Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΨΝΠΟ


Με το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου συναντήθηκαν, το απόγευμα της Κυριακής 25 Ιουνίου 2012, οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Κ. Κουκοδήμος, Γ. Κωνσταντόπουλος, Δ. Χριστογιάννης, η κα Α. Μάνη-Παπαδημητρίου, το προεδρείο της ΝΟΔΕ Πιερίας και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τα στελέχη της ΝΟΔΕ για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη διαδικασία της συνένωσης του ΨΝΠΟ με το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπως αυτή προβλέπεται από το Μνημόνιο ΙΙ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία συνένωσης των δύο νοσοκομείων ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και έγινε γνωστή η απόφαση της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις-συνενώσεις νοσοκομείων ανά την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι του ΨΝΠΟ είχαν προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις προκαλώντας την παρέμβαση των βουλευτών. Οι τότε βουλευτές Πιερίας είχαν καταθέσει τροπολογίες για τη διατήρησή του ως Ψυχιατρικός Τομέας, οι οποίες έγιναν δεκτές κατά τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου.

Γραφείο Τύπου
ΝΟΔΕ Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου