Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Θανάσης Παπαγεωργίου: Μήνυμα για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου

Το αποτέλεσμα της ψήφου της 6ης Μαΐου έδειξε καθαρά τι επιθυμεί και τι όχι ο Ελληνικός Λαός.
Η εμφάνιση και στη χώρα μας, στο πολιτικό προσκήνιο, ακραίων πολιτικών δυνάμεων αν και είναι σύνηθες φαινόμενο στην νεοφιλελεύθερη Ευρώπη των τελευταίων δύο δεκαετιών, θα πρέπει να προβληματίσει τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις. Η Ελλάδα και η Ευρώπη τώρα θα πρέπει να στραφούν σε πολιτικές επιλογές ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης και να εγκαταλείψουν την μονομερή επιλογή της δημοσιονομικής πειθαρχίας που προκαλεί λιτότητα, ύφεση και ανεργία.

Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας όλο το βάρος της διαχείρισης της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, στην προσπάθεια να κρατήσει τη χώρα όρθια, ταυτίστηκε με τα πολύ δύσκολα μέτρα για τον πολίτη, έκανε λάθη και αστοχίες με αποτέλεσμα να πικράνει, να θυμώσει και να αγανακτήσει τους πολίτες που το εμπιστεύτηκαν.

Οι πολίτες αποφάσισαν και η απόφασή τους είναι απόλυτα σεβαστή. Οι πολιτικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν με βάση αυτά που υποσχέθηκαν για άλλες επιλογές που δεν επιβαρύνουν τον πολίτη και βγάζουν ανώδυνα την χώρα από την κρίση θα πρέπει να αναλάβουν τώρα την ευθύνη.

Στην Πιερία οι πολίτες που εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου. Η απουσία βουλευτικής έδρας για το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία μου στερεί την δυνατότητα να αγωνιστώ στο Κοινοβούλιο για τις αρχές και τις αξίες οι οποίες στην πολιτική μου διαδρομή σφυρηλάτησαν και διαμόρφωσαν την δυνατή μου σχέση με όλους σας.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους πολίτες της Πιερίας που άντεξαν και αντιστάθηκαν στη δύσκολη συγκυρία και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους με τίμησαν για μια ακόμη φορά με την ψήφο τους.

Δηλώνω πως παραμένω στις επάλξεις του αγώνα για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για την κοινωνία, τους πολίτες, για την Πιερία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου