Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Διαμαρτυρία υπαλλήλων Δ.Δίου-Ολύμπου - Δηλώσεις για νέα μέτρα και ΙΚΑ Λιτοχώρου

ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΤΡΙΩΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ 
Διαμαρτυρία εργαζομένων τού δήμου Δίου-Ολύμπου για τα μέτρα τού μνημονίου 
* ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ Ο ΑΝ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
* ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ι.ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Λ. Φ.ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ 

Σε τρίωρη κατάληψη του δημοτικού καταστήματος Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο, προχώρησαν οι εργαζόμενοι του δήμου στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας διαμαρτυρίας που είχε εξαγγείλει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στους ΟΤΑ τής χώρας (ΠΟΕ-ΟΤΑ). 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων, Σάκης Πουρλιώτης, η κατάληψη έγινε προκειμένου να διαμαρτυρηθούν οι εργαζόμενοι «για τη μνημονιακή πολιτική και για όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα τα οποία ήρθαν ξαφνικά» στη ζωή των εργαζομένων στους δήμους. 

Πρόσθεσε δε ότι αυτά τα μέτρα άλλαξαν ριζικά τη ζωή των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και τις ζωές των οικογενειών τους. «Δυστυχώς, η ζωή μας υποβαθμίστηκε τόσο που δεν πάει άλλο», σημείωσε. Και συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς, ο πάτος σ’ αυτό το βαρέλι ποτέ δεν πρόκειται να βρεθεί, γι αυτό και ο κατήφορος συνεχίζεται». Κατά τον κ. Πουρλιώτη, η απάντηση σ’ αυτή την κατάσταση είναι η συγκρότηση ενός μετώπου αντίστασης, ισχυρίστηκε δε ότι αυτό το μέτωπο αντίστασης είναι ικανό «να ανατρέψει όλα αυτά που έχουν ταράξει τη ζωή μας». 

Στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων αναφέρθηκε και στο σχέδιο «Καλλικράτης» για την ανασυγκρότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, υποστήριξε δε ότι ενώ η αρχική πεποίθηση ήταν ότι αυτό το σχέδιο «θα φέρει καλύτερες μέρες», τελικά ο «Καλλικράτης» έφερε τον συγκεντρωτισμό. 

Αναφέρθηκε δε στα σχέδια που κάποιοι επεξεργάζονται στην Αθήνα για κλείσιμο του ΙΚΑ Λιτοχώρου και τη μεταφορά αυτών των υπηρεσιών του στην Κατερίνη, όπως επίσης και για κλείσιμο του παραρτήματος της αγροτικής τράπεζας. Αυτή τη συγχώνευση υπηρεσιών και τη συγκέντρωσή τους στην Κατερίνη τη χαρακτήρισε ως «οπισθοδρόμηση». 

 Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Πουρλιώτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όλα αυτά γίνονται για τη σωτηρία τής πατρίδος μας, όλα αυτά γίνονται για έναν και μόνο σκοπό: Να εξυπηρετούνται οι δανειστές μας και οι διεθνείς τοκογλύφοι που λυμαίνονται την ελληνική οικονομία και μας έχουν εξαθλιώσει. 

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 
Τη συμπαράστασή του στους αγώνες των εργαζόμενων του δήμου εξέφρασε ο αν.δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, ο οποίος τόνισε ότι την οικονομική κρίση την βιώνει για τα καλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία καλείται σήμερα να επιτελέσει τον τόσο σημαντικό ρόλο της με ψίχουλα. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κοντά στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν, παραβρέθηκαν και άλλα στελέχη της διοίκησης και του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Γιάννης Μανουσάκης καθώς και η πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Λιτοχώρου, Φανή Κουτσιμανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου