Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Έμαθε δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ;

Από το Statesmen:
Φυσικά απαγορεύεται η δημοσίευση δημοσκοπήσεων. Ακόμη και η υποψία συζήτησης γύρω από τα ευρήματα τους. Κάποιες φορές ωστόσο, οι πολιτικοί «καρφώνονται» από μόνοι τους. Και από όσα λένε και κάνουν, η κοινωνία μπορεί να κατανοήσει τι συμβαίνει πίσω από τις κουρτίνες. Και τι «λένε» οι δημοσκοπήσεις που κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξή τους.

Στην παρουσίαση του «Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για μια αυτοδύναμη Ελλάδα», ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκήρυξε τον εαυτό του. Το Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε, προπαγάνδισε και υπερασπίστηκε με σθένος, ακόμη και όταν βουλευτές του ΚΚΕ, εντός του Κοινοβουλίου, το εκσφενδόνιζαν προς την κατεύθυνσή του.

«Στόχος μας είναι η οριστική έξοδος από το Μνημόνιο, σε τρία χρόνια», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ρίχνοντας τους τίτλους τέλους για το επιχείρημα της «διάσωσης» της χώρας από το Μνημόνιο, με τον ίδιο βασικό πρωταγωνιστή.

Το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει ασθμαίνοντας και άγαρμπα τον ρόλο του «αντιεξουσιαστή», που είχε ξεχάσει επί Γιώργου Παπανδρέου αλλά και Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Μια τόσο απότομη και βίαιη στροφή στην προεκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, μονάχα μια εξήγηση έχει: Τον πολιτικό πανικό από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου