Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ανοικτή Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου της “Ολύμπιας Γης” Θανάση Καλαϊτζή 01/03/2012

Μοναχός σου χόρευε…

Είναι γεγονός πως η …Σαρακοστή εφέτος στο Δήμο μας, ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τη δημοτική ενότητα Δίου.
Ξεκίνησε με την αναίτια ματαίωση της βράβευσης των αριστούχων μαθητών της περιοχής, την ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στη Νέα Έφεσο και κορυφώθηκε με τη ματαίωση του “Βροντινού Καρναβαλιού” την ημέρα της Αποκριάς.

Ή μήπως δεν κορυφώθηκε ακόμη;

Ποιοί τελικά αποφασίζουν (ερήμην των υπολοίπων), για την ακύρωση ή την υποκατάσταση μαζικών εκδηλώσεων των κατοίκων της περιοχής μας;
Μέχρι σήμερα - ειδικά το Βροντινό Καρναβάλι - έχει στηριχτεί κυρίως, σε δύο βασικές προϋποθέσεις: τον Εθελοντισμό και την Συνεργασία όλων.  

Προσωπικά, σεβόμενος την εδώ και πέντε χρόνια συμμετοχή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως σεβόμενος την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι συμπολίτες μου, δεν έχω κανένα δικαίωμα ν’ αρνηθώ τη συνδρομή μου, με κάθε τρόπο. Όμως, ούτε καν ρωτήθηκα.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας και επί οκτώ χρόνια Δήμαρχος Δίου κος Γ. Παπαχρήστος, επίσης δεν κλήθηκε να συμμετάσχει πουθενά, εξ όσων γνωρίζω.
Ομοίως, ο επίσης Βροντινός περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας κος Δ. Τσιμήτρης.
Από την μικρή μου έρευνα διαπίστωσα, πως τόσο ο αναπληρωτής Δήμαρχος κος Γιώργος Φαρμάκης, όσο και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βροντούς κος Γ. Πανωλής, υπήρξαν θετικοί στη διεξαγωγή του Καρναβαλιού.
Ποιοι είναι εκείνοι που εισηγήθηκαν αρνητικά και τελικά αποφάσισαν για όλους μας;
Έφταιξε η κακοκαιρία όπως ανακοινώθηκε ή έφταιξε …ο “κακός μας” εαυτός;

Για τριάντα περίπου χρόνια, οι κάτοικοι της Βροντούς αρχικά μέσω του Πολιτιστικού τους Συλλόγου και αργότερα με τη συνδρομή τόσο ορισμένων Συλλόγων από τα διπλανά χωριά όσο και της εκάστοτε δημοτικής αρχής, δημιούργησαν μια μαζική “εκδήλωση ξεγνοιασιάς”, η οποία προφανώς δεν είχε ως σκοπό της την …παραγωγή πολιτισμού, “χάριζε” όμως απλόχερα στιγμές χαράς, στους πολυπληθείς συμμετέχοντες και επισκέπτες της.
Στιγμές χαράς που ειδικά στις μέρες μας, έχουμε τόσο πολύ ανάγκη.

Έστω για μερικές ώρες, κατά το Κυριακάτικο απόγευμα της Αποκριάς η Βροντού τριπλασίαζε τουλάχιστον τον πληθυσμό της (ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια) και με τον τρόπο αυτό “ζωντάνευε” το χωριό, από όλες τις απόψεις.
Αλήθεια άραγε, οι καταστηματάρχες του χωριού κλήθηκαν να συνδράμουν και εάν κλήθηκαν και αρνήθηκαν, ποια είναι σήμερα η άποψη τους;

Πιστεύω πάντως, πως είναι αντίθετοι στο να συνεχίσουν να …χορεύουν μόνοι τους.  

Μετά τιμής

Θανάσης Γ. Καλαϊτζής 
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου