Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο εορτασμός του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στην Στέγη Λιτοχωριτών, στη Θεσσαλονίκη

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος, την Κυριακή το πρωί, στο Σύλλογο Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης η γιορτή του Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θανάσης Καρπώνης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκοψε τη βασιλόπιτα. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Παπαστάμκος, ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου κ. Γιώργος Φαρμάκης με τις Δημοτικές Συμβούλους κ. Ζουρζούρα Σοφία κ. Μόχλα-Φαρμάκη Ευαγγελία καθώς και ο κ. Τσιφοδήμος Θανάσης Δημοτικός Σύμβουλος και τελευταίος Δήμαρχος Λιτοχώρου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου κ. Ανδριάς Δημήτρης, εκπρόσωποι βουλευτών και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μαίρη Γιαννουλοπούλου-Ακριτίδου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φαρμάκης Στέργιος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Θεσσαλονίκης και του Λιτοχώρου και μεγάλος αριθμός Λιτοχωριτών της Θεσσαλονίκης. 

Ο Λιτοχωρίτης Αρχιμανδρίτης Παπα-Δαυίδ τέλεσε την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία ενώ ομιλητής ήταν ο κ. Φαργκάνης Μιχάλης, Διδάκτορας ΑΠΘ, με θέμα: "Η αρχιτεκτονική στο παλιό Λιτόχωρο".

Δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες "τιμής ένεκεν" για την προσφορά τους στον τέως πρόεδρο του Συλλόγου Λιτοχωριτών κ. Κοψαχείλη Κώστα και στον κ. Καναβούρα Κώστα, από τα παλαιότερα μέλη του Συλλόγου. Επίσης δόθηκαν πλακέτες στα μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη της Παροικίας που παραβρέθηκαν, άνω των 85 ετών! 

Ο Λιτοχωρίτης Δικηγόρος κ. Παπανικολάου Νίκος δώρισε στο σύλλογο χειροποίητη αγιογραφία. Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδι και μεζέδες, όπως το συνηθίζουν οι Λιτοχωρίτες της Θεσσαλονίκης.
Ι.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου