Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγνωση καιρού 3-5 Φεβρουαρίου 2012

Σύμφωνα με τη σημερινή (Πέμπτη 2/2/2012) πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: 
• Τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα με μικρότερη ένταση. 
• Την Παρασκευή το πρωί, λόγω του νοτιά που θα υπάρχει, θα σταματήσουν στην Κεντρική Μακεδονία οι χιονοπτώσεις στα πεδινά και θα συνεχιστούν άνω των 300μ, ενώ θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα πεδινά. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα σταματήσουν τα φαινόμενα το μεσημέρι, αλλά από το βράδυ θα ξεκινήσουν έντονες βροχοπτώσεις που θα διατηρηθούν μέχρι και τη Κυριακή. Μεγάλη επικινδυνότητα να δημιουργηθούν προβλήματα (πλημμυρικά φαινόμενα) λόγω της μεγάλης ποσότητας του υετού που θα υπάρχει.
• Το Σάββατο στην Κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις άνω των 600μ 
• Την Κυριακή στην Κεντρική Μακεδονία μόνο νεφώσεις. 
• Η θερμοκρασία λόγω των νοτίων ανέμων θα ανεβαίνει καθημερινά και η ελάχιστη το Σαββατοκύριακο σε πολλές πεδινές περιοχές θα είναι πάνω από τους 00 Κελσίου. 
• Η επόμενη εβδομάδα ξεκινά βροχερή. 

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι φορείς να είναι σε ετοιμότητα και λόγω του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα (κύρια των έντονων βροχοπτώσεων) που θα επακολουθήσουν. Απαιτείται η ενημέρωση των κατοίκων των «ευπαθών περιοχών» και των κτηνοτρόφων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που έχουν τα ζώα τους στις κοίτες πλημμυρών των ποταμών και των ρεμάτων για να τα μεταφέρουν έγκαιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου