λύση μόνο η ΕΕ θα τη δόση…το είδαμε και στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας «ότι καλό η κακό μας υπεβλήθηκε» με τον « ΑΡΧΟΛΙΠΑΡΟ / ΣΠΟΥΔΑΡΧΗΔΗ / ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΥΦΟΥΤΟ » Ένα είναι μόνο βέβαιο οτι μετά θα μας φταίνε πάλι οι Γερμανοί!!!! 

Kίνημα Eιρήνη Έρωτας Περιβάλλον Oρφέας 
Γιάντσιος Κωνσταντίνος 
αντιδήμαρχος πρ, δήμου ανατολικού Ολύμπου
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΥΜΠΟΣ - Μαγευτικός & χιονισμένος σε υψόμετρο κάτω από τα 1000 μέτρα. Το χιόνι αγκαλιάζει το Λιτόχωρο

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Δήμος Δίου - Ολύμπου πόσες μελέτες έχει έτοιμες να καταθέσει;;; Λεφτά λέτε πως δεν υπάρχουν, τώρα που μας τα δίνουν έτοιμα ΕΣΕΙΣ τί κάνετε;;;

Από το "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ":
Ξεκίνησε η υποβολή μελετών συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. € για τεχνικά έργα 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πρόσκληση για την εκπόνηση τεχνικών μελετών έργων για την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας προκηρύχθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια. Πρόκειται για τεχνικές μελέτες έργων για το ΕΠ Μακεδονίας - Θράκης του ΕΣΠΑ, με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Το σύνολο του προϋπολογισμού είναι 1.200.000 € και η περίοδος υποβολής είναι από 20/10/2011 έως 31/12/2012.

Ζητείται λοιπόν η υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο άξονα προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να εμπίπτουν σε θεματικές προτεραιότητες και κατηγορίες πράξεων και οικονομική δραστηριότητα ανά Άξονα Προτεραιότητας ή και ανά Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Επιπλέον, οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στους ειδικούς στόχους του Άξονα Προτεραιότητας και να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση των σχετικών δεικτών παρακολούθησης, οι οποίοι είναι: Αποτελεσματική εφαρμογή, διαχείριση, παρακολούθηση, έλεγχος και αξιολόγηση του Προγράμματος. 

Στα οικονομικά στοιχεία της πρόσκλησης σημαντικό είναι ότι η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση κατανέμεται ενδεικτικά κατά θεματική προτεραιότητα ή/και κατηγορία πράξεων. Η «Ενδιάμεση Διαχεριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» έχει τη δυνατότητα να επικαιροποιήσει το συνολικό ύψος της συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης της παρούσας πρόσκλησης ή/και την κατανομή της ανά θεματική προτεραιότητα ή/και κατηγορία πράξεων ή και να προβεί σε αιτιολογημένη ανάκληση ισχύος της πρόσκλησης, ενημερώνοντας σε κάθε περίπτωση τους δικαιούχους μέσω της οικείας ιστοσελίδας. 

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης θα ενταχθούν πράξεις έως το ύψος της συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων ορίζεται η 31/12/2015. Η ολοκλήρωση των προτεινόμενων πράξεων θα πρέπει να συντελεστεί έως την ως άνω ημερομηνία. 

Οι επιλέξιμες δράσεις στην παρούσα Προσκληση είναι οι τεχνικές μελέτες έργων για το Επιχειρησιακό Προγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013» με την προυπόθεση ότι αφορούν έργα που θα ολοκληρωθούν στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων θα εφαρμοστεί η αντίστοιχη εθνική νομοθεσία (Ν. 3316/2005). Οι υποψήφιοι δικαιούχοι δύνανται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους από την 20/10/2011 έως την 31/12/2012. 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Επιπλέον, τις τελευταίες ημέρες επικαιροποιήθηκε και επανενεργοποιήθηκε προκήρυξη που αφορά αντιπλημμυρικά έργα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκτός του νομού Θεσσαλονίκης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που μπορούν να ενταχθούν είναι 15 εκατομμύρια ευρώ και η περίοδος υποβολής διαρκεί από 31/10/2011 έως 31/12/2012. 

Τα υπό ένταξη έργα μπορούν να αφορούν διαμόρφωση και διευθέτηση κοιτών χειμάρρων, ποταμών και λιμνών, καθώς και ενίσχυση αναχωμάτων προστασίας των χειμάρρων, ποταμών και λιμνών και παράκτιων αναχωμάτων σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκτός του νομού Θεσσαλονίκης. Πρόκειτια για το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης» με περιοχές εφαρμογής τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. 

Δικαιούχοι είναι οι Περιφέρειες και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού. Όπως τονίζεται δεν χρηματοδοτούνται: Έργα συλλογής και αποχέτευσης ομβρίων, Έργα αποστράγγισης οδικών αξόνων και άλλων τεχνικών έργων, Έργα αντιπλημμυρικά, στο πλαίσιο παρεμβάσεων ορεινής υδρονομίας σε δάση.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

To Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δίου – Ολύμπου , ΑΠΕΡΡΙΨΕ -με 11 όχι και 9 ναι- την πρόταση που κατέθεσε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα χαράτσια στη συνεδρίαση 9-11-2011.

Οι μάσκες έπεσαν!!! 

Δεν μπορούν και δε θέλουν να οργανώσουν την πάλη ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική. Εδώ κρινόμαστε όλοι. Ήρθε η ώρα να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του σε συντονισμό με τα ταξικά σωματεία και τους φορείς της περιοχής . 



Πρόταση ψηφίσματος ενάντια στα χαράτσια 
To Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δίου-Ολύμπου , δηλώνουμε την απόφαση μας, την άρνηση μας να πληρώσουμε τα εξοντωτικά χαράτσια που στέλνει η κυβέρνηση με την εφορία και τη ΔΕΗ. Η κυβέρνηση, συνεργασίας ή μη, η Τρόικα και το μεγάλο κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει νέα, ακόμα πιο σφοδρή, επίθεση στους εργαζόμενους και συνολικά στο λαό, με πρόσθετα χαράτσια, προσπαθώντας να θωρακίσουν την εξουσία των μονοπωλίων, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους. Λεηλατούν το λαό με πρόσχημα την εκταμίευση της επόμενης δόσης. 
Τα μέτρα αυτά παίρνονται την ώρα που η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν περικοπεί δραματικά, οι αυξήσεις του ΦΠΑ, των καυσίμων, των φαρμάκων πνίγουν τη λαϊκή οικογένεια, γίνεται προσπάθεια κατάργησης των ΣΣΕ, η παιδεία και η υγεία εμπορευματοποιούνται ακόμα παραπέρα. Είναι δικαιολογημένη η οργή των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών που δεν έχουν και δεν θέλουν να πληρώσουν για να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη της πλουτοκρατίας. 
Κανένας εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, άνεργος, καμιά λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι ούτε να φοβηθεί τις απειλές και τους εκβιασμούς. 
Κανένας να μη βρεθεί μόνος του απέναντι στην εφορία, στη ΔΕΗ, στις τράπεζες. 
Κανένας δεν πρέπει να αδιαφορήσει, να αφήσει αβοήθητες τις οικογένειες των ανέργων και των χαμηλόμισθων που βυθίζονται στην εξαθλίωση. 
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δίου – Ολύμπου να μην επιτρέψουμε να κόψουν το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια, σε κανένα βιοπαλαιστή. Οργανώνουμε τον αγώνα με κινητοποιήσεις και συγκέντρωση υπογραφών. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δίου - Ολύμπου στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε προσπάθεια διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, στους αυτοαπασχολούμενους και μικρομαγαζάτορες του δήμου.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: Η πατρίδα είναι ένα χρέος που δεν ξεχρεώνει ποτέ!

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, έκανε πριν από λίγο της εξής δήλωση: 

Επί δέκα μέρες, η χώρα βρέθηκε χωρίς κυβέρνηση, χωρίς πρωθυπουργό, με το λαό βαθιά ανήσυχο, ενώ η κρίση στην Ευρώπη έπαιρνε πρωτοφανείς διαστάσεις.

Πήραμε, λοιπόν, πρωτοβουλία με τέσσερις στόχους: 
  – Να μη γίνει δημοψήφισμα. 
– Να αλλάξει Πρωθυπουργός. 
– Να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση που θα ξεμπλοκάρει την έκτη δόση και θα προχωρήσει τη νέα δανειακή σύμβαση. 
– Να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το ταχύτερο. 

Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα πετύχαμε και τους τέσσερις στόχους: 

* Τελικά άνοιξε ο δρόμος για νέες εκλογές άμεσα. Κι αυτό πια είναι μια συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. 
Με συγκεκριμένη ημερομηνία, 19 Φεβρουαρίου. 
Άλλωστε, οι εκλογές δεν είναι μόνο δικό μας αίτημα… 
Είναι βαλβίδα ασφαλείας, για να εκφραστεί η κοινωνία. Γιατί όταν δεν εκφράζεται η κοινωνία, τότε έρχεται πιο κοντά η κοινωνική έκρηξη… 

Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε ό,τι δεν έχει κάνει ποτέ κόμμα Αντιπολίτευσης: Να αλλάξει κυβέρνηση και Πρωθυπουργό στο μέσο της τετραετίας. Αντί να’ χουμε άλλα δύο χρόνια κυβέρνηση Παπανδρέου, θα έχουμε σε τρεις μήνες εκλογές! Και το τονίζω: Οι απόψεις μας για την πολιτική που εφαρμόζεται παραμένουν. Δεν είναι πουκάμισα οι απόψεις για να τις αλλάζεις… 

Άλλωστε, έχουν δικαιωθεί πλήρως. Η κατάσταση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο…

Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί δεν πέτυχε η πολιτική που ακολουθήθηκε. Το βλέπετε στην οικονομία που βουλιάζει, στη μεσαία τάξη που διαλύεται, στις επιχειρήσεις που κλείνουν, στους ανέργους που πολλαπλασιάζονται, στους νέους που φεύγουν. Στους στόχους που δεν πιάνονται… 

Όλοι ξέρουμε πια πως χάθηκε τις τελευταίες μέρες κάθε ίχνος αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς. Όλοι μαζί θα την αποκαταστήσουμε – ταχύτατα. 
Όμως, χωρίς να δεχθούμε ταπεινώσεις, ούτε προσβολές. Ούτε για το λαό μας, ούτε για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. 
Η Αξιοπρέπεια των Ελλήνων δεν μπαίνει στο λογαριασμό. 
Δεν είναι προς διαπραγμάτευση… 

Στο τέλος αυτού του δρόμου θα ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Δεν υπόσχομαι τίποτε. 
Σας κοιτάω όμως στα μάτια – όλους σας – και σας λέω: Υπάρχει προοπτική! 
Υπάρχει τρόπος να βγούμε από το σημερινό εφιάλτη. 
Όλοι μαζί θα στηρίξουμε τη νέα μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου στο έργο της κι ευχόμαστε να επιτύχει στην αποστολή της. 

Η Νέα Δημοκρατία πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς: 
Το Άμυνας και των Εξωτερικών. 
Και στέλνει τα μηνύματα που πρέπει να στείλει εκεί που πρέπει να τα στείλει… 
Δεν θέλησα παραπάνω συμμετοχή. 
Δεν θέλησα συγκυβέρνηση. Κι ο καθένας καταλαβαίνει γιατί… 

Η Πατρίδα δεν είναι μια εύκολη κουβέντα. 
Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Κι ένα βαρύ χρέος. 
Είναι το μόνο χρέος που δεν θέλεις ποτέ να ξεχρεώσεις! 
Μόνο να το τιμήσεις…
Διαβάστε περισσότερα...

Η σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης που ορκίζεται αυτήν την ώρα στο προεδρικό μέγαρο

Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος 

Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Πάγκαλος 

Υπουργός Επικρατείας: Γιώργος Σταυρόπουλος (δικαστικός) 

Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Βενιζέλος 
Υφυπουργός Οικονομίας : Ι.Μουρμούρας (ΝΔ) 
Υφυπουργός Οικονομικών : Φίλιππος Σαχινίδης 

Υπουργείο Υποδομών: Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ) 
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης 

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Δ. Ρέππας 
Υφυπουργοί : Ρόβλιας - Τζωρτζάκης 

Υπουργείο Εσωτερικών : Τάσος Γιαννίτσης 
Αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών: Φώφη Γεννηματά 

Υπουργείο Παιδείας: Άννα Διαμαντοπούλου 
Αναπληρωτής υπ.Παιδείας: Κων/νος Αρβανιτόπουλος (ΝΔ) 

Υπουργός Άμυνας: Δημήτρης Αβραμόπουλος (ΝΔ) 
Αναπληρωτής υπ. Αμυνας: Γιάννης Ραγκούσης 
Υφυπουργός Αμυνας: Γεώργιος Γεωργίου (ΛΑΟΣ) 

Yπουργείο Περιβάλλοντος : Γ.Παπακωνσταντίνου 
Αναπληρωτής υπουργός: Νίκος Σηφουνακης 

Υπουργείο Εξωτερικών : Σταύρος Δήμας (ΝΔ) 
Αναπληρώτρια υπ.Εξωτερικών: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου 

Υπουργείο Απασχόλησης: Γιώργος Κουτρουμάνης 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Χρ. Παπουτσής 
Υφυπουργός Μανώλης Όθωνας 

Yπουργός Υγείας: Ανδρέας Λοβέρδος 
Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος (ΝΔ) 

Υπουργός Ανάπτυξης: Μιχ. Χρυσοχοϊδης 
 Υφυπουργός Ναυτιλίας: Αδωνις Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ) 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης : Κώστας Σκανδαλίδης 
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Αστέριος Ροντούλης (ΛΑΟΣ) 
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Γιάννης Δριβελέγκας 

Υπουργείο Πολιτισμού: Παύλο Γερουλάνος
Υφυπουργός: Πέτρος Αλεβιζάτος (ΝΔ) 
Υφυπουργός (τουρισμού) Γιώργος Νικητιάδης 

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Μιλτ. Παπαϊωάνου 
Υφυπουργός Δικαιοσύνης : Γιώργος Πεταλωτής
Διαβάστε περισσότερα...

N. ΕΦΕΣΟΣ: "Φουσκωμένοι" λογαριασμοί της ύδρευσης προκαλούν αντιδράσεις

Διαβάστε περισσότερα...

Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου: Αντιδράσεις αντιπολίτευσης στις τελικές προτάσεις για το σχέδιο Π.Δ. για Όλυμπο

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΣ. Δίου-Ολύμπου: Εγκρίθηκαν οι προτάσεις για το σχέδιο του Π.Δ. για τον Όλυμπο

Διαβάστε περισσότερα...

Ιδού ποιοί έπεισαν τον Σαμαρά να συμβιβαστεί!

Από το Antinews:
Μέχρι χθες δεν τους ένωνε τίποτε. Το αντίθετο θα λέγαμε. Ηταν ξένοι στο ίδιο σπίτι, καθώς ο ένας κοιτούσε τον άλλο με καχυποψία. Στην περίπτωσή τους μιλάμε για…ξαφνικό έρωτα, που ακούει στο όνομα “συγκυβέρνηση”. Είναι οι άνθρωποι που έπεισαν τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει το “μετέωρο βήμα” που πλήγωσε τη βάση της Νέας Δημοκρατίας. 
Ο λόγος για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Δημήτρη Σταμάτη και Χρύσανθο Λαζαρίδη. Οι δυο τελευταίοι δήλωναν “μουτζαχεντίν” του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και καθοδηγητές της σκληρής γραμμής. Δεν ήταν λίγες οι φορές που όταν ο πρώτος έκανε δηλώσεις που τον διαφοροποιούσαν από την επίσημη γραμμή ζητούσαν τον αποκεφαλισμό του. Όσο για το Δημήτρη Αβραμόπουλο πήρε τα πάνω του μετά την αναγόρευσή του σε Αντιπρόεδρο του κόμματος, αλλά και τη μετακόμιση στη Συγγρού. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ 
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε τις μεγάλες του αποστολές στο εξωτερικό. Δυο από τα πρόσφατα ταξίδια του ήταν στη Μόσχα και στις ΗΠΑ. Η επίσκεψή του στην Αμερική και το ραντεβού του με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ φαίνεται πως του έδωσαν καλή πληροφόρηση για το πως σκεπτονται οι δάνειες δυνάμεις αλλά και ο ισχυρός παραγων για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Πάντα ήταν υπέρμαχος των συγκλήσεων. Διπλωμάτης από τη φύση του απέφευγε πάντα τις αντιπαραθέσεις και τις κόκκινες γραμμές. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που όταν είχαν το πάνω χέρι οι “προεδρικοί” εκείνος φρόντιζε διακριτικά να βρισκεται εκτος κάδρου. Ήταν. όπως και ο έτερος Αντιπρόεδρος Σταύρος Δήμας διακριτικά “ασφαλής” και προσεκτικός. Δεν ήθελε να μπαίνει σε μονομαχίες που θα τον “σκονιζαν ” και θα του τραυμάτιζαν το προφίλ. Πίστευε ότι στη σκληρή πατριωτική γραμμή του κ. Σαμαρά δεν είχε ρόλο και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να πει την αποψη του ως αποδεκτός από τους πάντες. Ο «κυριος τίποτα» κατά τον Θόδωρο Πάγκαλο πάντα ήξερε να περιμένει. Τελικά η συγκατοίκησή του με τον κ. Σαμαρά στον ίδιο όροφο, οδήγησε τη ΝΔ στο…Μαξίμου από την πισω πόρτα, με …συγκάτοικους και μεταβατικό πρωθυπουργό. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
Ο Θεσσαλονικιός σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ και παλιός του φιλος , Δημήτρης Σταμάτης δεν ξέρουμε για ποιο λόγο θα περάσει στην πολιτική ιστορία του τόπου, αλλά εμείς βρήκαμε τον έναν. Είναι ο άνθρωπος που μέχρι πριν λίγα εικοσιτετράωρα δήλωνε ότι “συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αυτή τη στιγμή θα συνιστούσε “κοινοβουλευτική χούντα” και επέμενε στις εκλογές επειγοντως κατηγορώντας το κ. Καρατζαφέρη ότι πουλάει τακτική εκδούλευση στο ΠΑΣΟΚ και στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο ένθερμος υποστηρικτής της σκληρής γραμμής μέσα σε μια βραδιά έγινε θιασώτης του «ναι» στη συγκυβέρνηση. Προφανώς οι προηγούμενες δηλώσεις του ήταν κάτι σαν και αυτό : Λέμε και κανενα αστειο για να περνάει η ώρα. Όχι απλώς «κατάπιε» οτι ειχε πει αλλά λίγο έλειψε και να έρθει στα χέρια, (σύμφωνα με δημοσιεύματα), με άλλους στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά που διαφωνούσαν με την μεταβατική κυβέρνηση. Η «κολοτούμπα» του ήταν τέτοια που μετείχε και στη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο και τους συνεργάτες του στις 6 Νοεμβρίου (όχι ιδιαίτερα μαχόμενος όπως επιμενουν οι πληροφορίες), αλλά και στη χθεσινο ραντεβου για την μοιρασια των Υπουργείων .Στην κυβέρνηση Καραμανλή μετείχε σε διάφορες θέσεις, καθώς δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής. 

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ 
Γεννημένος στην Νέα Υόρκη το 1954 ήρθε στην Ελλάδα το 1958. Θεωρείται ο άνθρωπος που ανήκει στο στενότερο πυρήνα του Αντώνη Σαμαρά. Ισχυρίζεται ότι γράφει τις ομιλίες του Προέδρου της ΝΔ και γενικά είναι ο άνθρωπος στα μέσα και στα έξω. Το μεγάλο του παθος είναι τα media μιας και έχει δημοσιογραφήσει κατά καιρούς. Η μεγάλη του αγάπη για την προβολή είναι αυτή που πολλές φορές τον έχει βγάλει στο..γυαλί, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία ισχυριζονται οι ασπονδοι φιλοι του . Θέλοντας να αγγίξει ευαίσθητες εθνικες χορδές δεν παραλείπει να αναφέρει στο βιογραφικό του ότι υπηρέτησε τη του θητεία στα τεθωρακισμένα. Έως τώρα φάνταζε ως ο σκληρός πατριώτης αφού και το πέρασμά του από το “Δίκτυο 21” αλλά και η αρθρογραφία του έκανε κάποιους να ξεχνούν το αριστερό του παρελθόν (υπήρξε μέλος του Ρήγα Φεραίου της νεολαιας του του ΚΚΕ εσωτερικού. Στην επταετία μάλιστα είχε συλληφθεί και φυλακιστεί στο ΕΑΤ -ΕΣΑ). Το “λουκ” του παραπέμπει περισσότερο σε στρατιωτικό, όπως και η φρασεολογία του. Οι σπουδές του όμως είναι πανω στα οικονομικά, όπου κατεχει και διδακτορικό στην Οικονομετρία. 

Ήταν ο εμπνευστής του θεσμού της “εργασιακής εφεδρείας” που τελικά το ΠΑΣΟΚ την έκοψε και την έραψε στα μέτρα του. Εχει εντρυφήσει στη θεωρία του χάους. Ίσως αυτόν τον επηρέασε στο να «ψησει» τον Αντώνη Σαμαρά να ακολουθήσει μια αναλογη επιλογή.
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ -- Έγκριση προτάσεων για τον Όλυμπο από το Δ.Σ. Δ.Δίου-Ολύμπου

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ 

Τι προτείνει για τον Όλυμπο το Δ.Σ. του Δίου-Ολύμπου  
* ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. (10/10/2011) & Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (17/10/2011) 
* ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

Σειρά προτάσεων επί του σχεδίου προεδρικού διατάγματος του εθνικού δρυμού Ολύμπου για τον «χαρακτηρισμό της χερσαίας περιοχής του όρους Ολύμπου ως εθνικού πάρκου, τον καθορισμό ζωνών προστασίας αυτού, καθώς επίσης και των χρήσεων, όρων και περιορισμών», ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου στη συνεδρίαση της Τετάρτης 9/11/2011. 

Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να σταλούν στο υπουργείο περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στο πλαίσιο διαβούλευσης που έχει ανοίξει το υπουργείο προκειμένου να συνταχθεί το τελικό σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τον Όλυμπο, που θα τεθεί προς υπογραφή. Η σειρά προτάσεων που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου της 9ης Νοεμβρίου, ήταν το αποτέλεσμα αφενός μεν της έκτακτης και ανοιχτής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (που είχε τη μορφή διαβούλευσης) που πραγματοποιήθηκε στις 10/10/2011 με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και πολιτών, αφετέρου δε της δημοτικής επιτροπής που συγκροτήθηκε τότε από το Δ.Σ. και που συνεδρίασε στις 17/10/2011. 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠ.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 
Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο της 9ης Νοεμβρίου ενέκρινε 12 προτάσεις για τον Όλυμπο, ως εξής:
1. Ταύτιση των ορίων του πιερικού Ολύμπου με τα όρια του εθνικού δρυμού, βόρεια και νότια όπου συμπίπτουν. Και συγκεκριμένα: Ο επαρχιακός δρόμος Λεπτοκαρυά – Καρυά – Ελασσόνα να μείνει εκτός των ορίων του Ε.Δ.Ο. Το σημείο 27 να μεταφερθεί δυτικά του οικισμού της Παλιάς Λεπτοκαρυάς και να ακολουθήσει ισοϋψή 500 μέτρων, ώστε ολόκληρος ο οικισμός να τεθεί εκτός ορίων του εθνικού δρυμού Ολύμπου ως παραδοσιακός, αφού σύμφωνα με το Β.Δ. του 1918 υπήρχε προ του 1923. Από το σημείο 27 μέχρι και το 28 ρέμα (Τοπόλιανη) να ακολουθήσει τα ισοϋψή των 500 μέτρων, να γίνουν θύλακες στα σημεία 22, 23, 24, 25 και 26 του τοπογραφικού διαγράμματος, ώστε να μείνουν εκτός των ορίων του εθνικού δρυμού α) η περιοχή των Λειβήθρων για την οποία έχει εγκριθεί μελέτη και έχει ψηφιστεί κονδύλιο ενός 1.700.000 ευρώ για τη δημιουργία (Θεματικού πάρκου), β) ιδιοκτησίες που υπάρχουν στην περιοχή αυτή, γ) το καταφύγιο στη θέση «Κορομηλιά» Λεπτοκαρυάς. Επίσης, το όριο του εθνικού δρυμού Ολύμπου από τη θέση «πάρκινγκ Αη-Γιάννη» έως τη θέση «Κούβαρη» να αλλάξει και να ακολουθήσει την παρακάτω διαδρομή: Από το πάρκινγκ, ακολουθώντας βόρεια το παλιό μονοπάτι φθάνει διαδοχικά στις θέσεις «Ντραμάλες», «Βρύση» και «Περιβόλι Τατσιόπουλου», από όπου ακολουθώντας το δίκτυο ύδρευσης του τ. δήμου Λιτοχώρου κατεβαίνει στον δρόμο Αη-Γιάννη – Λιτόχωρο μέχρι διασταύρωση με χωματόδρομο προς «Κρομμυδαριά» το οποίο ακολουθεί μέχρι να συναντήσει το μονοπάτι προς «Γκόλνα» έως περίφραξη υπάρχοντος ξενώνα, όπου και συναντά ανώνυμο ρέμα το οποίο κατέρχεται μέχρι να συναντήσει τον δρόμο προς Προφήτη Ηλία, τον οποίο ακολουθεί προς Β μέχρι το τέλος του. Από εκεί ακολουθεί παλιό μονοπάτι μέχρι τη θέση «Παππού Καλύβι» και στη συνέχεια με κατεύθυνση Α πάνω στο μονοπάτι Ε4 φθάνει στη θέση «Μύλοι». Από εκεί στρίβει βόρεια μέχρι ρέμα Ενιπέα από όπου με κατεύθυνση ΒΔ ανέρχεται μέχρι θέση «Κούβαρη» και στη θέση «Σαμουήλ» (άνωθεν των εκεί αγροκτημάτων) και μέσω ενός χωματόδρομου φθάνει στον δρόμο Λιτόχωρο – Πριόνια στο φυλάκιο του εθνικού δρυμού Ολύμπου τον οποίο ακολουθεί ανοδικά μέχρι τη θέση «Μπακράτσα» όπου υπάρχει κιόσκι της δασικής υπηρεσίας, ώστε να μείνουν έξω από τον εθνικό δρυμό Ολύμπου οι ιδιοκτησίες που υπάρχουν. 
2. Στη β’ ζώνη να δημιουργηθούν μονοπάτια για περιήγηση με τη χρήση ποδήλατου βουνού και με άλογα. 
3. Στη γ’ ζώνη θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης ήπιας μορφής και με αυστηρά ελεγχόμενες παρεμβάσεις αφού πρώτα ισχύσει η αρτιότητα των 4 στρεμμάτων για τις ιδιοκτησίες που υπάρχουν, χωρίς το δεσμευτικό χρονικό όριο της 31/3/2011. Να επιτραπεί η δυνατότητα συγκεκριμένων δράσεων όπως: Ίδρυση εκπαιδευτικού – πνευματικού ιδρύματος για τον Όλυμπο, θεματικά πάρκα (χλωρίδας πανίδας, μυθολογίας ιστορίας), δασικά χωριά, χώροι και δράσεις άθλησης και αναψυχής, δράσεις αγροτουρισμού – οικοτουρισμού και αρχαιολογικά πάρκα. Ακόμη να επιτραπεί η κατασκευή παραδοσιακών καταλυμάτων σύμφωνα με τα ισχύοντα και με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλονος. 
4. Οι καλλιέργειες και τα προϊόντα που παράγονται σε όλη την παρολύμπια περιοχή να έχουν την γεωγραφική ένδειξη ως προϊόντα του Ολύμπου. 
5. Διαφωνούμε με εξαιρέσεις που υπάρχουν εντός του δρυμού (Ι.Μονή Αγίου Διονυσίου). 
6. Εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για τη δυνατότητα ή όχι κατασκευής τελεφερίκ, μέσο που το θεωρούμε ως το πλέον οικολογικό, το οποίο και θα έδινε τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη, ιδιαίτερα όμως σε κατηγορίες επισκεπτών με διάφορα προβλήματα και δυσκολίες, καθώς επίσης και σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), να επισκεφθούν τον Όλυμπο και να θαυμάσουν τις ομορφιές του. 
7. Αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού του Ολύμπου εντός των τριών ζωνών με δικαιώματα υδροληψίας (ύδρευσης και άρδευσης με βάση την κείμενη νομοθεσία) και δυνατότητα δημιουργίας μικρών υδροηλεκτρικών φραγμάτων βάσει μελετών. 
8. Στους χώρους υποδοχής να υπάρχει υποχρεωτικά πόσιμο νερό και αποχωρητήρια. Για την καθαριότητα και τη συντήρηση των χώρων θα πρέπει να θεσπιστεί εισιτήριο εισόδου στο εθνικό πάρκο που θα εισπράττεται από καθορισμένες εισόδους. Κατασκευή ξύλινων οικίσκων και στην α’ ζώνη, ανάλογα εξοπλισμένων, για παροχή πρώτων βοηθειών. 
9. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στον Όλυμπο είναι ανεξέλεγκτη. Να καθοριστούν με αυστηρά κριτήρια περιοχές (γ’ ζώνη) και χρονικοί περίοδοι θήρας και υλοτομίας. Δυνατότητα απαγόρευσης με απόφαση φορέα διαχείρισης και δασικής υπηρεσίας. 
10. Άμεση απομάκρυνση του πεδίου βολής ως προϋπόθεση για να γίνει αποδεκτό το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος.
11. Να τεθεί σε διαβούλευση ο κανονισμός διοίκησης και λειτουργίας του φορέα διαχείρισης καθώς και το ειδικό σχέδιο διαχείρισης που θα ακολουθήσει και το οποίο θα καθορίσει συγκεκριμένα τις δράσεις και τις λειτουργίες στις προστατευόμενες περιοχές του εθνικού δρυμού Ολύμπου. 
12. Ανασύσταση του φορέα εθνικού δρυμού Ολύμπου και ενοποίηση (συγχώνευσή) του με τον ανάλογο φορέα του Πιερικού Ολύμπου σε έναν Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Φυσικού και Πολιτιστικού Πλούτου του Ολύμπου, με βάση τα πρότυπα ανάλογων φορέων δρυμών του εξωτερικού αξιοποιώντας την εκεί εμπειρία και τεχνογνωσία, λαμβάνοντας βέβαια πάντοτε υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του Ολύμπου και με πρωταγωνιστικό ρόλο των δήμων Δίου-Ολύμπου, Κατερίνης και Ελασσόνας. 
13. Διοργάνωση από τον δήμο Δίου-Ολύμπου συνεδρίων με διεθνείς συμμετοχές και με αντικείμενο τη συνδιαμόρφωση εθνικού στρατηγικού σχεδίου για τον Όλυμπο.
Διαβάστε περισσότερα...

Τίτλοι οικοπέδων σε ακτήμονες από την Π.Ε.Πιερίας

180 τίτλοι οικοπέδων στη Δημοτική Κοινότητα Βροντούς, επιδόθηκαν σε κατοίκους της περιοχής από το Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, το απόγευμα της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2011, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Βροντούς παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου. 

Πρόκειται για οικόπεδα οι δικαιούχοι των οποίων είχαν επιλεγεί με τη διαδικασία της κλήρωσης πριν από περίπου ένα χρόνο. 180 ακτήμονες κάτοικοι της Βροντούς παρέλαβαν τους τίτλους κυριότητας των οικοπέδων τους, μετά από περίπου 20 χρόνια γραφειοκρατίας που αποτέλεσε τροχοπέδη στη διανομή των εκτάσεων. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης, ο τέως Νομάρχης, Γεώργιος Παπαστεργίου, η Αντιδήμαρχος Δίου- Ολύμπου, Μαρία Τσιμήτρη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς, Γεώργιος Πανωλής, ο κοινοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς Δημήτριος Κορινιώτης, ο πρώην δήμαρχος Δίου, Δημήτρης Καραϊσκος, οι πρώην πρόεδροι της κοινότητας Βροντούς, Βασίλης Σπανός, , Γεώργιος Καλαϊτζής και Νικόλαος Καλαϊτζής, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, Ευδοκία Γεωργίου- Κίτσιου και οι υπάλληλοι του Τμήματος Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, Μαρία Ζάγκου, Νίκος Μυλωνάς και Αθανασία Σαλαφουντίδου. Για μια συγκινητική στιγμή έκανε λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. 

Η κ. Μαυρίδου τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποδείχθηκε συνεπής στο σημαντικό αυτό ζήτημα που ξεκίνησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας. « Στόχος μας είναι να συγκρατήσουμε τον πληθυσμό της αγροτικής περιφέρειας στον τόπο καταγωγής του, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Πιερίας και στην τόνωση του αγροτικού πληθυσμού» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Παράλληλα, ευχαρίστησε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε.Πιερίας και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει και να ικανοποιήσει και άλλους κατοίκους της Βροντούς να αποκτήσουν το δικό τους οικόπεδο στο πλαίσιο άλλης διανομής.

Τη συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Δήμου Δίου- Ολύμπου για τη διανομή και άλλων οικοπέδων σε κατοίκους της Βροντούς αξίωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης, που ευχαρίστησε τόσο τον τέως Νομάρχη, Γιώργο Παπαστεργίου, για τις ενέργειές του όσο και το Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας για το σπουδαίο έργο που έφεραν εις πέρας με επιτυχία. 

Από την πλευρά του, ο τέως Νομάρχης, Γιώργος Παπαστεργίου, επεσήμανε ότι με την παράδοση των τίτλων κλείνει ένα κεφάλαιο , που ταλάνιζε για πολλά χρόνια τους κατοίκους της Βροντούς. Ο κ. Παπαστεργίου κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν αναφέρθηκε σε όλους όσους ξεκίνησαν τη διαδικασία και συνέβαλαν στην επίσπευσή της αλλά και βοήθησαν στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων. Τέλος, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας της Π.Ε.Πιερίας και ευχήθηκε στους δικαιούχους να χαρούν τα νέα τους οικόπεδα. 

Η Αντιδήμαρχος Δίου- Ολύμπου, Μαρία Τσιμήτρη, εξέφρασε την πρόθεση του δήμου να βοηθήσει στην παραχώρηση οικοπέδων και σε άλλους ακτήμονες. Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι ο δήμος θα συντάξει μελέτη για την υδροδότηση των οικοπέδων και ζήτησε τη συνδρομή των μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τη διάνοιξη των δρόμων. 

Να σημειωθεί, ότι η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, είχε συνάντηση με 13μελή ομάδα ακτημόνων και πολιτικούς φορείς από τη Δημοτική Κοινότητα της Βροντούς με αντικείμενο το θέμα της αναδιανομής των οικοπέδων, στις 21 Ιανουαρίου 2011 στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τέλος η κυκλοφορία στην Κοιλάδα των Τεμπών

Τα Τέμπη "κλείνουν" από τις 14 Νοεμβρίου στις 06:00 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 λόγω έργων καθαρισμού και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας. 

Η κυκλοφορία θα απαγορεύεται για όλο το 24ωρο το συγκεκριμένο διάστημα, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. Μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές. 

Για τα αυτοκίνητα που πάνε προς Θεσσαλονίκη  
Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, θα πηγαίνουν από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε], προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων , Καλαμπάκας-Γρεβενών, θα μπαίνουν στην Εγνατία Οδό. Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.], όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης- Αμπελώνα, Τυρνάβου- Ελασσόνα-Κοζάνης-Εγνατία Οδό και θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος Κλειδί Ημαθίας. 
Τα Ι.Χ. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα πηγαίνουν από τον κόμβο του Πλατυκάμπου [Χ/Θ 349+396 Π.Α.Θ.Ε.] προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινο Νερό-Στόμιο-Ομόλιο, θα μπαίνουν στον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου [Χ/Θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.]. 

Για τα αυτοκίνητα που πηγαίνουν προς Αθήνα 
Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα πηγαίνουν από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας [Χ/Θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.] προς Βέροια (Εγνατία Οδό) Κοζάνη και από εκεί: α. Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης Ελασσόνας Τυρνάβου Αμπελώνα Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. β. Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης Γρεβενών Καλαμπάκας-Τρικάλων -Λάρισας και εν συνεχεία μέσω της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.
Όλα τα Ι.Χ. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα έρχονται από Θεσσαλονίκη, θα πηγαίνουν στο ύψος της Κατερίνης [Α/Κ Κορινού Πιερίας Χ/Θ 445+000] προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης Ελασσόνας Τυρνάβου Αμπελώνα Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.
Όλα τα αυτοκίνητα που θα έρχονται από Κατερίνη - Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται στον ανισόπεδο κόμβο Κορινού και θα ακολουθούν εν συνεχεία την παραπάνω διαδρομή. Για να διευκολυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής Αγιοκάμπου (παραλιακή) και των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, εξαιρούνται απ’ τις παραπάνω ρυθμίσεις: Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων ΜΟΝΟ της περιοχής καθώς και φορτηγά για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο, των τοπικών αναγκών (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, μάζεμα γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).
Διαβάστε περισσότερα...

Oι πολιτικές “Θερμοπύλες” της Δημοκρατίας και η ήττα της Ν.Δ.

Δυστυχώς πριν λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο «σφραγίστηκε» η ήττα της Δημοκρατίας και για πρώτη φορά μετά από το 1974 καταλαμβάνει την ηγεσία της χώρας ένας πρωθυπουργός, ο Λ.Παπαδήμος, που επιβλήθηκε εν ψυχρώ από το εξωτερικό από οικονομικά και από εξωθεσμικά κέντρα μετά από λυσσαλέο πόλεμο της διαπλοκής υπέρ του. 

Πρόκειται για τις «πολιτικές Θερμοπύλες» της Δημοκρατίας, όπου οι λίγοι που ενεργά αντιστάθηκαν στο αυτονόητο, ηττήθηκαν, λόγω ενός Εφιάλτη που έδωσε την δυνατότητα στους Μήδους να διαβούν.

Επειδή όμως πάντα τις Θερμοπύλες τις ακολουθεί η Σαλαμίνα, ας ετοιμαστούν οι Έλληνες πολίτες για μια νέα ακόμα πιο σκληρή μάχη, μεγαλύτερη σε διάρκεια, με τελικό τρόπαιο την Δημοκρατία των Πολιτών και μια ελεύθερη χώρα ή τουλάχιστον περισσότερο ελεύθερη από αυτή που θα είναι από σήμερα και μέχρι να πέσει η έξωθεν επιβληθείσα πολιτική ηγεσία.  

Σε ό,τι αφορά την ουσία, αυτή η νέα κυβέρνηση, κάθε μέρα που θα περνάει, θα κλυδωνίζεται ακόμα περισσότερο. Το κακό για τη Ν.Δ. και τον Α.Σαμαρά είναι ότι και κάποια στιγμή «να δει το φως» και αποσύρει την στήριξη στη νέα κυβέρνηση, θα υπάρχουν οι Κ.Ο. του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ που θα τον στηρίζουν. 

Βέβαια ανοιχτά μένουν τα ζητήματα των όρων, οι οποίοι δεν θα είναι κρυφοί. Αν δούμε καθαρά πολιτικά πρόσωπα από τη Ν.Δ. στη κυβέρνηση, σημαίνει ότι έχει αποδεχθεί τους όρους του Λ.Παπαδήμου (εκλογές, κάποια στιγμή στο… απώτερο μέλλον, πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση, να υπογράψει την δήλωση που θέλει ο Όλι Ρεν κλπ). Συνολικά… 

Από εκεί και πέρα το ΛΑΟΣ και προσωπικά ο Γ.Καρατζαφέρης, επικουρούμενος βέβαια και από τα ΜΜΕ έχει επιτύχει μια τεράστια νίκη σε βάρος του Γ.Παπανδρέου, αλλά κυρίως σε βάρος του Α.Σαμαρά. Αυτό, παρά τον ανορθόδοξο τρόπο που το πέτυχε με την χθεσινή «θεατρική» αποχώρησή του από το Προεδρικό που πυροδότησε τις εξελίξεις, είναι αναμφισβήτητο. Άλλωστε σήμερα οι μάχες κερδίζονται από τις «ειδικές δυνάμεις» και λιγότερο από το απλό πεζικό.

Ο Α.Σαμαράς κατάφερε μέσα σε δέκα ημέρες μόλις, από την ημέρα που εξαγγέλθηκε το δημοψήφισμα μέχρι τώρα, να απωλέσει όλη του την δυναμική με έναν τρόπο που πρέπει να διδάσκεται ως case study στο πολιτικό τμήμα της Νομικής: «Πώς να χάσετε μια πρωθυπουργία ενώ είστε ο μόνος που τρέχει στην κούρσα». 

Από σήμερα κιόλας ξεκινάει ο αγώνας του, μήπως και κερδίσει όλα αυτά που έχασε σε δέκα, μόλις, ημέρες… 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Dionolympos blogspot
Διαβάστε περισσότερα...

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Λουκά Παπαδήμο από τον πρόεδρο της δημοκρατίας μετά το μαραθώνιο συμβούλιο αρχηγών

Ο Λουκάς Παπαδήμος, ένας άνθρωπος με πλούσιο βιογραφικό, πολύχρονη εμπειρία και θητεία που αναγνωρίστηκε από την ευρωπαϊκή ελίτ, θα είναι τελικά ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. 

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947, κατάγεται από την Δεσφίνα Φωκίδας και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), απ' όπου αποφοίτησε το 1970, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογική Μηχανική (1972) και πραγματοποίησε διδακτορικό (1978) στα οικονομικά. Παράλληλα εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ. 
Η ακαδημαϊκή του καριέρα άρχισε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, όπου κατά την περίοδο 1975-1984 κατείχε θέση επίκουρου στην αρχή και στη συνέχεια αναπληρωτή καθηγητή. Το 1980 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, στη Βοστώνη, ενώ το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 - 1993). 
Την ίδια χρονιά, διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002. Από τη θέση αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010. Να σημειωθεί ότι έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α. 
Από το 1988 ο καθηγητής Λ. Παπαδήμος είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Η συμμετοχή του σε συμβούλια και επιτροπές, υπογραμμίζει την εκτίμηση και την αποδοχή που απολαμβάνει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ( από το 2001), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ( από το 1999), μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994-98), Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993-95). Κατά την περίοδο 1989-90, ο Λουκάς Παπαδήμος συμμετείχε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την προεδρία του καθηγητή Άγγελου Αγγελόπουλου, που συστάθηκε από τον τότε πρωθυπουργό, Ξενοφώντα Ζολώτα, για τη σύνταξη έκθεσης για τη Σταθεροποίηση και Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Στο ίδιο διάστημα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Schneider για την αξιολόγηση ερευνητικών προγραμμάτων οικονομικών επιστημών, στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. 
Στη δεκαετία του ‘80 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και στην Επιτροπή Padoa-Schioppa, που συστάθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ, για τη σύνταξη έκθεσης για την Οικονομική Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η τοποθέτηση του Κώστα Δημόπουλου στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Δ. Δίου - Ολύμπου

Ξεκινώντας ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια που, όπως στο Λονδίνο, έτσι και στην Κοντουριώτισσα, τα Χριστουγεννιάτικα φώτα, οι διακοσμητικές «γιρλάντες» άναψαν από τον Οκτώβριο και έκαιγαν από το λυκόφως μέχρι το λυκαυγές.

Βέβαια, να παραπονεθώ για λογαριασμό των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Δίου για τον υπολογισμό των τελών ύδρευσης που, ενώ φέρεται ότι έγινε σε 12μηνη βάση, στην πραγματικότητα έγινε σε 20μηνη. Ενώ ο λογαριασμός αφορά το έτος 2010, οι μετρήσεις έγιναν τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο του 2011. Έτσι υπολογίστηκε μεγάλο μέρος της κατανάλωσης, πάνω από τα 300 κυβικά, με την υψηλή κλίμακα των 50 λεπτών ανά κυβικό, σαν να ήταν εντός του έτους. Εκτός αν έχετε εναρμονιστεί στην κυβερνητική πολιτική των χαρατσιών.

Σε ποια φάση βρίσκεται η μελέτη για την παραλιακή οδό Λεπτοκαρυάς – Ποσειδών Παλλάς; Ποιές ενέργειες έχουν γίνει και αν έχουν γίνει, για τον αποχαρακτηρισμό της ζώνης αμιγούς κατοικίας στο Λιτόχωρο και από πότε.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 
Ένας καθηγητής μου στη Νομική, ο Νικόλαος Πανταζόπουλος έλεγε 
Δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα στη φέρει το μουλάρι με τα οπίσθια 
Δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα στη φέρει ο γάιδαρος με τα εμπρόσθια 
Δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα στη φέρει ο δικαστής με την απόφαση 
Η ρήση αυτή με ακολούθησε και με ακολουθεί σε όλη τη δικηγορική μου σταδιοδρομία. Είναι ένας γνώμονας τόσο προσωπικός όσο και επαγγελματικός. Πιθανότητες μπορεί να δίνω για την έκβαση μιας δίκη, δεν «εκδίδω» όμως απόφαση. 

Αποφεύγω, δηλαδή, να «αθωώνω» ή να «καταδικάζω» τους κατηγορούμενους. Ένα είναι δεδομένο. Ότι αυτοί που παραπέμπονται σε δίκη είναι κατηγορούμενοι, ούτε αθώοι ούτε ένοχοι, ούτε σχεδόν αθώοι, ούτε σχεδόν ένοχοι. Αν ήταν εμφανώς αθώοι και άμοιροι ευθυνών ή δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία, «αποχρώσες ενδείξεις» όπως λέμε οι νομικοί, δεν θα παραπέμπονταν σε δίκη. Εδώ όμως στο Δήμο μας έχουμε αλλάξει ρόλους. Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της συμπολίτευσης, χωρίς να έχουν σχέση με τη νομική επιστήμη, έχουν μετατραπεί σε εισαγγελείς, Πρωτοδίκες, Εφέτες, Αρεοπαγίτες και Ενόρκους. Στήνουν στα χωριά μεταβατικές έδρες του Εφετείου Κακουργημάτων, δικάζουν, αθωώνουν και εκδίδουν αποφάσεις. 

Πρώτος διδάξας: προεκλογικά, ο εν αργία. Κύριοι σοβαρευτείτε την ύστατη ώρα. Μην δημαγωγείτε! Τη εποχή που ο κόσμος υποφέρει από την παραλαβή φορολογικών ειδοποιήσεων για έκτακτη εισφορά, τέλη ακινήτων μέσω ΔΕΗ, τέλη κυκλοφορίας με αύξηση, ΕΤΑΚ 2010, ΕΤΑΚ 2009, τη στιγμή που η ανεργία έχει ανέβει κατακόρυφα και οι μισθοί, οι συντάξεις και τα έσοδα των αγροτών, αλιέων, επαγγελματιών και εμπόρων έχουν πέσει κατακόρυφα, τη στιγμή που το ατομικό εισόδημα αφαιρείται αδίστακτα από τις τσέπες μας, η «Ολύμπια Γη» προσπάθησε, με όποια μέσα είχε, να αντισταθεί. Στις 21-9-2011 συμπράξαμε με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Πιερίας κ. Γιώργο Μπούρο και προβήκαμε σε διάβημα διαμαρτυρίας για την επιβολή τέλους ακινήτου μέσω ΔΕΗ στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα. Στείλαμε επιστολή στον Υπουργό, βγήκαμε στα ΜΜΕ, πιέσαμε. Σχετικά εκδώσαμε το από 21-9-2011 δελτίο τύπου. Σίγουρα βάλαμε ένα λιθαράκι στο να μειωθεί η χρέωση αυτή κατά 35 %, παρέμεινε όμως ένα χαράτσι για τους «τραυματισμένους» αυτούς επαγγελματίες του Δήμου μας, που από τις κατολισθήσεις των Τεμπών και μετά βάλλονται από παντού. 

Εσείς κύριοι τι κάνατε; 

Αδιαφορήσατε πλήρως. Δε σας νοιάζει. Δε σας ένοιαζε. Βγάλατε δελτίο τύπου για κάποια δικαίωση του εν αργία, θαρρείς και αυτό είναι το πρόβλημα του κόσμου. 

Στις 26-9-2011 είχαμε την τελευταία τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Στις 27-9-2011 μας κάνατε πανελληνίως ρεζίλι. Σταθήκατε χαμηλότεροι των περιστάσεων συμπαρασέρνοντας τον ιστορικότερο και μυθικότερο Δήμο σε ένα ρεζιλίκι άνευ προηγουμένου. 

Παραπλανήσατε με το δελτίο τύπου ότι μετά από «αναφορά» - έτσι την αποκαλεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και όχι «πόρισμα» ή «πρόταση» – του Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης ο εν αργία περιμένει τη δικαίωση. Η δίκη θα γίνει κανονικά, δεν αθωώθηκε ο εν αργία, δεν αθωώνει ο αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών με μια αναφορά ούτε αθωώνουν τα δελτία τύπου. Δεν υπάρχει πρόκριμα στις δίκες. Μόνο το δικαστήριο δικάζει, αθωώνει η καταδικάζει. Εσείς όμως καταδικάσατε σίγουρα τον αθώο λαό του Δήμου Δίου – Ολύμπου σε παρατεταμένη ακυβερνησία σε εποχή κρίσης. 

Καταγγέλλω τη δημοτική αρχή, ότι στις 9-5-2011 παρέσυρε και πάλι, με την εκλογή του νυν αναπληρωτή, το δήμο σε ακυβερνησία. Γνωρίζατε τη δίκη, γνωρίζατε το ενδεχόμενο να καταδικαστείτε. Βέβαια, όπως είπα τότε, δεν γνωρίζετε τον Καλλικράτη. Και δικαιώθηκα. 

Πραγματικά στενοχωριέμαι που οδήγησα την παράταξη μου σε ήττα, επειδή δεν ήθελα να παραπλανήσω τον κόσμο. Έλεγα και λέω πάντα την αλήθεια. Επικράτησαν οι υπόδικοι, που είχαν και έχουν μοναδικό σκοπό την άσκηση πίεσης προς όλες τις κατευθύνσεις για την αθώωσή τους στα δικαστήρια και όχι τη διοίκηση του Δήμου. Δεν έκαναν κάτι για να αποφύγουμε την επιτήρηση. 

Φροντίστε ο επόμενος αναπληρωτής να μην έχει «φάκελο».
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η ΔΗΜ.Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στο Λιτόχωρο

Σήμερα στις 7 μ.μ. συνεδριάζει 
η ΔΗΜ.Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας 
στο Λιτόχωρο. 
Σε εκλογική ετοιμότητα, όπως πάντα, 
η ιστορικότερη τοπική οργάνωση της Πιερίας. 
Θα συζητηθούν θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.
Η συνεδρίαση είναι ανοικτή για τον κόσμο!
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ο λαός θα αντιμετωπίσει τις καταιγίδες και θα διώξει τα γεράκια.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και δικηγόρος Νίκος Παπανικολάου δήλωσε μεταξύ άλλων πριν από λίγο σε ραδιοφωνικό σταθμό και το ότι: 
"O ελληνικός λαός βρίσκεται σε καινούρια περιπέτεια και χρειάζεται μεγάλη υπομονή και αγώνες για να αντιμετωπίσει «τις καταιγίδες» που θα έρθουν και για να διώξει τα «γεράκια» και τους «γύπες»."
Διαβάστε περισσότερα...

3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, το 3ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών «Προπαντός η Παράδοση» θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου 2011 στην Παραλία Κατερίνης στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel. 

Το σεμινάριο διοργανώνει μία ομάδα φίλων της παράδοσης σε συνεργασία με το Ταμιείον Θράκης και το Κέντρο Οργάνωσης Εκδηλώσεων – Σεμιναρίων «Pro-Παντός», υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και είναι αφιερωμένο στη μουσικοχορευτική παράδοση, τα ήθη και έθιμα της Καρπάθου και της Κρήτης. Πρόκειται για δύο γειτονικές νησιωτικές περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερες πολιτιστικές αλληλεπιδράσεις. 

Στο σεμινάριο θα διδάξουν εξειδικευμένοι εισηγητές που έχουν πραγματοποιήσει πολυετή έρευνα σχετικά με την παράδοση των περιοχών: 

- ΚΑΡΠΑΘΟΣ με τον Ηλία Βασιλαρά 
- ΚΡΗΤΗ με τον Γιάννη Μεγαλακάκη (http://www.megalakakis.gr/) 

Το βράδυ του Σαββάτου στις 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι όπου θα χορέψουμε και θα διασκεδάσουμε με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει σκοπούς τόσο από τις περιοχές διδασκαλίας όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στο γλέντι θα παίξουν οι μουσικοί:
- Μιχάλης Ζωγραφίδης (λύρα Καρπάθου) 
- Βασίλης Χαροκόπος (λύρα Καρπάθου) 
- Ηλίας Ανδρεουλάκης (Κρητική Λύρα) 
- Χάρης Πορφυρίδης (λαούτο) 
- Γιώργος Νταβλιάκος (τσαμπούνα, γκάιντα, ακορντεόν, καβάλι) - Διονύσης Λιβαθινός (κλαρίνο) 
- Λευτέρης Παύλου (κρουστά, Θρακιώτικη λύρα) 

Το κόστος συμμετοχής έχει οριστεί στα 40 € και περιλαμβάνει: - εισηγήσεις και διδασκαλία χορών 
- φάκελο πρακτικών με CD - βεβαίωση συμμετοχής 
- coffee break μεταξύ των μαθημάτων Η τιμή συμμετοχής στο παραδοσιακό γλέντι είναι 15 €. 

Η διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel (5 αστέρων) για τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο είναι 30 ευρώ το άτομο (διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και SPA). (http://village.mediterraneanhotels.gr/) 
Η διανυκτέρευση στο γειτονικό ξενοδοχείο Rainbow Resort κοστίζει 15 ευρώ το άτομο (διανυκτέρευση με πρωινό). (http://www.katerinibeachhotel.com/) Επίσης υπάρχει δυνατότητα εξασφάλισης οικονομικής διαμονής σε άλλα ξενοδοχεία περιοχής. Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί σύντομα… 
* Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση της συμμετοχής σας. 

ΤΗΛ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ : 2351030787 
PROΠΑΝΤΟΣ (Κέντρο οργάνωσης εκδηλώσεων – σεμιναρίων) 6972006316 
Έφη Χατζηχηδίρογλου 6977168392 
Γεροβασιλείου Βασίλης 
E-mail επικοινωνίας: propantos@gmail.com 
WEBSITE: http://www.propantos.net/ 
Λογαριασμός Καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα: Αρ. λογαριασμού : 373/402842-25 (στο όνομα Ευφροσύνη Χατζηχηδίρογλου)
Διαβάστε περισσότερα...

Αγαπούλα είσαι ... Ο-Α-Σ-Η!!!



Σαμαράς: δεν υπογράφω, υπάρχει και εθνική αξιοπρέπεια

Απέρριψε ο Σαμαράς το τελεσίγραφο ΔΝΤ – Eurogroup για δήλωση μνημονιακών φρονημάτων.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε πριν από λίγο την ακόλουθη δήλωση:

Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης ΟκτωβρίουΤις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία”
Διαβάστε περισσότερα...