Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ν.ΛΑΠΠΑΣ: ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ Δ.Σ. ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ (30-05-2012).

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΗΣ 30ης ΜΑΪΟΥ 2012:
Η ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

● ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
● ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΝΟΤ. ΠΙΕΡΙΑΣ.
● ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – «ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ» ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου για τον μήνα Μάιο. Όπως πάντα προηγήθηκε η προ ημερησίας συζήτηση, απ’ την οποία δεν έλειψε, για άλλη μία φορά, η ένταση. Τα θέματα που εμείς θέσαμε ως παράταξη ήταν τα εξής:
- Αρχικά συνεχάρην ως επικεφαλής το ποδοσφαιρικό σωματείο «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ» για την μεγάλη επιτυχία της ανόδου στην FOOTBALL LEAGUE 2.
Επίσης συνεχάρην τα πολιτιστικά σχήματα του δήμου μας για τις θαυμάσιες εκδηλώσεις που μας παρουσίασαν μέσα στον Μάιο. Πιο συγκεκριμένα την Δημοτική Φιλαρμονική για το «χορταστικό», αλλά και γεμάτο κέφι, φαντασία και ζωντάνια μουσικό πρόγραμμα που μας παρουσίασε γιορτάζοντας τα 30 χρόνια λειτουργίας της. Κατόπιν τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ηράκλειτος» Ν. Εφέσσου για την υπέροχη εκδήλωση τιμής προς την μικρασιάτισσα μάνα με τη συμμετοχή μάλιστα δύο μεγάλων κυριών από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών: της πασίγνωστης ηθοποιού κ. Φιλαρέτης Κομνηνού και της διδάκτορος του Α.Π.Θ. κ. Αδελαΐδας Ισμυρλιάδου. Επίσης την Δημοτική Χορωδία «Ιωάννης Σακελλαρίδης» για ένα ακόμη επιτυχημένο Φεστιβάλ Χορωδιών με πολλές μάλιστα νέες συμμετοχές. Τέλος, την ορχήστρα εγχόρδων νέων πρώην δήμου Δίου για την επικείμενη παρουσία της στην δημοφιλή εκπομπή «Στην υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου.
Μάλιστα ευχαρίστησα την αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Τσιμήτρη που με πληροφόρησε προσωπικά για την εξέλιξη αυτή, εκφράζοντας όμως έμμεσα κι ένα παράπονο – πιστεύω πολλών συναδέλφων – για τη γενικότερη έλλειψη έγκαιρης πληροφόρησης για διάφορα ζητήματα. Ζήτησα επίσης να μάθω ποιον ή ποιους πρέπει να συγχαρούμε για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς κι αν υπάρχει κάποιος οικονομικός χορηγός για να τον ευχαριστήσουμε. Ο δημαρχεύων απάντησε πως η πρωτοβουλία και οι επαφές ήταν αποκλειστικά του μαέστρου της ορχήστρας κ. Νίκου Πατρή. Ουσιαστικά ο δήμος δεν έχει καμία συμμετοχή. Κρίμα, γιατί είχα σχηματίσει την εντύπωση πως επιτέλους κάτι είχε αρχίσει φέτος να κινείται από πλευράς δημ. αρχής στον τομέα της προβολής! Μπράβο στον κ. Ν. Πατρή για την πρωτοβουλία του!
Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες δεν αναδεικνύουν απλώς το πλούσιο ταλέντο που υπάρχει στον δήμο μας, ούτε προσφέρουν μόνο ένα ευχάριστο θέαμα στους συνδημότες μας τονώνοντας παράλληλα το ηθικό όλων μας. Κυρίως τοποθετούν τον δήμο Δίου – Ολύμπου με θετικό τρόπο στο επίκεντρο του τοπικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία της τόσο αναγκαίας την εποχή αυτή εξωστρέφειας και προβολής!
Πρότεινα για τους λόγους αυτούς, όπως είχα κάνει και πέρσι, να οδηγήσουμε τα μουσικά σχήματα του δήμου μας στην ιδέα μίας σύμπραξης, ώστε να οργανώσουν από κοινού και να παρουσιάσουν το επόμενο καλοκαίρι μία παράσταση που σίγουρα θα αφήσει εποχή. Ας αξιοποιήσουμε επιτέλους τις δυνάμεις που υπάρχουν στον δήμο Δίου - Ολύμπου προς έναν κοινό στόχο που θα μας κάνει όλους υπερήφανους που είμαστε συνδημότες στον δήμο αυτό! Η ισχύς εν τη ενώσει! Ελπίζω φέτος η πρότασή μου να εισακουστεί!
- Για πολλοστή φορά έθεσα το ζήτημα του Βιολογικού Καθαρισμού νότιας Πιερίας. Ένας ακόμη Μάης πέρασε χωρίς ο βιολογικός να λειτουργήσει και για μία ακόμη φορά η διοίκηση δεν είναι σε θέση να δώσει αυτό που ζήτησα εδώ και πολύ καιρό· ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών που απομένουν μέχρι τη λειτουργία του. Μας ανακοινώθηκε – καλά που το ρωτήσαμε, γιατί δεν ξέρω αλλιώς πότε κι εάν σκόπευαν να το ανακοινώσουν – η συνέχιση προβλημάτων στεγανότητας και η συνεργασία με εξειδικευμένο εργολάβο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά. Υπενθυμίζω ότι στη σχετική συνεδρίαση είχαμε υπερψηφίσει το πάγιο τέλος λειτουργίας βιολογικού υπό την αυστηρή όμως προϋπόθεση να λειτουργήσει ο βιολογικός φέτος! Η ψήφος μας τελούσε ούτως ή άλλως υπό αίρεση, γιατί δε μπορεί να πληρώνουν οι συνδημότες μας εδώ και χρόνια ένα τέλος που συνεχίζει να αποδεικνύεται χωρίς αντίκρισμα. Και η ανοχή έχει τα όριά της!
- Αναφέρθηκε και από τον δημαρχεύοντα το «ξεμπλοκάρισμα» των διαδικασιών προσλήψεων εποχικού προσωπικού στους Ο.Τ.Α. Να θυμίσω εδώ πως στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ψηφίσει κατ’ ανάγκην την απευθείας ανάθεση των εργασιών καθαριότητας σε ιδιώτη για 40 ημέρες περίπου, ακριβώς εξ αιτίας της αδυναμίας που προκαλούσε το «μπλοκάρισμα» προσλήψεων προσωπικού καθαριότητας 2μηνης διάρκειας λόγω εκλογών. Αναφέραμε τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τις περασμένες ημέρες – τα οποία αναγνώρισε και η διοίκηση – από την πλημμελή άσκηση των συμβατικών υποχρεώσεων της ιδιωτικής εταιρίας. Ρωτήσαμε λοιπόν τι σκοπεύει να πράξει η δημ. αρχή σχετικά κι εάν θα προβεί ακόμη και σε καταγγελία της σύμβασης σε περίπτωση που η εταιρία συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Μας απαντήθηκε πως έγινε σχετική σύσταση προς τον ιδιώτη, πως ορισμένα από τα προβλήματα ίσως οφείλονταν σε λάθος συνεννόηση μεταξύ τους και πως ο δήμος είναι έτοιμος να πράξει τα δέοντα εφ’ όσον χρειαστεί Από τη στιγμή μάλιστα που άνοιξαν και πάλι οι διαδικασίες προσλήψεων πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να συζητάμε έστω την πιθανότητα ευρωπαϊκού διαγωνισμού ανάθεσης καθαριότητας σε ιδιώτες για ένα έτος, όπως είχε ακουστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Ανάλογο «ξεμπλοκάρισμα» υπήρξε και για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (ΚΟ.Χ.) και υπενθύμισα ότι από τον Φεβρουάριο είχα ζητήσει να ενημερωθούμε για την κατανομή των ειδικοτήτων στις 110 θέσεις που είχαν εγκριθεί για τον δήμο μας. Ούτε αυτή τη φορά μπορούσε κανείς να απαντήσει και μας παρέπεμψαν για περισσότερες πληροφορίες στην αρμόδια υπηρεσία Ευχαριστώ την υπηρεσία Προσωπικού που την αμέσως επόμενη ημέρα κιόλας μου απέστειλε τον σχετικό κατάλογο, από όπου προκύπτει πως βαρύτητα δόθηκε στην πρόσληψη εργατών γενικών καθηκόντων, συντήρησης, οικοδομικών κ.α. εργασιών, καθώς και οδηγών - χειριστών. Ελπίζουμε στην επόμενη φάση του προγράμματος για την επόμενη χρονιά να εισακουστεί η πρότασή μας και να προηγηθεί διαβούλευση με παρατάξεις και φορείς, ώστε να προβλεφθεί και η πλήρωση θέσεων όπως π.χ. ναυαγοσωστών, υδρονομέων, βοηθητικού επιστημονικού προσωπικού κ.τ.λ., για να ενισχυθούν κι άλλοι καίριοι τομείς δραστηριοτήτων κι υπηρεσιών με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον δήμο μας!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου