Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την κατάργηση του Ο.Ε.Κ. και του Ο.Ε.Ε.

Στην πιο δύσκολη καμπή της χώρας, τη στιγμή που μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήττονται από τα συνεχή δυσμενή και επαχθή μέτρα της τρόικας, έρχεται να προστεθεί τώρα στον κυκεώνα των αντικοινωνικών μέτρων, η επικείμενη κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας. 

Η άδικη και απαράδεκτη αυτή πρόταση- αν τελικά πραγματοποιηθεί-θα δημιουργήσει νέο κύμα ανέργων από τις απολύσεις στους οργανισμούς, αποσαρθρώνοντας κάθε έννοια κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικού κράτους με τη διακοπή των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, εργατικών εισιτηρίων σε θεάματα κ.α. , διαγράφοντας παράλληλα σημαντικές κατακτήσεις των εργαζομένων. 

Την ίδια ώρα, η αδικαιολόγητη αυτή απόφαση, θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα σε δύο καίριους τομείς της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, με τις απώλειες θέσεων εργασίας από τη συρρίκνωση ή ακόμη και το κλείσιμο επιχειρήσεων των παραπάνω κλάδων. 

Κρίνω λανθασμένη την απόφαση, τη στιγμή που οι δύο αυτοί οργανισμοί δεν επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΕΚ διαθέτει ακίνητη περιουσία και αποθεματικό. 

Η επιδότηση των στεγαστικών δανείων και ενοικίων, η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού τινάζονται στον «αέρα» και χιλιάδες δικαιούχοι μένουν ξεκρέμαστοι. Με την κατάργηση της Εργατικής Εστίας και κατά συνέπεια τη λήξη του κοινωνικού τουρισμού και τη διακοπή των εργατικών θεατρικών εισιτηρίων, ο εσωτερικός τουρισμός και ο πολιτισμός θα δεχθούν το τελειωτικό χτύπημα , σε μια χώρα όπου αυτοί οι δύο τομείς θα μπορούσαν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη της οικονομίας μας. 

Υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών, ζητώ την ανάκληση της ανεξήγητης αυτής απόφασης και την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για συνέχιση της λειτουργίας των δύο οργανισμών. 

Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, προσβλέποντας στην άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων. 

 Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ 

 ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου