Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το νέο Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατερίνης

Συνάντηση με το νέο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατερίνης, Βαγγέλη Λαγδάρη, είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημερώθηκε από το νέο πρόεδρο για την ιστορία, το οργανόγραμμα, τα οικονομικά στοιχεία, τις αρμοδιότητες και το πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου Κατερίνης. 

Η εύρυθμη λειτουργία, διαχείριση, συντήρηση, βελτίωση και προοπτική των λιμενικών υποδομών της Πιερίας, είναι στις προτεραιότητες του Λιμενικού Ταμείου, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση τουριστών και πολιτών, επεσήμανε ο Βαγγέλης Λαγδάρης. Παράλληλα, έκανε μια αποτίμηση της κατάστασης των λιμενικών εγκαταστάσεων της Πιερίας, αναφέροντας τις ελλείψεις και τα προβλήματα που εντοπίζονται. 

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατερίνης εξέφρασε την ανάγκη σχεδιασμού στρατηγικού προγράμματος για την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών ( ηλεκτροφωτισμός, ηλεκτρονική μπάρα εισόδου, μηχάνημα παραγωγής πάγου, κατασκευή τρέιλερ για ρυμούλκηση σκαφών, κατασκευή βοηθητικών χωρών, στεγάστρων κ.α.) την προμήθεια μηχανημάτων και γενικότερα εξοπλισμού, την καθαριότητα και αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου. 

« Οι λιμενικές υποδομές της Πιερίας αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο, που πρέπει να εκμεταλλευτούμε προς όφελος του νομού μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Λαγδάρης. Όπως είπε, μέσα από ήπιες παρεμβάσεις ή και σημαντικά έργα υποδομής και ανάπτυξης, οι λιμενικές εγκαταστάσεις πρέπει να αναβαθμιστούν και να λειτουργήσουν σωστά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. 

Την ίδια ώρα, πρότεινε να ενισχυθεί η τουριστική ταυτότητα της Πιερίας, με τη δημιουργία ακτοπλοϊκής σύνδεσης, προκειμένου να αναπτυχθεί η τουριστική κίνηση και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και με θετική πρόθεση από όλους τους παριστάμενους να αντιμετωπιστούν προβλήματα αλλά και να ενισχυθεί στην πράξη η ανάπτυξη της Πιερίας. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Σοφία Μαυρίδου, η συζήτηση αυτή αποτελεί ένα γεγονός που οριοθετεί μια νέα αρχή στη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με το Λιμενικό Ταμείο Κατερίνης. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας δήλωσε ότι με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου και με εργαλεία συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα της Πιερίας. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, Χρήστος Συγκερίδης , ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, Γρηγόριος Πάτσας, η υπάλληλος του τμήματος Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, Πηνελόπη Βουλγαρίδου, η υπάλληλος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, Τριανταφυλλιά Πιπιλιάνου, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς και ο Ειδικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου