Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ένοχος ξανά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης - Παραμένει σε αργία

pswmiadhs_9-4-2012Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκηςστον  Παναγιώτη Ψωμιάδη για την υπόθεση της μείωσης προστίμων που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο για νόθευση καυσίμων.
Απολογούμενος στο δικαστήριο ο, σε αργία, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ισχυρίστηκε, ότι από την μείωση των προστίμων σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα, ο ίδιος δεν είχε οικονομικό όφελος αλλά ούτε και δόλο, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ένα γυμνάσιο τελείωσα τι περισσότερο θα μπορούσα να ξέρω από τη νομική υπηρεσία βάση της γνωμάτευσης της οποίας μείωσα τα πρόστιμα

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του Παν. Ψωμιάδη, επισημαίνοντας, όπως αναφέρει το alterthess.gr, ότι ο κατηγορούμενος «μας είπε ότι το πρόστιμο που επέβαλλε ήταν πολύ μεγαλύτερο από το χαμηλότερο αλλά δεν μας είπε ότι ήταν 58 φορές μικρότερο από το ανώτερο πρόστιμο».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Εφετείο εκδίκασε για δεύτερη φορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθως ο Άρειος Πάγος είχε αναιρέσει την προηγούμενη απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί στον Π. Ψωμιάδη φυλάκιση ενός έτους με αναστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου