Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2012

Ομαλά κύλησε το πρώτο δεκαήμερο των χειμερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν στις 16 Ιανουαρίου 2012 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2012. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενόψει της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων που διανύουμε δηλώνει: 

“Στη σημερινή εποχή που οικονομική κρίση πλήττει τη χώρα μας ,οι εκπτώσεις δίνουν αφενός τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ενισχύουν την αγοραστική τούς αξία και να αγοράζουν προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές και αφετέρου δίνει τη δυνατότητα στα καταστήματα της Πιερίας να ενισχύσουν την αγοραστική κίνηση τους και να αυξήσουν το τζίρο τους. Κύριο μέλημα μας αποτελεί η προστασία του καταναλωτή και του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά. Επισημαίνουμε στο καταναλωτικό κοινό να προτιμούν τα καταστήματα της τοπικής αγοράς ώστε να ενισχύσουμε την εγχώρια οικονομία της περιοχής μας και να στηρίξουμε τούς τοπικούς επαγγελματίες’’. 

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης και το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας διενεργεί ελέγχους στην αγορά και υπενθυμίζει στους εμπόρους να τηρούν τούς κανόνες υγιούς ανταγωνισμού της αγοράς και τις διατάξεις του Ν.3377/2005 και να μην προβαίνουν σε παραπλανητικές εκπτώσεις ,προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς και να προστατευτεί ο καταναλωτής. 

Συγκεκριμένα από τις 16-01-2012 και έως τις 28-02-2012 επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων με μειωμένες τιμές (τακτικές εκπτώσεις) λόγω τέλους εποχής από τα καταστήματα. Οι εκπτώσεις μπορούν να αφορούν το σύνολο των ειδών της Εμπορικής Επιχείρησης που τις διενεργεί. 

Η αναγραφή της παλιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται. Προαιρετικά μπορεί να αναγράφεται το ποσοστό έκπτωσης. 

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα τούς ή ως προς την ποσότητα των προσφερομένων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιαδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση επιβάλλονται σε βάρος των υπευθύνων πρόστιμα . 

Οι καταναλωτές πριν καταλήξουν στις αγορές τούς να κάνουν πρώτα έρευνα αγοράς ,να απαιτούν την ύπαρξη πινακίδων όπου αναγράφεται η αρχική και η νέα τιμή και να ζητούν απόδειξη λιανικής πώλησης. 

Κάθε περίπτωση στην οποία οι καταναλωτές θεωρούν ότι εκπτώσεις δεν είναι πραγματικές ή αντιληφθούν ότι γίνεται απόπειρα παραπλάνησής μπορούν να απευθύνονται στην Προϊσταμένη του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Πιερίας κα Χρυσάνθη Καζαντζίδου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2351351130-132

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου