Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΦΙΛΟΖΩΪΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ‘‘Ο ΑΡΓΟΣ ’’ - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο φιλοζωικό σωματείο μας εκτιμά, ότι τα ζώα ως έμβιοι οργανισμοί έχουν αξία συναισθηματικής, οικονομικής και νομικής σημασίας.
Η Πολιτεία μέσω των αρμόδιων φορέων οφείλει να οργανώνει την κατάλληλη φροντίδα για διατροφική & ιατρική περίθαλψη και να μεριμνά για το σεβασμό της ύπαρξής τους.
Τόσο οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και της Κεντρικής Διοίκησης οφείλουν να εφαρμόσουν τους κανόνες ευζωίας όπως επιβάλλει η κείμενη κοινοτική & εθνική νομοθεσία.
Επισημαίνουμε την ανάγκη :
α) άμεσης λειτουργίας των αρμόδιων Αρχών Εφαρμογής και Ελέγχου των κανόνων προστασίας των ζώων και του συστήματος της καταγραφής των ζώων σε επίπεδο Περιφερειακής ενότητας και Δήμου,
β) άμεσου ορισμού πιστοποιημένου Κτηνιάτρου που διενεργεί τη σήμανση ζώου και χορηγεί ατελώς στον ιδιοκτήτη του ζώου βεβαίωση ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής,
γ) άμεσης συγκρότησης με απόφαση του Δημάρχου πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς (με την αντιπροσωπευτική συμμετοχή φιλοζωικών σωματείων),
δ) άμεσης συγκρότησης Συνεργείου περισυλλογής αδέσποτων ζώων συντροφιάς υπό τον καθοδηγητικό έλεγχο διαπιστευμένου κτηνιάτρου οριζόμενου από τον Δήμο ή την Περιφερειακή ενότητα,
ε) άμεσης διαμόρφωσης κατάλληλων συνθηκών στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων και σε συνεργασία με ενδιαφερόμενα φιλοζωικά σωματεία ώστε με την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να αποτελέσει χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης ζώων τηρώντας τους επιβαλλόμενους κανόνες ευζωίας.
Επισημαίνεται ότι η επανένταξη των ζώων στο οικείο τους περιβάλλον προϋποθέτει σήμανση και ηλεκτρονική καταγραφή, υποβολή σε αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση.
Αρμόδια όργανα βεβαίωσης των παραβάσεων είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σταθμοί Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου.
Σχετικά ενημερώνουμε ότι :
- η παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης και καταγραφής του ζώου συντροφιάς τιμωρείται με πρόστιμο 300 € .
- η παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα των ζώων τιμωρείται με πρόστιμο 100 € .
- η διατήρηση και παραμονή ζώων σε κοινόχρηστο χώρο ή σε κήπο πολυκατοικίας τιμωρείται με πρόστιμο 300 € ανά ζώο .
- η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώων και οποιαδήποτε πράξη βίας κατά αυτού τιμωρείται με πρόστιμο 30.000 € για κάθε ζώο .
- η διαμονή ζώων συντροφιάς που προορίζονται για εκτροφή, η αναπαραγωγή σε ακατάλληλο χώρο, η μη τήρηση κανόνων ευζωίας και κατάλληλης κτηνιατρικής περίθαλψης τιμωρείται με πρόστιμο 2.000 € .
Το Φιλοζωικό Σωματείο μας θα προβαίνει στα προσήκοντα εξώδικα ή δικαστικά μέτρα υπεράσπισης των ζώων με γνώμονα την ολοκληρωμένη και ορθή εφαρμογή των ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΥΖΩΙΑΣ.
Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ , Η ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ,
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ,
και ΠΑΡΑΓΟΥΝ τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου