Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Ημέρα τιμής και αναγνώρισης η σημερινή για το σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής μας, τη μητέρα μας. Με τη σημερινή επέτειο ουσιαστικά ο κάθε άνθρωπος τιμά το ανθρώπινο γένος, τιμά την ανεκτίμητη προσφορά της μητέρας στην κοινωνία. Ως πυλώνας της οικογένειας η μητέρα, προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει αρχές , αξίες, ιδανικά και ήθος στα παιδιά της, προκειμένου να ενταχθούν στην κοινωνία ως άξιοι και χρήσιμοι πολίτες.

Η ημέρα της μητέρας αποτελεί μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους μας. Οφείλουμε και αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση, στη μεγάλη ηρωίδα της ζωής μας, που μας δημιουργεί, μας ανατρέφει, μας φροντίζει, μας προσφέρει την άδολη αγάπη της και τη στοργή της, μας συμβουλεύει, μας αποτρέπει και μας προστατεύει, να της καταθέτουμε καθημερινά αγάπη, σεβασμό, ευγνωμοσύνη και εκτίμηση.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας με την πρωτοφανή οικονομική κρίση να πλήττει και τις γυναίκες, η μητέρα καλείται να αντιμετωπίσει τις όποιες συνέπειές της, όπως, απολύσεις, περικοπές μισθών, αυξήσεις στις τιμές των αγαθών κ.α χωρίς να στερεί τίποτα από την οικογένειά της. Άλλωστε, η μητέρα έχει να ανταπεξέλθει και στους πολλούς της ρόλους, της νοικοκυράς, της εργαζομένης, της συζύγου, της πολιτικού κ.α. , που στη σύγχρονη κοινωνία γίνονται ολοένα και πιο σύνθετοι και απαιτητικοί. Γι’ αυτό το λόγο και απαιτείται η υποστήριξη και η ενθάρρυνση από την πολιτεία των πολλαπλών ρόλων της μητέρας, προκειμένου να διασφαλίζονται τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των γυναικών, που πολλές φορές πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, διακρίσεων και περιθωριοποίησης.

Εύχομαι από καρδιάς, χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες και ελπίζω ο ρόλος και η συμβολή τους στη ζωή μας να αναγνωριστεί.



Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου