Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ν. ΛΑΠΠΑΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΑΠ' ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΙΣ 19.1.2012(Α')

● ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ. 
● ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ. 

Με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη πραγματοποιήθηκε η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου μας, από την οποία δεν έλειψαν και στιγμές έντασης. 

Μερικά από τα πιο σημαντικά κι ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

- Διοικητική αποβολή καταπατητών δημοτικών εκτάσεων. Με την εισήγηση της νομικής συμβούλου του δήμου κας Χατζή και με την απόφαση του Δ.Σ. έγινε η αρχή για να μπει επιτέλους μία τάξη στο θέμα προστασίας των δημοτικών εκτάσεων από τους όποιους καταπατητές. Ακούσαμε προσεκτικά τις τοποθετήσεις τοπικών προέδρων, συμβούλων κι αντιδημάρχων, καθώς και την αναλυτική παρουσίαση από την κ. Χατζή όλων των προβλεπόμενων από τον νόμο ενεργειών που προηγήθηκαν της έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν ως αδιαμφισβήτητα και δεν υπήρχε φυσικά άλλος δρόμος από το να υπερψηφίσουμε το πρωτόκολλ. Απορίας άξιο (ή μήπως «προφάσεις εν αμαρτίαις») το ότι ορισμένοι συνάδελφοι προσπάθησαν να οχυρωθούν πίσω από το γεγονός της μη κλήσης σε απολογία των φερόμενων ως καταπατητών. Πρώτον το δημ. συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο και δεύτερον, είχε ήδη δοθεί από την κ. Χατζή η διαβεβαίωση ότι ζητήθηκε πολλές φορές από τους ανθρώπους αυτούς να αποχωρήσουν από τις δημ. εκτάσεις. Κάπως διαφορετική πάντως ίσως είναι η περίπτωση που ανέφερε ο πρόεδρος Παντελεήμονα κ. Αντωνόπουλος, υποστηρίζοντας πως ο φερόμενος ως καταπατητής συντοπίτης του δεν έχει καμία σχέση με την έκταση στην Σκοτίνα που φέρεται να καταπάτησε. Όμως ο πρόεδρος της Σκοτίνας κ. Πληξίδας επέμεινε πως δεν υπήρχε κανένα λάθος κι επομένως το Δ.Σ. κατά πλειοψηφίαν ενέκρινε την έκδοση πρωτοκόλλου και στην περίπτωση αυτή.

- Λειτουργία Πολεοδομίας στον δήμο μας. Ήδη από πέρσι δηλώναμε ότι υπηρεσίες όπως το Γραφείο Πολεοδομίας ό δήμος μας θα πρέπει να αποκτήσει τάχιστα και ρωτούσαμε την διοίκηση του δήμου τι προτίθεται να κάνει σχετικά. Τελικά, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση το Δ.Σ. κλήθηκε να αποφασίσει για την έναρξη λειτουργίας Πολεοδομίας. Όπως ήταν φυσικό, όλοι μας δεχθήκαμε θετικά την εξέλιξη αυτή. Ανακοινώθηκε βέβαια πως το γραφείο θα στελεχωθεί από τους υπάρχοντες υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας. Είναι λοιπόν κατανοητό πόσο προβληματική κατάσταση θα προκύψει, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι υπερέβαλλαν εαυτούς πολλές φορές προκειμένου να ανταποκριθούν στα ήδη αυξημένα καθήκοντά τους. (Στο σημείο αυτό δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η στάση του δημαρχεύοντος που δείχνοντας αρχικά δήθεν «κατανόηση» για τον υπερβολικό φόρτο εργασίας των υπαλλήλων, κατόπιν ζήτησε από όποιους δεν αντέχουν να…παραιτηθούν!). Πιστεύουμε ότι θα πρέπει το Γραφείο Πολεοδομίας να στελεχωθεί από τουλάχιστον 2-3 επιπλέον υπαλλήλους που θα πρέπει να μεταταχθούν ή (εφ’ όσον αυτό δεν είναι δυνατό) να προσληφθούν για τον σκοπό αυτό! Θεωρούμε πως κανείς δεν θα διαφωνήσει με μία τέτοια εξέλιξη, αφού δεν πρόκειται για «περιττά έξοδα». Σε κάθε περίπτωση εννοείται πως οι διαδικασίες πρόσληψης και στελέχωσης θα πρέπει να είναι απολύτως διαφανείς και με μοναδικό κριτήριο την εύρυθμη λειτουργία του γραφείου αυτού. Ο Δήμος μας και οι συνδημότες μας αξίζουν ένα Γραφείο Πολεοδομίας που θα τους εξυπηρετεί τάχιστα πάντα με βάση τον νόμο, χωρίς τα «παρασιτικά» αρνητικά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί σε ανάλογες Υπηρεσίες άλλων φορέων. 

Με τιμή, 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ 
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου 
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου