Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Έρχεται νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων. 

Το δικαίωμα του λαού να μορφώνεται μπαίνει στην «προκρούστεια κλίνη». Συγχωνεύσεις, καταργήσεις, μετακινήσεις σε επίπεδο περιφέρειας και χώρας, αύξηση ωραρίου, μηδενικοί διορισμοί, έξι είδη ελαστικών σχέσεων εργασίας, πρόγραμμα σπουδών νέου Λυκείου, συμπληρώνουν το τοπίο της εκπαίδευσης σήμερα. 

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφο το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους προϊσταμένους εκπαίδευσης να προτείνουν νέες συγχωνεύσεις σχολείων, τα δημοτικά συμβούλια να γνωμοδοτήσουν και να εξασφαλίσουν τις δαπάνες για τα λειτουργικά έξοδα. 

Το έγγραφο της υφυπουργού Π. Χριστοφιλοπούλου κλείνει με την επισήμανση..."Τέλος επισημαίνεται ότι θα είναι καλό να εξασφαλίζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής εκπαιδευτικής πρότασης προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης και την αποφυγή των εκ των υστέρων διαμαρτυριών.

Είναι προφανές ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι: Συγχωνεύστε - καταργήστε! Γιατί αν είχαν σκοπό να ιδρύσουν σχολεία, δεν θα διαμαρτυρόταν κανένας! 

Επιπλέον, η υφυπουργός λέει στους δήμους ότι: «Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποσταλούν βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων δήμων». 

Δηλαδή, το πρωταρχικό κριτήριο για την ίδρυση ενός σχολείου δεν θα είναι οι ανάγκες του πληθυσμού ενός δήμου, αλλά το αν έχει τα απαραίτητα κονδύλια στα ταμεία του για να το λειτουργήσει! 

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ – ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ που προωθείται για να διευκολυνθεί η εφαρμογή του σχολείου της αγοράς και του Καλλικράτη στην παιδεία.

Ειδικότερα: 
• Να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο της πρωτοβάθμιας (π.χ. τετραθέσιο σε τριθέσιο, πενταθέσιο σε τετραθέσιο κ.ο.κ.). 
• Να μη συγχωνευτεί κανένα Νηπιαγωγείο. ΄ 
• Να μη συμπτυχθούν τμήματα. 
• Να υπάρξει απειθαρχία στην εγκύκλιο – στραγγαλιστή των σχολείων που αφορά τον καθορισμό της οργανικότητας. 
• Δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα στα σχολεία. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών 

Kαλούμε τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Δίου-Ολύμπου καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο να μην προχωρήσει σε καμία θετική εισήγηση ή γνωμοδότηση για συγχώνευση – κατάργηση- υποβάθμιση σχολείων στο Δήμο μας. 

ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ 
Μας κόβουν τους μισθούς, μας καταστρέφουν την ζωή. 
Θέλουν τα παιδιά μας αμόρφωτα και εξαρτημένα. 
Εκπαιδευτικοί- Γονείς-Μαθητές να τους εμποδίσουμε. 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου 

Κατερίνα Κουρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου