Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Αρνητικοί οι ιατροί στη μετάβαση του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

Από την ΕΡΤ:
Κατηγορηματικά αρνητικός ήταν ο θεράπων ιατρός του Πρωθυπουργού Παναγιώτης Θεοδοσιάδης, στη μετάβαση του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες, για να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς του συνέστησε ακινησία για μια εβδομάδα μετά την επέμβαση αποκατάστασης αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς, στην οποία υπεβλήθη. Όπως τόνισε λόγω της βαρύτητας του περιστατικού και της δυσκολίας της επέμβασης, ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να μεταβεί στις Βρυξέλλες είτε αεροπορικώς, είτε οδικώς. Ο Πρωθυπουργός θα πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα, καθώς η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική και θα μπορεί να δέχεται τους συνεργάτες του. Την Ελλάδα στη Σύνοδο θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως επικεφαλής κλιμακίου, που θα αποτελείται από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, Γ. Ζαννιά, τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρα.


Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου
«Ο πρωθυπουργός, μετά τη ρητή απαγόρευση του θεράποντος ιατρού, καθηγητή, κ. Θεοδοσιάδη, να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου, ορίζει ως επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν: ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζαννιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας».


Εν τω μεταξύ σταθερή κρίνεται του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος την Δευτέρα θα υποβληθεί σε μια ακόμα εξέταση η οποία θα κρίνει αν ο κ. Ράπανος πάρει εξιτήριο την ίδια ημέρα ή την Τρίτη. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του βελτιώνεται συνεχώς.
Την Κυριακή πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτης Κουβέλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών κ. Βασίλη Ράπανο προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας τους και να τους ευχηθεί ταχεία ανάρρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου